Трудно ми е да се местя в ново училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трудно ми е да се местя в ново училище
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2000 пъти
Здравейте! Първо искам да помоля статията ми да бъде публикувана, защото имам нужда от съвет! Благодаря предварително.
Още от заглавието знаете за какво става въпрос - местя се в ново училище. Момиче съм на 13 - 7 клас. Ще кандидатствам в това училище, то е много близо, буквално над нас е. А вчера бях на екскурзия с друг клас от друго училище и ми се наложи да отида до това училище. Беше ми много странно и мъчно донякъде, защото никой не познавах от там (освен с тримата ми познати, с които отивахме като двама от тях учеха в това училище) и всичко беше толкова различно. Чудя се дали това ще се случи и в новото училище сега.. Много искам да се махна от сегашното ми, защото то толкова много пропадна.. Няма да коментирам повече.. Но в това място са повечето ми приятели, прекарала съм едни прекрасни 7 години, а сега изведнъж сменям обстановката.. Гадно чувство е, а първите няколко седмици ще са малко мъчителни, заради новите съученици, приятели, учители.. Какво да направя, как да се държа с останалите, защото когато се запознавам с някого се притеснявам какво ще кажа.. Все пак имам някаква опора, с мен идва още едно момиче.. Но пак е различно.. Дайте ми съвети, как да се справя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: a9bf1bd447
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   И аз бях така миналата година - смятах че, когато се преместя в гимназия, няма да свикна с обстановката и хората, тъй като бях прекарала 7 години в основното и бях свикнала да ходя до там, познавах всекиго и прочие.
Когато започна новата учебна година, не се познавах с никого от новия ми клас, атмосферата беше потискаща, чувствах се сякаш съм затисната в ъгъла на стаята. Но това чувство утихна. Започнах да заговарям новите си съученици, сприятелихме се, а когато имаш приятели до теб, мястото не е от съществено значение.
Иначе ми беше много странно чувството през първия месец да ходя до гимназията, все едно отивам на ново, непознато място /Африка.. рофл/. Даже постоянно имах чувството, че ще закъснея за първия час, или ще объркам стаите, незнайно защо.
Но този месец мина, и вече бях свикнала с новата си обстановка, запознавах се с ученици от другите класове и така лутането из коридорите стана приятно и забавно.
Също така, все още ми липсва основното, все пак тогава бяхме в по-детинско настроение и вършехме само глупости и бели, беше мега забавното и почти не учехме.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 47b5f1dfb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   От авторката:
Сигурна съм, че и при мен ще е така - първите седмици ще е гадно и подтискащо, не знам д какъв клас ще се падна, как щр ме възприемат.. Все пак се почувствах по-добре като прочетох коментара ти. :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 12f1eeaa4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз съм така, догодина може би ще се наложи ще се наложи да се преместя в друго училище и това ме ужасява, не знам, до сега от първи клас съм била само в едно училище и ще ми е много трудно ако трябва да го напусна, но ще го погледна от хубавата страна, винаги има такава. Помисли за хората които са ти се заяждали в предишното училище /ако има такива/, за учителите които не харесваш и така. В никакъв случай недей да мислиш за хубавите моменти които си имала там защото ще ти е много по-трудно. А със старите ти приятели ще можеш да поддържаш връзка чрез Фейсбук, ще излизате заедно...
Пък и в новото училище може да си намериш още по-добри приятели, стига да не се държиш студено и резервирано.
Пожелавам и успех. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: c78e8aefae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм момче в 8 клас. Миналата година и аз се питах подобни на твоите въпроси но не се притеснявай! В началото естествено може да ти е неловко, но с времето ще свикнеш с новите съученици и ще си намериш нови приятели. Заговаряй ги, споделяйте си интересите и ще намериш такива които имат като твоите интереси. Просто бъди себе си! И това, че с теб ще дойде момиче което познаваш е голяма опора, защото няма да си сама все пак. :) Отворил ти се е шанс - не го изпускай!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 820165d3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сега съм 8 клас (момиче) и аз се чувствах така миналата година и сега ще ти кажа какво стана. Не познавах абсолютно никого и ме беше срам от всичко и всички. В продължение на 1 месец се чувствах не на място. Опитвах се да не съм себе си и казвах толкова тъпи неща, че и приятели не успях да си спечеля. После след 2-3 месеца се поотпуснах и реших, че може би трябва да се държа като себе си. И това не ми помогна много. Реших и че трябва да преодолея срамежливостта. Малко по малко... чак сега в последния месец на годината се влюбих в училището.

Ще си намериш приятели - много. Времето ти ще бъде прекарано пълноценно, но не правия моята грешка. Не играй роля на някого другиго. Онова клише ''бъди себе си'' важи много сред непозната обстановка. Комуникирай с хората и бъди позитивна. Имам един приятел, който е приятелски настроен срещу всички и всичко. Няма по-позитивен човек, когото да познавам. И се харесва на повечето. Карай го спокойно, учи си(ще ти е от ползва! ) и бъде весела. Не се отчайвай, ако нещата не потръгнат веднага. Все пак на мен ми отне повече от месец.

Късмет и помни, че няма нищо по-хубаво от новото начало. :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 47b5f1dfb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:
Номер 3 - Благодаря ти за коментара. Не съм студено момиче. Говоря си с всеки в моя клас и извън него. Имам много приятели и обичам да заговарям нови хора, за да завържа нови приятелства. С 1 дума - общителна съм. :)

Номер 4 - Радвам се, че си намерил компания в новото ти училище. Дано да си прав - ще послушам съвета ти, ще заговоря новите деца.. Надявам се да се впиша бързо и без лоши чувства. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: b998fbaad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно нормално! Разбирам страховете и тревогите ти, защото и аз се чувствах така. Разбери, че просто няма начин да не се сближиш със съучениците си. Вече съм 9 клас и е просто чудесно, харесвам новия си клас много повече от стария, с някои изключения разбира се. Ще свикнеш с учителите, учениците, самото училище. И не си само ти, най-вероятно повече от половината ти съученици се чувстват така, а и няма да си сама, щом има и познато момиче. До края на 1 срок всичко ще е наред, повярвай ми. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: 47b5f1dfb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   От авторката:
Благпдаря на номер номер 5 и номер 7. Сега наистина се чувствам много по-добре! :)

 
  ...
преди: 10 години, 28 дни
hash: 980f9e282b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момче на 16.

Авторке,
аз съм 10 клас (за 11-ти) и 7-те години в началното не могат да се мерят с прекараните от мен 3 години в гимназията. Много по-добре е от преди даже. Да, вярно че в началото малко се притесняваш от учители, съученици - нормално е :) Понякога даже ти се иска да си с предишния клас :) И както и №7 казал/а това ще продължи най много до края на първия срок.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker