Не мога да преодолея смъртта му /куче/ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да преодолея смъртта му /куче/
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2048 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години и преди време имах едно куче, но то почина от бяс. Беше немски шпиц и ми го подариха когато бях на 7 годинки. Беше на село и ваканциите всеки път бях там, иначе не го виждах често. За съжаление почина, когато бях на 10. Не беше старо куче, даже беше малък като го взех. От къде го хвана този бяс - не знам. Когато ми казаха, че е починал не го бях виждала поне 2 месеца сигурно, дори не си спомням кога го видях за последно. Когато разбрах ми стана много тъжно и се разплаках. После 2-3 години не съм мислила за това и сега какво ме прихвана, постоянно изпитвам носталгия, и постоянно ми е тъжно заради това. Отдавна нямам снимки на кучето, но си спомням точно как изглеждаше, в съзнанието ми е още жив. Беше уникално куче и много го обичах. Имах и котка, за съжаление тя също почина няколко месеца или година след това, но за нея не ми беше толкова мъчно. Искам просто да го видя отново, да го погаля за последно.. но е невъзможно. Въпросът ми е как да спра да тъжа за кучето? Чак след толкова време? Без хейтърски коментари, моля. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: ebda331bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не вярвам кучето да е умряло от бяс. У нас от доста време няма случи на бяс, знам ли - много малко вероятно. Най-вероятно някои го е утровил или е изчезнало, може и да е умряло от старост.
Според мен теб просто те друса яко Хормонът и си въобразяваш какви ли не глупости.... Твърде много време е минало, за да тъжиш сега за куче, умряло преди години

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 727a8c42b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бъди спокойна, не само ти се мъчиш за животно, което ти липсва и си обичала. Когато бях на 7 години ми купиха зайче, 3 години го гледах с любов, хранех го. На 10 нашите решиха, че вече трябва да го дадем в магазин за домашни любимци, защото не може да стои сам много време и му беше време да си намери приятелка, аз не им вярвах, и след няколко дни зайчето ми беше доставено в магазина вече. Много плаках, 2 години не можах да спря да мисля за зайчето, мислех си за състоянието му, дали е добре. Мина ми и сега по-малко ми е мъчно за зайчето ми. Ще свикнеш. Помня когато минаха 1 година без заека ми, аз бях отпред в колата, нашите караха кола, сетих се за зайчето ми и започнах да плача много, майка ми дойде при мен да ме попита какво става и аз казах че зайчето ми липсва. Свикнах трудно, но като разбрах, че майка ми е бременна вече не мислех за зайчето. :) Сега съм на 13.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3edc60780e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От Авторката: Номер 1, не мисля, че ме тресе хормона. Винаги съм била така - пука ми много повече за животните, отколкото за хората.. И попринцип заради човек мога трудно да заплача, но заради животно.. веднага. Явно съм по-чувствителна.
Куче МОЖЕ да умре от бяс.. Специално съм се поинтересувала.. Характеризира се с парализа на долната челюст, глътката, езика, опашката и задницата. Кучето не може да лае. Започва парализа на задните крайници, пикочния мехур и правото черво. Парализата засяга и предните крайници и останалата част на тялото и кучето умира при пълно изтощение.
И аз знам защо стана така, защото като го взехме нашите не искаха да го отведат на ветеринар и да му бие ваксини и всичко както трябва попринцип.. Но тогава бях малка и мислех, че ще може да мине и без ваксините, не бях наясно, че може да умре. От бяс е 100% съм сигурна, не е от старост защото го имах само 4 години, а ми го дадоха като беше малък. Кучетата живеят по 10-15 години, а моето куче да е било на около 5.
Номер 2, благодаря ти, но вече 4 години, това си е доста. Той ми беше най-добрия приятел и навярно най-верния приятел който съм имала. Сега имам "уж" 2 най-добри приятелки, но хората са лицемерни, рядко се срещат истински приятели. Наскоро четох един много хубав текст, "Мостът на дъгата" или нещо подобно беше. В него се 'разказва' за това, че когато едно животно умре то отива на едно място наречено "Rainbow Bridge". Когато отиде там, ако е било болно или старо - то става излекувано и младо. Животните са доволни и щастливи, освен едно малко нещо: на тях им липсва някой Специален за тях, който е трябвало да оставят. Там си играят всички животни, тичат на воля. Докато един ден, едно от тях изведнъж спира и се заглежда в разстоянието. Изведнъж то започва да бяга от групата, все по-бързо и по-бързо. То е забелязалo Теб. Стопанинът си. След което, минавате по мостът на дъгата заедно.
Поне сега е на по-добро място, това ме успокоява.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 320e9d6f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам подобна историЯ. Когато бях на 9 ми почина любимото хамстерче. Беше незаменимо... не като онези зъбльовци дето само хапят и си живеят хамстерския живот. Спеше ми в коленете, галеше се беше ми като кученце. Много го обичах. Но един ден почина в ръцете ми... , никога няма да го забравя. Понякого дори си плача за него, но не мога да върна времето назад... , но съм сигурна. Няко ден ще се срещнем на небето и пак ще я гушна, и никой вече няма да ни раздели...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 861c139f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Интересно, че при теб по-късно се отключва мъката. На 14 си, защо не си вземеш ново животинче, на което да дариш любовта, която изпитваш към животните? Или пък да се включиш към някоя доброволческа група и да помагаш на животни. Може би ти липсва такъв контакт с животинките. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7329b3e78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм на 15
Бъди щастлива, че си изгубила куче, а не близък човек.
Прабаба ми почина преди 2 години, а аз още плача за нея :/
Вземи си ново куче, ако искаш... жалко, че аз не мога да си взема нова прабаба :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b9397e1a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Номер 5, в момента имам котка от около 2 години.
Номер 6, домашните любимци не са някакви си предмети, които ни забавляват от време на време. Те също са живи същества, които могат да ни дарят с любов. Всяко куче е специално по свой си начин и не може да се замени.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: edb36ff25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   поискай да ти вземат ново куче. на мен ми помогна.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 570bbb8011
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Забелязала съм, че повечето които боготворят животните и ги ценят повече то хората са самотните.. намери си приятели и това ще реши проблема според мен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7329b3e78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, просто казвам, че е много по-лесно да вземеш ново куче, което също ще обикнеш. Може би не толкова, но..
Искам да ти кажа, че има много по-важни неща от едно куче, макар че много обичам животните.
Номер 6

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker