За ЕМО стила - Безсмислена тема - - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

За ЕМО стила - Безсмислена тема -
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4734 пъти
Здравейте, като за начало ви предупреждавам, че ви пише едно 15 годишно момиче. Такам, не зная от къде точно да започна, но предполагам, че този сайт го посещават и други мои връстници. Чела съм много истории, статии за самия стил, но по някога това, което пише е пълна лъжа. Не съм емо, искаше ми се да бъда, но това не е въпрос на избор, а начин на живот. Според мен, да бъдеш ЕМО си е нещо от вътре, а не как се обличаш. ЕМО са хората, които не знаят как да изразят чувствата си, имат жалък живот, повечето дори започват да си причиняват болка, защото не си харесват живота, говоря ви за истинските ЕМО-та, защото тези дето вече се кичосват със зелено, червено, лилаво са просто едни поддръжници на самия стил. Едно е да си човек със скапан живот, а друго е примерно да си някакъв, който търси внимание. Та затова казвам, че от ЕМО до ЕМО има разлика. ЕМО, за мен по принцип не е стил, това си е едно чувство отвътре, а някои стават такива, защото не знаят как да продължат напред и решават да станат такива, но аз си мисля, че това не е въпрос на избор, а начин на живот. Аз по принцип много пъти съм си мислила, ех колко ли готино би било да стана някоя яка мацка, като онези ЕМО-та, които зяпам по картинки в нета, но как по дяволите да стана, като не съм се отчаяла чак толкова от живота? Зависи какво разбираме под " ЕМО ", щото някои просто си мислят, че е само начин на обличане, шарените прически и пиърсинга. Гаджето ми е ЕМО, мога да ви кажа, че все още не е започнал да си реже вените и бла бла, просто " начин на обличане, пиърсинг и прическа ", но според мен той не е ЕМО, само някакъв копирач хаха, добре де, както и да е, говоря ви глупости, но пък ми е много интересно да разбера какво вие мислите за хората, които са ЕМО-та или просто поддържат стила им. Срещала съм много хора, някои, които са вярно отчаяни от живота, а други просто копирачи хаха, в България по принцип не съм виждала много такива, щото сигурно ако видят някое такова момче, ще го счупят от бой, не разбирам, защо не приемаме хората, такива каквито са или по-скоро такива, каквито искат да бъдат? Ми щом искат да са емота, нека да си бъдат, кво ви пречи? Мен пък много ме кефят, говоря ви за копирачите, а не за отчаяните ;д обличат се готино, а момчетата са супер сладки. Сега ще кажете, че ми харесват някакви изнежени, нали? Е, не ;д тук, където живея аз съм се нагледала на ЕМО-та, които хем са сладки, а в тялото са машини ;д просто щото ходят на фитнес момчетата. Какво още да ви кажа ;д изчерпах се може би... просто си дайте мнението за тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 99e2b981f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Емо вълната тук беше 2006-2008г.. тогава бях на 11-12 и много ми харесваше този стил.. просто защото беше нещо адски различно от познатото..
Различни дрехи, прически, музика.. излизаш навън и всички те гледат като извънземно..

Сега обаче годината е 2013 и както знаем нещата се променят с времето.. Освен това с възрастта си човек ги възприема по различен начин...
Днес е изключително смешно и жалко да видиш емо.. както като стил на обличане, така и като начин на живот... Може би аз така виждам нещата, защото надживях тези години, в които се чувствах странно и се впечатлявах от подобни хора..

Все пак мисля, че всяко нещо си има своето време.... след това става изтъркано, банално и дори смешно.. Предполагам, че съществуват доста депресирани хора, които живеят за да се самоубият, както и деца, които си мислят, че да бъдеш емо е модерно.. , но смятам, че като субкултура емотата вече изчезнаха ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8db09fd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То по твоето описание на емо-тата аз съм си изцяло емо "от вътре" както каза ти. Само, че нито съм с голям бритон, нито имам пирсинги, нито се режа, нито се обличам така. Като цяло съм на мнение, че това с емо-тата е глупаво. Да, изглежда атрактивно но в крайна сметка едвал някой може да изложи чувствата си в един прост външен вид. И какво- дрехите и прическата ли ще покажат какъв си, не мисля така. А и това с емо-тата се изтърка от всякъде. Вече 60 да не кажа 70% от фейсбук и аск. фм обществото се правят на такива. Модерно било да се режеш, да се дупчиш и да си боядисваш косата във всички цветове на дъгата. Да, бе. А да не говорим, че като остареят и станат баби и дядовци ще приличат на клоуни. Най добрата ми приятелка с която се познаваме от седем години от скоро е емо. И да, тая глупост ми съсипа приятелството, защото тя стана пълен боклук. Винаги й се беше искало да е емо и какво постигна с това- 4 пирсинга, флеш, черни дрехи, метъл музика, а и да не споменавам, че очите й не съм ги виждала от доста време заради бритона. И всичко това за 4 месеца. За това време нито можеш да си промениш така коренно характера нито начина на живот което по твоята логика я правят копирач и си е точно така. Преди беше атрактивно да си емо, защото бяха рядкост, а сега са навсякъде и само и единствено показват това, че нямат собствено мнение за нещата, а гледат от околните това което е модерно! Та това което исках да кажа с всичко това е че един аутфит неможе да опише нито характера ти, нито начина по който се чувстваш и живееш!!!!

Ам, 15

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b3fac445d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Верно, че е супер безсмислена тема. 'Емо е човек със скапан живот', момиченце, ако аз или приятелитеми и хора като нас и бащите ни си причинявахме болка заради 'трудностите' в живота щяхме да сме умрели в агония. Не разсъждаваш особено добре. Порасни!

М 19

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6fd52d226b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1
нещо се лъжеш, и по онова време беше жалко и смешно, точно както е сега.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 53c5df80f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хаха, не се лъжа, точно заради това се режат, щото живота им е скапани са се депресирали.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7afd97f2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз също съм момиче на твоите години и искам да ти кажа, че така наречените истински емота все още съжествуват, а не са изчезнали. Самата аз съм такава и не съм копирачка, а просто още от дете съм тормозена в училище и това ме накара да стана такава каквато съм сега. Понякога не го показвам в начина на обличане, а ходя с нормални дрехи, но косата ми си е такава. Познавам хора, които са само такива на външен вид и според мен те са много тъпи същества, защото по този начин залъгват, че имат нужда от помощ, а всъщност, когато им споделя, че се режа и ми се хилят и викат, че това са неща за изроди. Отностно цветните коси, ако имаш няколко кичура това не те прави копирач. Има един друг стил, който се казва сиийн или на ангийски scene, това са хора с по-шарени коси, цветни дрехи, те са деца, които преличат на емотата по стил и прическа, но са точно обратното, защото те обичат живоа си и обожават купоните. Ако толкове те кефи, може да станеш сийн. Доста трудна е поддръжката на прическата, макар да изглежда лесна и не те съветвам да го правиш. Остани си такава, каквато си, щом не си истинско емо. Искам да кажа на всички хора, които смятат, че сме смешни, далеч не е така и да не говорят с нас, като не им изнася. Също така не сме тъпи, а даже доста умни хора и повечето от нас имат хубав успех, ако се постараем. Не съдете хората само по външен вид и не ги делете на стилове, щом не сте били на тяхно място. Никога не съм го правила заради модата, а защото така го чувствам и то се видя, всички тези псевдо хора, които през 2008 бяха емота и след няколко години се отказаха и вече не са такива, аз все още съм си такава и няма да се променя. Хайде със здраве!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 28dbb7c088
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ЕМО е музика! Изнерви ме поста ти! Много защото аз съм представител на този стил! Бях и ще ти кажа че имам белези по ръцете и се обличах така. Това не са характеристики! Виж сега... емота се наричат хора които не само са със скапан живота а и слушат твърда музика-emocore! Няма да ги делиш на копирачи и некопирачи защото на едно емо му личи какво е.
Преди 6 месеца се режех и се обличах така... косата ми беше червена и ходех на събития свързани само с тази култура и в училище се събирахме глутница такива откачалки... Всички имат флешове и или са пънкари сега или метъли! Все тая! Не забравяйте че ЕМО е субкултара а не култура емо никога няма да е МЕТЪЛ нито ПЪНК емо е нещо ново. И все пак аз се отказах от този начин на живот защото всички ми станаха приятели а аз все повече се сдухвах-. -повече и повече. Направиха подписка от класа ми и аз трябваше да обещая да бъда happy и все още ги има тези депресии просто не ги показвам. Започнаха да ми проверяват ръцете при влизането в класната стая и ме беше вече срам защото никога не искам да се набивам на очи. Ех да..
Все още си пазя нашийниците, коланите, раниците с посланията, тениските, тесните дънки и си ги обличам от време на време... И понякога поддържам само визията си като- Kawai... Даже искам Pastel Goth... аз разбирам доста от култура и от стил на обличане... За музиката--друго... МЕТЪЛ ЕМОКОР РОК Глем-метъл иии да... И все още мисля че емо и метъл момчетата са секси... С тези тесни дънки и широки усмивки как да не ги заобичам.... иначе АНЦУГ ФОРЕВЪР!
На 13-Усмивката на дявола!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 53c5df80f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   ОТ АВТОРКАТА

Не, разбрали сте ме погрешно хора. Нямам нищо против Емота, напротив, кефят ме супер много, а и външния вид никога не е по-важен от това, което сме самите ние всъщност, така че, номер 7, не си мисли че съм започнала да деля Емотата, ако така си ме разбрал е погрешно. Просто от Емо до Емо има разлика, щото както казах, някои са копирачи или по-скоро просто "scene", както каза номер 6, а за Емотата, знаем, че са се превърнали в такива, защото са били малтретирани.. Както и да е, не ме разбирайте погрешно, всеки има различни представи за всяко едно нещо.

Номер 6, знам, че съществуват, номер 1 каза, че било на мода през 2008, ОМГ, ТОВА МОДА ЛИ Е? ! Боже.. минали са от мода, еми кво да ти кажа освен, че си зле? ( това е за н1)
Та че си има емота, да, така е! Поне аз не живея в България и мога да ви кажа, че тука е пълно със такива хора, но никой не им забелязва дали са " пънк, " scene ", "готика" и бла бла, просто едни дрехи не ни правят това, което сме отвътре, това е просто един начин за изразяване на това, което искаме да покажем, че сме...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: aecd2c1116
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Може ли да кажеш в коя държава и град си ?Аз съм номер6.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d06e202787
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хората със скапан живот са си със скапан.. "емотата" са просто някои който се правят, че живота им е скапан, тъпа секта, която глупавите лапенца я мислят за модерна.. най-голямата тъпня и тва не е чувство, какво по дяволите трябва да значи Емо? Това е измислена тъпня

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 494987718e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   В Puerto Rico .) там е пълно с емота, сега съм в Испания, тука също са много.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6beafd7add
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В България няма Емо-та тук всички са позьори. Емо е начин на живот, а не само да си облечеш яки дрешки и да си боядисаш косата с цвета на дъгата.
Лично аз много бих искал да се запозная с такова момиче на живо. Но да е поне на 18 години.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d922db8305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ако искаш да ПРИЛИЧАШ на тях направи това:
1. Носи кецове, дънки/изпокъсан клин/и риза на карета.
2. Оцвети си косата някакви цвето и си е изправи.
3. Сложи си малко от онзи грим където виждаш
4. Сложи си пиърсинг


Ако направиш това ще ЗАПРИЛИЧАШ на тях но за да бъдеш истинско емо трябва да си преживяла нещо наистина гадно

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 97b741dc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   По какво личи дали някой е истински Емо, или е копирач? На лицето му ли пише, че е преживял "нещо наистина гадно"?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9ca516ac59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Това е много тъпо не искам да обидя никой подръжник на тази култура, но не мисля че човек който е депресиран иска да парадира с това. Аз съм в дълбока депресия от 3 години някъде, с мисли за самоубийство и живота ми се е превърнал в една голяма апатия и отчаяние. Живея с мисълта да умра и никога не бих го показала и не мисля че някой в това положение би го направил. Смятам това за детска лигавщина и много ме дразни, харесват ми дрехите, прическите, но не и самата идея.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ee74b58656
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ами като начало се научи да пишеш, защото разбрах около 30 % от цялата ти история, която съвсем правилно си кръстила "Безсмислена тема". Наистина е такава.
ЕМО може да бъде яко, ако не е прекалено. Например момичета с бретон и черен молив, както и леко шантави дрехи могат да са сладки и забавни, но до време. Поддържайки стила обаче, другите неща в живота остават на заден план. И какво? В един момент, на 18 г. си оставаш просто една бивша ЕМО мацка, която сега не знае накъде да продължи, защото е мислела къде да си направи нов пиърсинг! Помисли върху това. Ако имаш още нещо да споделиш, напиши го смислено. Аз ще следя!

Анастейха

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 247d060daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   ??? е да се предадеш. ЕМО е да нямаш силата да продължиш. Това е да ти се случи нещо гадно, а ти да не искаш дори да се опиташ да го преодолееш. Що за послание е това? Че като ти се случи нещо гадно, трябва да се откажеш от живота си?

Ама разбира се-като паднеш е много по-лесно да започнеш да ревеш и да се самосъжаляваш, да търсиш отчаяно внимание от околните, отказвайки се от всичко. По-трудно е да се опиташ да се изправиш, но това отличава силните характери от лигавите лапета.

Така че, ако искаш им викай ЕМОта. Аз им викам пропадняци....

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 494987718e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ще отговоря само на номер 17...
И ти ли си от онези критици бе девойко?
Да се науча да пиша.. аз си пиша много добре, пък грее ме колко процента си разбрала ти, айде със здраве.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 041a1717a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз винаги съм искала да бъда ЕМО, но не заради стилът а защото живота ми е скапан. Всички казват, че било тъпо да си ЕМО. Според мен те грешат! Те просто не са имали скапан живот и не могат да ги разберат. Приятелите ми много трудно свикнаха със мисълта, че искам да съм ЕМО! Започнах да се режа от мъка. Всички не можеха да повярват, че ставам малко по-малко ЕМО. Въпреки че по стил не изглеждам ЕМО, но съм ЕМО по душа!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8cffbaaca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   аз много им се кефя от малка харесвам по странен стил музика и винаги съм ги обичала те просто са намерили среда в която пасват и се чувстват добре мислех да стана и аз такава бях много депресирана но се отказах станах такава отвътре но иначе ако ме видиш някъде не можеш да разбереш обичам момчетата емо. СуперррР секси са и са уникално яки не обичам само тези които са превзети да умират като им се умира да мрът те могат да се чувстват щастливи в средата които са никой не е казал че трябва да ревеш по цял ден или да се кълцаш АЗ ГИ ПОДКРЕПЯМ ОБИЧАМ ВСИЧКИ КОИТО НЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА БЪДАТ ТАКИВА КАКВИТО ИСКАТ!!! gs~

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e825460581
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Значи, не искам да имам нищо общо с тази субкултура, но "ЕМО" не означава стил. "ЕМО" е емоционален. Иначе когато го гугълнеш ти излизат плачещи момченца и момиченца, облечени с елементи от пънка и готиката. Няма стил "емоционален". :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a05187c2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   ЕМО е супер готини хора! Аз съм Емо по душа, но не и по визия (дори са ми задавали въпроса-Ти емо ли си-а аз-Не просто така си изглеждам. Важно е чувството(който разбира, знае за какво става дума)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9c73766e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Темата ти наистина е без мислена... ти дори незнаеш кво е да си емо и не само да си а да се намираш, чувстваш и възприемаш такава аз лично съм емо от от 3ти клас а сега съм 9ти и немисля да се откажа от себеси защото да си емо не е само стил това е да се намираш себеси сред тази природа а не само да си това щото всеки се е подигравал или да са те малтретирали или тормозели все тая какво са правили с теб някви гадории... и само заради тва да станеш емо да се нашариш и да не ти се виждат очите от черният молив и претона в очитети да си е емо трябва да го усещаш чувстваш не всички емота са станали емота само защото майка им или баща им не са им обръщали внимание или всеки ги е игнорирал по някога просто го чувстваш и се възприемат такива аз лично да стана трърдо емо ме накара любовния ми жовор имах 2 годишна връзка която бе една лъжа а след него се влюбих в едно друго момче а той все да ме игнорира че както и да е всеки си има случки и само да си кажа като за последно емотата не са безмозъчни малтретирани простаци дори са много специални хора :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker