Любими книги и филми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Любими книги и филми
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 3576 пъти
Здравейте! Това е мястото, където може да споделите кои са любимите ви книги и филми и какво ви впечатли в тях. Можете да изброявате по много, или да включвате и други неща. Имате пълна свобода! Знам, че сега сред младото поколение (от което съм и аз) няма много място за книги, но аз лично съм маниак на тема четене. Може да посочите пола и възрастта си. Ще се радвам да чуя всяко мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: a92017f557
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз мога да споделя какви книги обичам да чета. Не съм чела много книги като цяло през живота си, но в сравнение с някой мои познати и приятели имам интерес към тях. Чела съм научна фантастика- Айзък Азимов, Кларк, Саймък, също така и разкази на по неизвестни, също така Любен Дилов, Бредбъри. На Бредбъри съм чела Марсиански хроники, както и други неща не фантастични - Вино от глухарчета. Наскоро ми подариха Албер Камю (нямам търпение да имам време да я почна) сборник от няколко произведения. Принципно ми се налага да чета пиеси, но ми е доста трудно с тях. Имам интерес и към различните митологии- египетска, китайска, гръцка. Обичам да разглеждам книги като цяло, много! Обичах много да чета и списание L'europeo не знам дали Ти е познато, има много интересни статии вътре и на различни теми. Като нямах пари за книги си го купувах и събрах доста на брой. Имам интерес и към днешната преса, независимо каква е тя. Просто ми е интересно какво се предлага на пазара и какви са темите. А относно филми, много обичах да гледам филми преди, и сега също, но по рядко. Относно филми също гледам всякакви, любимия ми филм е El Topo na Jodorowsky, той е по ъндърграунд, обичам да гледам по различни филми, демек европейско кино, интересувам се и и от българската кино индустрия също така. Но съм гледала почти всякакво кино мисля без източно, знам някой филми интересни и наградени японски предимно, но то като цяло се различава доста като че ли от останалото и е по трудно за възприемане, специално за мен и така.. :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f95eb343bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напоследък чета основно романи. Харесвам книгите на автора Хорхе Букай. Не бях особена привърженичка на романите, докато не попаднах на този автор. Индивидуалната гледна точка за мен е много важна, обичам да се обогатявам. Обичам да чета и психология, философия, духовни книги. Общо взето харесвам всичко, което ме стимулира да мисля и да търся замисъла...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: af1e3b57bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Любимите ми книги са Властелинът на пръстените, Ад, Не пипай тази книга, Нарния, Наследството... много са...
От филмите - Животът на Пи, 47 ронини, 2012, Защо тъгува Гилбърт Грейп, Карибски пирати, Суини Тод, Титаник, Едуард ножиците, Хобит, Не ме забравяй, Хари Потър, Деца на килограм, Снежанка и ловеца, Последният пенсионерски запой, Денят след утрешния ден... и още много...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: adc83c71ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първото пътешествие около Земята - Антонио Пигафета. Авторът е бил на борда и е описал цялото пътешествие, понеже е бил един от малкото оцелели и завършили пътуването. Това е първият сблъсък на европейци и коренни американци. Доста е интересна.

Езикът на тялото - помогна ми да общувам по-добре, което пък е доста важно в живота

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 781aa029c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами аз си чета типичните тийнейджърски книги - в последните два месеца прочетох "Моят свети Валентин" на Лорън Оливър, "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн, "Красиво зло" на Ребека Джеймс и "13 причини защо" на Джей Ашър. Сега започнах "Къде си, Аляска? " на Джон Грийн. Всичките изброени ме грабнаха, всяка по различен начин. След като привърша "Къде си, Аляска? " смятам да си взема и "Хартиени градове" на същия автор, после и "Споделен живот" на Джоди Пико, също и "Ти срещу мен" (забравих автора). Доста обичам да чета честно казано :D Преди известно време една приятелка ми беше дала "Крадецът на книги" на Маркъс Зюсак, но нямах време да чета и накрая я върнах на приятелката ми, бях стигнала до средата някъде.
А за любим филм, не мога да определя. Филми също гледам доста често, най-много ми допадат хорърите и трилърите като че ли. Обичам филми, в които има напрежение и неочаквани обрати :D

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 21e64993ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Наскоро се зачетох във фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин"Песен за огън и лед" и съм вече на четвърта част. Много е добро фентъзито, увлича те с пълната си с интриги история и драми. Много от героите, които човек харесва от първия си допир с тях умират, много от лошите оцеляват. Герои, които в началото мразим постепенно ни се разкриват и се вижда, че дори и в тях има нещо човешко или е имало, и постепенно започват някакси да ни харесват, въпреки, че знаем че трябва да ги мразим. Самата книга ме накара да се замисля за отношенията между хората, които и в живота често за нещастие са такива, но с по-малки залози. Тук просто брат брата предава, приятел забива ножа в гъба на приятел и целта е само една - властта. Всичко е адски реално и на моменти те кара буквално да хвърляш книгата от яд, че любимият ти герой е "прецакан" в поредния брутален заговор.. Мартин има способността да ни представя някое много важно и интересно събитие, след което веднага започва да успокоява нещата с един по-протяжен разказ и тделяне от това, което ни е направило голямо впечатление... и изведнъж, като от нищото идва следващото, и така държи читателския интерес жив. За мен всички герои са с изключително реални характери, които постоянно се развиват... въобще, всичко тук е изпипано много, много добре.
Самият мащаб на книгите е огромен. Наистина е нереално голям този свят. Има адски много владетели и два пъти повече амбиции. Всичко се описва подробно, но в никакъв случай дразнещо.
От начало фентъзи елементът почти не се усеща и имаш чувството, че четеш рицарски роман, но постепенно се появява плахо и фентъзито. Започва да се носи във въздуха и те кара да не спиш. Има някаква смъртна заплаха, която все повече се усеща, но до третата част действието се върти около войните на хората и техните интриги. Скоро, обаче ще се случи нещо, което ми се струва, че ще преобърне света на "Песентта".
Това са моите любими книги. Изобщо моите думи за "Песен за огън и лед" са: запленяващо, епично, гигантско, дълбоко, цинично.

МОМИЧЕ 13 ГОДИНИ

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a37795cb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поредицата за Хари Потър :)) И не се шегувам, това са ми любимите книги, които чета и препрочитам до днес. Също така харесвам много Тери Пратчет, най-вече поредицата за Света на Диска, но съм изчела всичко негово. Отделно съм запленена от Маркес като писател, най-вече от "100 години самота" и "Любов по време на холера". Много харесвам и Стивън Кинг. За мене не е важен жанра на книгата, а талантът на писателя. Ако пише по начин, който ме грабва - го чета, в какъвто и жанр да се подвизава. Това което изредих дотук е само "върха на айсберга". Не разполагам с толкова свободни часа, за да изредя всяка книга, която харесвам и всеки автор, който ме е впечатлил през живота ми.
Жена съм на 34, между другото :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 253842fee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Момиче на 14 -
Любимите ми филми са `Говори!` и `Малки войници` за книга мисля, че `слепия в зоната` доста ми допадна като цяло :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4310addf8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Жена на 32. Като дете четях много повече от сега и то различни неща, но сега залагам преди всичко на по-веселите и разтоварващи книжки. Любимите ми автори са Тери Пратчет и Удхаус и Умберто Еко, но разбира се понякога чета и други неща. За съжаление през деня рядко имам време да чета, по обясними причини, за това сега чета само вечер.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: efb1f68041
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз чета типично тийнейджърско фентъзи. Обичам поредиците "Заветът Мефисто", "Дивергенти", "Здрач" (преди го мразех, но после прочетох резюмето и се влюбих), "Хрониките на чародейците", "Адски устройства" (от авторката на поредицата "Реликвите на смъртните", която също смятам да прочета), "Игрите на глада". Харесвам малко по-хорър книги като "Флорънс и Джайлс" и "Бялата врана".
Филми не гледам много, но харесвам комедии. "Дърти хлапета" (както и втората му част), "Стажанти" и много други.
Момиче на 13 :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2ea1590945
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   любим филм:
1) Форест Гъмп- Forrest Gump
2) Изкуплението Шоушанк- The Shawshank Redemption
3) Зеленият път-Green mile
4) Голяма риба- Big fish
5) Завръщане в бъдещето-Back to the future
6) Властелинът на пръстените-The lord of the rings
7) Списъкът на Шиндлер(по истински случай)-Schindler's list
А книги:
1) "Мартин Идън" - Джек Лондон
2) "За кого бие камбаната" -Ърнест Хемингуей
3) "На изток от рая" - Джон Стайнбек
4)"Властелинът на пръстените" -Дж.Р.Р. Толкин
5) "Хари Потър" -Дж. К. Роулинг (тук да отбележа-не харесвам филмите, само книгите)
Ж16

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c8a71644d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, радвам се да чуя, че има и други които обичат да четат (и са от младото поколение имам предвид). Любимите ми книги са много, но ето някои от тях:
1. Пърси Джаксън и Боговете на Олимп (поредица е и са много интересни, има даже и филми. Най-интересното според ме е, че поредицатаме научи, че във всеки човек се крие герой и всеки сам по себе си е уникален)
2. Хрониките на Кейн (също поредица. Тя ме впечатли с това, че колкото и дълго да са разделени брат и сестра те винаги ще се обичат и ще се подкрепят)
3. Момичето, което можеше да лети
4. Създадена от дим и кост
5. Хекс хол ( забавна поредица за училищния и извън училищния живот на една вещица-демон. Интересна е и е пълна с неочаквани обрати)
6. Героите на Олимп (нещо като неочаквано продължение на Пърси Джаксън)
7. Тайните на безсъртния Никола Фламел (ето тоа е поредица, която ще те накара да се замислиш над доста неща и ще те въвлече в едно наистина вълнуващо приключение. Направо е страхотна! )
Ако предпочиташ нещо по-обикновено непремено прочети "Къде си, Аляска? " на Джон Грийн. Мога да продължа изброявайки книги цяла седмица.
За филми не знам мога да ти препорачъм малко, аз лично предпочитам да чета, но нека опитам:
1. Принцът на Персия
2. Реликвите на смъртните ( чела съм и книгите, доста повече ми харесаха от филма, но и него си го бива)
3. Сърца в Атлантида (препоръчвам го)
4. Пърси Джаксън
5. Зрителна измама (страхотен филм, ефектите, историята и неочаквания обрат! Препоръчвам всеки, който него е гладал да го гледа при първа възможност)
6. Прелестни създания
Ами това са филмите от горе долу последните няколко години, които ми направиха впечатление! Надявам се да съм помогнала!
Момиче на 16г.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5d3ef496e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здрасти. В момента чета книгите на Тери Пратчет. Харесва ми начина му на писане, начина по който преплита историите за света на диска с чужди проидведения. Судоволствие прочетох книги за Харии Потър. Чета по 10, 15 минути най-вече вечер преди лягане или в превозното средство.

От филмите гледам предимно комедии и екшъни. Някои от филмите (а те са много), които харесвам са: филмите за Хари Потър, "Шон от мъртвиге, "Гадни копилета", Екс-мен филмите, ""Пътеводител на галактическия стопаджия, филмите Страшен ффилм.

В момента гледам сериалите "Досиетата Грим" и "Свръхестествено". Сериали, които гледах са: "Моето име е Ърл", "Бягство от затвора, "Декстър".
М 29

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f4c1928574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Горещо препоръчвам поредицата "Реликвите на смъртните" дори има филм по първата книга, а скоро започват снимките и на 2-ия филм. :))

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5aa6bed47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много е хубаво, че са останали хора, които четат книги и ако съдя по списъците, стойностна литература, а не празни приказки, защото напоследък взеха да се печатат всякакви глупости. Аз съм момиче на 15 и двете ми любими неща са именно да чета книги и да гледам филми. Попринцип стига да е написана интересно, една книга веднага ме грабва, независимо от жанра. Ще ви изброя книги, които съм чела и са от "необогатяващите, за разпускане " както и другия тип :
*любимата ми книга : ЛЮБОВ на Елиф Шафак
друга много смислена : Да продължа без теб -Хорхе Букай
*фантастика - поредицата "Пепел" на Илса Бик (3-тата книга тъкмо излезе)
за разпускане - от поредицата КОСМОПОЛИТАН- Завръщане, Спомни си слънчогледите -най-новата...
От Журнал- дворцови афери, приятелки от Пандиза, Цената на мълчанието, която е мнооооооого хубава...
Чела съм книги и на ПАУЛО КОЕЛЮ, който е много изтънчен писател. Книгите му не са за всеки. Бая размисли му падат, докато го чета, но пък е много добър. Любима от неговите ми е "АЛХИМИКЪТ"
ЧАЙКАТА на Джонатан Ливингстън е също много красиво писание. Много вдъхновяваща и докосваща. Бих я прочела пак...
Още за разпускане "ШОКОЛАДОВ РАЙ" 2 книги са
"Открита пред теб" поредицата както и "50 нюанса сиво"...
Къде си, Аляска? , Вината в нашите звезди "..
Понеже съм запалена читателка на Браво сега се надявам да си купя и най-новата, която препоръчват "ИЗБОРЪТ" Кийра Кас....
И съм чела още сумати книжа -да не забравяме и българската литература-препорачаните книги за лятото ВСИЧКИ ИЗЧЕТЕНИ...
и въобще, четенето на книги е едно много приятно занимание според мен, стига да не прекалява дотам, че да прекратим всякакви социални контакти с приятели и със СВЕТА, защото имам и такива и тогава нещата не са на добре.. :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 89207b4a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Къде си, Аляска на Джон Грийн е любимата ми книга.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 586b5b6f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Любими книги: "За мишките и хората", "На изток от рая" - много харесвам Стайнбек. Скоро прочетох две книги на Халед Хосейни, първата е "Ловецът на хвърчила" - уникална книга, трябва да се прочете определено. Другата му книга "Хиляда сияйни слънца" също не е за изпускане, излезе и трета книга "А планините ехтяха", но нея още не съм я чела. Харесвам също "Синдикатът на престъпниците" забравих името на автора. "Вероника решава да умре" - Паулу Коелю (любимият автор на моделките хихи) Скоро почнах да чета "50 нюанса сиво" - е, честно, това е най-глупавата книга на света! Не я препоръчвам!
От много време се каня да прочета "Война и мир", "Престъпление и наказание", "Братя Карамазови" и "Бесове", срамно е на моята възраст да съм пропуснала подобни заглавия, но се надявам скоро да наваксам

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3b62d7ff53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   хмм..... чета коментарите и не виждам никой с подони предпочитания като мен.....
Аз съм на 14 , момиче. Чета манга и гледам анимета (японска анимация) ---

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fabe95d6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Lord of the rings и за двете.Просто няма конкуренция в фентъзи жанра.Може би Game of Thrones само може да се сравнява с властелина

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 12007f9a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Момиче, 15 г. ,
Аз също съм маниак на тема четене. Наскоро приключих "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун и останах доста впечатлена.
Общо взето, чета каквото ми попадне. И макар, че не сме богати и за момента и двамата ми родители са безработни, се чувствам благословена, защото баба ми има огромна библиотека с множество книги. Споменах ли колко много обичам да чета?

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 91f0597a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Дийн Кунц - Невинност
Андрю Дейвидсън - Гаргойл
Джон Стайнбек - На изток от Рая
Джеймс Клавел - Цар Плъх
Оскар Уайлд - Портретът на Дориан Грей
Емили Бронте - Брулени хълмове
Дилия Оуенс - Където пеят раците
Майкъл Сток и Колет Фрийдман - 13те светини
Лайънъл Шрайвър - Трябва да поговорим за Кевин
приказки на Ханс Кристиан Андерсен

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4c1d96c85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Любими книги : "Дивергенти", "Потомците", "Последното писмо от любимия", "Стая", "Вината в нашите звезди", "Властелинът на пръстените" и всякакви фантастики.
Любими филми : всички направени по гореизброените книги всички филми на братя Коен, Стенли Кубрик, Кейт Бланшет, Джордж Клуни, Шейлийн Удли, Бри Ларсън и Грейс Кели; както и петте ми най-най-най-любими филма of all time :
1. Титаник (няма друг като него, абсолютен хит! )
2. Изкуплението Шоушенк
3. Зеленият път
4. Английският пациент
5. Мълчанието на агнетата

Момиче, 19 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker