ГИНЕКОЛОГ въпроси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121593)
 Любов и изневяра (29818)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18633)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

ГИНЕКОЛОГ въпроси
преди: 10 години, 2 дни, прочетена 1649 пъти
Значи здравейте :)
Водя полов живот от година, но не съм ходила на гинеколог. Майка ми не знае, респективно не би било много хубаво да си взема направление от личната. На почти 15 години съм. Въпросът ми е: мога ли да отида на ЧАСТЕН гинеколог без родител (за това знам, че мога) и след това родителите ми ДА НЕ БЪДАТ уведомени по един или друг начин? И ако може, ориентирайте ме в цените за частен, за да знам каква сума да си приготвя като отида.

Лек ден : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 дни
hash: 16b12daabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами доста е скъпо! Най най малко към 40.

 
  ...
преди: 10 години, 2 дни
hash: 01dfbcc493
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   А ти имаш ли оплаквания някакви за гинеколог?
По принцип можеш да ходиш и сама на гинеколог БЕЗ аборти, дори можеш да искаш да ти предпишат противозачатачни.
Иначе на твоята възраст няма как да имаш някакви проблеми като рак и тем подобни и недей да киснеш много по лекари без оплаквания, защото в лекарските кабинети се развъждат най-гадните бактерии, гъбички и тем подобни - не знаеш кой е бил там преди теб! Прегледът на частно е от 20 лв. нагоре. Аз живея в голям град и ходя при известен лекар в известна ДЪРЖАВНА болница и плащам 20 лв. без да чакам за направление и да се занимавам.
Аз те съветвам просто да ползваш кондом. Аз се предпазвам така от много дълго време и нямам никакви гинекологични или др. проблеми, отрицателна съм и за ЧПВ. Ходя веднъж на 2 г. на гинеколог и дори не искат да ми взимат цитонамазка, защото цитат - „по-здрава жена в практиката сме нямали“, а цитонамазката си е манипулация, дразнене и нищо не е съвсем безвредно. От последния преглед дори не ходих да си гледам изследванията. Лекарите действително ме гонят от практиките си и не искат да се занимават с мен. Първата ми гинеколожка ме посъветва именно да ползвам кондоми и не съжалявам - нямам НИКАКВИ гинекологични проблеми.
Ако имаш някакви симптоми не е задължително да е от воденето на полов живот. Лекарите си имат друга работа, няма да издирват телефоните на вашите, но ако си стигнала до аборт или се налага някаква операция (НЕ ВЯРВАМ), тогава ще искат 1 родител.

 
  ...
преди: 10 години, 2 дни
hash: fde332514f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   25 лв е минималната сума по закон. Но това е само прегледът. Ако се окаже, че има проблем, следват изследвания и лекарства, които изобщо не са без пари. Няма логика при гинеколог с направление да се изисква родител, а при гинеколог на частен прием да е различно. Ти си непълнолетна и това е достатъчно основание да се изисква присъствие на родител. За да си се засилила на гинеколог явно имаш проблем и е по-добре да споделиш с майка си. По повод написаното по-горе, че кондомът предпазва от всичко винаги- просто не е вярно- от ЧПВ точно изобщо не предпазва. Нооо, естествено е задължително да се използва, защото свежда риска от някои болести до минимум, както и от нежелана бременност.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 дни
hash: e160824a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оххх, чувстваме се големи да правим секс, но ни е страх от маминка???
Щом една "жена" започне да води полов живот, е добре да се ходи на гинеколог веднъж на 6 месеца, без значение дали има някакви оплаквания, или не.

 
  ...
преди: 10 години, 2 дни
hash: 01dfbcc493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, права си 25 лв. май беше прегледът.
Иначе съм имала може би късмет, знам ли. Мъжът ми няма как да не е носител на ЧПВ, защото е имал много жени преди мен и в първите 5 г. от половия си живот не е ползвал кондом, но факт - аз не съм носител, а сме правили секс само с кондом практически цял живот и нямаме проблеми с това нещо. Няма да споря по темата, но моите приятелки, които не ползват кондоми имат много гинекологични проблеми - течения, гъби най-малкото, а аз съм над 30 г. и никога съм нямала проблем
Затова препоръчвам и кондомите на Авторката.
За гинеколога съм сигурна, че може и без родител, ако няма манипулация някаква, защото съм почнала да водя полов живот на възрастта на Авторката, а това не е било тема, която съм искала да споделям с родителското тяло, което беше по цял ден на работа и едва ли щеше да има време и желание за да се.
Ходих иначе на преглед от интерес под 18 г. възраст както и да задам въпроси.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 дни
hash: fde332514f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абсолютно убедена съм, че презервативът не предпазва от ЧПВ- изчела съм достатъчно и съм говорила с лекари. което не означава, че не трябва да се ползва. Знаеш достатъчно за ЧПВ, както и че колкото повече партньори имаш, рискът се увеличава, защото около 40 щама се предават по полов път. Но всичко зависи от имунната ти система - ако е в кондиция последствия няма да има. Ако твоят приятел е водил безразборен сексуален живот, необезопасен, шансът де не е лепнал нещо не е много голям. А може да е имал късмета да не попадне на заразена партньорка или по-скоро системката да му работи безотказно. Скапана ли е имунната система и в тоя момент срещнеш заразен партньор, заразяваш се със сигурност и с презерватив.

№3

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 дни
hash: 01dfbcc493
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   н 3, не мога да знам за сексуалните партньори на мъжа си преди брака и не ме интересува - знам, че са били много, защото е доста по-възрастен от мен и е бил дълго свободен без да е бил монах и съм убедена, че е носител, но венерически болести е нямал - иследвали сме се в началото на връзката си.
Имала съм здравословни проблеми като всеки човек по време на брака ни, но както и да е - аз съм се изследвала от ЧПВ от любопитство и не ме интересува дали го имам или не. Моите гинеколози са ми препоръчвали, докато се лъгал мъжа да сме ползвали кондоми. Не става дума тук само за ЧПВ, а за всичко, което може да се пипне между двама. Скоро почваме да работим за бебе, така че все някога се стига до момента да се прави секс без кондом, но не го препоръчвам за хора, които не искат деца и не взимат противозачатачни, а от собствен опит препоръчвам на жените да настояват за кондом поне в началото на връзките си и ако са под 18 г. задължително!

 
  ...
преди: 10 години, 2 дни
hash: 34f16da182
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Леле.... На 14 все още, а започнала да прави секс на 13.... Ужас!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker