НГПИ "Св. Лука" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

НГПИ "Св. Лука"
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 12808 пъти
Момиче 7ми клас съм, завърших с пълно 6 и някои хора ме съветват за езикова, но винаги ме влечало изкуството, а и го умея така-че ще кандидатствам в приложните из -ва. Та исках да ви питам имате ли някакви мнен ия за там, за училището, за учениците, за специалностите ( аз съм се ориентирала към художествена тъкан), а и горе-долу с какъв бал от изпита по рис уване мога да вляза. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7def4de070
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Сега подробно ще ти обясня. Аз се явих миналата година на изпит в НГПИ и там бал не ти трябва, трябва ти оценката от изпита по рисуване на самото училище мисля и средният ти успех да не е по-нисък от 4. Мен ме приеха там, но бях на изпити и в НУИИ Илия Петров, където те съветвам да се явиш и да учиш, защото има много повече плюсове от приложното, сега се провеждат курсове в училището можеш да отидеш таксата е 20лв. на ден Там се образува бал от двата изпита по рисуване и композиция. Разгледай сайта на художествената гимназия НУИИ по-добре е да учиш там, а не в приложното, ако те влече изкуството. Ако имаш нещо да питаш, ще се радвам да ти отговоря :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 94389c3441
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Благодаря ти много. Та аз попринцип мисля да ставам сладкарка такаче приложното ще ми е по полезно. А иначе вече за трети път ходих на курс в него, а и започнах частни уроци, но много се притеснявам понеже досега съм рисувала само на кръжока в училище а много искам да вляза. А, и мисля, че там най-сетне ще синамеря среда и свестни приятели, каквито до сега не съм имала. А ти коя специалност и кой клас си и какво мислиш за специалностите? ОТ АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7def4de070
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз не уча в НГПИ, а в НУИИ, но имам приятелка в НГПИ, която е доволна доста от училището, там като се явявах на изпит от всички специалности най-много имаше за графичен дизайн или рекламна графика и интериорен дизайн. На изпита имаше 4 или 5 предмета два черни, два бели и един среден може би не помня точно. Ако не влезеш от първо класиране не се притеснявай, ако си близко до чертата от 2-ро класиране ще влезеш със сигурност. Пиши като ти минат изпитите и имаш резултати, знам, че са скоро. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 82844cc949
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Аз те съветвам да не влизаш бях приета и в св лука и в Нуии Ако си решила да пропадаш да ставаш наркоман окей, но наистина замисли се средата не е хубава няма да имаш стойностно образования нищо ще се развалиш бъдещето трудно се успява само с рисуване трябват и знания аз продължавам и до ден днешен да ходя на уроци по рисуване и не изпускам нищо което и учениците от тези училища относно рисуването уча в езикова гимназия и там съм добре.. зарежи това въпроса е че те съветвам да учиш в хубаво училище с висок бал а да продължиш да ходиш на уроци или нещо не си губи живота

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e7e5a9b562
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Та така, вчера бях на изпит в НГПФ и имам 5. 41 и мисля че влизам. Също така исъм приета в строителния техникум с парково строителство и АЕ по 1 -во желание. Сега остава да видя и с НГПИ какво става и ще трябва да избирам. Вие какво мислите? ОТ АВТОРКАТА

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5bc4a40094
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз уча там, сега ще съм 9 клас. Училището е много добро, идвай!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5bc4a40094
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До коментар номер 4. Глупости! Тя ако си учи рисуване щом това я влече няма проблем. Специалността, която ще е, ще и даде работа след 12 клас и то доста елитно. Може да кандидатство в НБУ или НХА, дори и в чужбина, а отделно може да ходи на уроци по някакъв език. Аз отделно уча английски, в приложното съм със специалност моден дизайн и от 10 клас започвам да уча италиански. Аз ти казвам, няма да сгрешиш ако дойдеш в НГПИ. Децата въобще не са наркомани, не ги слушай тия, кво знаят като не учат там, аз уча там и ти казвам, че училището си заслужава. Провеждат се много изложби, директорката е уникален човек, часовете по физическо учим българските хора, ходим на туризъм когато е хубаво времето...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0ddf0bdde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Мисля че вече съм сигурна за НГПИ. Сега остава само да ме приемат, утре ми е изпита и много се надявам да се справя. Мерси на всички. ОТ АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 266fd69c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Пожелавам ти успех!

- от написалата коментари номер 6 и 7

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 74baa9c4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изпитът мина и имам 5. 04 и мисля че влизам, само че си промених решението и писах на първо място детски играчки. Но имам някои притеснения и искам да питам тези които учат там дали си се учат всички общообразователни предмети в нормален брой часове, на какво ниво са и чух, че се учело и руски. ОТ АВТОРКАТА

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 917b73656f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Какъв е бала в НГПИ св. лука

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c970899cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте! Бих искала да ви попитам няколко неща. Вмомента уча в НГПИ в Трявна и съм в 8 клас. Родителите ми говориха с директорката на училище НГПИ "Св. Лука" дали е възможно да се преместя да уча в "Св. Лука" догодина и разбрах, че е възмжно. Можете ли да ме информирате за нивото на училището и как се развива учебия процес? Имало ли е и преди такива случаи като моя?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a4cdc35140
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравейте тази година искам да кандидатствам в НГПИ и исках да знам колко трябва да е оценката от вътрешния изпит

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7d533fc590
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До всички бъдещи читатели на темата:

Накратко за НГПИ "Св. Лука" - период между 2012 и 2017 година

Първото нещо, което ми направи впечатление, когато влезнах там, беше това, че няма такова нещо като първа или втора смяна. Първият час започва в 8:00, но по програма може да си от, примерно, 3-ти час, който започва в 9:30. Приключва се между 13:40 и 16:00. Вторият срок рядко има големи промени в програмата.
От 7ми клас предметите са същите, но се добавят и Анатомия, Изобразително изкуство (8 и 9 клас - 11 и 12 е История на изкуството), Рисуване, Живопис (зависи от специалността кой точно клас се учи, но, май, общо започва от 9-ти) и предметът по специалността. С класовете някои предмети отпадат.
Общообразователни предмети се учат до 10-11 клас, а 12-ти са само специалните, БЕЛ, чужд език и Свят и личност. (Това дава възможност да се концентрираш върху дипломната работа и матурата по БЕЛ. Ако искаш да караш матура по общообразователен е по-добре да знаеш от по-рано. ) Стига да не сте проблемен клас и да сте съвестни, доста голяма част от учителите (всъщност, зависи на кой попаднете) са склонни да подаряват оценки - при повечето си изисква минимум знания. Ако имаш възможността да слушаш в часовете, няма да имаш проблем с научаването на нещата. Не те тормозят да учиш супер много, както в училищата, които номер 4 възвисява. Животът е под твой контрол.

Аз имах затруднения и напрежение 8-ми клас (когато всичко ми беше ново и учителите си казват: "Ето, сега тези са малки, ще ги научим, че изискваме много и че в училището се учи! Тук има дисциплина! ") по повечето предмети, (може би просто бях съвестно дете-зубърче), 10-ти клас трябваше да си дам малко напън заради краят на повечето общообразователни (оценката влиза в дипломата! ), 11-ти нямах никакви грижи, освен по математика и история и сега 12-ти се мъча с дипломна работа, кандидатстване, матури и т. н.
Учителите, като цяло са готини, или поне аз попаднах на такива. (Тази по история разказва всичко като приказки и дори и да сте яко тъпи пак схващате, ако внимавате. Дано някой от вас попадне на нея. ) Последните 2 години има доста нови, млади и мотивирани преподаватели по рисуване.

Първата практика е 8-ми клас, втория срок, в София. Практиките са едно прекрасно нещо. Докато твоите познати от стар клас се мъчат и правят входни в началото на годината или изходни в края, ти "пропадаш и се превръщаш в наркоман" (шегувам се), пътуваш из България, за да рисуваш. В началото ще се чувстваш странно от това да сядаш на улицата или в парк за да рисуваш, но се свиква. Общо взето за няколко дни си клошар с художествени материали.
Никога не ходи с хубави дрехи на практика! Винаги имай дрехи за цапане! (отнася се и за предмета Живопис)
В провинцията обикновено е купон, което не означава, че не трябва да се рисува. Алкохол и марихуана винаги има. Изключително рядко по-тежки неща. Много зависи от хората. Дано попаднете на правилните. :)
(Ако някой родител чете това: Надявам се да сте възпитали детето си правилно и да сте му осигурили необходимото! Ако то "пропадне и стане наркоман" не е заради гимназията. )

Това е най-общо. Гимназията развива и умствен капацитет, и творческо мислене, но все пак - всичко зависи от вас самите! :) :) :)
Ако влезете в гимназията и не разбирате нещо по някой предмет не се притеснявайте да питате учители. Показвайте, че имате интерес, ако имате такъв, във ваш плюс е.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7d533fc590
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Към 13 - колкото може повече. :)
Зависи от това колко хора кандидатстват и за коя специалност.
Когато аз кандидатствах заедно с един от уроците, той искаше Дърворезба, писа си я на първо желание. Минималният брой хора за специалността е, да кажем, осем, те бяха 5-има първо желание тази специалност. И 3, 00 да беше изкарал пак щеше да влезе.
Аз кандидатствах за Рекламна графика, където най-високата оценка беше 5, 85, а най-ниската - 5, 40 (за приети става дума).
И двамата ни приеха.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e9307dc51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Здравейте, знаете ли какъв е броя на кандидатстващите в НГПИ, , Св Лука" и каква е необходимата оценка за успешен прием

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker