Мама ще ми провали живота ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121260)
 Любов и изневяра (29726)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18544)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мама ще ми провали живота ...
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3278 пъти
Аз съм момиче в 7-ми клас. Имам огромен проблем. Живея в град близо до Плевен, но след 7-ми клас ще се местя да уча там, както и целият ми клас. Проблема е, че единствено и само аз дори от цялото градче почти, ще бъда зависима от майка ми.. Ужас! Всички като разбраха ми се подиграваха.. Но от това не ми дреме изобщо.. за мен хорското мнение не е от никакво значение, проблема е, че вече искам да стана по-организирана. Искам да имам пари не на ден, а за цяла седмица и аз да реша как и за какво да ги използвам естествено без да умра от глад. Искам да мога аз да разпределям времето си, например да уча като се прибера и да излизам до по-късно (тук лятото съм до 1 и нещо, сега до 10 някъде).. Има толкова хора от моя град и селото на баба, които са сами а само аз-загубенячката - с майка ми.. Искам самостоятелен живот.. Тя каза, че иска да дойде с мен и всеки ден докато навърша 16 ще трябвало да се прибирам в 5 и да започвам да уча (тя в толкова щяла да се прибира от работа).. Тук не съм много подредена нито пък си слагам да ям и така нататък, а тя си мисли, че на Плевен ще умра от глад. Казах и, че ще се оправя и без да ми тича някой след "гъзЪ".. но тя: "Немоожеш много си малка неможеш да се оправиш! " - Как всички могат само аз няма да мога. Казах и какво ли не... всичките ни спорове продължават средно 1 час.. винаги аз завършвам с изречението няма да съм с теб на Плевен, но отвътре знам, че не зависи кой е завършил спора и кой - не..! Един от проблемите и е и, че ще започна да водя полов живот от малка или някой ще ме отвлече пребие, но най-вече за секса, понеже аз искам на квартира с някоя моя връстничка и имам една впредвид... И ме харесват супер много хора.. не се виждам прекалено хубава, но не знам.. щом ме харесват е за нейн страх... Та.. за половия живот.. казах и, че мога и докато е на работа, но тя е убедена, че ако проосто си седи на Плевен съм в безопастност. Всичко възможно и казах.. вече два дена плача... мооля ви кажете ми какво още да и кажа как да я убедя.. Адски много моля да публикувате това и ви уверявам, че дори една буква няма измислена. Това е един ужасен проблем.. Не искам с майка ми на Плевен.. :(( Ужасно гадно ми е просто.. Мноого моля да публикувате това! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: a1607dceaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи и че искаш да опиташ 1 седмица сама ако не се справиш тя ще дойде при теб. Ако не просто го юриеми, че майа ти си е права.. има ги всякакви. Явно се е наплашила жената! Всички виждаме колко отвличания и изнасилвания стават! Разбирам я напълно. Но и каби все пак, че искаш да опиташ!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 996f54dc3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как се казва селото на баба ти че и аз имам роднини в плевенския край а относно въпроса ти баща ти няма Ли думата а и защо всичко да не е временно ако си пълнолетна можеш да и го кажеш че като си намериш работа не е нужно да те гледа

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ff9287f068
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Щом у вас не си подредена и не си слагаш да ядеш значи съм напълно съгласен с майкта ти! Изобщо няма да се оправиш в Плевен. Първо и покажи, че можеш да бъдеш организирана и да се грижиш за себе си и съм сигурен, че майка ти ще те пусне сама без да я молиш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: cc847937e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може пък да е права! Недей да правиш така, че един ден да съжаляваш, че не си я послушала. И се надявам този ден да не започне отвлечена в багажник на кола или захвърлена в някой апартамент или от сорта на тези.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7f39fd8dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ох Боже.. Аз съм 12 клас на 18 години и живея сама и повярвай ми изобщо не се оправям ти 7 клас.. Само защото искаш да си сама, че някой ще ти се подиграва и тем подобни показва че не трябва да си сама. Остави ги да си трошат главите, аз ако имах някой който да иска да се грижи за мен щях да скачам от радост. Ама то не можеш да оцениш какво имаш докато не спреш да го имаш нали знаеш :))

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3de277592d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами вместо да ревеш, да се тръшкаш и да тропаш с крачета като разглезено детенце, докажи и, че си отговорен човек! Колкото повече спориш с нея, толкова повече ще я амбицираш да ти виси на главата! Ами вместо това се дръж като злял човек, не и противоречи, покажи и, че я разбираш, защото тя не го прави от инат, а наистина се притеснява за теб, че си сериозно и ако ти гласува доверие няма да се забъркаш в неприятности и тогава тя сама ще си даде сметка, че може да ти отпусне малко юздите. Ама с ревове и тръшкане нищо няма да постигнеш! За това давай сериозно, учи си уроците, не се забърквай в каши, вечер гледай да си си вкъщи на време, не се мотай със съмнителни хора и така малко по малко с много търпение може и да я убедиш. Ама няма да стане от днес за утре! Доверието се печели с години, но за съжаление може да го загубиш за 5 мин. Една тъпа постъпка и край! За това внимавай много!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f973e1e027
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Та ти си още дете по дяволите, какъв самостоятелен живот? Радвай се на детството ти, докато имаш възможност. След него, има толкова време, когато ще се наситиш на самостоятелен живот, и дори ще искаш да се върнеш към този момент, който описваш сега. Ще видиш какво ще ти поднесе живота, но момента за това не е сега, защото за всичко си има време и период, и майка ти е права за това, че те държи в границите на този период за който си в момента.
Не мисли за глупости, учи, образовай се, радвай се, че имаш родители - някой, който мисли за теб, а не родител, оставящ детето си на произвола на съдбата.
Защо искаш това - да бъдеш оставена на произвола на съдбата? Това е нещо толкова лошо и отвратително, и ако не дай си боже се случи с твоето настояване, ще го осъзнаеш.
Ти си дете, повярвай го, искаш или не - на 13 си! Не живей в някакъв сюжет от холивудска сага.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6247cbf7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката - Живея си в Никопол, но имам къщи и в едно село и така... Както и да е, не е важно къде живея.. няма да умра от глад отивам до магазина взимам си някъв салам или готови кюфтетаа.. кебапчета и няма да умра гладна.. и не искам такова детсво.. наистина искам да уча сеирозно, но искам и да мога да си разпределям времето сама ;д да знам, че мога да излеза по всяко време смисъл не по нощите.. ама поне до по-късничко.. и да ми е забавно.. а не с мама.. не, че не я обичам.. тя ми е най-близкия човек.. но искам да се науча да се оправям и сама..

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3de277592d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, да знаеш просто не знаеш какво искаш! Сега си малка и виждаш само хубавата страна на порастването, ама да знаеш сега как си мечтая да съм пак дете и мама да се погрижи за всичко! Ама няма, сега трябва да се боря сама и съответно и да понасям последиците от решенията си. Да знаеш, много, много по-трудно е от колкото си мислиш и няма абсолютно нищо забавно. Сега знам, че няма да ми повярваш и аз не вярвах едно време, ама като станеш на 30 или малко по-рано ще ме разбереш и още как. За това, радвай се на детството си, че времето лети бързо. А това, че майка ти ти проваля живота, направо ме докара до смях! Как ти го проваля? Като се грижи за теб? Не ми се вярва това, че някой е имал грижовни родители да му е провалило живота. Ама нормално е да говориш така. Всеки тийнеджър го прави. Мисли си, че неговите проблеми са най-най-най-страшните на света и драматизира все едно наистина това е края на света. А ако знаеш какви ужасии стават в действителност, направо ще се засрамиш от себе си как можеш да правиш проблем от такива неща. На времето баба ми казваше, че това са "бели кахъри", ама аз не и вярвах. Мислех си, край скарах се нашите, или имам 2 или гаджето не ми се обади... и бях готова да се закълна, че никой на света не е по-нещастен от мен и всички трябва да ми съчувстват! Докато не се запознах с хора с истински ПРОБЛЕМИ и не си дадох сметка, че моето са си просто глупости. Да, да, знам, че и сега не ми вярваш, ама ще видиш! И сама ще се смееш на себе си как си правила драми за такива незначителни неща. За това вместо да драматизираш и да си измисляш проблеми, които реално не са такива освен в собствените ти очи, се опитай да се концентрираш върху ученето и да се радваш на това, което имаш, защото човек не оценява това, което има преди да го загуби. А ти един ден ще го загубиш! Майка ти няма да е винаги до теб, домът ти също, вместо за теб да се грижат, ти ще трябва да се грижиш за другите... и изобщо никога нищо няма да е същото каквото е било, а ти само ще можеш да си спомняш и ще си мечтаеш отново да се събудиш на 10 и всичко да си е като преди, да ама няма...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6e77ed6746
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз мисля, че ти искаш да се почувстваш голяма и съм уверена, че искаш да почнеш полов живот, да имаш гадже, да ходиш на места, където майка ти не би те пуснала. Искаш да излизаш до късно без да имаш вечерен час. Искаш да си каниш гости, да си правите купони. И си мислиш, че въпреки, че ще правиш тези неща, ще учиш и ще се грижиш за себе си, само, че няма нито да учиш усърдно, нито да се грижиш добре за себе си. Не се карай с майка си, тя ти мисли доброто и иска да се грижи за теб. Вместо да се радваш, ти я обвиняваш! Не те ли е срам? Ти сега си дете, на къде мислиш, че отиваш така като се караш с майка си?
Ж 33

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3700dadada
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз имам дъщеря на твоята възраст.
Също не бих я пуснала сама да живее в друг град-малка си.... Трябва ти контрол.

Не се знае с какви ще се хванеш и в какви ситуации може да попаднеш.... И до кога и с кого късно някъде ще бъдеш. Аааааа, не може още от сега такъв самостоятелен живот.

С какво ще ти пречи майка ти там ако си гледаш училището и всичко е в рамките на нормалното... Детенце, не създавай така главоболие на майка си. Та ти си на 13-14г още. Да не и плачеш после.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 968be60e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Абе, откога дете на 12-13 години е зряло и готово да живее само? Какви са тия фантасмагории? Заради приказките на вятърничави приятелки се настроило срещу единствения човек, на когото му пука за нея. Хич даже не искай да ти давам акъл как да я убедиш. Майка ти е от онази безценна изчезваща порода Майки, които разсъждават разумно и наистина обичат децата си и се грижат от сърце. Ама къде ще го разбереш ти с тоя лапешки акъл... Сама щяла да живее тя на 13 години! А тия, дето толкова им се възхищаваш, ще ги видиш повечето след 3-4 години с по няколко аборта и опропастен живот. Малка и наивна пуберка си ти и нищо не знаеш още за живота. Обичай и уважавай майка си, защото такива не останаха. Ще има да и благодариш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e3c0f89098
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Сама на 13 години, сериозно ли? :Д Като станеш студентка, тогава щеш, нещеш ще си самостоятелна. И това, което каза, че на тази възраст не можеш да се оправяш, не говори никак добре за теб, а само показва, че не си готова за самостоятелен живот.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5e0de572d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторктата - Номер 14, да и мама каза, че просто не е като другите майки да оставят децата си сами на произвола на съдбата, но това ми звучи глупаво... нали пак ще си идвам петък вечерта и събота и неделя ще съм си у нас.. плюс това за всички, които казаха, че немога да се оправям сама, не е вярно.. мога просто след като майка ми прави всичко... то не остава нищо за правене.. така кога ще се науча? Ще отида до най-близкия магазин и ще си купя к'вот ми се яде.. ще се съобразявам и с парите ;д и готово.. чувам приятелки отиват до някой магазин зимат си салам, нещо готово - кюфтета.. и к'во? - Не са умряли от глад...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 968be60e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   от 14. Мило момиче, разсъждаваш толкова детски и наивно, че чак разсмиваш аудиторията. Какви кюфтета, какъв салам, кви 5 лева? Та на твоята възраст имаш нужда от пълноценна домашна храна и трябва да си щастлива, че имаш майка, която с цяло сърце е готова да ти осигури топъл дом и топла храна, грижа и подкрепа. Има десетки хиляди самотни и изоставени деца в България, които биха те сметнали за глупава, щом имаш най-ценното нещо на света, а го отблъскваш. Та ти си дете, за Бога, не го ли разбираш???? Вижда се, че си се вторачила във вятърничавите си приятелки, че ти се живее, че искаш да опиташ от всичко, да покажеш колко си голяма, да избягаш от омразния контрол. Но има хиляди неща, които майка ти знае, а ти не. Просто, защото си малка, колкото и да ти се иска обратното. Друго е, ако нямаш родители, няма кой да те мисли и да се тревожи за теб, ако си принудена да живееш сама. Ти просто не знаеш какво е това. И не знаеш колко си щастлива. След години ще се чудиш на акъла си и ще благодариш на прекрасната си Майка за това, че не е допуснала да станеш като повечето днешни момичета. Всеки на твоята възраст си мисли, че може да се справи с живота, не си ти първата. То че ще оживееш с кюфтетата и няма да умреш е ясно, това не се обсъжда. Но какво ще стане от теб... ТОВА е въпросът. Ясно е, че ти си имаш твоите теории, детски, наивни, нереални и нямащи нищичко общо с реалния живот. Колкото и да ти се говори сега, нищо няма смисъл. На твоите години е така. "Дайте ми свобода, махнете ми се от главата, аз мога, аз знам, аз съм голяма! " Колко съдби само е опустошило това младежко лекомислие... Ама къде ще знаеш ти... Теб сега само те интересуват приятелките ти, купоните, гаджетата и СВОБОДАТААА! Ти само наблюдавай какво се случва с твоите "свободни" идоли след няколко години, само гледай. И пак ще си говорим. А дотогава, благодари на Бога за тази истинска Майка.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7bd513ad73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Виж сега, ти си още малка за самостоятелен живот и тн. Сигурна съм, че майка ти ти мисли само доброто просто не знае как да се държи с теб и да ти го покаже. Имай търпение пък дори и да не те пусне ще пораснеш и ти сама ще решаваш, но за сега тя е човека, който те храни, дава пари и гледа - няма какво да направиш. Не прави глупости.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: cc847937e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Много си въобразяваш. И си мислиш, че ако майка ти те остави ей така и ще можеш да се оправяш. Помни, че самостоятелен означава ти да си вадиш парите с труд, ти да си плащаш сметките и да си ореш сам нивата грубо казано. А ти това нещо не можеш да правиш. После - как така можеш сама да се оправяш ама майка ти прави всичко и то не остава нищо за правене - е как така разбираш, че всичко можеш да правиш. Майка ти няма да ти провали живота - сама ще си го провалиш ако продължаваш. Или смяташ, че ако имаш дете и то ти се тръшка ще го пусна на свобода и ще му давам пари и ще го издържам, а то ще си прави каквото си иска - това няма да стане! Давам му 20 лева колкото за една баничка да си купи и оттам нататък - да си ходи по живо по здраво. Стегни се, ще има време и сама да се оправяш, сега обаче не можеш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7fe26581d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От авторката: Мерси, доста ми помогнахте. Разбрах, че мама не ми мисли нищо лошо и ме обича повече от всички. Дава всичко за мен и сега като видях колко съм била глупава съжалявам и се извинявам. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 36ae36c8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Повярвай ми майка ти е права! Колкото и да не ти харесва е добре да е с теб. Без нея ще ти е много трудно... а и тя знае нещата които ще ти навредят и как да те предпази... просто я послушай и да не ти пука какво казват хората. Докато е с теб в Плевен покажи и че си пораснала и може да ти има доверие. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ef5d3779d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Здравей. Искам да ти помогна, защото мога да си представя в какво положение си попаднала.
1-во майка ти просто се притеснява за теб и според мен изобщо няма намерение да ти проваля живота.
2-ро започни да показваш на някъкъв начин на майка ти, че си отговорна пример: разхождай кучето, изхвърляй боклука, мий чинийте, пускай прахосмукачка и т. н...
3-то бъди подредена.
4-то може да поговориш с някой твой родител, близък или психолога на у-щето ти.
НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ТИ ПОМОГНАЛА
~момиче на 11г. ~

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bed15f055e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Виж какво дете когато бях на твоите години живях сама мислех си че мога но ни можах можех да готвя но друго си беше майка да ми готви и сервира аз на готово да се наям да седна да играя и да изляза да се караме за закасняване отколкото до обикалям пътищата до късно да виждам пияни чичковци които ти се лигавят да се прибирам и да няма никой знам искаш да си сама на 15 пак ме оставиха и до къде стигнах щяха да ме изгонят от училище бях пияна всеки ден от полицията нашите ме прибираха за глупости и от изтрезвителното почнах да го правя с всеки но не е лесно мислеш че можеш но сама е трудно все на салам и кюфтета нес тава помисли сне си сасипваи живота малка си да живееш сама сега мислиш че ще учиш и излизаш дискотеки но не ще излизаш и няма да учиш съветвам и теб и маикати да не си сама там говори с нея до по късно да си

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker