Как да се справя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се справя?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 1790 пъти
Здравейте!

Наскоро загубих най-добрия си приятел - моето куче. Много ми е трудно да се справя с рутината. Станах разсеяна и в училище, и у дома. Вкъщи виждам кучето си, макар да го няма вече. Когато си лягам, заспивам само с мисълта, че то е при мен. Плача почти всеки ден. Надявам се времето наистина да лекува...

Не знам как да бъда отново веселото момиче, което бях. Сега приятелите ми казват, че съм тъжна, замислена, вглъбена в себе си. Знаете ли как мога да оправя поне частично нещата? Дайте ми съвет, какъвто и да е.

Благодаря.
М17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 3d2268a769
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не ги оправяй, а точно обратното изживей си, плачи си, изкарай си го, сбогувай се с него в мислите си. След време то само ще ти мине. Винаги ще те боли вътрешно, като си спомняш, но все пак ще си си пак онова усмихнато момиче след някой друга ден/месец.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2d778fe0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Милата! Аз също имам куче. Не мога да си представя живота без нея(момиче е)...
Да изкажа моите съболезнования! Виж... Първо сама разбери, че то вече си е отишло, дошло му е времето... Освободи си един ден, пусни си тъжна и бавна музика и се наплачи едно хубаво, докато вече няма какво да изплачеш. (лично аз вярвам, че болката и лошите чувства се отмиват със сълзите)
Недей заличава спомените! Сложи в рамка снимките ти с него, или направи колаж със снимки заедно с него. Където сте го погребали (ако имате възможност) му направете надгробен камък и го посещавай редовно и му разказвай какво се е случило през деня, как си, какво правят вашите или там брат, сестра... Това наистина освобождава човек.
Не си взимай друго куче/котка. Това няма да помогне! По думите ти разбирам, че си го много обичала, та ти го нарече свой Най-Добър Приятел!
Спомняй си за него, като как да се изразя... като хубав сън, като добрите стари времена. Колкото и да ти е трудно, опитай се да не мислиш за кученцето с болка и скръб. Поплаквай си от време на време, но опитвай се да контролираш чувствата си. Много е вредно да обременяваш мозъка си постоянно всеки ден, мислейки и сънувайки само него!
Поглези се! Отново освободи си един ден без домашни и учене, купи си шоколад, направи си вана с лавандула(или по твой избор), душ си вземи с ароматен душ гел(аз лично обожавам бразилския орех! ), направи си хубав маникюр, пусни си хубава, успокояваща музика(мен лично ме отпуска чил аут-а) изгледай някоя добра комедия, а за да е по-приятно защо не си поканиш и приятелка? Но отбелязвам, прави каквото искаш, но не избягвай или пренебрегвай спомените за кученцето-това е много важно, трябва да се изправиш срещу проблема очи в очи! Плачи, когато имаш нужда, никога не сдържай сълзите си!
Късмет, мила и дано успееш в скоро време да се съвземеш в ръце!
Пиши, когато постигнеш напредък! (:

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 373b68c1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бъди силна! Ако искаш си вземи ново куче. Знай, че поне според мен кучето ти е било най-щастливото на Земята.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 89e70cd37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз загубих кучето си, а съм с него от раждането ми... :( Всеки ден плаках за него, но сега съм по-добре и не мисля за това. Повярвай ми времето лекува! Няма да го забравиш, но след време ще го преодолееш! Ако искаш след време си вземи друго кученце, но не го сравнявай с това, просто няма да е честно. Надявам се да си ме разбрала. :)
Ж16г.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 14ad8b85ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   да загубиш някого е много трудно тежко аз мисля, че кучето ти е изживяло щастливо живота си и то пак е с теб, живее в твоята душа и така или иначе това щеше да се случи, аз загубих наскоро много мои близки също

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 1a8c07261c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Харесвам хора, които обичат животните и като такава, ще ти кажа, че особено с кучетата се свиква адски много. И за да не те натъжавам повече, ще ти кажа само да изчакаш да мине време, в което да приемеш отново в сърцето си някое куче, което заслужава любовта ти и да си го гледаш и обичаш. Може да не си взимаш веднага, защото е много вероятно още повече да се тормозиш, но ако си свикнала постоянно да има край теб животинче-вземи си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9289d6ab40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оооо... горкото момиче мила знам как се чувстваш и аз преди 2 години загубих своето зайче беше ми много тежко много трудно го приех но с течение на времето се възтанових. Сега имам друго зайче и се притеснявам! Знам че ще преживея все някога същия ужас като 1-вия път но не мисля за това все пак заиците живеят по някъде 4-5 г. а мойто на 15 шни става на 2 г. но знам че да загубиш куче е много по зле от колкото залче защото няма по вярно животно от кучето и мила много съжалявам. Съвета ми е дай си малко време и мисълта ще отмине от главата ти!!! Съжалявам отново!!!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c679d7cb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Оо милата разбирам те много добре какво ти е и колко ти е тъжно... но за съжаление и такива неща се случват сакто по отгоре ти казаха направи си колаж с теб и кучето ти! Моите съболезнования :Х

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c679d7cb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм номер 18 написах моите съболезнования въпреки че знам че се отнася само за хора... но го казах защото е много лошо да изгубиш домашния си любимец на никой не го пожелавам дори на себе си! Кучето е най-добрия приятел на човека :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker