Кое е по-важно спортуването или храненето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Кое е по-важно спортуването или храненето
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1901 пъти
Здравейте аз съм момиче на 15 висока съм 1.74 и съм 62-3 кг. Страшно много искам да отслабна гладувала съм много првила съм какво ли не и имах горе долу ефект но винаги колкото и да отслабвам,след това винаги искам още и още като видя някоя по-слаба се комплексирам. Искам да ви кажа какво правя как се храня по часове лятото ходех на фитнес и там бях с индивидуален хранителен режим и то е по часове въпреки че сега не ги спазвам с точност тези часове защото съм на училище и не винаги успявам според вас това проблем ли е или няма никакво значение ? Ям само плодове,зеленчуци,месо,яйца,сирене,извара,ядки общо взето здравословно,но понякога страшно много ми се прияжда шоколад и си хапвам.. а когато имаме гости или сме на гости почти винаги преяждам но сега този месец до януари-февруари искам да отслабна последователно и здравословно да стана 55-6 кг и да имам плочки..знам,че някои от вас ще си кажат то не трябва само да искам а и да кажа за спортуването лятото сутрин тичах обаче сега хем е студено хем с една дума не ми се тича сутрин,но вечер понеже съм пък и втора смяна след като вечерям съм си намерила за всеки ден от седмицата кардио и сутрин на гладно някои път правя коремни пресии добре ли е според вас дали наистина най-накрая ще отслабна и ще се харесам и още нещо понеже съм на 15 и все още се развивам винаги ли трябва да ям едно и също както беше в хранителния ми режим от фитнес инструктура само салата риба и месо за обяд а вечер салата яйца може ли примерно зеленчукова супа,пълнозърнести спагети,картофи печени или варени,кафяв ориз?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1fc07f866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен прекаляваш. При този ръст и тези килограми си перфектна, на практика. Просто ти трябват упражнения, за да се стегнеш - коремни преси, лицеви опори, гирички. Ако продължаваш с диетите ще увредиш организма си и ще си докараш някое заболяване.
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3f511d554a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Храни се правилно без вредни хрени и тренирай спортове

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f3d5909026
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   bb-team.org
Сайта има и форум, направи си дневник там, вписвай редовно храната и тренировките си, хората ще ти обясняват кое, как, защо и колко.
Лично мое мнение е, че храната определено има по-голямо значение. Не искам да ме разбереш погрешно - за едно здраво и функционално тяло е нужно и двете да са на 100% . Но според мен храна/упражнения е нещо от рода на 70/30 % или 80/20 %. Просто ако отделиш малко време в тази сфера ще видиш, че само с тренировки много по-бързо стигаш до застой.
Успех
XII

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fbf336c47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен си си добре, не забравяй, че си на 15, т. е. вече имаш тяло на жена и няма как да изглеждаш като на 12, но ако чак толкова искаш да потслабнеш малко комбинирай двете неща спорт и правилно хранене. Самата аз съм на режим подобен на твоя, направи ми го един диетолог, с тази разлика, че аз имам свободен ден. Всяка неделя мога да ям колкото и каквото си искам! Идеята е, да не се побърквам през седмицата на тема шоколад, сладко, пици и т. н. Според мен иди при човека направил диета и го питай с какво можеш да се поразнообразиш, защото понякога наисти ти писва да ядеш едно и също. Аз например имам указания кое с какво мога да заменям. Примерно кофичка кисело мляко може да се замени с риба тон в собствен сос, варените яйца със свежо сирене и т. н. Питай.
А иначе продължавай да си спортуваш без да го превръщаш в мания. Добре е и за тялото, не само, че отслабваш, ами ставаш по-силна и по-гъвкава, а и за ума. След дълъг ден посветен на учене е добре умът ти да си почива, а това става със спорт. Тичаш и не мислиш или правиш коремни преси и не мислиш... или други упражнения. Полезно е.
Успех! Но не прекалявай, че и вманиячаването на тема спорт и диети също не е добре.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f3d5909026
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Забравих да кажа на авторката - определи си един чийт дей - разбирай ден за зареждане. При мен този ден обикновено е неделя. Най-добре е да го ограничиш до едно хранене, което да бъде калорийна бомба - натъпкай се само с шоколади, вафли и т. н. (джънк фууд). Хем мозъка си отделя достатъчно ендорфин от сладкото, а и като приемеш 5000-10000 калории на едно хранене не можеш да ги усвоиш и не се лепят на тялото както ако ядеш сладко всеки ден. Пък и като го направиш ти става едно гузно, някакво (:D) и можеш да изтраеш до следващия ден за зареждане.
П. С. Чийт ден прави само ако си се хванала да тренираш редовно и се натоварваш поне 3 дни в седмицата, иначе ще проваляш целия постигнат резултат през седмицата.
Надявам се да съм бил полезен поне малко.
XII

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 75af243d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ти много от авторката :) А искам да попитам понеже пък аз в неделя съм на плодове може да си избера такъв ден но по натам мога да си направя такъв ден а и още нещо аз спортувам всеки ден но мисля да променя малко и 3 пъти в седмицата да правя едни кардио упражнения и през другите да танцувам и по 100-200 коремни това всеки ден ходя пеша и се връщам на училище и се качвам пеша до 6тия етаж а пътя до училище ми е 1 час

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e3f42ebcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И двете.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 351172bbf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен са взаимно свързани. Трябва да се храниш правилно, но няма лошо и да спортуваш нещо.

Аз моето не бих го нарекла точно спорт, но тренирам художествена гимнастика. Два пъти в седмицата ходя и ми се отразява доста добре. Научавам нови движения, упражнения и е забавно. Пак е един вид развлечение. Иначе не ям много най-често по два пъти на ден, ама по-малко.

То по принцип у нас аз готвя когато тате е нощна смяна, защото мама е в друг град и така. Друг път ходя у братовчедите ми (от на мама страната) или тате взима готова храна и само я топлим.


Йоана ?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker