Имам чувството, че на майка ми не и пука - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам чувството, че на майка ми не и пука
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2442 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15 години.
Значи не смятам да навлизам във подробности.

Просто преди година и 10 месеца майка ми се взе със един мъж на 25 години и от тогава живееме заедно с него. От февруари тя забременя и преди един месец роди бебето. От както живееме с този човек, той да ми е купил само два пъти някви парцалки за по 10 лева и това беше. Добре, че е баба ми от време на време да ми дава от пенсията и, иначе съм загубена. Тя все ме лъжеше, че уж мъжа и щял да ми купува от каквото имам нужда и че уж когато вече роди бебето всичко щяло да се промени и че тогава щяла да го задължи да се грижи и за мен, въпреки че аз си знаех че няма да стане така, а обратното. Еми да, сбъдна се всичко което предполагах. Вече дори и на нея като и искам пари и даже преди да роди това смахнато бебе, тя като и исках пари винаги ми се караше. Винаги се оправдава с нещо.. била съм лоша или пък не съм заслужила или пък нямало да стигнат парите, а тоя пич взима 1000 евро заплата, представете си и за мен никога няма.

Миналата година ходихме на пазара да разглеждаме и аз си харесах едни дънки за 12 и тя ми ги купи, а той когато се прибрахме вкъщи се наду яко и гледаше на кръв. Майка ми е голяма лицемерка, защото винаги си намира оправдания... защо просто не ми каже, че не ми дава пари. На всичкото отгоре, преди 2 месеца баба ми беше дала 120 и тя ми ги открадна и ги даде на вуйчо ми в заем, а той не ми ги връща. Казах и няколко пъти да му каже да ми ги върне, а тя само заявява, че не само на мен дължал пари и че уж му казала. Знаете ли какво му казва? Ами казва му така : Върни си и парите, че си ги иска. -
Е, ква е тая майка ве братя.. :х вместо тя като майка да ми помогне и да ми дава, тя все се оправдава.

Единственото, което знае е да ми се кара, че не гледам бебето и че съм била лоша и че не съм я уважавала. Е кво уважение иска след като винаги мисли първо за другите и главно за мъжа и, и накрая за мен ако остане. Кажете ми, ако можех сама да си изкарвам прехраната, щях ли да и искам? Казва ми, че съм я имала за боклук.. винаги гледа да ме нарани и да прехвърли вината на мен. Дайте ми съвети, какво да правя? Да я зарежа ли и да си отида при тати в България или да продължавам със мизерния живот при тази " майка "?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 35aabd7a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отивай при баща си.. А някаква инфо да дадеш за него, че никъде не си споменала какъв е? Е, може би е по-добър от майка ти

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 01fe302393
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва сериозно да си поговорите с майка ти. Трябва да настояваш парите от баба ти да отиват при теб и просто не й казвай, когато баба ти ти дава. В никакъв случай не се настройвай против бебето - то с какво е виновно, че така се държи майка ти. Все пак ти е братче/сестриче и трябва да го обичаш. За гледане обаче си е задължение на майка ти. Като ти каже да го гледаш можеш да й кажеш, че това е задължение на родителя и затова си седи по цял ден вкъщи - за да го гледа. Ти, ако искаше да гледашдете щеше да си родиш. Това обаче не ти пречи да й помагаш за детето от време на време с нещо. Все пак както по казах ти е братче/сестриче и може за няколко часа ти да го гледаш докато тя нещо излезе или ти веднъж да изчистиш вкъщи. Това да не ти е основно задължение, но все пак не си малка и трябва малко да помагаш вкъщи.
Що се отнася до парите трябва наистина с майка ти да изясните проблема. Най-добре й кажи за твоя и за нейна сигурност да определите една сума на месец, която да ти дава, а пък ти да си я разпределяш както начериш за добре. Примерно в деня, който взима майчински да ти дава 50-60лв и от нататък не й искаш.

Иначе вторият мъж на майка ти не е задължен да ти дава пара и не си права да гледаш неговата заплата колко е и да го обвиняваш, че е стиснат. Отглеждането на едно дете е отговорност, която се дели между двама му родители - твойте майка и баща. Той не ти е баща и следователно не е длъжен да ти подсигурява нещо. Живеете заедн, той плаща сметките - един вид една част от твойте битови разходи ги покрива и доколкото разбирам не се държи лошо. Повече е хубаво да дава, но не задължително. Нищо не казваш за баща ти - не можеш ли от него да поискаш пари? И определено трябва да говориш с майка ти - тя е тази, която е длъжна да се грижи за теб.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3ab2162153
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами замисли се сериозно дали пък наистина да не отидеш при баща си. Човекът със сигурност те обича, а и си му родно дете.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2f2de15034
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Напротив номер 2 негово задължение е да се грижи за това момиче! Все пак е знаел за нея, преди да се събере с майка й. Пък и ТЯ е непълнолетна!

Мило момиче, по добре се върни при баща си.
Не мисля, че ще има смисъл да говориш с майка си, (ако искаш пак пробвай, няма лошо) но тя щом те е родила, сама трябва да се сети за теб, а не да те обвинява за всичко... Дани баща ти да се грижи по добре за теб... Целувки и всичко най-най...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b77ae4bad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката
Ми кво инфо да ви дам за баща ми.. той е.. пф, с него съм живяла до 7 годишна. Той рядко ме е виждал и почти никога не е имал какво да ми даде. Живее я по Гърция, я по България, но със втората си жена, а той в момента бас хващам, че е безработен. Обаче на скоро ми се беше обадил и ми каза, че ако искам мога да си отида в Бг и да живея със него и баба ми. Обаче аз отказах, щото му нямам доверие... но май на където са тръгнали нещата натам ще си отида с баба ми ( майката на мама) и ще се живея с нея.
А до номер 2 искам да кажа, че след като тоя е взел майка ми, значи и мене ще ме издържа, щото не може ако ми се скъсат обувките и да ме оставят боса.

Общо взето съм между иглата и бодлите, ако ме разбирате.. май нямам голям избор, освен да си остана тука и да се надявам всичко да се промени. Със майка ми, когато се опитам да разговарям на тази тема или се прави на луда, или ми се развиква супер яко и ми казва, че се заяждам с нея и че не я оставям да живее спокойно.. да не съм си мислила, че съм и била по-важна от бебето. Бебето изобщо не го мразя, но не го и обичам.. те обаче си мислят, че го мразя..
Снощи тя изпрати баба ми в стаята ми и баба ми даде някви 10 евро на стотинки.. и вика, че мама ми ги дава. Направо останах ей така о. О.. Да ми дава пари на стотинки и що.. ми тя си учи мъжа така, да не ми дават нищо и той свиква и започва да не се чувства длъжен да ми дава. Не знам кво да и кажа вече за да разбере, че не може да ме лъже всеки следващ месец, че другия път ще ми даде и то все някакви мижави суми от 10 до 15 евро. :х

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 01fe302393
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4 - да той може да й плаща сметките, да й дава храна, да й купува дрехи, но той не й е баща. Тя не му казва татко. Тя е непълнолетна и затова е задължение на майка й и баща й да й дават пари. Вторият мъж не е длъжен нито да плаща за брекети на детето, нито за курсове, нито за дрехи, нито таксите за следването му. Тези разходи се делят 50 на 50. 50 % поема биологичния й баща, 50% поема майка й. Когато майка й няма пари, вторият й мъж трябва да ги даде. Но той не е длъжен да поема на 100% разходите й.

Вторият мъж на майка й няма как да заеме ролята на баща й. Тове е и адски нередно. Не е той този, който трябва да я възпитава и да я подсигурява финансово. Ако той й удари възпитателен шамар или я накаже, всички ще тръгнете - ти, защото си втория мъж на майката и затова така правиш. Имаш ли право да удряш и правиш забележки на моето дете? Това да не е твое дете? Именно, това не е негово дете следователно той няма същите права, но няма и същите задължения.
Мисълта ми е, че в случая не втория баща е крив, а майка й е кривата. Тя е тази, която взима парите от баба й, която не й купува дрехи, която не се грижи за нея.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c14781c1c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отивай при татко си, и я зарежи... това не е майка, а някакво зло. Иди при баща си, и не се затормозявай, нема да се затормозяваш психически, и да си блъскаш главицата. Я си иди при татко ти, и си живейте двамата или тримата но каквото и да е, ще е по-добро от това.

Надявам се всичко да се оправи! :)


ЕДНО МЪЖЛЕ НА 19

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2f2de15034
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ''Ако той й удари възпитателен шамар или я накаже, всички ще тръгнете - ти, защото си втория мъж на майката и затова така правиш. Имаш ли право да удряш и правиш забележки на моето дете? ... '' Ана ти изобщо чуваш ли се кви ги дранкаш??? Да й удари ''възпитателен шамар''??? С бой ли си възпитаваш децата? Или изобщо нямаш все още такива? Как можеш изобщо да мислиш по тоя начин? С физически тормоз възпитание не СТАВА!!!

А това относно майка й съм го отбелязала и аз- ''но тя щом те е родила, сама трябва да се сети за теб, а не да те обвинява за всичко... '' (ех поне за това сме на едно мнение)

SSVDSOB

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 01fe302393
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, Идията ми не беше, че с бой се решават нещата, а че в повечето случай, когато един външен човек направи забележка на едно доведено дете винаги му се изтъква, че той няма право да прави забележки, защото не е участвал в процеса на създаване на детето. Но когато това дете пък има нужда, винаги се иска от него. И идеята ми е, че много жени в България поне не гледат да са самостоятелни, а да си намерят мъж да ги издържа тях, общите им деца и предишните им деца. Майка й трява да й осигури стандарт, трябвва да се хване да работи.

За твое сведение нямам деца, никога не са ме били и съм против насилието върху деца. Също така говоря от опит. Аз съм дете на втората съпруга на баща ми и имам полубрат, с когото сме много близки. Винаги баща ми е давал половината пари от курсовете му в 12 клас, половината стойност от парите за абитуриентския му бал, половината от таксата за университета, половината от почивката му на море, общо взето всичките му разходи са били делени на половина. И не е бил от бащите, които дават минимална издръжка, а достатъчно, че да се осигури нормален живот на брат ми. Майка му също живее с втори мъж, но този мъж никога не е покривал изцяло разходите на брат ми и брат ми като е имал нужда от нещо винаги е идвал при баща ни и майка си, а не е ходил да иска от него. Въпросът е, че като имаш дете си отговорен за него независимо дали си се развел с майка му или не. От друга страна брат ми се ожени за жена с дете. Той покрива разходите вкъщи, осигурява им почивки, храна, сметки, дрехи и т. н. Когато има празник или рожден ден или както идва Коледа винаги купувам на равна стойност подаръци на детето на жена му от първия й брак и на детето на брат ми. Но това са едни разходи. Но сега това дете като е 7ми клас и има нужда от 30лв урок по математика и 25лв урок по български на седмица и брекети за 3000лв, защото са й криви зъбите какво става. Баща й поема половината, а другата половина доколкото може майка й със заплатата, ако не брат ми додава. Не може всичко да се очаква от втория мъж или съпруг.

Естествено, че той знае, че има предишно дете и че трябва да се грижи за него. Но все пак тези грижи имат някакъв лимит и това че той съществува не отменя ролята и задълженията на биологичния баща.
Иначе майка ми никога не е правила коментари за възпитанието на брат ми, както и брат ми не се меси във възпитанието на доведената си дъщеря. Естествено, ако потърсят мнението му и го питат казва какво мисли, но иначе не се налага, защото решенията трябва да се взимат не от него, а от родителите й. Ако обаче е неговото дете може и да поспори с жена си, ако вярва, че е прав и е за доброто на детето и се стига до друго решение. Това е принципно. Правата и задълженията на биолгичните и на доведените родители са различни.

Иначе друга е ситуацията при авторката щом едни обувки и дрехи не й купуват определено трябва нещо да се промени и трябва сериозен разговор с майката и ако не да отиде при бащата. Явно условията са под някакъв жизнен минимум и трябва повече да се грижат за нея.
Принципно коментарът ми не беше за някакви как да кажа "дребни" разходи тип дрехи, храна, сметки или екскурзия до съседен град, които явно липсват на авторката, а по скоро в един по-едър мащаб. И това беше провокирано от думите: "тоя пич взима 1000 евро заплата, представете си и за мен никога няма" и "след като тоя е взел майка ми, значи и мене ще ме издържа". А в чужбина 1000 евро заплата не е като в България 1000 евро заплата. Ако плаща наем 500 евро и сметките не остават толкова много. Не го оправдавам - все трябва да може да намира по 100 евро на месец за джобни и дрехи на момичето - както казахте той е знаел, че тя съществува, но просто че тея 1000 евро не са адски много пари както авторката си мисли.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b77ae4bad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Авторката
Хора, наема е само 200 евро и плюс това те харчат парите за всичко, но не и за мен. Изплащат един лаптоп и една пералня. Всичко друго къде отива не знам.. ток, вода.. е колко да са тоя ток и тая вода? Айде стига поне едни чисти 500 евро остават.. ама къде ти скръндзи..

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9b862cc6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Я бе хора не се ли усещате, "след като тоя е взел майка ми, значи и мене ще ме издържа", "за 10 месеца само два пъти някви парцалки"
Някакви мижави суми от по 20-30лв /суми от 10 до 15 евро/, за тази 15 годишна дама са малко!? А баща й безработен, майка й с новородено бебе! При такива обстоятелства нашата авторка изисква крупни суми от новия мъж на майка си, той й бил длъжен щом ляга при майка й, авторката иска да пуска майка си за пари. Тя се е превърнала в сутеньор на майка си, щом еди кой си е с майка й то той дължи на "сутеньора" толкова пари!!!!
Човекът си издържа и нея и майка й, но тя иска още и още, парите които й дават ги смята в евро за да изглеждат по малка сума. "някви 10 евро на стотинки" 20 лева /били и те надребно/ малко ли са за 15 годишно дете?
Авторке кой ти купи учебници или и учебници нямаш? След като за година са ти купили два парцала, гола ли ходиш на училище? Не ми казвай, че ходиш на училище с дрехите и обувките от по миналата година, когато си била на 13г.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b77ae4bad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пф, 11 не знаеш нищо за мен! Всъщност спестила съм ви много неща. Никаква сутеньорка не съм, ясно ли е? След като е взел майка ми той е знаел, че ТЯ ИМА ДЕТЕ И СЕ Е СЪГЛАСИЛ ДА СЕ ГРИЖИ И ЗА МЕН! КВО МИ ДАВА, А? Баба ми, ми осигурява всичко... от нейната пенсия е всичко. И да, евро е незнам за кви левове ми говориш след като аз не живея в България.. в днешно време с 10 евро кво можеш да си купиш, а? Ае ела ми се пофали ако можеш и едно яке да си купиш. И да ходя си със обувките от миналата година, учебници нямам, ходя на училище само със тетрадка, а имам само 2 учебника на фотокопия. Издържал ме той.. и как ме издържал? Добре, че е баба ми за да ми дава някой лев и то рядко става, защото винаги все някой и взима пенсията. Ти кво си мислиш, че тоя ми е купил нещо ли, а? Кво ми е купил.. като не знаеш кво се обаждаш там.. по-добре вземи млъкни, че ме дразниш. А дрехите, които нося са ми от България ;) Обувките ми ги е купила отново баба ми, а с баща ми нямам никаква връзка.. изобщо тука няма смисъл да го намесваме него, говорим на съвсем различна тема. ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 27b2781e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Момиче, сериозно си го закъсала. Още малко и ще можеш да работиш сама, да се издържаш, което е решение на проблема донякъде. Не знам защо всичко обръщаш на пари, като то това май ви е най-малкият проблем. Явно ти си в такава възраст, трябват ти пари да излизате със съученици наляво надясно. Според мене проблемът ви не е материален. Ти имаш доведен баща, който много не се интересува от теб. Те като цяло доведените бащи са така, къда повече, къде по-малко. Старае се, ама като не е полагал грижи да те гледа 15 години, не е същото. Майка ти е между чука и наковалнята. Трабва да угажда на тебе, трябва и на него. Ако нещо му се изрепчи на него, ще я остави и ще е самотна майка с две деца, още по-зле. Така че и на нея не й е лесно и затова ти изглежда лицемерна, то най-вероятно й се налага да бъде. Тия отношения са супер сложни. Аз също съм в такова семейство, просто са досста по-възрастни родителите. Постоянно се чувствам все едно се съюзяват срещу мен. Вместо да сме като семейство, сякаш майка ми си е довела гаджето на екскурзия и ме евзела и мене, е така се чувствам. Така е откакто се помня. Само като бях малка, нямах мнение и не разсъждавах над това. Намери си гадже да те подкрепя, имаш нужда и от страничен човек, който да е до теб. За психолог нямаш пари, иначе бих ти препоръчала и това. Пробвай с нещо като лицемерие и ти да постигнеш каквото искаш, защото всеки се оправя поединично вслучая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker