Как да се справим с насилието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се справим с насилието
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2719 пъти
Искам да ви кажа няколко неща именно до тези, на които им се подиграват или по една или друга причина са жертви на насилие. Всички ви съветват, да не обръщате внимание ако някой ви се смее, нали? Тва е най-голямата простотия! Редовно посещавам психолог, а и от личен опит знам, че тези кретенчета, които се заяждат и подиграват, се разбират САМО от лошо! Тоест, трябва да им отвърнете, за да премине проблема. Аз преди бях жертва на подигравки - мълчах си и т. н... Дойде един момент, в който просто СПРЯХ! Избухнах, направих ги за 2 стотинки.. започнаха да ми имат респект. Сега се занимавам с бойни спортове, гаджето ми се слави като силен и страшен из града и хората вече имат респект и никой не смее! Не слушайте тези, които ви казват да си мълчите.... когато ви тормозят, първо опитайте приятелски, а ако не стане.... или ги натупайте едно здраво, или ги заплашете с някой по-голям. Не се знае дали темата ще се пусне, но колкото и да ви е странно - САМО ТОВА ПОМАГА! Никой не заслужава да бъде жертва! ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1e87874829
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Подкрепям абсолютно авторката!!!
"Ударят ли те по бузата - смачкай им главата".

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7ec848ed69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си прав !

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8d395ee1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   То и аз с караници и заплахи спечелих респект от съучениците ми. Завърших преди 2 години, момиче съм, не съм им скачала на бой, но знаеха, че няма дам и мигне окото ако се наложи. Иначе съм спокоен и уравновесен човек, но какви съученици имах само...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e31cb4c63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм била жертва на насилие в училище - 3 години ме биеха, обиждаха, потъпкваха самочувствието ми, а аз нищо лошо не им бях направила. Имаше едно момиче, което смятам, че си имаше и психични отклонения, а и отгоре на всичкото ме мразеше ужасно много, защото до 4-ти клас тогавашната ни класна много ме хвалеше, казваше, че съм умна и това момиче явно много завиждаше. Аз първоначално бях приятелка с нея, аз обичах всички, бях много лъчезарно момиче, но в 5-ти клас тя настрои всички срещу мен, а към 6-ти - 7-ми клас тя и останалите подстракатели намериха приятели и от другите класове, настройваха и тях и накрая цялото училище ме намрази учителите включително. Нямате си на представа колко страшно беше... отначало мълчех, даже плачех /не пред тях, разбира се/, исках да се самоубия.. нямаше кой да ме спаси. Когато започнаха да ме бият беше ужасно.. винаги бяха момчета, а аз попринцип съм доста дребна и смятайте колко можех да се защитя, но на кой му пука, докато един ден.. нещо в мен се прекърши.. аз ПОЛУДЯХ! Просто ми беше омръзнало всички да ме тъпчат.. казах си „НЕ, ТОВА НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ“.. вече вместо да исках да убия себе си, аз исках да убия тях.. Започнах да им отвръщам на обидите, всяка нападка. НЕ МЪЛЧАХ НА АБСОЛЮТНО НИКОЙ! Започнах и аз да се бия. Стигаше се до бой по време на час, а също така и понякога ми се нахвърляха над 5 човека. Кога те ме пребиваха, кога аз тях успявах да ги надвия. Момичетата добиха страх от мен, не смееха да ме погледнат. Нещата излязоха извън всякакъв контрол, ежедневието ми минаваше така - влизам в училището: посрещане със здрав бой, 4-5 човека ми се нахвърлят.. идват часовете и междучасията, а с тях бой, пак бой, юмруци, песници, ритници, крещене, накрая не издържах на цялото напрежение и бягах от училище. В 7-ми клас беше най-страшно. Нямах абсолютно никакви приятели, никаква защита. След втория срок бягах всеки ден от училище, но нямах неизвинени. Учителите ме мразеха всичките заради побоищата и смелостта ми да се опълча срещу почти цялото училище /и от другите класове понякога ме причакваха и ставаше страшно! /. Имах много нисък успех - само двойки и тройки, но успях да вляза в хубава гимназия... по някакво чудо.. Сега съм 9-ти клас и тези „войни“, които водех със старото училище ми оставиха траен белег на психиката. В 8-ми клас не смеех да общувам с новия ми клас, не допусках никой до себе си от страх да не се повтори същата история. Новия ми клас не ме хареса заради това, че не исках никой да допусна до себе си и затова сега имам от класа само една приятелка. Понякога ми правят проблеми, но не ХИЧ като в старото ми училище. Та искам да кажа на всички жертви на училищен тормоз: Не мълчете като някакви страхливци! Станете и си отстоявайте правата! Със страх не се постига нищо! Учители и родители няма да ви спасят, само и единствено вие можете! Разчитайте само на себе си! Помнете, че за да има еволюция, трябва да има революция!
*Яса

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5627c0406c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   На насилието се отвръща с още по-голямо насилие..
На мене някой ако ми се тежкари веднага викам групировката и яде жесток бой, първо те псува и ебава после като разбере от кой квартал си и с кой движиш започва да ти се мазни и тн.
знам го от личен опит.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3b6e47ffb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да номер 2, знам, странно е, обаче тази тема я пише момИче.. докато не стигна до момента с гаджето и аз си мислех, че си момче. Каква е тая агресия.. и кой толкова е взел да се заяжда с вас, като гледам всички до тука са единодушни по темата, че трябва да се избиваме със всеки който ни закача.. Не ме разбирайте погрешно, и аз съм съгласен, че на удара понякога трябва да се отвръща, но изглежда при всички вас това се случва доста често.. най-шокиращо е, че момичета се оплакват от това как ги бият и тормозят.. кой прави такива работи? Номер 5, само от любопитство ти в кой град/квартал живееш и с какви хора се движиш?

Въпроса ми е не дали на лошото се отвръща с лошо, а откъде има толкова много хора, които започват да се заяждат първи? Интересна тема между другото :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e31cb4c63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6 - Аз съм 4. Аз също съм от момичетата, които са били бити и системно тормозени в училище - при мен, например, всичко беше станало, защото едно момиче ме мразеше още от 1-ви клас. Беше като омраза от пръв поглед. Във втори клас ми открадна една тетрадка, а в четвърти ми открадна бележника. На втората кражба обаче я разкриха, а това още повече я озлоби срещу мен и реши да ми отмъсти, настройвайки всичките ни съученици срещу мен в пети клас. Мен лично ме биеха момчетата, защото момичетата ги беше страх от мен. Ако не им отвръщах, щяха да ме пребият. Все пак не може да те шамарят и ритат, а ти да си стоиш така и да се правиш, че не им обръщаш внимание, докато не те пребият. Предполагам, че и при другите тормозени има подстракател. Винаги има. Започват първи, когато те мразят, може и от завист, все пак в днешно време децата са много злобни, а пък и ако видят някой по-скромен техен връстник /макар и само да изглежда скромен/, веднага ще му се нахвърлят. И аз допреди няколко години смятах, че попринцип такъв тормоз се среща при момчетата само, но се оказа друго..
*Яса

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker