Писна ми да съм в сянката на сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Писна ми да съм в сянката на сестра ми
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2435 пъти
Значи аз съм на 16 години, сестра ми е на 19, сега следва в чужбина.
Аз уча в същата гимназия, в която и тя (доста добро училище).
Тя винаги е била гордостта, умната, специалната, хубавата. Аз съм "дундата" на мама, а тя е куклата с букли. Неприятно ми е сравняването с нея, защото всички го правят.
Съучениците ми ми пожелават да стана "поне наполовина толкова готина, колкото е тя". Всички я харесват, всички я хвалят.
Истината е, че тя е много интересна и има много голям потенциал, но никога не се заема достатъчно сериозно с нещата. Цялото и обучение мина между капките, или както тя го описва - "на магия". Рядко съм я виждала да учи по каквото и да било, но странно как все се урежда.
Нищо, не искам да злобея, просто днес ми кипна.
Имаме един учител, който страаашно много харесвам. Страхотен мъж е, интелигентен е, сериозен, слушам го с удоволствие. Не си мисля глупави сценарийчета с него, просто му се възхищавам. Сестра ми също ми е споделяла, че е впечатлена от него и това е един от малкото преподаватели, на които наистина им пука за нас.
Какво стана днес? !? Караме си час, той говореше за някакви проучвания и спомена образование в чужбина. Обърна се към, засмя се и спомена сестра ми. След като би звънеца той дойде при мен и започна да ме разпитва за нея: как е, къде, дали й харесва. Аз му казах, че през лятото и аз бях при нея, но той вика "браво, на нея харесва ли й там, сигурно вижда разликата".
Много се изнервих, защото и той само от нея се интересува, можеше да ме попита поне дали и на мен ми е харесало - не. После я нахвали, че била "изключително младо момиче" и си замина.
Много се изнервям, всички ме пренебрегват и сравняват с нея. Писва ми, потискам се, гадно е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 701f1b449a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Всеки си е различен. Не се старай да бъдеш като сестра си или като когото и да е било. Знай едно - никога колкото и силно да се опитваш не можеш да копираш един човек идеално. Винаги ще има нещо, което да не достига, а и той ще е оригинала, а ти копието това ли искаш?
Да гадно е когато някой те сравнява с другиго (няма значение кого), но това не значи, че ти си нещо по-малко от сестра си. Всеки си има своя талант и момент на проблясък за това не се отчайвай ще дойде и твоят ред. Само бъде себе си и не слушай другите какво ти говорят.
Вероятно си чувала думите на майка Тереза (Бог да я прости жената) Най-малоумното нещо - да се водиш под чужд акъл. Това наистина е така. За това спокойно не се притеснявай за нищо предполагам на всеки му се е случвало.


Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 53ed6552dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Бъди различна, точно това което не е сестра ти :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 330064acf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И по каква логика да те пита теб дали ти е харесало? НИКАКВА. Искам да кажа, че тя учи в чужбина, не ти. Той пита дали и харесва като обучение, а не като архитектура и т. н. Ти си била там на екскурзия един вид. Със сигурност ти е харесало, опровергай ме, ако не ти е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 80f7a54fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Неприятно е, наистина, права си. Но ти можеш и трябва да промениш мисленето си. Не се сърди на хората. Такива са. Не че са лоши. Просто, такава е човешката психика. Никой не го прави съзнателно, с цел да те нарани. Те дори не подозират, че те нараняват. А ти им покажи, че си второ, подобрено издание! Всеки човек може да работи над себе си и да стане ярка оригиналност. И ти можеш. И да не ти минава през ума да злобееш към сестра си. Тя ти е една. Най-най-близкия човек.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ce7926a1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Остави ги какво дрънкат - не го правят нарочно и не вкарват мисъл в това. Ти си си ти! Съвсем друг и различен човек, с други чувства, мечти, желания - нали така? Затова ако ще и наистина по цял ден да те сравняват, това е напълно безмислено, защото ти имаш, или скоро ще разбереш какъв е твоя план и желание за развитие в живота ти. Сестра ти може да мечтае да учи за адвокат в Германия, а ти да искаш да имаш бар на плажа, или да се омъжиш и да се грижиш за семейството си - добре! Човек не може да бъде осъден, че е по-лош от другите, защото не иска да живее техния живот. Най-важното е да правиш каквото искаш и ти да си щастлива ;) Аз се оставих сравненията с най-добрата ми приятелка, които нон-стоп правеше майка ми да ни развалят отношенията. Това е нещо, което никога не трябва да допускаш да става!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c90892a52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво да ти кажа и да те успокоя. Ами няма такова нещо, това си е чиста злоба и то за какво? За сестра ти. Това е твоя кръв, един вид трябва да се гордееш, защото ти е сестра и може да научиш много от нея. Не казвам, че си по-малко способна, точно обратното, трябва да се нахъсваш от постиженията на сестра ти и да ги надминаваш. Моята сестра минаги е била отличничка, винаги е правила нещата по- добре от мен. На мен лично не ми пука много, защото всеки е различен, на някой се отдава повече спорт, музика, на други учене така е ;) няма смисъл от завист и глупости покажи, че и ти си добра колкото нея, дори по- добра

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker