Страх ме е от самотата! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх ме е от самотата!
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1759 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 и до сега не съм имала сериозна връзка. Всъщност най - сериозната беше 2 месеца и половина. Имала съм доста гаджета, но за кратко време. Понякога разбирам, че вината е в мен, но понякога просто спират да ми пишат или да ми звънят.
Има много момчета които ми пишат, но сякаш се страхувам да изляза с тях... Отказвам не защото не ми харесват, а защото знам, че, ако излезе нещо сериозно ще се стигне и до секс, а ме е страх. Искам да имам някой до себе си! Нашите са разделени и живея с баща си. През повечето време, обаче съм сама вкъщи, защото той много пътува. Искам да имам на кого да споделям, но ме е страх, че няма да съм достатъчно добра за него или достатъчно сериозна. Много съм ревнива и ме е страх да не загубя хората до себе си, за това не допускам много хора в живота си. Страхувам се от самотата, но и обичам да прекарвам време сама. Все пак искам да имам момче до себе си, да излизаме, да се забавляваме и да ме подкрепя. Просто не знам как да го задържа. Не мога да спя с него веднага.. Трябва ми време да ми докаже, че не е с мен заради секса. Това е много важно за мен и се гордея с това. Не се срамувам, че съм девствена. ГОРДЕЯ СЕ! Страх ме е от първия път.
Не знам как да задържа някой до себе си, за да бъде сериозна връзка, а много искам такава. Омръзна ми да съм сама и да гледам как приятелките ми имат гаджета и са щастливи, дори ми липсват и проблемите с гаджетата.
Искам човек до себе си на когото най накрая да мога да се доверя. Всички ме предават, цялото ми семейство и ме е страх от още предателства и лъжи. Просто искам сериозна връзка и сериозен човек до себе си.
Понякога сама отблъсквам хората от себе си и ЗНАМ защо го правя! Страх ме е, че когато най-много искам да са до мен те ще си отидат и отново ще съм сама!
Имах нужда да споделя, а това е единственото място където мога да го направя.
Дайте ми съвет, как да се преборя със самотата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 31d48ead86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Научи се да бъдеш сама първо. Тогава няма да имаш страх от самотата, а от там и няма да си зависима от другите.
Другото, което трябва да се попиташ е дали искаш приятел и приятели, за да изживяваш нови емоции или защото просто да не си сама или от някакви други потребности, които болното общество смятат за "нормално", а те не са твои потребности.
Задай си въпроса дали правиш нещата, които искаш или нещата, които смяташ, че са редни, защото са около теб.
Връзка се създава, когато си пълноценен човек. Другите хора не го осъзнават това, затова създават връзки на база нужди и по този начин сичко е едно консуматорство. Това е масово. Понеже вашите са разделени, ти най-вероятно имаш влияние от това и ще го пренасяш към представите ти за връзка колкото и да не го осъзнаваш. Примерно, че щом те са се разделили и ти ще се разделяш и т. н.

Разбери кои неща си ги внушаваш и кои са реални.
Твърдиш, че всички момчета ще те зарежат, ако няма секс.
Твърдиш, че едва ли не момчето е длъжно да ти доказва, че не е само секс. И по този начин поведението ти става пресиращо и много обидно за момчето.

Ревността е липса на самоувереност и ако искаш да правиш връзки и да имаш стабилни отношения, трябва да я махнеш тотално. Да си ревнив е изборм а не даденост. Ти смяташ, че ревността ще те защити от това да те наранят, но явно не знаеш, че така шанса се увеличава многократно да те наранят като имаш поведение на ревнив човек.

Да обобщя моите съвети накратко :

1. Връзка направи, когато си пълноценен и завършен човек. Ако очакваш, че връзката ще ти оправи проблемите, жестоко се лъжеш.

2. Работи върху неувереността ти, защото всички страхове идват от там.

3. Спри да си внушаваш и да правиш генерални заключения. Защото по този начин си мениш поведението все едно това е истина. Пример:Ти харесваш някой. Той е момче, но ти си си внушила, че всички искат секс. Почваш да се държиш с него все едно той наистина иска само това. Всичко се проваля, защото си измислила нещо, което го няма.

4. Ревност и връзка нямат място. Една връзка се крепи на точно противоположното - ДОВЕРИЕ. Как може човек да ти има доверие, ако го ревнуваш. Да не говорим, че човека се обижда, ако го ревнуваш за нещо, което няма никакъв смисъл.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c90f1abd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами за да искаш гадже и да искаш да си с някой и да си споделяш проблемите с него, първо трябва да го допуснеш до себе си. Първо опознай човека, вярвай че ако той е правилния, ще разбереш още в началото. И при мен се получи така, съвсем неочаквано го срещнах и се сближих изключително много с него, опознах го и чак тогава тръгнахме, той е първата ми любов, той е това което винаги съм искала, той ми е първия, с него ми е и първия път. И само за твоя пояснение, секса не е страшно нещо, той просто е едно следствие което се случва спонтанно от любовта на двама човека. :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7d049a7c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами трябва да си прецениш от кое повече те е страх - от секса или от самотата? Май засега сексът печели!

Същото е и като се опитваш да нахраниш гълъб с трошички в шепата - ти му ги поднасяш, но той се страхува и се дърпа! Обаче в един момент, така или иначе, гладът надделява пред страха, освен ако не е някой мно-о-ого смотан гълъб де, и тогава идва и си клъвва.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker