Невъзможна любов... :(:( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Невъзможна любов... :(:(
преди: 11 години, 1 ден, прочетена 2558 пъти
Здравейте..!
От скоро съм читател на сайта и благодаря на приятелката ми, че ми го показа.

Но стига толкова, нека направо на личния ми проблем ( може да се каже и дилема ). Но първо ще ви запозная с любовната си история.

Аз съм момиче на 16 г. почти 17, но това няма значение. От скоро, 4 месеца, се срещам с едно момче. (сега ще го наричам С. ) Той е най-милото момче което познавам. Много е добър и грижовен. С него мога да си кажа почти всичко, винаги ме изслушва, можем да си говорим на всякакви теми, както и говорим. С него се чуваме по телефона всеки ден и през ден си пишем по skype. Не се виждаме често, защото за жалост не е от България ( той е чужденец).

От известно време ме разпитваше дали си имам приятел, дали го обичам и т. н. Аз тогава излизах с друго момче, но не бяхме гаджета. Когато казах на С., че се срещам с някого много се натъжи и ми кажа, че ще се моли да скъсам с приятеля си. Аз бях много учудена от думите му, но нищо не казах. От този момент разговорите ни станаха все по-чести и дълги. И всеки наш разговор завършваше с темата за любовта. Аз не усещах какво става, но с всеки изминал ден съм се влюбвала малко по-малко в С. Това е ставало неусетно.
Последният път когато беше в България беше за седмица и беше отседнал в хотел в моя град. Да отбележа, че това беше за първи път. Винаги е бил в други градове и ме е посещавал само за ден. Вътрешно усещах, че ще се случи нещо.
Един следобед излязохме. Вървяхме, приказвахме... Стана вече късно и аз трябваше да се прибирам, но той не ме пускаше да си ходя. Имал нещо важно да ми каже. Преди ми беше казал, че работи като учител, но не било само това. В тази нощ разбрах, че е и военен и това лято бил в командировка в една азиатска държава. Затова дошъл да ме види. Аз бях много учудена и объркана. Освен това имало и нещо друго, което искал да ми каже. И тогава разбрах, защо е отседнал в моя град. Каза ми, че от доста време е влюбен в мен, но нямал смелост да ми признае, поради 2те различия, които имаме, а и не бил сигурен как ще реагирам. В този миг бях хем най-щастливата, защото и той има чувства към мен; но и най-нещастната, защото знаех и зная, че нямаме бъдеще заедно.

Та вече и на самите проблеми. Първият е, че той е от друга религия :(. Това за мен не е никакъв проблем, но мисля че за семейството ми е. Аз съм християнка, а той мюсюлманин. Искам предварително да кажа, че семейството ми е много добро, разбрано и даже сплотено. Но знам, че на един член от семейството ми турците не са от най-приятните хора. Което е много тъжно за мен.
Вторият проблем е, че той не е момче.. Той е на 27г. Това са цели 10 години разлика. Адски много се чудя как може да се влюби в мен. Та аз съм на 16. Все още хлапе. Разбирам аз да имам чувства към него, но той. Сега някой ще каже, че се познаваме от скоро и само ме използва и т. н. Но аз не мисля така. Да наистина се познаваме от скоро, но за тези 4 месеца се опознахме доста.
Ще споделя и още нещо, за което не искам подигравки и прочие. На последната ни среща С. поиска да се запознае с родителите ми. Аз останах без дъх, защото също ми каза, че е готов да ме чака колкото и време искам. А това за него означава по-голямо обвързване. wow :X :X

Честно да си призная Да искам да съм с него. Искам го в живота си. Искам неговата загриженост и обич.
Големия проблем и дилема е, че не искам да избирам между него и семейството ми. Да обичам го истински, но обичам и семейството си. Не знам как ще реагират и дали ще го приемат. Не знам кой е по-големия проблем дали че е турчин, или че е с 10 години по-голям.

Искам и се моля някой да ми даде откровено съвет.
Бихте ли ми казали дали имам бъдеще с него, или съм едно много глупаво момиче с една невъзможна любов.

Много се извинявам, ако съм отекчила някого с проблема си, но бих искала някой да ми даде съвет, който не е пряко свързан с живота ми и не ме познава.

Предварително благодаря на всеки един прочел и коментирал.

Р. 16г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 15 часа
hash: d9677ba16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Р. , според мене връзките от разстояние са едно доста сложно нещо и в по - голямата си част са невъзможни, макар че за любовта няма граници. Първо, помисли си за това как ще реагира семейството ти - нямаш 18 г. , той е чужденец и е с 11 г. по - голям от тебе, има рискова професия. Ако твоите мразят хората от други религии толкова, това също ще е спънка. Ти си решаваш, но се вслушай в мнението на родителите си, все пак не си пълнолетна. 4 месеца са малко време да опознаеш някой, особено като сте се виждали един път на живо. Така че, помисли си добре преди да взимаш решение. Моето мнение е да си останете приятели и да си намериш някое добро момче тук от България :)

М16

 
  ...
преди: 11 години, 14 часа
hash: c21ba68082
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нали знаеш обаче мюсюлманите какви разбирания имат за жените? Той сега ще е много мил, обаче убеди ли те да се ожените, всичко замина. Не ставай глупава, момиче, да, той може би те обича, но религията му го учи на различни неща... Повярвай, ще съжаляваш, ако се ожениш за него. Не знам дали си чувала за книгата на Кандис Кохен-Ахнин, французойката, влюбила се в арабин. В началото - мил, прекрасен, мъж-мечта, е, омъжила се, заминали в Саудитска Арабия и оттам започнал ужасът. После тя заведе дело да си иска детето, спечели го и я убиха... А твоят турчин домъкне ли те в Турция, няма и да се върнеш.

Бягай надалеко и не прави глупости, защото наистина си още хлапе!

Жена на 25 г.

 
  ...
преди: 11 години, 59 мин.
hash: 546593038e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Няма нормален 27 годишен мъж, който целенасочено би тръгнал да сваля 16 годишно момиче, просто защото се влюбил в някакъв "интернет образ". Колкото по бързо разбереш, че те използва, толкова по-добре за теб. Млада си, наивна си, стой на далеч от мъжете на тази възраст (а да не говорим за турците), просто един 27 годишен човек има достатъчно опит и знае как да изманиполира едно 16 годишно момиче.

По принцип живея в смесен район, тук идват доста чужденци от Турция, като определено е често срещано явление (независимо от каква възраст са) да се опитат да "прилапат" по-малките момичета на твоите години. Те са си наясно, че с жена на техните години нямат никакъв шанс и действат с по-малките.

От комбинацията турчин (на 27) и българка (на 16) нищо хунаво няма да излезе... поне не за българката.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a1a3aef1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма невъзможни неща, но наистина трябва да се замислиш. Той е на 27, а ти само на 16. Той може да е сериозен, но знай, че е наистина сериозно. На такава възраст хората искат жена, деца и семейство. Така че бъди сигурна ти какво искаш. Наистина ли си готова да му дадеш това? Аз лично мисля, че не си. Ще завършиш след 2 години и ще ти се живее. Няма да ти се гледат деца! Та ти самата си едно дете. Така ги виждам аз нещата. Колкото до религията.... това няма значение. Наистсина помисли ти какво искаш от всичко това.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9e50a09b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката.
Към №1: Не съм казала, че семейството ми мрази хората, които изповядват друга религия. Те като всеки родител иска детето му да се омъжи за човек от същата религия. Имам позната, която се омъжи за турчин. Те нямаха почти никакви проблеми, но самото отношение към момчето беше различно, от - към другите и бивши приятели. Сега те си имат и дете, но когато родителите й разбраха, че е бременна, не се зарадваха, както би трябвало за внуче. Това ме притеснява много. Не искам на семейни събирания във въздуха да се долавя напрежение между мен, него и семейството ми. Не искам така и да е и с неговото семейство, но той винаги ме успокоява, когато стигнем до тази тема.

Към №2:
Да не кажа перфектно, но съм добре запозната с манталитета на турците и като цяло на мюсюлманите. Имам приятели, които са от Турция, но тук учат (по различни причини).
Искам да кажа, че даже има и българска история за жена която се жени за арабин, но от това не следва нищо добро. Но има и истории, които са с хубав край.
А и не съм казала, че веднага за него ще се омъжа.
Никога не ме е пришпорвал да правя каквото и да било. Ние сме си говорили, че просто искаме да опитаме да сме заедно. Той даже ми е казвал, че е готов да ме чака да завърша и след това да заживеем заедно за няколко месеца. Така, за да разберем, дали сме един за друг. Също и през това цялото време ние ще се опознаем повече.

Към №3:
И аз живея в район с най-разнообразен етнически състав, така че познавам и тази страна на турците. Е да разбира се, виждала съм и неговата лоша страна, но той все пак е турчин и това му е в кръвта. Но той не е изцяло като тях. Много различен е. Той може да е различен и на разстояние от хиляди километри, но го чувствам по-близък от който и да е друг.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9e50a09b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката.
Номер 4:
Аз доста съм мислела по този казус и знам какво искам.
Да като всяко момиче на моята възраст имам мечти. Които в моя случай, с доста усилия, могат да станат реалност. ( Говоря за университет и след това професия ) Но да си призная винаги тайно вътре в мен съм мечтала веднага след като завърша гимназия да се омъжа и да отгледам дете. Но знаех, че това е много трудно, защото не бих искала да лиша детето си от хубав живот. И затова първо съм искала работа, която на мен ми харесва, и тогава семейство. Но сега тази моя тайна мечта може да се сбъдне и нещата да се обърнат / първо семейство и след това професия/.
И сега не знам кое повече искам. :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5e2314e173
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 3: Авторке, напрежението във въздуха на семейните събирания ще си го има, както и това, че родителите ти никога няма да са напълно щастливи, ако решиш да се обвържеш трайно с него. Аз също имам близък пример с такъв брак - българка и турчин, родителите на момичето така и не успяха да се зарадват напълно за дъщеря си. Просто като че ли у тях има някакъв горичв привкус, че точно турчин им е станал зет, иначе момчето не е лошо и е свестен, те го разбират и осъзнават, но някак не са така щастливи, както за другата си дъщеря, имаща брак с българин. Дори сватбите им бяха различни - и двете бяха хубави, но на едната както родителите на момичето, така и родата, че приятелите й се държаха, че все едно са на погребение, а не на сватба. После, след това се появиха внучетата, които бяха си кръстени с доста разпространени сред турците имена, макар и звучащи светски, това също им създаде сериозен дискомфорт... абе определено може да се каже, че само за едната си дъщеря се радват истински и непринудено.

Просто българите скоро трудно биха започнали да приемат тези двойки. Самият факт, че за родителите ти внучетата им ще са полу-турчета и по всяка вероятност ще носят турски имена, едва ли би ги направило щастливи.

Иначе ми изглеждаш като много умно и добро момиче (дори ми е малко кофти, че такова момиче се е хванала с турчин) и се надявам, че ще си отваряш очите и ще се опиташ да не се влюбваш много силно в него, защото не искам да съм лош пророк, но точно тогава твоят човек ще си покаже истинската си същност.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d9677ba16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пак съм коментар №1. Разбирам те че се притесняваш и че не искаш напрежение между семействата на приятеля ти и твоето. Права си и за това че не всички са еднакви и ако е свястно момче семейството ти не би трябвало да осъжда връзката ви заради религията. Бих ти дал още един съвет- замисли се за професията му - ако планирате съвместно бъдеще, деца, кариера и т. н. не би ли се притеснявала ако му се случи нещо. Не забравяй че в районите с основно кюрдско население в Турция има доста престрелки и често има жертви от турска страна, а относно това че е бил в командировка в Азия, ако държавата е Ирак или Афганистан, знай че там е много ама много опасно. И ако той е от тези на предните линии, риска за живота му е още по - голям. Само си представи какво ще е да го пратят отново и да ти го върнат в ковчег или осакатен, без крайници например - би ли искала да го гледаш така, а какво остава за детето, ако планирате такова, да гледа баща си в инвалидна количка и с протези. За финал, желая ти късмет, дано избереш най - правилното за себе си и за околните. Успех :)

М16

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2c16a3d7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1-Знам какво е да обичаш. Не те съдя но не мислиш ли, че в цялата история има нещо странно-говориш така, сякаш си сигурна че той е мъжът за теб.
2-Аз смятам, че си прекалено неопитна за да завършиш и веднага да се омъжиш и да имаш деца. Със сигурност за 4 месеца не можеш да опознаеш човек-трябва ти повече време. Скайп не се брои.
3-Нямам нищо против турците и знам какви са. Но наистина е странно да се срещаш с 10 години по-голям. Ако кажеш на родителите си не мисля че ще имаш проблем, но ако има неразбирателства бъди сигурна, че те са заради факта, че те се притесняват заради разликата в годините ви.
4-Мисля, че той наистина те харесва, но аз нито съм го виждала, нито съм го чувала. Ако се влиляеш от мненията на други, просто когато го видиш дори и по скайп вгледай се в реакциите му и ако ти изглеждат истински- опознай го но, не прибързвай.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: abebe28361
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всяка жаба да си знае гьола, ако говорим за религията. И да ви кажа - има разлика между мюсюлманин(помак) и турчин. НЕ ги слагайте под общ знаменател всичките. Турци има и възпитани, турци има и от онези нахалните дето се наричат-цигански турци. Има и мюсюлмани изповядващи турските обичай, има и такива, който изповядват арабските, който са по-различни. Има и такива мюсюлмани, който изповядват АРАБСКИТЕ

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 953aa3eb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей, авторке. Първо искам да сте поздравя за липсата на предразсъдъци. Това че има еди какви си турци и мюсюлмани, не означава, че всички са такива, в частност и той. Не мисля, че и разликата във възрастта е толкова голям проблем.

На първо време не казвай на родителите си, защото все още няма нищо сериозно, а дори и да им кажеш нищо няма да се промени, тъй като така или иначе не можеш да заминеш при него, след като дори не си завършила средното.

Като човек, поддържал 3г. връзка от разстояние (завършила с брак), ще ти кажа, че няма по-хубаво нещо от този тип връзка, защото те са истинския тест за чувствата. Ако не издържи, не си е струвало, но ако издържи, ще издържи цял живот. За момента не ти остава нищо друго, освен да поддържаш връзка от разстояние.

Когато завършиш, ще е минало достатъчно време и ще си наясно с много неща - дали връзката е оцеляла и оттам дали наистина си струва да си с него, дали наистина не те използва. Освен всичко друго като кажеш на вашите тогава, ще знаеш и ще имаш аргумента, че той наистина има сериозни намерения към теб, доказани с времето. Тогава ще си завършила и ще можеш да отидеш при него.

Успех!

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8a2d196988
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Това че има еди какви си турци и мюсюлмани, не означава, че всички са такива, в частност и той. Не мисля, че и разликата във възрастта е толкова голям проблем. "

О, хайде стига...Та те са на съвсем различен етап от животите си, как да не проблем ? Този турчин би следвало да мисли за сериозно жена до себе си, за деца, семейство...и т.н. Докато авторката тепърва ще се развива като харакатер, личност, тепърва ще учи, ще живее...Ако се обвърже с него, то по всяка вероятност ще е най-голямата грешка в живота й.

Фактът, че е турчин също е проблем. Убеден съм, че ще се опита да се налага над нея, а разликата във възрастта и опита ще спомогне много това да стане. Не е случайно, че се занимава с толкова малка, просто никоя истинска жена не би му обърнала внимание.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9e50a09b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката:
Благодаря,
на всички за коментарите.
Много ме насочиха и ориентираха в това кое искам и разбира се в самата реалността. Сега съм сигурна във взаимоотношенията си със С. и в чувствата си, както и в неговите. Разбира се все още не знам, как и какво да кажа на родители те си, но както №11 беше споменал, да не избързвам. Ще изчакам подходящия момент да им го "изтърся".
Но нищо не се знае. След време ще разбера дали тези притеснения, които имам сега, са си стрували.
Отново благодаря на всички.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker