Майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми
преди: 10 години, 25 дни, прочетена 1530 пъти
Вече съм пораснал младеж (17 години) и съответно трябва да избера какво ще работя и с какво ще се занимавам с останалата част от живота ми, но явно майка ми вече ми е избрала. Настоява да стана лекар, но имам чувството, че това не е най-удачната професия за мен. Когато почнем да говорим за бъдещето ми, постоянно ми натяква, че е най-добрата професия, най-платената и винаги ще имам работа. Но това ли е най-важното нещо при избора на професия? Не е ли по-важно наистина да си отдаден и да обичаш работата, ами, ако е това, не ми харесва медицината. Съответно, като и отвърна, че не искам да уча медицина се почват едни "от теб няма да стане нищо", "боклук", "не ти сдържа да учиш" и т. н.. Баща ми е по-умерен, имам чувството, че имам най-добрия баща на света, но и него, като че ли го е страх от майка ми. Боже, не пожелавам никому така да се намесват в живота му. Кажете ми какво да правя? Някой изпитвал ли е подобно нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 24 дни
hash: 6969542e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   здравей,
съвсем прав си!
Мога да ти кажа едно - майка ти не осъзнава в какво състояние е. Не й се сърди, тя не е виновна и няма да се промени.

Ти учи каквото ти е на сърце. В краен вариант може да се запишеш и за медицина и да не издържиш изпита, като едновременно кандидатстваш за избраната от теб специалност.

т. е. казваш й (това чак като почти завършиш - дотогава кажи, че мислиш и не й давай надежда, че ще се запишеш медицина) - казваш й че ще се запишеш медицина и другата която си си избрал ти - ако не те приемат за медицина (а теб няма) - отиваш да учиш това което ти е на сърце.
разбира се на нея няма да й е много хубаво в началото.. но ще се примири и ще й мине за определно време.

за баща ти - да, и за това си прав.

успех!

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: 46c23404ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да не прозвучи като обида, но майки като твоята не заслужават изобщо да имат семейства и деца. Съветът ми е да не я слушаш, не й обръщай внимание, защото по този начин може да те съсипе. Избери си да учиш това, което на теб ти харесва. Можеш да поговориш с баща си и да го помолиш да говори с майка ти да не се меси в твоите решения.

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: e77e158ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   А ти какво би искал да работиш? Следвай сърцето си. Опитай се да поговориш с майка ти. Кажи й, че печалбата не е най - важното в живота. Най - важното е да се чувстваш полезен и щастлив, а не това колко пари успяваш да измъкнеш от шефа си. Кажи й, че това не е твоят живот и, че това не е твоята мечта. Опитай се да й обясниш, че всеки поема по различен път и твоят не е натам. Кажи й, че твоето щастие би трябвало да е най - важно за нея, а с тази професия ти не би могъл да бъдеш щастлив, че трябва да следваш мечтите си и сам да определяш пътя си. Все пак вече си голям млад мъж и можеш сам да решаваш, не си на 13. Ако питаш мен, майка ти е искала да се занимава с медицина, но не й е провървяло и сега се опитва да изживее мечтата си чрез теб.
Успех.
Raven

 
  ... горе^
преди: 10 години, 23 дни
hash: 2283576216
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе какви родители имате днешно време бе мама му стара? ! Това е поредната тема на оплакващи се тинейджъри и до колкото разбирам с право!

 
  ...
преди: 10 години, 23 дни
hash: 5568aa7f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Помисли и от тази гледна точка. Майка ми също искаше да стана лекар. Мен ме влечеше икономиката. Не я послушах, завърших икономика. Само че се оказа, че представите ми за икономика не са били особено реалистични. На тази възраст трудно можеш да знаеш наистина коя професия би те удовлетворявала. Сега съм иконмист, ама какво от това. Не изкарвам много и самата работа ми писна и не ми харесва вече.

Ако можеш да върна времето бих учил медицина. Но вече е късно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 23 дни
hash: daae5f77f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моите родители са едни боклуци, не ми пука че са ме отгледали. Такива са....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 23 дни
hash: d8fad2c6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите родители ме " виждaхa " кaто aдвокaт, прокурор, съдия....
Aз съм човек нa изкуствaтa откaк се помня.
Последвaх сърцето и мечтaтa си. Примирихa се.
В последстие нaдеждите им събудихa и проектирaхa в/у синът ми.
Е, и той е по изкуствaтa;)))

A мaйкa ти.... нямaм думи относно обидите и.
Опитaй, кaкто е кaзaл н 1. Много е вaжно зa теб, дa учиш товa, което ще обичaш/ хaресвaш дa рaботиш. Може дa си цял живот щaслив, удовлетворен от рaботaтa си или обрaтното.
Цял живот е много време! И ще е твоето време, не нa мaйкa ти.

 
  ...
преди: 10 години, 22 дни
hash: 7f036e8b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Лекарите изобщо не са добре платени, освен светилата - това е така и в чужбина. Много е трудно, десетилетия минават, докато като лекар почнеш да печелиш добре. Имам приятел в Германия, немец си е с частна практика и едвам крета.
Иначе не слушай родителите си! Ти трябва сам да намериш призванието си. Моята майка ме виждаше като информатик например, а аз на 19 г. си подбрах багажа и работих 2 г. в чужбина къртовска работа, дакато си стъпя на краката, а после завърших Икономика и си имам свои бизнес, докато моята сестра завърши желаното от тях и ще работи цял живот къртовска работа, защото работа по специалността си така и не намери. Опичай си акъла и сам си прецени талантите и интересите. Висшето също не е задължително, понякога един добър майстор взима 3 пъти повече от лекаря, а един лош лекар в крайна сметка убива народа и завършва в затвора!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker