Нормално ли е да съм толкова килограми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нормално ли е да съм толкова килограми?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3751 пъти
Здрасти на всички. На 15 съм (момиче). Искам да попитам нормално ли е да съм 64 кг. и да съм висока 1. 60; Искам да кажа- разбира се, че не е нормално, НО на външен вид не съм толкова зле. Искам да ми кажете някоя ефективна диета или нещо такова, за да мога да отслабна външно (не на килограми). И още нещо, което ме притеснява повече. Имам доста голями гърди и вече всички почнаха да ми се подиграват. Нали уж момчетата харесват такива момичета? Ако можете да ми кажете някакъв начин за намаляване на гърдите (ако има такъв).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: efca10415a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   БМИ-то ти е на границата между нормално инаднорменото тегло. За твоите годинки си по-скоро в наднорменото тегло. Аз на твое място бих си поставила за цел поне 5 кг. надолу, за да влезна поне в медицинските норми и смъкна риска от диабет и сърдечни заболявания на възраст. Стягане става с фитнес, направи си индивидуална програма.
За ориентир - като кг. най-доре е за жени височина в см. - 110.
Аз съм например 173 висока - 110 - 63 кг. е нормалното за мен, но отслабвам още и искам да бъда 58 кг. и да мога да нося всичко, отговаряйки на съвременните идеали за естетика. Ходя всеки втори ден на фитнес - 30 мин. мускули и 30 мин кардио при пулс 160
Гърдите не са ти проблем, вземи си качествени сутиени спортни, смали мастна тъкън и ще се стегнат, стегни си гръбните и гръдни мускули и аз съм с големи гърди и нямам проблем при спорт, но нямам вече тлъсто да ми пречи.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d541bc8769
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, диети не ти трябват. Това е възраста в която можеш да ядеш колкото ти е сладко! (Разбира се без да се тъпчеш и да прекаляваш). Съвсем нормално е, просто кокалите и костите ти са по-тежки. Висока си, това е съвсем естествено. Аз като бях на 16, тежах 70 килограма, а на външен вид бях буквално като някоя манекенка, хаха. За това въобще не се притеснявай. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12f3683a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това съутножение височина-килограми са пълни глупости. Ако си 173см и 63 кг и не тренираш(в смисъл не си качила допълнително мускулна маса) ти ще си дебела силно казано, но определено няма да изглеждаш мн добре, а авторката мога да я посъветвам да прочете малко в нета за диетите о отслабването, защото тук никой няма да подхване да и обяснява на дълго и на широко как стават нещата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c9b3d396f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, най-чистосърдечно ти казвам, че на твоята възраст всичко е нормално! С течение на времето ще се вталиш, не се притеснявай за нищо. Ами радвай се, че имаш голям бюст! Това, че се притесняваш и се срамуваш от това, също е от възрастта. Споко, всичко ще се нареди и ще бъдеш доволна, че не си направила нищо, за да ги намалиш. Това да са ти притесненията!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f0cbfd0e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Можеш да почнеш да спортуваш нещо. Диетите за твоята възраст не са подходящи - нсе пак още растеш, организмът ти се развива. Опитай се да ядеш по-здравословно, като наблягаш на плодове, зеленчуци, пиле, риба, мюсли, супички и такива неща. Ограничи шоколада, чипсовете, хотдозите и там подобни и всичко ще бъде наред. Не ти трябва специална диета, просто повече движение.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a46ad585f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не, трябва да си под 60кг, според мен, ако искаш да изглеждаш слаба и финна. Поне 55кг.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: efca10415a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3, ти нещо не четеш
„Ходя всеки втори ден на фитнес - 30 мин. мускули и 30 мин кардио при пулс 160“ ТРЕНИРАМ и изглеждам много добре, но не достатачно добре за съвременните разбирания, а работата ми изисква да изглеждам перфектно.
Подкрепям номер 6 и го казвам като човек със склонност за напълняване. С много дисциплина всичко се постига. На възрастта на авторката точно се бях освинила и успях да си отслабна и да - не става с ядене, а с по-малко ядене. Какво да лъжем момичето? Всеки сам избира как ще изглежда. Родителите ми са дебели и двамата и не е от болести, а е точно от лапане. Майка ми цял живот се комплексира заради теглото си, но на стари години намери волята да поотслабне, а баща ми е вече диабетик и е точно от наднорменото тегло. Нямам намерение да завърша като тях и ще кажа истината на авторката - с наднормено тегло си. Съжалявам!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 078b03e809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато човек е на 15 той расте, всеки негов орган расте, според приетите полезни вещества и ако има липса на някой от веществата даден орган намалява бързината на развитие. Затова съвсем нормално е на 15г да си 64кг през април, организмът ти натрупва запаси от полезни за него вещества и очаква да набавиш 1 или 2 ензима за да расте бързо даден орган. В различните сезони приемаме различни храни на някой от тях им липсват дадени ензими и полезни вещества, затова сега като започнеш с пресните летни слънчеви зеленчуци и плодове, череши, ягоди организмът бързо ще нарастне на височина, а и вътрешните органи ще растът.
Най- голямата грешка е сега да започнеш диета и да ограничаваш организма си от вещества, какво става, иска той да расте? Ти го ограничаваш с дадени вещества и той дори да произведе достатъчно растежен хормон, няма от какво да изгради здрави клетки, в последствие оставаш по-ниска от колкото ти е заложено, с недоразвити /болнави/ яйчници и органи, заради диети препоръчани от надебеляващи лелки. Да за лелките е полезно, те не растът, техните органи са напълно развити и те като правят тези диети отслабват само на мазнини. За лелките е вредно мазна баничка със сирене, но теб сега тази баничка те спасява от бъдещи сърдечни заболявания и остеропороза /тя засяга жени които са слаби и с крехка скелетна структура/. Сега е момента да приемаш достатъчно полезни вещества за да имаш, по дълго време, здрав скелет. Мазнините са полезни за сърцето и мозъка, слънчогледовото масло от баничката е доста градивно за теб.
Не прави диети, не се ограничаваи от вещества, това съвсем не означава да прекаляваш де. Съвесм не означава да изядеш буркан шоколад след вечеря.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2e08eb4a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   СВИНЙЪЪЪ xDD!! Много се извинявам, но.. 15г момиче, 1. 60 >. < и 64кг. - 55кг. трябва да си за да може да си хванеш някой хубавеЦ :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: efca10415a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8 - сега всички да почнат да се търкалят ли?
„Когато човек е на 15 той расте, всеки негов орган расте, според приетите полезни вещества и ако има липса на някой от веществата даден орган намалява бързината на развитие“
Аз съм 173 см. висока и на 14 г. забелязах, че съм се освинила. Отслабнах едни 10 кг. и си порастнах от тогава с поне 10 см., развих си се супер, винаги съм била отличничка, имам и деца и съм напълно здрава.
Сестра ми пък е 180 см. висока и винаги е била слаба и злояда, което очевидно не ? е попречило да порастне.
Съгласна съм, че е важна пълноценната храна за подрастващите, но това съвсем не значи да се търкаляме от сланини и да се тъпчим с последните.
„За лелките е вредно мазна баничка със сирене, но теб сега тази баничка те спасява от бъдещи сърдечни заболявания и остеропороза /тя засяга жени които са слаби и с крехка скелетна структура/. “
МУХАА, мазната баничка за никого не е полезна! Ти така ли ще възпиаваш децата си ли?
Ако описаните от теб неща и начин на живот са били полезни, нямаше 1/3 от американците да са на инсулин вече.
Опичайте си акъла, момичета. Имате едно тяло и ако се освините, последиците са си пак за вас. Сега ви е моементът да се научите ако не друго, поне здравословно да се храните. Когато вече и според здравните норми сте в графа „наднормено тегло“ трябва да ви светне лампичката. Иначе, яжте си и мазни баници, и пици, и дюнери - какво ни е на нас. Ние сме си слаби, децата ни са слаби и не им се подиграват в училище, ще станат хубави девойки и няма да са жервни на заслужени подигравки.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 078b03e809
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10 защо ли въобще се храниш като не е полезно? Хабиш само храната, като не ти трябва. Мислиш, че си напълно здрава, но кога последно си прави ямр на цялото тяло?
Точно аз 8 накрая предупредих детето да не прекалява.

Ха ха Те 1/3 от американците от банички са на инсулин!? !?

Нашата авторка не се търкаля, а за да влезе в здравословни граници трябва да намали 1кг-2кг, за сегашният след зимен период не е ли нормално да ги има тези 1, 6кг в повече, сега като почне с повече плодове и зеленчуци, както казах ще влезе в здравословна норма. Вие на 1 кило в повече търкаляне ли му викате, ако е така, аз мисля че вие сте болни и то с главата.
А здравословното хранене включва всички храни, не трябва да има ограничения във вида им, само в количеството.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: efca10415a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 „ кога последно си прави ямр на цялото тяло“
Преди 1 година, защото ми откриха надут лимфен възел - оказа се просто калцирал (козметичен дефект), нищо ми нямаше.
100% съм здрава, миналата седмица си направих годишния гинкологичен преглед за всичко, включиелно папиломен вирус - 100% здрава. За останали прегледи съм прекалено млада. Като здрав човек гледам да не обикалям по клиниките и да точа НЗОК.Всяко килце повече е в повече. Много е просто това и който не го забелязва - сам си е виновен. Цял живот гледам как родителите ми страдат от наднорменото си тегло като майка ми дори не е по-пълна от Авторката в момента (176 кг., 73 кг), защото се сети на стари години да поотслабне и сега цънка - изпълнена е с енергия, в добро настроение, ЗДРАВА. Баща ми продължава и е диабетик, прави си сметката, колко е полезна мазната баничка и това да си с неднормено тегло. И все пак - като млади родителите ми са имали нормално тегло. Авторката щом днес е по-дебела от 60 годишната ми родителка не ми се мисли какво ще е след 10 г. Съвсем добронамерено и казвам - влезни ако не в друго, поне в медицинските норми, защото ще страдаш. Всяко кило в повече е едно кило в повече. Ако днес си кажеш, че е Ок, утре ще се натрупат едно по едно 10-20-30 кг. Ако се оставиш без контрол по 1-2 кг. на година без да усетиш ще трупаш, дори хранейки се здравословно, но обилно. На 30 г. ще се търкаляш., защото капка по капка - вирче. Или сега се вкарваш в линия, или се търкаляш. Средно няма каквото и да ти казват пълнички някакви лелки тук.
П.П. За твоята възраст и ръст ти трябва да отслабнеш 5-10 кг., за да си в средата на нормалното тегло. Ти си решаваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ef2d0f2be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   По BMI таблицата си с наднормено тегло но с 1кг да отслабнеш си супер

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8f86afc78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нормално ли е да съм на 12 години висока съм 1. 75 и съм 62 килограма. Ако не е препоръчайте ми някаква диета и упражнения моля ви! Все пак благодаря за обърнатото внимание!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c2e00af09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16 аз също съм на 12 тежа 45 килограма и съм висока 1. 75, което не е добре ти трябва да си си 55 килограма но спокойно добре си. Не си с наднор мено тегло, а леко пълна, което не бива да те притеснява

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker