Семейството ми ме унищожи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Семейството ми ме унищожи
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1780 пъти
Момиче на 16 съм. Родителите ми са разведени. И баща ми и майка ми си имат своите недостатъци. Татко ми живее с друга жена. Аз попринцип до 8-ми клас живеех при майка, но след това отидох да уча в по-голям град при баща ми, който си има друго семейство-друга жена и дете, което той й е направил. Много плаках. Едвам го преглътнах да живея с тази жена под един покрив беше истински ад, защото не е добродушна, ами постоянно следи дали татко ми дава пари, пита защо не давал за нейното дете, злослови ми зад гърба и татко ми един път и вдигна скандал да не ми говори зад гърба, защото ще я пребие. Мен не ме е бил, но нея и се заканваше.. Аз плаках ли, плаках. Получих някакъв сърдечен пристъп, и от тогава не съм добре с нервите. При майка ми историята е друга, но пак е кофти. При нея съм вече само лятото, и съботите и неделите през учебно време. Тя пие алкохол. Всяка вечер и то огромни количества. И аз съм разговаряла с нея затова и тя ми каза да си гледам живота и да не й се бъркам, защото това й било единственото удоволствие. Разделих се с приятеля си заради много причини основно заради стреса покрай семейството ми и това, че той не ме разбираше и майка ми ми почна да ме обижда, каза ми да се погледна каква съм, живея си в измислен свят на мечти, не просперирам и т. н, а преди толкова съм споделяла с нея, сега просто ме гони от стаята, не й се говорило-и то предвид, че с баща ми се разделени от 2 години. От стреса съм и напълняла. Познати ми го казват и направо се сривам.... И въобще нито с майка, нито с татко, имам оправия. Какво да правя? Защо животът ми е толкова скапан? Не знам с какво съм заслужила този ад, нямам късмет в нищо.. С предишните ми приятелки се отчуждих. Семейната среда ме унищожи. Повлия ми на целия живот -психически, физически, емоционално нестабилна съм вече... Искам да се измъкна от това блато. Да имам по-добър живот. Амбициозна съм и вярвам, че ако ме посъветвате как да постъпя, ще се взема в ръце. Но родителите ми ме разбиват отвътре и не мога повече да търпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6a2f01d13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изтърпи още две години, не си ги слагай на сърцето, отдай се на приятелите си , на хобитата си, запиши се на някакъв спорт, за да минава по- поносимо времето ти и като станеш на 18 години бягай със 100 и от майка ти и от баща ти.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2ce931e437
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Май ти си на път от ревност да разрушиш семейството на баща си, макар че не си малка и скоро ще почнеш свой живот, докато бебето му има действително нужда от родители.
Сама казваш, че заради теб майка ти се е раздлеила с приятеля си и се е пропила?
Кой кого унищожава - семейството теб или ти семейството си?
Доволна ли си, когато родителите ти страдат?
Какво ще получиш. Ако накараш баща ти също да се раздели с жената си? Втори алкохолик?
Съвет - на 16 г. Си вече, млада дама. След 2 г. Си пълнолетна. Остави родителите си да живеят живота си започнки твоя живот на жена, защото не си бебе вече и не зависи животът ти от тях. Ако искаш да си слаба - не яж толкова, майка ти няма да пази диета вместо теб, а ако заради глупостите ти баща ти остави майката на бебето си, той няма да те обича повече, напротив!
Ако неиздържаш, отиди да живееш в общежитие или на квартира. Имах съученички от селата, които се оправяха сами от 14 г. Възраст, и ти ще се справиш. Най-лесно е да обвиняваш семейството си за неудачите си, после държавата, планетата, но накрая човек винаги сам е ковач на съдбата си

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 23293318ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Спокойно, аз съм в подобно положение. Живеех с майка ми, която беше алкохоличка, но се разбирахме перфектно, обичах я повече от себе си, но преди година и половина почина заради алкохола. Едвам го преживях. С баща ми не живееха заедно, той 14 години почти не ме търсеше, и изведнъж когато мама почина той се сети, или по-скоро му се наложи да се сети, че ми е баща. Отидох да живея при него, и тогава започна истинския ужас. Той всяка вечер се напиваше, обиждаше ме, вдигаше ми скандали за най-малкото нещо, бях подложена на непрестанен психически тормоз. Почти всяка вечер изпадах в нервни кризи и станах като развалина. Преди няколко месеца той замина да работи във Франция, и аз заживях с баба ми, съветвам те и ти да направиш същото, ако имаш възможност. Отиди при някоя баба, дядо или други роднини, за да можеш да си осигуриш поне малко спокойствие.
Момиче на 15

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eb1b083362
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   номер 2 ти май само си минал през редовете и въобще не си вникнал за какво става въпрос. Къде по-точно съм казала, че аз съм разделила родителите ми? Поради финансови проблеми и неразбирание, родителите ми се разделиха самоволно. Точно същата година аз се местих при татко ми, защото вече се бях записала за училището в онзи град, преди да ми кажат, че се развеждат. Татко ми каза, че всичко ще е наред, но като влезнах вкъщи заварих тази жена с детето. Първоначално всичко беше Ок, но тази жена почна да вдига скандали на баща ми, че на мен само давал пари, а на детето не, а реално татко ми е не супер финансово осигурен. Никога не съм заставала между тях и не съм създавала АЗ конфликта, а тази жена, защото ми злословеше зад гърба и лично татко ми дойде ми сподели това. Единствен татко ми държи на мен, но тази жена го отдалечава от мен, но не ревнувам-ако тя го прави щастлива, така да е, но тя само го настройва срещу мен. Тя ме взима за някаква конкуренция, че загърбва нея и детето, а само Той знае през каква трудност преминавам. Майка ми си пие, защото страда за баща ми и съм много наясно с това. Един път ми посегна, когато се опитах да я спра да пие и да поговорим -говоря ти за синина на лицето ми. От тогава не разговарям с нея по същия начин. Все и се предоверявам, споделям и какво става при баща ми, за техните конфликти, за да се чувства по-добре, а аз не изпадам в подробности. Споделям и за липсата на предишните ми приятелки-които са станали перманентни пушачки и по-разкрепостени, се дистанцирам от тях, защото не ми е до тях, а майка ми почва-ти си нямаш приятели, нищо не правиш. Жалък живот водиш. Защо ме е родила? Защо ме е гледала след като ме подлага на това сега? И не ми показва никаква майчина обич вече. И смятах, че ще бъда разбрана, то пък нещата се обърнаха срещу мен!?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8d725ddad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2 Авторката казва, че ТЯ се е разделила с НЕЙНИЯ си приятел, а не майка и`.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c0439c40e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не ти е лесно, но не си нито първата, нито последната с разведени родители. Така, че стисни зъби още 2 години, учи си и като завършиш ще можеш да живееш както на теб ти харесва. Ако искаш ще идеш да учиш в друг град (далеко и от двамата), ако искаш ще идеш да работиш някъде... с две думи ще си напълно свободна да живееш както искаш. За това потърпи още малко и не се отчайвай, ами помисли, че има хора преживели много по-лоши неща. А какво да кажем за децата, които системно са пребивани от родителите си? Теб поне никой не те бие. А за майка ти ми е мъчно, явно е тръгнала да става алкохоличка, обаче животът си е неин и ти нищо не можеш да направиш. Освен един ден да намериш сили и да им простиш и на двамата и да продължиш напред. А и ще знаеш какъв родител да не бъдеш за своите деца. Горе главата и като знаеш, че имаш цел (да се дипломираш с висок успех за да имаш избор какво да правиш в бъдеще) ще ти е малко по-леко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 06b615d467
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   № 2, отстрани е много лесно да даваш акъл и да правиш констатации. Бебето има нужда от родители, но авторката също има нужда от тях, макар и на 16. Ако ти си на нейно място и се налага да живееш с втората съпруга на баща си и тяхното бебе, със сигурност ще мислиш другояче. Няма втора жена на мъж, която да се кефи на добри отношения между въпросния мъж и децата от предишния му брак. А за пари като стане въпрос, настава революция. То най-често бебетата в такива случаи са за вързалка на мъжа по ред причини, отколкото от голяма любов...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7ee0b66466
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Помоли да поживееш малко с баба ти и дядо ти. Може да ти стане по добре. Или в някой роднина, ако имаш. Не се отчайвай, живота е едва пред теб!!! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker