Как да събера пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да събера пари?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 12060 пъти
Привет : ) Аз съм момиче на 15 години, което иска да ви попита, за малък съвет. Моето семейство не е от богатите и в момента изпитва доста голяма финансова криза. В моята среда обаче се сблъсквам с доста по-заможни от мен хора. Покрай тях започнах и аз да се овличам към скъпите неща. От няколко седмици насам изявавам желание да си взема кецове подобни на техните, но за жалост в България са 125 лева. Тази марка я знам отдавна и съм я харесвала, но сега ме привлича още повече. Гледах в американският сайт и там са по 45евро, което е горе-долу към 87 лева. Говорих с майка ми и тя каза, че е абсурд да ми даде толкова пари и то точно в момента и дори за в бъдеще да може няма да го направи, защото един път вече ми беше дала за други, които бяха доста над тази цена и се скапаха за супер бързото време. Каза, че в държавата ни всичко е боклук и реплика и отказва категорично. Аз обаче се чувствам зле, защото наистина ги харесвам. Изчислих, че след като винаги спестявам, за 25 дни по 5 лв. ще си събера, но проблема е, че няма кой да ми дава тези 5 лв. Моли ви дайте ми съвет примерно през лятото какво мога да работя или да правя за по 1-2 часа и да ги получавам, за да си събера. Аз съм пестелива и то доста, но след като наще не ми дават пари няма как да събера.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: eaf830e03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Каза, че в държавата ни всичко е боклук и реплика и отказва категорично. “
Ами хората с тази нагласа никога нямат пари и не постигат нищо в живота си. И вместо да събираш пари за кецове, хвани и анализирай малко семейството си и причините да сте на този хал и как един ден ти самата ще предложиш нещо повече - събирай пари например за учебници и речници, частни уроци и т. н.
Чипиците се късат и остава едно празно нищо! Забрави за Американски сайтове, в който цените са в Евро и с два пъти по-ниски от пазарните (ха ха) - това са фалшиментоси. Погледни по-добре в магазините втора употреба или на битака - има достатачно подобни кецове, ще го преживееш.
Ще ти кажа една тайна - и да носиш и да не носиш кецове за 125 лв. - това не те прави като приятелките ти. Те винаги ще имат повече от теб, ако не се стегнеш - не само дрехи, обувки, но най-вече връзки и помощ от родителите (частни уроци, учебници и екскурзия). Питай се по-добре не как да бъдеш като тях - ти никога не можеш да бъдеш - питай се как да бъдеш ПОВЕЧЕ от тях и НАЙ-ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ТИ.
Ако успееш един ден децата ти ще носят и кецове, и хубави дрехи и ще имат всичко, за което си си мечтала.
Ако ли не... колелото се завърта и един ден и ти ще кажеш на детето си
“Каза, че в държавата ни всичко е боклук и реплика и отказва категорично. “
... а Земята си се върти, хората се образоват, правят кариера, спестяват, купуват си коли и жилища, отварят си фирмички - никой не му дреме за теб, семейството ти и кецовете ти. Ако ти не се погрижиш за себе си, ако ти с много учене и работа не постигнеш повече от родителите си, ще останеш в мизерията до живот. Можеш до 2060 г. да събираш по 5 лв. на 25 дни за разни боклуци, но ако не инвестираш тези пари в образованието си, ще съжаляваш. Ако вместо да гледаш дрехи и обувки не си седнеш на задника да учиш... не сам днес, но и утре, и цял живот ще броиш стотинчиците.
П. П. Казвам ти го това съвсем добронамерено, защото идвам и аз от такова семейство. На времето карах цяла година с едни маратонки от битака за 16 лв., които лепих, а татко ми шиеше многократно. Днес само един чифт мои обувки струва повече от някои коли навън. Опичай си акъла, защото времето тече, кецовете се късат, а утре ще се тегли чертата и от теб зависи ще имаш ли или ще нямаш и повтаряш фрустрирана като майка си на децата си цял живот
„Каза, че в държавата ни всичко е боклук и реплика и отказва категорично. “
... вместо да можеш да изкараш пари и да им вземеш обувки като хората, които са мислили навремето по-далеч от носовете си. (краката си и кецовете на тях)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 877e206dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако иска един човек да има пари би трябвало да знае как да ги губи и прежалва. Неслучайно е казано, че трябва първо да се научиш да губиш великодушно и със широко отворено сърце и по същия начин да раздаваш. Ако събираш пръските от водоскоците като габровците пари никога няма да завъртиш. Препрочети първия коментар-ще ти е от полза. Но с тази пресметлива спестовност породена от нямането пари никога няма да видиш. Даже с тези твои нагласи колкото повече се стремиш към тях, толкова повече те ще бягат от теб.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: eaf830e03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От 1 до 2
Мерси за подкрепата, но смешното е, че имаме специален хидрофор, с който събираме дъждовна вода, за да поливаме тревата си лятото. В спестовността лошо няма, но стига да има някакъв смисъл. Аз ще вложа 1000 лв. в хидрофор и ще спестя да кажем в следващите 2 г. 3000 лв. от вода - да не говорим, че в населеното ни място нямаме налягане и без това е забранено да се поливат градини.
Авторката ще събира пари за чепици, но няма да си вземе един речник или учебник да кажем, което ще е голяма грешка. Да не говорим, че е доказано научно, че недохранването на подрастващите им пречи да се развият мозъците им нормално. В Африка е направено такова изследване - гладувалите като деца накрая са със 70% по-ниска интелигентност от нормалното - и това е необратимо! Какво сега - ще пестим от закуски заради кецове... глупаво. Човек ако не е на ниво и най-скъпите кецове не могат да му помогнат. Освен това въпросните кецове ги има във втората, сигурна съм в това. Човек трябва да търси, да рови, да се занимава, не да чака на готово. Който търси - намира!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 35b549fe71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката : Не мога да разбера защо ме изкарвате глупава. Аз имам отличен успех и говоря 3 езика. Това, че наще нямат пари не означава, че аз не се уча. Боже, боже. И стига с тези тъпи частни уроци, ако човек си го няма в главата, не може друг да му го налее. За какво стягане на живота ми говорите бе хора? И след като наще нямат възможност за уроци, защото са над 1500лв. аз къде да ги изкарам тези пари? Айде вие ми съберете за 5 месеца тези пари без да ходите на работа и пак ще си поговорим.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a25e5d59cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз няколко неща не разбрах само.

1. Цени в евро в американски сайт?
3. Като говориш 3 езика, защо не работиш?
4. Уроци за 1500 лева? Really? :))

Ама то на човек като му е влязла една муха в главата, върви му я изкарвай... Ти просто искаш да си модерна, както ще се изразят някои хора. До сега си носила евтини дрехи, но сега започнаха да ти харесват скъпите? То да кажеш цял живот да си живяла в охолство и сега те е ударила кризата, ама не... Само да ти кажа, че имам дрехи както за по хиляда лева, така и дрехи за по 15 лева. И се чувствам страхотно в тях! Първо, никой не разбира колко пари ти струват дрехите... та ти си на 15, вие не сте модни икони, второ дори и да се знае, ако изглеждаш добре и си поддържано момиче всичко ще ти стои прекрасно! А ако приятелките ти не могат да приемат, че носиш по-евтини дрехи от тях, значи не са ти приятелки. Лесно и просто.. : ) Убеждавам се, че медиите много влияят на децата и в този аспект на момичетата. Ами да... няма как да ни дават Парис Хилтън по телевизията, че гардеробът и струвал еди си колко милиона и ние да си кажем- "е аджеба аз да не съм по-тъпа или по-грозна от нея, че не ми се случва на мен". Е да, ама не... Такива са обстоятелствата. Моят съвет е... ако все пак успееш да си спестиш някакви пари, купи първо нещо на родителите си. Първо много ще ги зарадваш, а може би майка ти ще се "смили" над теб, ще я трогнеш и ще ти купи въпросните обувки.... Успех! : )

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a57c09b19f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   номер 1.. прочетох какво си написала и наистина ме вдъхнови.. аз съм на 14 и се чувствам по подобен начин като гледам хората около мен. Наистина имах нужда да прочета нещо такова, всичко което си написала е истина, колкото и гадно да изглежда в моите тинейджърски очи смятам, че всичко което мога да постигна е от упоритост и труд. Наистина много се възхищавам на хора постигнали нещо в живота си, защото моите родители не са успели и не искам да съм като тях в това отношение.... Искам един ден да мога да осигуря хубав живот на децата си и това няма как да стене като единствената ми мисъл е как да си купя кецове Supra(защото съм убедена че за тях се пише по горе ).. осъзнах че това са преходни неща.. аз може цял месец да събирам за едни обувки а хората около мен да имат по 5 чифта ей така....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: eaf830e03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От н. 1 - радвам се, че си умно дете и си се усетила.
Аз също се нахъсах от подобни неща, защото нямах - износвах лошо запазените дрехи на сетра ми, но си казах - М.. а му, ще падам, ще ставам, по корем ще лазя, но децата ми ще имат по-добър живот.
С нагласата на родителите ти не става, защото те и след 20 г. ще мрънкат как другите - държавата, обществото, града и така нататък са им виновни, докато хората правят пари и осигуряват възможности за децата си. Обувките са ти най-малкото... можеш да носиш и налъми теоретично. После ще усетиш, че тези деца ще имат много повече шансове в живота - уроци за университет, почивки, връзки за работа после.
Ти трябва да намериш начини не как да се караш и мразиш такива хора, а как да ги превъзхождаш и по акъл, и по работа, и по всичко, защото трябва да си 2 пъти по-добра от тях, за да изплуваш и постелиш на децата си един ден и най-вече - да не се караш с никого, дори да търсиш контакта с такива хора, защото си има причини техните родители да са успелите, твоите не, а те своите качества са ги възпитали и у поколението си. С какъвто се събереш - такъв ставаш. Събери се с неуспели и озлобени хора, такава ще станеш. Събере се с успелите, и ти ще успееш!
Колкото до маркови дрехи и обувки - бъди сама трендсетър, недей да търсиш еднаквото - бъди различна! Във Втората ще намериш маркови и много хубави неща. Не ходи в долнопробна втора, разбира се - насочи се към по-скъпите и избрани такива магазини и вземи просто по-малко неща с цени, но качествени. Тези дрехи са на цените на новите в турските магазини, но са маркови и много-много яки. Има и обувки, на мен такива кецове са ми попадали (бели), тях ги има и фалшифицирани по битаците, но за какво са ти? Намери си свои обувки, които на теб ти харесват и свои стил. Ако искаш да изглеждаш западно обаче, да носиш маркови дрехи - само във втората!
Не казвай в училище, разбира се, откъде - просто леля някаква от Англия ти е дала дрехи -)
Бъди тарикат в живота.
Аз лично взимах към 20 лв. за добър успех и ги вкарвах само в учебници и книги. В интернет сега имаш всякакви книги, но по мое време не беше така. Не само прочитах всички книги от списъците, но цяло лято учих език сама и четох допълнително по 20 книги лятото. Общо по 50 книги всяко лято език. На ден по 3-4 часа за учене на език - стига. 1 ч. с книга ти е по-полезен от 1 час с кифли по кафетата и тъпи разговори. И така се подготвих много добре, изкарах и 5. 86 диплома и заминах за чужбина. Поработих малко там, събрах пари и записах да уча. Работих на 3 места да се издържам, ама се получи. Прибрах се 7 г. по-късно в България и направо бях в ръководна позиция, защото по време на следването си работех и работодателите ми ме бяха препоръчали и харесали. Ето това са прочутите „връзки“. Така не само прескочих моите дружки с мамите и татковците, но и ги наскочих. Други бяха времената тогава (отдавна беше), днес мисля, че не е задължително да ходиш да учиш в чужбина, но си остава правилото - 2 ПЪТИ трябва да си по-добра от тях. Аз в чужбина също ги срещнах, какво мислиш - всички със стипендии от България, защото бяха внуци наразни комунисти, докато аз бачках - онези по партита, ама ги изхвърлиха като мокри кучета, защото не си взимаха изпитите, а аз и още едно момиче завършихме - то беше от богато семейство, но много хубаво момиче. Не сме били приятелки, но се уважавахме с нея, което е по-важното. Бяхме 2 от 20 българи от моята специалност, които взехме диплома - прави сметката, рано или късно твоите хора ще изгърмят, ако не стават, но пак ти казвам - трябва да бъдеш 2 пъти по-дисциплинирана, умна от тях, защото техните родители ще ги възпитат в качествата, които ги правят успяли, ще им дадат контакти и връзки, а ти трябва да ги надцакаш по друг начин - с умения, със знание и дисциплина и много-мноого гработа. Ако те учат 3 часа на ден, ти трябва да учиш 6 ч., за да ги подминеш. Винаги 2хтехните усилия.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a57c09b19f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Благодаря ти, че си отделила време да напишеш твоята история.... Аз нямам проблем чак толкова голям проблем с дрехите и обувките... 7 ми клас съм и нямам много време да мисля за дрешките в мола, но тази година ще кандидатствам и не знам в каква насока да се ориентирам, не знам към каква професия да се насоча...
А.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: eaf830e03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А. - ами не е ли късничко сега да мислиш за това, какво си щяла да кандидатстваш - не са ли изпитите скоро?
Аз ти препоръчвам ПМГ, Езикова гимназия, Икономическа гимназия в този ред, а ако не стане - Професионална гимназия от догодина.
Аз лично кандидатствах навремето с математика и влезнах в елитна Икономическа гимназия с идеята да работя като счетоводител и да се самоиздържам по време на следването си. Завърших с пълно отличие, и днес се водя правоспособен счетоводител, но избрах да продължа образованието си в чужбина, защото прецених, че в България не мога да науча повече по Икономика - прегледала бях вече учебниците от УНСС и т. н., но мисля, че планът ми не беше лош (бях 6 клас като реших така) - ако бях останала в Страната като счетоводителка винаги работа щях да си намеря, за да се самоиздържам. Това е и предимството на всички професионални гимназии - излизаш с професия някаква, но мен лично ме интересуваше икономиката и имах късмет в града ми да има много добра такава гимназия с много добра подготовка и по чужди езици. Събраха ми се накрая 2 държавни изпита 2 матурки, а другите имаха и кандидат-студентски изпити и се отказаха от държавните изпити за професия - излезнаха само с гимназия. В Септември доста хора наваксаха с държавние - и това става.
Всичко си зависи от твоите интереси, качества, желания, любими предмети, но мисли и за след 5 г. - от какво семейство идваш, ще имат ли пари вашите да те издържат например. Моите нямаха и това го знаех още от 6 клас и си търсих някакви решения. Решения винаги има, стига човек да иска да постигне нещо в живота си, не да провеси нос и да мрънка и обвинява другите (родители, държава, общество, времето).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: cac5ef978b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5 има уроци за 1500 лв 1 хубав частен урок (както и помагалата) е горе долу-50 лв 10-15 лв помагала 16лв учител и така

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 64386449f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мен ме мързи да чета коментарите и затова сори ако има такъв.

Аз бих пробвал ако имаш нещо което не ти трябва или ти е малко(дрехи,обувки и т.н) вземи да ги продаваш в prodavalnik.com. Друг начин е да помагаш на стари баби и дядовци (примерно да им помогнеш с пазаруването, да измиеш ссъдовете или да им изчистиш къщата) и да им кажеш примерно: Искам 3 лв на час а ако си по-работлива може и да ти дадът по тяхно желание повече но не е сигурно. Друг начин е да разнасяш обяви(такива има в София, пред НДК). Друг начин е да кликваш на някви обяви и да печелиш пари от интернет(не съм пробвал и незнам подробности). И ако искаш да помогнеш на семейството ти най-добре е да си учиш редовно и то много и си вземи степендия аз така направих(така мисля че ще зарадваш много семейството ти. Ако искаш започни работа в някво кафене като сервитьорка или започни да проституираш или да продаваш наркотици(НЕ ГО ПРАВИ!!!!)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3bcad3b483
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 11:
Идеята за prodavalnik.com е много добра, ако дрехите са запазени.Става и с играчки обувки и т. н. .Авторката послушай номер 11 айде КЪСМЕТ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5ea59f0f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мога да ти кажа повече да ходиш при баба
и дядо, също така може да разхождаш кучета. Вашите
родители има финансово заруднение но все пак ти дават някави пари и от тях отделяш по малко и...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 60028978b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Виж кво ти си на 15. Аз съм на 12 и се опитвам да събера пари за лечение на баба си защото сумата която се изисква е непосилна за моето семейство, а за жалост на нея и остават 2 месеца живот! Един съвет от мен не събирай пари за кецове а за семейството ти! Нали казваж, че нямате пари. Ами помогни на семейството си. А когато то се стабилизира ще ти купи кецове не за 125, а за 225 и то защото си помогнала! А след това ще разбереж, че тези кецове не са ти нужни а просто са били един твой фасон! Но това е моята логика и моя съвет към теб! :) ;). Апък ако искаш да започнеш работа най много като продавачка успех! ;)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: dda66f3edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Можеш да правиш дръвчета от мъниста, букети, гривни и т.н. Нашата съседка го прави и наистина се събират пари. Може да ги доставяш до магазини, или просто по OLX да пускаш обяви. Ако имате желязо, може да го издадете на авторични :Д . Но според мен трябва първо да дадеш на вашите пари, и чак тогава да мислиш за тези кецове и т.н. Винаги, щом работиш, остави дял и на семейството си, за да не се случи така, че да изхарчиш всичките пари, а на следващия ден да нямаш какво да ЯДЕШ. Надявам се да бях полезна !!!
~~~SLIM SHADY~~~

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b26b4a653e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

18.   По едно време събирах хартия, метални кенчета и ги давах за преработване. Примерно за 1 кг хартия е 12ст. В блока ни има един кашон и го пълнят с хартия, взимам я и я разпределям и я нося. Не е най бързият начин за събиране на пари но все пак върши работа :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1c91215e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз също съм съгласен с теб, защото моите родителите ми обещаха да ми купят нов компютър за 500 лв. , но минаха 3 години и пак не ми го купиха. Всички имаха хубави компютри и лаптопи само аз имах компютър от 1996г. Гледах в интернет много евтини компютри за минимум 450лв., които са по хубави то моят.
С това искам да ти кажа, че и аз страдам от същото и винаги стигам до мисълта, че ако тези пари не ги дам за нов компютър ще ги похарча разумно, като да си купя нещо за ядене, да си купя нещо по-полезно или за своя учебен процез.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: eaf830e03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 19 - много съжалявам, че има родители, които не изпълняват своите обещания.
Иначе СУПЕР компютри ще намериш в заложните къщи - заслужава си да питаш там. Има за 200-250 лв. вече чудесни лаптопи на под 3 г.
Компютър просто си трябва, мили хора. Събирайте пари и ще успеете, защото храна и вода ОК, но компютър трябва за образование и да си в крак с времето и един ден това ще ви попречи и за намиране на работа

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 52b71e1a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Аз си събирам пари за телефон !!! Моето семейство също не е от най - заможните семейства! Аз си събирам пари когато съм на училище!!! Вместо да ям си нося закуска от вкъщи.Така за месец си събирам по 40 лв.178

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker