Имам чувството че всички ме подиграват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123670)
 Любов и изневяра (30425)
 Секс и интимност (14594)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4762)
 На работното място (3314)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19161)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам чувството че всички ме подиграват
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3330 пъти
Здравейте! На 15 години съм момче. Не знам какво ми е ама винаги когато изляза от нас имам чувството че ме наблюдават от балконите на блоковете и ми се подиграват не знам от какво е породено това чувство но е ужасно. Спомням си преди 3-4 години много ми се подиграваха и си мисля да не би от това сега да ми се е отразило и затова да си мисля така.
Много е гадно, точно заради това сега гледам да не излизам много често през деня а само, когато е вечер. Нямам и много приятели с, които да изляза. Но и как да си намеря като всички които познавам или съм виждал се мислят за много важни или че могат да набият всеки и гледат само да се заяждат както и пушат и пият най-редовно. На мен такива хора са ми отвратителни и не искам да имам нищо общо с тях, но какво да правя като почти всички са такива вече точно заради това се чувствам асоциален и почти няма с кой да изляза навън на кафе или да тренираме на лостове.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9a4957f192
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Миличък замисли се- защо нещо да не е наред с теб? Просто явно сега разбиранията са на различно ниво. Не смятам, че трябва да се чувстваш зле. Все пак помисли какво искаш да постигнеш и какво "приятелчетата" ти ще постигнат. Едва ли искаш да се забъркваш в неприятности. Остави ги. А и все ще намериш хора с твоите интереси. Относно съмненията за подигравките- и аз преди бях така и знаеш ли какво стана? Един ден просто докато за пореден ден си стоях у дома гледйки шрез прозореца се замислих какво бих посъветвала някой друг в моята ситуация. И познай какво- ядосах се страшно много на себе си. Тогава проумях колко губя, усмихнах се и излязох навън. Не ме интересуваше повече кой какво мисли за мен и въпреки, че не го очаквах хората харесаха това мое истинско мое аз. Сега съм общително момиче на 16 с много приятели. Не забравяй за себе си! Вместо да си стоиш сам у дома излез навън и бъди себе си, не се питай кой какво ще каже за теб или кой как те бил похледнал- все пак какво губиш? Вдигни глава и хич да не ти пука ;) а те нека се правят на "готини" о само гледай докъде ще стигнат. Успех миличък :P

Ледената принцеса

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fa0f9e5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз се чувствам по същия начин, като изключим това с подиграването мисля че си въобразяваш, но дори и да е така не обръщай внимание. Колкото до приятелите и аз нямам, винаги са се подигравали с мен.
~~~~Момиче на 13. ~~~~

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ac56602de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И на мен ми се случва, като чуя че някой се смее близо до мен и си казвам '"охх ето пак ми се смеят, ето пак ме подиграват'' и очите ми се насълзяват, но просто се правя на силна, прави го и ти. Обръщам се с най-голямата усмивка и се правя на надута, главата винаги ми е високо вдигната, купих си и по-скъп телефон и го държа в ръка, за да е по-видно и играя ролята си, така се предпазвам, да имам чувство, че хората ми се смеят за нещо, но поне нямат смелост да ми го кажат в очите и така поне няма да съм толкова наранена. Или давай по моя метод или просто стани по-социален, пиши си с тоя и оня в чатовете, кани ги да се видите, запиши се на уроци по нещо в някакъв отбор, аз от моя клуб излизам с всички, а те са към 20 човека и така винаги имам някой с мен. И аз не пуша и не пия и не се кефя на такива, но първото правило, което искам да следваш е ''приемай хората каквито са'', ти не можеш да ги спреш, приеми ги просто, ако търсиш на всеки някакъв проблем, вечно ще си сам.. един пуши друг пие трети друса четвърти е двуличен пети грозен шести тъп.. няма как хората да са по твой модел, те са различни и всеки има лоша черта.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c41acebebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дори и да ти се подиграват не им обръщай внимание и се замисли за техните дефектни черти и тогава просто ще отвърнеш...
спомена лостове а това значи че тренираш а това се отразява добре на тялото също така каза че мразиш пушенето и пиенето може би се заяждат с теб защото ти завиждат... помисли над това
------------------момиче на 15_____________

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7fd409ef1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Хах, подобно е и при мен.
Бегло си спомням да са ми се подигравали в 1-2 клас. Явно това ми се е отразило. До 5 клас бях "сладко срамежлива" т. е. не толкова сериозно в сравнение със сега. А сега съм бая зле, но съм позитивна за бъдещето. Та от 6ти клас се преместих в нов град следователно и училище. И сравнението пън с очи изцяло ме описваше. И таква съм не срамежлива, а притеснителна. И наскоро установих, че всичко идва от егото. Бих могла да обясня защо, но не ми се пише за това в момента.
Сега, често, когато вървя по улиците покрай хора или под балкони, тераси и прозорци, както при теб, съм като кон с капаци, вървейки с бърза крачка, искайки бързо да стигна до моето убежище-удома.
Давам се като пример. Със сигурност има много като мен.
Осъзнавам ярко какво мога да няправя, за да се променя, а и силно го искам. Но настъпи ли момент, в който трябва да се изява пред хора (особено от такива с тип алфа мъжкарско държание), доста често забравям всичко което съм си повтаряла досега. Т. е. никакъв самоконтрол и т. е. се панирам яката. И изпадам в мрачо настроение с мрачни мисли, повличейки мрачни ситуации. А едниственият вариант е да мислиш позитивно за себе си, за хората (дори тези, които не харесваш) и за всякакви въудушевени и неудушевени предмети. Да, за някои може да звучи откачено.
Хаха, сетих се за следното: Да бъде светлина в главата и топлина в сърцето! Пожелавам на всички да обичат, дори да не са обичани. Това е същността на човека. Да дарява цветята от сърцето си за своите браятя и сестри по души има рима. Но ми се струва толкова трудно! Как да обичаш някой, който те блъска и облива с грозни думи? Ах, имаме да се учим много.
П. П. Извинявам се, че леко отклоних темата, но това ми е на сърцето в момента!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f816c0e086
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора: До номер 7 от написаното разбрах че си точно като мене с разликата че си момиче. И аз като се прибирам гледам все по-бързо да вървя за да стигна до нас все едно там ми е убежището както ти каза. И на мен като тебе хич не ми се иска да общувам с надути кифли като момичетата от моя клас следователно гледам да ги избягвам. Първо щото са ми неприятни второ защото изпитвам неописуем срам, не знам защо, просто зацепвам ако ми се наложи да говоря с така наречените надути кифли. Бих искал да се променя и аз да не съм толкова срамежлив, но не и надут а в рамките на нормалното, но колкото и да се опитвам не става.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 152a2a92c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В никъкъв случей не се затваряй в къщи така пропускаш много възможности. А колкото до подигрвките да не ти пука.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5b47856e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз бях така - оказа се алергия към глутен. Тя причинява депресия.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7fd409ef1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм номер 7. Много ми се иска някак да ти помогна. Но и за себе си самата разбрах, че никой освен ти самия не може да го направи.
Но ще ти кажа какво на мен долу-горе ми помага, а имено трябва да се опитваш да възспираш критичните мисли към себе си, че и дори към когото и да било, т. е. так. нар. позитивно мислене. Защото мислите са преддверие на действията.
А за тези кифли и кифльофци- ще срещаш през целият си живот неприятни за теб хора. При всеки е така. Човек трябва да си промени мисленето, за да не се ядосва или притеснява от такива хора. Ама е трудно.
Но добре, при теб проблемът е ниско самочувствие. Но знаеш ли, сетих се за баща ми, който ми беше разказъл че през пубертета също се е чувствал така, а и други хора са ми казвали. Между другото съм сигурна че и връсниците ни на моменти са така, но просто успяват да реагират по друг начин.

Много съм се депресирвала от това което съм. Самообвинявала съм се. Дори единственият човек, с когото съм излизала е била майка ми. Имам няколко много добри приятели още от детските ми години, но живеем в различни градове. И досега не съм създавала много приятелсвтва. Всъщност ми е много трудно да направя първата крачка. И постояно се гледам под лупа. Дори се опитвам да видя как бих се виждала отстрани в чуждите очи, а това е адски изтощаващо. Но знаеш ли не съм толкова дървена като преди година примерно.
Кажи нещо повече за себе си. Само с изглеждащите уверени в себе си ли си така или и с повечето хора?
Като гледам доста написах. Незнам дали ти помогнах с нещо.
Бъди смел, защото ако винаги ти е удобно това не е развитие. Трябва понякога да става малко "екшън" :Д в това се състои промяната. Ако ти дойде някакво изпитание в живота и ти стоиш със скръстени ръце то после пак ще дойде и пак и пак докато или не направиш нещо или не стане твърде късно. А дори да си мръднеш само пръсчето пак е нещо.
Та нека действаме дори със страх.
П. П. Много ли объркващо пиша?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f816c0e086
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   От автора. Здрасти номер 12 не пишеш убъркващо разбирам всичко. Ами попринцип в училище гледам да се държа като другите. Преди не го правих, но разбрах, че само така се оцелява сред моя клас, а и попринцип си ми остана проблема със срамежливостта въпреки, че гледам да го подтискам, но е много трудно. Например да изляза сам ми е кофти, отколкото ако съм с някой (с изключение на родителите ми). Незнам защо е така според мене не съм със ниско самочувствие просто така да се каже не съм отворен а съвсем нормален както и малко срамежлив особено ако ми се наложи да разговарям с момиче наживо. И общо взето това е.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7fd409ef1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравй отново! Съвсем нормално е на тази възраст. Не се притеснявай всичко ще се оправи с времето. Ти да не мислиш, че и другите момчета не се притесняват да говорят с момичета (най-вече тези, които харесват). А и не е нужно да бъдеш отворен като някои. Всъщност е хубаво е да си отворен, но не да се правиш на голямата работа, да се изтъкваш. Та така. Хубаво е, че в училище не се свиваш (доколкото разбрах си се държал нормално, в смисъл не асоциално), което е добре.
Щото има хора, които са доста притеснителни и не смеят да гукнат да мръдна данеби някой да им каже нещо. Ама ти си си добре и ще се оправиш. От пубертета е.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e342e8205c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От автора: Мс много номер 14 има голяма промяна от миналата година сега вече съм доста по-добре по отношение на социалните контакти въпреки, че доста се стеснявам пред момичета но гледам да е в рамките на нормалното иначе преди бях доста по-асоциален в училище.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker