Загрижен съм за сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Загрижен съм за сестра ми
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3294 пъти
Здравейте на всички, забелязал съм че сестра ми има проблем с четенето. Тя е 2ри клас, от 16ти септември ще почне 3ти. Това лято тя не чете много книги от задължителния списък, но общо някъде 10 книги да е прочела максимум. Проблема е че на глас си чете добре и предпочита да чете тихичко на глас отколкото на ум. Днес трябваше да си прочете нормално 20 страници, но за отрицателно време прочете 13 страници и я питах как толко бързо ги е прочела. Поговорихме си и ми каза, че се затруднява с четенето на ум. Преди да почнете в коментарите, да няма някав проблем като дислексия и т. н... НЕ, определено няма. Просто както други деца, тя се разсейва много често докато чете а и както казах, това лято не е чела много. Няма го трейнинга. Затова и е трудно да чете на ум. Както знаете децата вече учат много повече и подозирам, че ще и е трудно във 3ти клас. Винаги разчита на мама да и помага с домашните и се разтройва много често. Сестра ми е умна, но се разсейва много лесно. Сигурен съм че до 1 година няма да има проблем, но аз искам тя да израстне както трябва и на 15 да не някаква кифла. Въпросът ми е.... някой да има същият проблем? Да предпочита четенето на глас или да има брат и сестра на същите години като сестра ми със същият проблем?

Съжалявам ако има граматически грешки! Темата съм я сложил в категория "Тинейджърски" защото повече хора коментират на тези теми. Предварително благодаря на всеки който прочете тази тема и даде съвет :)!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2856a44fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е странно, че чете на глас, много хора го правят. Аз до завършването на средното си образование си четях на глас, бях си въобразила, че така по-бързо запеметявам, след като ме приеха в университета, нещата се промениха.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d6406da47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като ученичка, а после и като студентка четях на глас. Чела съм и книги на ум, но помня повече като чета на глас. Остави я да си чете както си иска, както и е по-лесно. Като малка да не мислиш, че четях книгите от задължителните списъци. Ами не ги намирах за интересни. Прочела съм доста книги, но нещо като не ми е интересно няма как да ме накараш да го чета.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3dc1dc100c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм начален учител и твоята тема просто ме предизвиква професионално. Нищо ненормално няма в това, че сестра ти чете на глас. Напротив, на тази възраст точно така трябва да бъде. Когато чува гласа си, тя използва повече сетива и това улеснява разбирането. Процесите при деца на тази възраст и при възрастни не са едни и същи, има си възрастови особености, с които не може да не се съобразяваш. 20 страници са МНОГО, особено пък, ако не дай си Боже, я карате да чете по толкова всеки ден. Това е залитане и в това няма никакво съмнение. Естествено, че детето ще гледа да се отърве от досадната задача час по-скоро. Не се тревожи, че не е прочела книгите от списъка, това не е фатално. Изберете книги, подходящи за възрастта и, с остър сюжет и я карайте да чете не повече от 3, максимум 4 страници НА ГЛАС, след което е много важно да разкаже това, което е прочела, за да е сигурно, че чете с разбиране, а не механично. Това не бива да отнема повече от половин час на ден. Има време, ще се научи да чете наум. Това ще стане именно, когато започне да разбира какво чете, да прогнозира текста. Виждал ли си възрастен да чете на глас? Не насилвай нещата, всичко трябва да става постепенно и да и носи удоволствие, а не досада.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 704d33c896
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При мен е обратното. Четейки на глас нищо не запомням. Остави я да чете така, както на нея й е удобно.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6cd7b223f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се притеснявай, това е нормално за малките деца. Най-вероятно с времето ще отшумее, но дори да й остане като навик не е кой знае какъв проблем. Аз също не можех да чета наум може би чак до 4 или 5 клас. Дори сега предпочитам да чета тихо на глас, защото по-добре запомням прочетеното, но мога да чета и наум, не ми предствавлява трудност. Ще започне да чете и наум, спокойно. Просто още е мъничка.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 356f2a112e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   на ум на глас... важното е да чете момичето

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8e3e331a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей аз съм на 11 и сега на 15 септември ще бъда 5 клас.
И аз бях така, а сега съм луда по четенето. Просто да кажем сядаш ти и сестра ти в една стая, затвори вратата и си четете двамата. Ако не стане - не се безпокой- ще свикне.
;-))))))))))))))))

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 98f00dd09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   от автора:
Благодаря на всички коментатори, за сестра ми 20 страници, не са нищо щом и е забавна книгата или се фокусира. Аз от малък нямам проблем с четенето на ум и много често съм чел по близо 200 страници на ден, но сега с тези технологии, компютри, таблети и т. н.... книгите станаха безинтересни за малките деца, пък и за тинейджъри като мен. Отново благодаря на всички, който са прочели и са дали съвет :)!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: adef2b3933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не травмирай детето излишно - какво си почнал да я следиш - на глас ли чете, наум ли, разсейва ли се...
Искал бил да израстне "както трябва" - ще ме умориш! Гледайте да е здрава, да е контактна, да е общителна, а не някой темерут, дето само чете! Някои неща не се учат в книгите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 64c708d583
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да при мен е нещо подобно! Имам брат който също ще е трети клас, казва се Дани! При него работим просто с повече четене и така. Спокойно ще се оправят нещата с сестричката ти!
Мими 13г

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4db33fa0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей! Аз нямам подобен проблем, нито съм имала, но влезна ли в сесия, стана ли време за подготовка, винаги чета на глас темите си, разказвам си ги и си ги обяснявам. Не мога наум да го науча, трябва да го прочета на глас и да си го разкажа. Не мисля, че е нещо фатално, дори е много хубаво, така нещата се запомнят по-добре, остава за по-дълго време в мозъка, което е доста важно, ако учиш право, например :Д. Не мисля, че имаш основание за тревоги, с времето ще се научи да чете и наум, а вече дали ще предпочита да учи на глас или наум, времето ще си покаже. Аз лично, учейки на глас съм изкарвала само 5ци и 6ци :-) Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker