Тя не е истинска приятелка?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тя не е истинска приятелка?!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1785 пъти
С едно момиче от класа се водехме най-добри приятелки. В един момент започнах да страня от нея, защото започна да става някак надменна и не ми беше приятно. Тя е отличничка, а аз съм просто нормална ученичка - имам високи и слаби оценки. Ако си мислите, че и завиждам - не е така. Няма нищо лошо някой да е ученолюбив
и даже щях да я поздравя, за което нооо няма да го направя. Когато някой направи дори минимална грешка тя винаги ще е първата, която ще се присмее. Започва да нарича дадения човек ' тъпак ' или нещо подобно. Когато някой я помоли най-любезно за дадено нещо тя започва да се прави на глуха. Като цяло се мисли за нещо особено, но не е така. Не казвам, че аз съм или нещо подобно, но е важно човек да има правилна самооценка за себе си. Имало е моменти, в който ме е обиждала уш на шега. Разбирам някой просто да се пошегува, но в този случей не е така! Понеже аз съм слаба тя един път ми каза, че съм имала само кокали и някакви подобни неща. Та на кратко казано - доста пъти се е държала ужасно с мен и в повечето пъти ме гледа злобно, но.. когато няма какво да прави ме търси и очаква да и обърна внимание. Може за нея тези неща да са нищо, но по едно време доста се обиждах и поттисках. Търси ме, когато има полза от мен. Съвети?
Ако започна да я отбягвам тя ще се оплаче на майка си например и ще стигне до мойте родители :дд не че има голямо значение, но просто да спомена. Плюс това ми омръзна хората да ми казват кой ми приятел и кой не...
Съжалявам, че съм го написала толкова разпиляно :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7028168f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се занимавай с нея, ако ти е толкова неприятна. Иначе съм била в нейното положение и понякога действително е много досадно разни разбрали и недоразбрали да те притесняват по средата на часа или на контролно с глупостите си. Трудно е на тази възраст да разбереш, че има по-малко интелигентни от теб хора в определена област. Всеки си има силни и слаби страни и е възможно тя просто пък да има по-слаба социална способност и възможност да се представи на мястото на друг човек (емоционална интелигентност). С течение на времето тя ще изчисти тези си черти, но трябва житейски опит за това.
На мен ми се е случвало на контролни да пиша цялото контролно на слаба ученичка, за да не остане да повтаря, но първо си написах своето контролно и приех, че рискът за мен е минимален, защото и на учителката май не ? се искаше да оставя момичето на изпит и да се занимава цяло лято с глупости. -) После не чакай благодарност от такъв ученик де
Иначе често съм бутала нагли хора, които са искали да преписват, а в междучасията и по принцип са ме обиждали като „зубър“ или за неща, в които не бях добра.
Тя за мен не ти е приятелка, защото не смята, че си ? на акъла, има различни от твоите интереси и може да се оплаква на Арменския поп, но не ти е приятелка и не се занимавай с нея.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 53860873dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като сте чак толкова добри приятелки, защо просто не и споделиш съвсем нормално всичките тези неща. Ако и пука за теб, ще се замисли и може и да се опита да се промени, а ако продължава да е толкова надменна с теб, я остави.
Погледни го и от другата страна: може пък ти да не си нейния тип приятелка. Може да има други интереси, които в теб не намира, затова ти да се чувстваш така потисната.
F 17

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 011f411c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здрасти!
И аз преди няколко месеца бях в същата ситуация с моята най-добра приятелка. Отначало уж беше на шега, но аз започнах да се подтискам много. Говорих веднъж с нея и тя каза, че е само на шега. Спря за около седмица, но после пак се започна. Таях го в себе си дълго време и най-накрая казах на бащ си. Той много се ядоса, че не съм му споделила по-рано и, че това било психически и емоционален тормоз. Той се обади на майка и и разказа всичко. Аз спрях контакти с нея. В края на деня тя сама ме потърси. Каза, че много съжалява и никога не е мислила това, което казва. Каза, че просто наистина има проблеми с гнева. Обеща да не прави така повече. Простих и. И сега от тогава не сме имали проблеми. :)
Така че съветът ми е да кажеш на родителите си и ако искаш първо сама разговаряй с нея. Кажи и че ако не цени приятелството ви няма да се занимаваш повече с нея. Ако тя продължи, просто се прави че я няма. Спри кавито и да е контакти с нея. Ако те обижда ставаш и се махаш. Запушваш си ушите буквално. Сама ще се откаже. Казвай си че тя ти завижда и затова те обижда. Не приемай нищо навътре.
Късмет! :)
Каси

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b6a1e36576
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Охх боже. Аз съм на мястото на твоята приятелка. И естествено имам приятелка като теб, която е обидчива много. И по тази причина не сме приятелки. Щом не може да ми схване хумора, аз не мога да се променя и няма да го направя. Винаги има две страни. Може би твоята приятелка прекалява. Никога не си позволявам да прекалявам, но и ние може би сме в различни възрасти. Аз с целият ми клас се наричаме тъпаци, и не си обръщаме внимание. Това е до човека. Никога не приемай това като обида, като бях малка се обиждах, но с времето аз станах такава. И тази моя приятелка вече започва да свиква, защото това е не мога да се променя, освен това и не искам харесвам се така.
Никога не приемай нищо толкова навътре :)

-Саша

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 905c94c254
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей.
От описанието ти аз съм на мястото на "най-добрата" ти приятелка. Не, че я защитавам или нещо, но не е редно ако й се издразниш за нещо веднага да я оплюваш и да търсиш помощ от другите. Говори с нея. Тя ще те разбере. Аз с моята най-добра приятелка напоследък доста се караме, и се отделихме. Последните дни й пиша по скайп а тя винаги е в него и не ми отговаря. Просто се учуждаваме. Даже подозирам, че ти си нея. XD шегувам се. Ако не ти е приятно с нея просто й го покажи или й го кажи. Явно не сте една за друга, щом не ти е приятно като тя те обижда на шега. Аз също го правя и моята най-добра приятелка често ми се сърди за неща които дори нямам представа че мога да я обидя. Щом тя не ми разбира хумора, а аз не мога да се променя просто се разделяме. ПАК СЪВЕТЪТ МИ Е ДА ГОВОРИШ С НЕЯ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker