Грях ли е да говориш против Всевишния ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грях ли е да говориш против Всевишния ?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2676 пъти
Наскоро разбрах, че е грях да говориш против Всевишния и да казваш, че той не съществува.. Аз вярвам в него, но все пак искам да чуя и вашето мнение.. Казвали са ми, че човек сам избира дали да вярва, а други са казвали, че е грях да не вярваш и той те е наказвал за това.. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: ecf9d825a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не не е грях, защото той не съществува. Измислен е точно както в другите религии, да го има, за да може да държи хората в страх и подчинение. А и самата религия си противоречи, щом уж е всеопрощаващ и милостив, прощавал грехове като се покаяш, значи няма да ти прави мръсно. А той какво, праща хората в ада да стоят във врящи казани за вечни времена. Баси садистичното старче. Така че не, не се вкарвай във филми.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 03de445716
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Голям грях е мойто момче, но знаеш ли кое е най-лошото. Най-лошото е, че няма връщане назад - каквото си казал това е. Сега Той ще те накаже жестоко за дързостта ти. И ще те наказва до края на дните ти. Единственото спасение е да станеш отшелник монах и да е молиш по цял ден!

Сега сериозно - човек, огледай се. Животът е супер несправедлив, за да успяваш трябва да лъжеш, крадеш и прецакваш. Нямаш идея колко лоши неща правят някои хора и колко добре живеят. Убиват, крадат и тънат в богатства, а ти си се притеснил за това, че си казал еди си какво. Животът е един, който иска нека бленува за рая, щом това би му дало покой. Аз знам, че се живее днес!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bdfe7e37cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   А не е ли грях нещастието, което той (ако го има, де) причинява на сума ти невинни, праведни и добри хора??

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8b03914e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе хора! Не сте ли чували за кармата? ! За домът на светлината? За падналите души?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c7c6a685e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Лошо ми стана само като видях заглавието.. И минах на долу и много се ядосах.. Но после реших да се върна и да прочета глупостите..! Как може някой дори да го каже на майтап това.. Господ е един.. И да вярвам в него.. Тези хора които не вярват.. са много големи идиоти според мен..

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07a017e8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За да се разсеят всичките ти съмнения, обърни се към Библията. Тя ще ти даде необходимите знания. Не е нужно да търсиш мнението на хората, а търси истината. Който търси - намира. Дадена ни е свободна воля да вярваме или не. Всеки сам решава за себе си. Пий вода от Извора, никой не пие от локвите. Дано това да ти помогне да си отговориш да съмненията, които те глождят. Бог да си даде мъдрост да разпознаваш истина от лъжа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 83d698bd6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   хората избират, ако си решил че вярваш и го плюеш е грях... ще тежи на твоето сърце. аз реших да не вярвам. от което излизат две неща - повечето ми пирятели казват че невярват и са атеисти - тоест вярват че не вярват. моя милост стигна до по-логичното заключение - агностицизъм - тоест все мие тая - мое и да има, може и да няма. принципно вярата сама по себе си е с цел да сплотява хората, докато самата религия започва да ги разделя. затова аз казвам че може и да има нещо, но ми е все тая ако ще и да е спагетеното чудовище.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bf5dbdc968
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дали да вярваш или не и избор, който ти сам трябва да направиш. Никой не може да те посъветва или убеди.
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f07d42971b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно твоя работа си е дали вярваш или не. Но наистина номер 8 е прав - ако си решил да вярваш, а след това плюеш Бог, това си е чиста простотия и лицемерие. Според мен лично стига да не се стига до фанатизъм, да вярваш, че има Създател (независимо дали е Христос, Аллах, Буда, т. н. ), не е лошо. Както са казали хората - "Ако вярваш и се окаже, че няма Бог, не губиш нищо. Но ако не вярваш и хулиш Бог, и се окаже, че има такъв... " Тъй че прецени си сам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ab209781bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мили мои, всеки човек, докато е на Земята има правото да избира - да вярва или да не вярва в Бог! Той не праща хората в Ада, те сами избират да отидат там! Когато ти си обърнал гръб на Господ, когато не искаш да го опознаеш и не си направиш поне труда да прочетеш Библията, как очакваш Той да бъде с теб и да те пази? Много хора не разбират всичко това, но дано го осъзнаят, преди да е станало късно! :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 03de445716
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Колкото по-прост си, толкова си по-религиозен. Когато човек започне да разсъждава логично, религията започва да изглежда абсурдна - точна каквато е.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 89e9d145cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   На времето сме били езичници, така ни наричали, щото сме вярвали в камъка, слънцето, вятъра.
Построили църкви, за да ни накарат да вярваме в Христос.

А самият Христос в църква не влизал.......
Я се опомни. Вярата си е вяра. Аз вярвам, че има сила, която ме закриля! Когато слънцето свети, аз му се радвам, когато жеравите отлитат, аз им се радвам, когато лястовичките си идват, аз им се радвам, когато вятърът вдигне пушилка, аз пак се радвам....

Е, аз съм езичник, според въведените "правила" на разни осакатени хора. И по-добре езичник, отколкото вечен грешник, според някой си там. Да не говорим за сектите, да не говорим!

Я се радвай на всичко живо и добро около себе си и всевишния ще ти се радва, че си нормален човек и няма да ти досажда, че и на него му е писнало от правила!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a92c745e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Кви глупости дрънкате, аз не вярвам Бог... тоест на това му се вика атеист... Не ми пука, кой ще ме накаже или дали изобщо ще има наказание, аз живея заради себе си. Независимо, че звуча като социопат. Пък като ще те ми викайте Демон и Сатаната 2 в 1

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5047cbb0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ахахаха.. наистина се чудя колко невежи хора може да има. Момчето ви пита за проблема си, а вие му обяснявате за Господ. Религията и Бог са много хубави неща, но на гумнари като това лекенце не може да се обясняват подобни неща. Расъл съм сред такива и знам какво е... Никой не те пита юмрукът просто си лети.. към мутрата ти ;)

Момче. Хората са прави, че с бой не става, но когато отстъпиш от такова нещо, ако отсрещният е боклук ще си помисли, че е над теб и няма да престане.

Така беше и в моят клас преди време. Цяла година едно надуто футболистче се ебаваше с един кротък пич от класа ми :). Накрая на годината му скъса контролната по английски и момчето с 2 юмрука му разби носа. На пострадалия му правиха операция около час и половина. И когато дойде първият учебен ден на 11 клас го попитах как си... кво става... поговорихме малко относно това.. И той ми каза добре. Попитах го какво мисли да предприема и каза, че на човек акъла рано или късно му идва.

Според мен... малко тъпо ще ти прозвучи, но продължавай да се правиш на идиотче.. на слаб, на стреснат и след това го набий, набий го така, че да осъзнае...

С такива боклуци само с бой можеш да се оправиш.

Не можеш на такъв нещастник да му обясняваш за морал и за ценности. Не става !!!

Расъл съм с такива отрепки и единственият начин е да го отбягваш, да не го виждаш, заобикаляш, и когато те види да се ебава с тебе. Или да го счупиш от бой и да ти е спокойно. Само така става. После се ражда и респекта от негова страна и ще си знае копеленцето.

Гаранция ти давам. Щом можеш да го спукаш от бой. Прави се още малко на луд, да си въобразява.. и след това го смаЧкай. Направи го на нищо... така ще спре :) 100% бъди сигурен.

А на такива боклуци, докато им обясняваш как боят не е решение... ще си обект на подигравки от тяхна страна :).

Успех. И да разкажеш какво е станало :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 613227cb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   1-во аз ходя на църква, грях е да се подивраваш с Бог... 2-ро ти си решаваш дали да вярваш или не, никой не може да ти забрани да не вярваш... 3-то вие говорите против Него, но ще видите, невярващите немогат да го разберат. Аз всяка вечер си се моля и се опитвам да върша всичко това, което е написано в Библията.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 89e9d145cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   за №16
И какво е написано в БИБЛИЯТА?

Толкова пъти е превеждана, препечатвана, променяна, че и Господ ще се обърка с нея.

Има си прости правила и едно от тях е "не прави на другия това, което не искаш да правят на теб".

А аз не искам да ме плашат, неискам да плаша.

Десет години трябваше да минат, докато схвана цитат от една молитва и да призная, светна ми.
Аз уважавам вярващите, но фанатиците ги избягвам.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e5d18147fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Хаха... Вярваш в него? И защо? Да ти е помагал? Да си говорил с него? Да си го виждал? Ако наистина го има някъде, то той е голям пе*ал. Съгласен съм с номер 2. И аз съм вярвал в него. И в трудни моменти съм се сещал за него и съм си казвал че може да ми помогне. Да ама не. Сериозно замисли се всъщност колко е смешно да вярваш в нещо което не знаеш дали съществува или не. Смешно също като него. И айде ся да видим ше ме накаже ли? Или пък ще ме научи на някакъв житейски урок хаха. Вместо да вярваш в него, вярвай в себе си. В собствените си умения и възможности. За мен хората които вярват в него са слаби. Търсят чужда помощ. Оффф както и да е ако искаш вярвай ако искаш не.

М15

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 613227cb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   аз съм номр 16 да на мен ми е помагал. Също аз разбирам някои неща от Библията. Трябва да спазваш 10 Божий заповжи, но коя съм аз да ви съдя или да казвам какво да правите ще видите, когато умрете. Едно е да казваш, че уж вярваш, друго е да се молин, номер 18 ли незнам кой се пада, Бог не ти е помагал, защото не си се покаела, 2-ро ако се моіш всеки ден може да се збъдне. 3-то татко ми се моли 2 години, за да спре цигарите и се получиха нещата. Аз ходя на такава църква с пастор, защото с поп там се кръстиш и т. н., а не е редно, повечето няма и да го разберат, защото не са вярващи, но ще видим след 10-20 години, кой, когато си замине, че има Бог. Надявам се да се позарислим за някои неща. На думи всеки е вярващ, но молите ли се, хвалите ли Го. Аз съм до тук.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07a017e8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Насила могат да ти вземат, насила не могат да ти дадат. Който не иска да го приеме, не го приема и си остава за негова сметка, но да хулите Бог е Грехота, за която НЯМА прошка!
Оправдания от типа "аз не вярвам, кой е той, няма бог и т. н. ", не доказват, че Бог не съществува, а показва невежество.
Който иска да опита силата му, ще я опита, но да се сърди само на себе си. Защото Бог е истинен и верен, Той не лъже. И когато ви се случва нещастие (с добър или не с добър изход), тогава ще си спомните тези думи. За поука.

 
  ...
преди: 12 години, 22 дни
hash: 67e1a5fa04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Дали да вярваш или не е твое решение. Аз вярвам, но уважавам мнението и на тези, които не вярват.
Мен ако питаш, да не вярваш, но да живееш цивилно и да си добър човек не е чак толкова голям грях.

 
  ...

...
преди: 12 години, 21 дни
hash: d5188140d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не, не е, защото той не съществува. Проумейте се вече, извадете си религията от ректумите и станете разумни хора, атеисти.

Venjus

 
  ... горе^
преди: 12 години, 20 дни
hash: abd4db5ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За вярващите е грях, но аз не съм вярващ и не мисля, че съм сгрешил по този начин. Разумните вярват в собствените си възможности, пък страдащите деца и хора по цял свят са доказателството, че няма такава личност като всевишен(нарочно с малка буква).

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: ec3d563b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   само ще кажа че това е нашият ЛОРД и живей живота си знаейки, че ако го нямаше него и тебе нямаше да те има.

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: a81a2b0fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Бог е най-доброто нещо, което може да си представите и което съществува!!! Ням значение какво си казал, дали вярваш или не, Той няма да те съди за това за разлика от нас, "умните" хора, които всъщност сами сме си избрали да станем толкова долни, алчни и свидливи!!! Но Бог няма да ни се сърди, защото ние сме част от него, а пък и всеки мисли различно, и стига сте се баламосвали с тези изрази ама това лошо ли е това добро ли е няма лошо и добро всичко е еднакво както си го направиш така!!! От една вярваща!!!

lg-girl

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker