Какъв да стана? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какъв да стана?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2696 пъти
Здравейте,
момче съм на 21 години. Пред мен е избор, от който зависи живота ми, разбира се не разчитам на този сайт да реша какъв да стана, може би вашите коментари и съвети ще ми дадат идея какво желая да правя на този етап.
Значи, работил съм като строителен работник, покрай баща ми, понеже той е такъв и като по-малък съм му помагал няколко години...
Продавач-консултант, след което пак бях на кръстопът.
Взех курсове за барман и си намерих работа в 4 звезден хотел. Всичко е ОК, харесва ми работата, контактите, забавно е, особено ако знаеш как да общуваш и да се забавляваш. Но в крайна сметка си на тъпа заплата която не стига до никъде.

Много съм объркан искам да отбележа!

Мечтая да стана модел или актьор мисля че имам данни. Това е нещото за което само като се сетя и започвам да се вълнувам, и мисля че ще дам всичко от себе си за да го постигна ако знам че е възможно.

Справих се с ужасни психически състояния, като редовни депресий, страх от общуване с хора, (тези чувства и страхове са ме държали с години и е имало периоди, в които не съм бил на себе си, и даже си мислех да прибегна до някакви хапчета, защото не се търпеше... ) и просто имам увереността че ще мога да постигна всичко което пожелая.
Поставя ли си цел - постигам я и единствено страха от неудовлетворение ме е спирал да започна.
Знам че това е нещото за което бих учил, работил и жертвал дълго, но съм много объркан в момента и не знам кой път да поема.
Финансите са ми огромен проблем, понеже на нашите не мога да разчитам изобщо (както е било винаги, не ги виня), а да работя за 500 лева месечно, които отиват за сметки, а работата отнема енергия и време... за да постигнеш каквото и да било.
Какво очаквам? Да получа универсален съвет за ситуацията ми - не!
Би било супер ако споделите, нещо от вашия живот, успехи, нещо което ви държи на пътя по-който искате да вървите.
Кариерата на момче-модел, до колко е възможна в България?
Как да достигна финансова независимост?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: d47a660328
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай да станеш дюнерджия. Не се шегувам, изкарват добри пари, а и ще станеш майстор на чесновия сос.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 096a1010ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора, ако не можеш да дадеш мнение, не се е****й!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 126ce685e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здр, аз незнам колко адекватен съвет ще ти дам, защото самата аз в момента съм в емоционална дупка.. Би ли разказал повече как постигна това: "Справих се с ужасни психически състояния, като редовни депресии". Ако имаш повече време и разбира се желание.
За мечтата ти за модел незнам, но не мисля и че е невъзможно. Премести се да живееш в София на квартира и си намери работа като барман там, ама гледай (поинтересувай се) да се ориентираш към някой по - вървежен. Смятам, че ще те вземат - все пак казваш, че имаш опит и привлекателен външем вид. 100% там ще ти плащат много повече от 500, особено сега като почна учебната година и ще е пълно със студенти. А модни агенции в София препологам са бол. Търси в нета инфо. Също и в бара (вече в София нали) има супер голям шанс да се запознаеш с точните хора, дето поне да те "упътят" до някъде в мечтата ти за модел, че ако не и повече.
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 050ff3943e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Занимавай се с далавери. На днешно време по никакъв друг начин не можеш да си докараш що-годе сносни доходи.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9798df29aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами стани архитект те взимат хубави пари е не е като да си хирург ама пак взимат.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 10ebf16d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 3
Хубаво ме съветваш да стана барман в София, аз също много искам, но проблема е че опита ми тук е как да кажа, малко безполезен, понеже работих на Ол инклузив и то на снек бар и както знаете тук няма коктейли и алкохол (освен бира). Така че мисля че ще ми е много трудно да вляза в час в някое оборотно заведение в София. С това не казвам, че ако реша да е това няма да опитам!

Как се справих с моите психически състояния?
Не мога и аз да твърдя че съм на 1000% чист и изобщо никога не изпадам в същите мисли. Но от срамежлив, страхлив, неуверен, не харесващ себе си и без приятели станах уверен, вземам решения сам в живота си, общувам си с удоволствие с непознати хора, имам приятели за някои от тях мога да кажа че са добри и мога да разчитам на тях, и тази промяна съм я постигнал сам, без психолози, хапчета, наркотици или каквото и да било, това ме кара да мисля че съм успял да се преборя с глупостите в главата ми. Осъзнавайки че в крайна сметка всичко от което се страхуваш е илюзия.
От теб се иска да осъзнаеш, че всеки човек на земята може да постигне това което иска, ако силно го иска. Че гласовете в главата ти които те карат да се чувстваш зле са всъщност илюзия.
Нз какъв е твоя проблем специално, ако го споделиш може би ще намерим необходимата информация за да го решиш.
Моят лично беше спека в общуването, сприятеляването, трудно се забавлявах докъто мислех за тези неща.
Изчетох доста статий по темата, видео влогове на английски в ю туб, на хора които са минали абсолютно същите преживявания, чувства и мисли.
Интересното при нас хората е, че понякога като изгубим вяра в нещо, трябва да видим че някой друг го е направил/постигнал и тогава си даваме разрешение да го
постигнем.
Гледал съм ги с часове, и съм виждал как това са моите проблеми. И в един момент осъзнаваш, че няма смисъл да го мислиш. Но как да спреш да мислиш?
Поставяш си цел да не анализираш тези неща толкова много или поне да не те карат да се чувстваш толкова зле.
Спорт.
Медитация.
Поставяне на цел, и работене върху нея.
Мисля че по този начин може да се вдигнеш емоционално.
И да осъзнаеш, че 90% от хората са със същите чувства и страхове на моменти, само дето при теб са може би малко по-интензивни. Наистина е трудно да го повярваш, но се огледай за миг и виж как всеки се оплаква от нещо, или нещо го мъчи. Просто трябва да приемеш че понякога е нормално да се чувстваш така, колкото и да е трудно, а останалите 3 неща, ще ти помогнат да не го мислиш много, много.

Човек да се справи с такива неща напълно е почти невъзможно, трябва да го живееш дни на ред и в един момент просто да осъзнаеш какво точно искаш, че това анализиране не ти е нужно, и да решиш да го прекъснеш!
Щом си осъзнала че имаш такъв проблем, вече си го решила на половина. Просто реши какво точно искаш от живота, и не се съди ако не го постигаш веднага.

Има много мотивиращи мисли като "Ако не ти харесва нещо - промени го, ако не можеш да го промениш, промени отношението си спрямо него"

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 10ebf16d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички останали за отговорите!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f2c349607b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здрасти,
Според мен можеш да се насочиш към учител, архитект, лекар или не знам зависи какви предмети ти са се отдавали, в училището. Всъщност щом си се справил с толкова психически проблеми (не разбрах какви) може да се насочиш към психология.

Или щом имаш желание за актьор започни да учиш в някое такова училище или ако смяташ, че ти се отдава кандидатствай в някой театър може и да те приемат, ако ти излезе късмета.

Другото, за което се сещам е учител по йога, медитация. Имам първи братовчед от страна на мама, който преподава бойни изкуства и си взима доста. Има си свое доджо и нито някой му заповядва нито нищо. Работи си от 11:00 до 19:00 часа само неделя почива и какво да не му е зле. Даже има дни, в който и толкова часове не му се събират, а си има доста ученици.

Ама той от малък се занимава с бойни изкуства. Владее карате, джудо и самбо отделно йога и медитация. Показвал ми е някой хватки и на мен. Той е само на 20 години, а вече си има сигурна работа. Нищо не ти пречи и на теб.

Ако не ти се занимава с бойни изкуства може само по медитация и йога знам ли? Има много варианти само да искаш.

Успех ти желая....



Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bfdeb6de98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Стани това което ти искаш и ти харесва. Все пак това ще бъде голяма част от живота ти.
-Sid

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 97750d5d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Учи момче, даже и да не запишеш висше, ако се хванеш на трудов договор имаш право на ваучери за повишаване на квалификацията-езици, компютри и прочие. Влез в сайта на бюрото по труда и виж актуалните програми за квалификация и преквалификация. Успех :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b9e0244eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря Ви най-сърдечно за отделеното време и ценните съвети! Оценявам го!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker