"Каквото повикало- такова се обадило" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

"Каквото повикало- такова се обадило"
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 4823 пъти
Здравейте! Моята история наподобява на поговорката "Каквото повикало- такова се обадило". Преди две лета се запознах с едно момче, което не ми направи никакво впечатление, но миналата година, когато се видяхме отново, той бе различен, хареса ми. Цялото лято изкарахме заедно, в компания естествено, но взаимната ни симпатия си личеше от километри, един ден той се престраши и ми каза, че ме харесва и че иска да станем гаджета. Ако знаете колко съм чакала за това признание и в момента, в който го получих, се изплаших и му казах, че нещата между нас няма да се получат, че след лятото няма да се виждаме, защото живеем в различни градове и т. н. Не му личеше разочарованието, останахме си приятели, но нещата не бяха същите. Той казваше, че всичко е наред, но не беше така. Аз съжалявах доста, че го отрязах така брутално и му се извинявах хиляди пъти, но нещата не се подобриха, дори напротив, стана още по- зле.
Сега се питам ако бях казала "да" какво ли щеше да стане? Винаги ще съжалявам за него, защото той бе истинската ми любов, с него усещах онези пеперуди в корема, които те вдигат пет метра над земята. Никога няма да разбера какво щеше да стане, защото съм страхливка, а той ще си остане моята истинска, но платонична любов.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 385d1a6347
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъпа авторке, разбирам че страдаш и ти е тъжно, но знаеш ли, че всички минаваме по този път?
Аз самата имах 3 връзки от разстояние, 2 от които свършиха брутално зле и страдах адски много. Те свършиха така именно, заради разстоянието! Вярно, имаше и други проблеми, но мисля, че щяха да свършат по по-нормален начин и да са по-хубави, ако бяха нормални.
Може би ако беше казала "да", връзката ви щеше да емного трудна, все някога щяхте да скъсате и дори нямаше да сте приятели, това по-добре ли е? Моята първа връзка свърши така и ми е мъчно, че с това момче не сме се чували от толкова много време и може би никога вече няма да се видим.
Не тъгувай! Грешката ти е била, че не си му признала, че и ти го обичаш, но ако беше, може би на него щеше да му е по-трудно.
Не се притеснявай, щом не сте тръгнали, значи има причина!
Ако пък толкова много съжаляваш, му пиши по скайп и му кажи истината, може да опитате да сте заедно от разстояние и да се виждате ваканциите.
И не мисля, че си страхливка, същност смея да кажа, че си постъпила смело , че не си започнала нещо, което можеше да свърши зле и за двама ви, но все пак ти казваш, че си се изплашила иза това си му отказала.
Както и да е, моят съвет е да опиташ да му кажеш истината и ако не се получи, си останете приятели!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3b94889323
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   нека да позная - на 11 си ?!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b14af950d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хах, да, и аз мисля като 2! Най-много 13. Толкова глупаво си постъпила, е, какво искаш сега? Като си играете на гордост, сте голямата работа, после ревете тука.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 385d1a6347
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, какво като е на 11, 12 или 13? Сякаш не сме били на тази възраст и не допускаме цял живот грешки, от които после "ревем"? Те големи и уж зрели хора с опит във връзките така се дънят, какво да кажем за някой, който още не е започнал да живее наистина?
Аз не претендирам, че съм много голяма (на 17 съм), но от скромния набор неща, които знам, е това че всчки сме били малки и сме допускали грешки от страх и глупост. И не само като деца и тийнейджъри!
Но идеята е да се поучим от грешките и да не ги повтаряме!
И аз съм правила глупости и съм страдала заради тях, и аз съм се правила на отворена и съм плакала заради провалени връзки и момчета, но кой не минава по този път? Важното е да си дадем сметка и когато не можем да поправим грешките си, да внимаваме да не ги повторим!
Така е и с авторката. , и с мен и с всеки, който е на тази земя!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4034459c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке, като гледам само споделяш и не ти трябват съвети, но пък полезно мъжко мнение си нямаш още :Р

Mога да ти кажа, че никой не обича да му отказват; и на твоя човек няма как всичко да му е било наред. От друга страна, не трябва да излизаш със някой просто защото ти е предложил, става по-зле. Същото и с извиненията, те просто напомнят за станалото; ако ще режеш, се казва едно внимателно, но убедително "не" - и това е.

Никой не може да ти каже как е щяло да бъде ако беше приела, няма как да го разберем това. Даже и приятелството oстава трудно ако единия хлътне. Кофти е, но такова е положението.. живота продължава това е.. ;) само не разбрах защо вместо да му се извиняваш не му каза истината после - че си искала да приемеш, но си се оплела? Би прозвучало много сладко - сериозен съм между другото.

Номер 4 много зрял отговор, впечатляващо :D да можеше и на живо да звучите така на 17 момичетата цена нямаше да имате.. съгласен съм дума по дума :X

;) И Авторке, и момчетата съжаляваме понякога, нищо че не ревем и не ни личи :D по-добре го осъзнай сега, трудно ще го чуеш от някой на живо.

Ash

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ebf4381831
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката:

Нещото, което истински ме засегна е факта, че той ми обърна гръб и дори загубихме приятелството, което сме имали. Вече не сме приятели, а просто познати. Явно той се е засегнал много от моя отказ, щом дори когато си дойде ме избягва. Писала съм му в Скайп и във ФБ, извинявала съм му се многократно, но той явно иска да ме изтрие от живота си и за това се чувствам ужасно, всякаш съм се сгромолила на земята от 1000 м. височина.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ac4c39e210
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   за съжаление така се получава, авторке, при мъжете явно егото е по-голямо и отхвърлянето е по-тежко. не се извинявай повече, няма смисъл да ровиш. станалото - станало, приеми го и толкова.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 385d1a6347
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От номер 4 : Ами виж авторке, аз лично го разбирам, защото понякога, когато си харесвал или обичал някого, ти е трудно да му бъдеш само приятел. Разбирам, че и на теб ти е гадно, обаче той е момче и може би не иска да виждаш, че страда заради теб, за това и те избягва. Но не само при момчетата е така.
Аз например наскоро преживях нещо подобно и знам защо той се чувства кофти. Гаджето ми скъса с мен преди няколко седмици и уж щяхме да си останем приятели и да се виждаме, даже точно деня след скъсването излязохме и си говорихме съвсем нормално и приятелски, както беше преди да тръгнем. Но все пак аз си го харесвах още, въпреки, че не бяхме лудо влюбени и после се е случвало да се засечем пак и да изчезна ей така. Щом го видя, директно се обръщам в другата посока и това е, защото още не съм преживяла самата раздяла. Знам, че това е слабост и не бива да я показвам, но пък аз съм момиче, момчетата наистина гледат да държат по-твърдо на мястото си.
Ако ние си изплакваме очите пред хората от любов, то те стискат зъби и държат всичко в себе си, а това е трудно! За това и се казва, че мъжките сълзи са най-искрени, защото едно момче или един истински мъж се опитва възможно най-рядко да показва слабост, дори когато му е невероятно трудно да задържи всичко в себе си.
Колкото за това момче, мисля че и при него има нещо такова.

Просто му кажи истината , че и ти си го харесвала и че съжаляваш, но приятелството ви е по-ценно от всичко за теб и за това искаш пак да сте близки. Може да му трябва време, дай му го и ако не се получи, не тъгувай! Един ден може и да сте заедно, а може и да си намериш друг и той-друга и пак да възстановите приятелството си! :)

Номер 5, благодаря ти! И аз съм съгласна с теб за всичко. :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4034459c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, и все пак, защо предпочете да му се извиняваш вместо направо да му кажеш истината още следващия път когато разговаряхте? Наистина ми е интересно - след като сама казваш, че си искала да сте заедно. Или може би не го искаш толкова много, колкото си мислиш?

От номер 5 ;) но това е само поредността на коментарите; иначе в живота съм номер 1 естествено.. ;Р

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8ab5f58c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо се извиних, вместо да му призная ли? Защото вече бях оплескала всичко и смятах, че това признание ще влоши положението, а и той знаеше, че аз също съм хлътнала доста по него- личеше ми! Истината май е в това, че и двамата сме имали голямо его и не сме могли да склоним глава и да си кажем нещата честно в очите...!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker