Нужда от психолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нужда от психолог
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2125 пъти
Накратко аз съм момиче на 16 и като малка бях тормозена в училище, от там започнах със самонараняването, мисли за самоубийство, имах и други куп проблеми. Обаждала съм се 10000 пъти на спешния телефон за деца и съм споделяла и масово ме насочваха към психолог да отида. Изглеждам напълно нормално дете, уча си и всичко. Има много неща, за които искам да говоря със специалист, защото гадното ми детство ме раплаква всеки ден и се нуждая от терапевт. Казаха ми, че мога да отида в закрила на детето и безплатно да ми назначат терапия за 3 или 6 месеца и казах на майка ми и тя каза, че в момента никой не ме е пребил и ще е смешно да се оплаквам за стари неща. Молих я за психолог, но тя каза, че няма да дава по 30лв. на седмица за глупости. Правих си тестове в интернет и ми изкараха бая заболявания и ще полудея. Толкова много неща има, които мама не знае за тях, а и не мога да й ги кажа. Каза, че на моите години всички имали проблеми, да но не всички са готови да се натровят, защото не издържам вече. Залъгва ме с някакви успокоителни, но са леки. Как да я убедя, че наистина се нуждая от спешна помощ, защото когато бомбата изгърми и ме няма, вече ще бъде късно.
Моля ви не се съдете и обиждайте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: c73756111e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма да те съдя или обиждам/Защо за Бога бих направила подобно нещо, за да те разстроя повече ли???? /
Поздравявам те, че търсиш изход от лошото си положение, това си е сигурен признак че искаш и ще се оправиш. :)
Майка ти явно не знае за повечето ти проблеми... Ако знаеше че се самонаряняваш надали би се скръндзила за психолог.
"Толкова много неща има, които мама не знае за тях, а и не мога да й ги кажа"
Може би в заетия и живот нещата които в крайна сметка научава за твоите проблеми са твърде малко за да разбере че се нуждаеуш от помощ, да не говорим че в България май на психолозите не се гледа с голяма сериозност, както и на психичните проблеми, което е голяма глупост.
Опитай да я хванеш някоя вечер, да говорите сериозно. Разкажи и всичко което темъчи, всичко което ти пречи да живееш пълноценно и щастливо. Покажи и белези, опитай се ад си максимално искрена. Ако и тогава не те подкрепи... Значи незнам какво.
Кажи ни какво се е случило, моля те!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 32728800f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е големия проблем на повече родители в България! На запад веднага ще те приемат на сериозно, а тук започват да се замислят, когато стане късно! Не съм психолог, макар да съм чел мн такива книги, затова ако ти хрумне как да комуникираме ще се радвам ако мога да помогна!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 39205b8a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От къде си?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 561b300498
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, успокой се! Опитай се да не миалиш за това, защото е толкова глупаво. Трябва да се концентрирач върху живота си, той си е дар и трябва да го уважаваш. И аз съм имал подобни преживявания и знам какво е... Аз имам огромен проблем с нервите, но се мъча да ги контролирам и да се успокоя и горе-долу успявам. На тойте години трябва да мислиш за други работи. Най-вече трчбва да бъдеш силна. Напиши в Гугъл боли деца и виж, че на някой от тези деца живота им скоро може да свърши... Замисли се над смисъла на един жвот, разбери, е той ти е подарен, за да си щастлива, да бъдеш себе си и да изградиш своето, така че - ЗАМИСЛИ СЕ!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3920a9b601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За сега са публикувани само коментарите на номер 1 и номер 2 и искам да ви благодаря.
номер 1- мама знае за белезите и въпреки това отново не хае. виждала е често нови и нови и казва само, че е голяма глупост и ще спре да ми купува разни неща, ако не спра. сто пъти сме говорили и съм й споделяла, но тя така и не предприе нищо към мен. не е заета въобще, но парите са й проблема.
номер 2-няма как да се свържем, модераторите не дават да се пишат скайпове и такива, но мерси.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bab1c4a605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много лошо, че майка ти не те разбира. Попитай оператора от "Спешния телефон" дали ще може да говори с майка ти и и дай телефона. Кажи и примерно: Мамо един човек иска да говори с теб. Нека оператора обясни на майка ти какво си споделила с тях и обсъди с нея положението ти. Може тогава да се навие да те заведе. Не знам какво ад ти кажа друго миличка. Много съжалявам за състоянието ти. Но другото, което искам да ти кажа е да се опиташ да надвиеш миналото. Гледай настоящето. Вярвам, че си силна и можеш да се справиш. Целувки.
П. П. Ще се радвам ако предложението ми помогне :) Пиши :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 366921d1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки човек е уникален! Дори и Ти. УСПОКОЙ се и приеми факта, че всичко е наред с тебе, и следвай МЕЧТИТЕ си-тогава ще бъдеш свободна! Благодаря Ти! Обичаме Те.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 27115446a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей аз съм момче, разбирам те напълно как се чувсташ. Мен ме тормозиха много брутално, дори и в гимназият дори и до 12-ти клас. Това ме мъчи много, моите родители са абсолютни социопати и не са ме научили как да се държа. Имал съм и унижения и от тяхна страна за тези мои проблеми. Не се предавай! Ти вече с направила голяма стъпка. Факта, че желаеш да се бориш с този проблем доказва колко много са грешали всички хора към теб. Щом се бориш значи си силна. Ще се моля за теб. Бог ще ти помогне

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e3ff034e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не искам да те обиждам или нещо, ама стига се вкарва във филмите. ВСИЧКИ деца са имали тези проблеми, даам дори и аз. Но на мене не ми пукаше какво говорят другите за мене, гледах си моя живот.. даже по едно време нямах никакви приятели и ми идеше да пукна в училище, но вече свикнах с това и съм щастлива. Хубаво ще е да си намериш някакво хоби или да се разсейваш с нещо, ще видиш ще се почувстваш по- добре и рядко ще мислиш за проблемите, които ВСЕКИ ги има!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3920a9b601
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
номер 4-Знам, че има много болни деца и ми е гадно за тях и искам да им помогна, но това, че аз не съм от тях, не означава, че нямам проблеми. Не бъркай двете неща, защото нямат нищо общо, плус това аз очевидно имам болна психика, което пак си е лошо.
номер 6-Няма никакъв шанс да накарам те да звъннат на мама, освен това едва ли предлагат такива услуги. Вчера говорих пак с мама за това и тя казва, че май съм била искала да ме вкара в лудница и затова не съм спирала да дрънкам за това. Тя не разбира колко сериозен и проблема. На нова година и казах, че искам да се самоубия и плачех, а тя ми каза, че нямало да успея да я маниполирам с това и, че и преди хора така са я плашели нарочно, но не разбира, че аз наистина бих
номер 7-Благодаря много за подкрепата.
номер 8-Съжалявам отностно теб и бих искала да мога и аз да ти помогна, но не знам кой си. И да, наистина искам да се справя с проблема, но без специалист е трудно. За жалост си прав отностно, че хората са грешали с мен... те се държаха отвратително и все мен прецакваха. Дръж се и ти, както и аз се опитвам.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9b594a18e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Дано все още четеш коментарите по историята си, ако ли не, дано вече си намерила изход от проблема си. Все пак ще ти дам няколко съвета! Аз съм на 19 и преди няколко години аз също имах нужда от спешна нужда от психолог. При мен обаче, майка ми веднага се съгласи, даже самата тя предложи да отида. Наистина е страхотно да поговориш с някого, когото няма да ти се изсмее и ще ти даде компетентен отговор на всички твои въпроси. Няма да продължавам да говоря за възхищението си към тази професия. След като майка ти не желае да дава пари за психолог ти не е нужно да и казваш, ще отидеш. Тук не става въпрос за някаква сериозна лъжа, която криеш от майка си, а за нещо естествено, което може да ти помогне МНОГО, а тя просто не го разбира. Както са ти казали можеш да отидеш в закрила на детето и да ти назначат безплатен. Ако нещата не се получат по този начин спести няколко лева от джобни пари и помоли личната си лекарка да те посъветва при кого можеш да отидеш. Другият вариант с парите е, ако си добра ученичка следователно взимш стипендия, тя е 35 лева, спокойно може да отиде за психолог. Е това беше от мен. Страхотно е, че търсиш изход от ситуацията и ти пожелавам психологът наистина да ти помогне и оттам да намериш правилния път и да успяваш да преодоляваш трудностите вече и сама! Съжалявам че не можем да се свържем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker