Самокритичност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Самокритичност
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 3328 пъти
Здравейте,
Не знам дали наистина имам някакъв проблем или само си въобразявам, но все пак ще споделя. На 16г. съм и някой може да си кажат, че съм поредната кифла или нещо подобно, но наистина не мога (освен ако не ходя на плаж)да изляза на вън без грим и добре облечена. Дори и до магазина не излизам по джапанки и тениска, както съм виждала други момичета. И не, не си топя главата в "кофата с фон дю тена" (дори не използвам фон дю тен), но без грим и прическа не излизам. Винаги си правя косата с преса, с лента, с ластик и с какво ли не и никога не я връзвам. Поглеждам се по няколко пъти в огледалото преди да тръгна, само за да се уверя, че тоалетът ми е в тон и прическата ми е наред. Даже много пъти ми се случвало да отказвам да излизам от вкъщи, понеже нямам подходящ тоалет и не искам хората да си казват, че нося едно и също. Казвали са ми много пъти, че съм прекалено самокритична, особено като откажа да ям, понеже всичко ми се лепи и нямам хубава фигура, но то си е самата истина. Постоянно съм депресирана и се подлагам на гладуване и упражнения, защото наистина искам да изглеждам добре. Не чета модни списания, нито пък гледам анорексички, но никога не съм имала хубаво тяло (може би, защото никога нищо не съм спортувала) и това много ме натъжава. Не съм имала дълги връзки, дори не са били много, защото много често отказвам да излизам и не искам да се виждам с приятеля ми, понеже нямам достатъчно дрехи и не искам да се повтарям. Не нося клинове, въпреки че много искам, понеже ми стоят ужасно и така още повече са депресирам. Винаги съм депресирана, почти всеки ден. Сестра ми често ме нарича истеричка, понеже никога не съм готова на време и започвам да викам, защото постоянно ме юрка.. Не знам, дали това е нормално и дали е от пубертета, но вече не издържам..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: bc46ee34c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво ще ти стане ако си вържеш косата на жегата, или излезеш по нормални дрехи навън? Ще те изяде ли някой? Нямала достатъчно дрехи. Ми ти какво искаш, да носиш дадено нещо веднъж и повече да не го облечеш? Комбинирай по различни начини. Някои хора имат 2 чифта панталони и 3-4 блузи и не се оплакват, а ти принцеската на мама и тати трябва да си винаги с различно. Или трябва да подражаваме на Галена, Преслава и там каквито още има? Гори си косата с пресата 24/7, след 10 години няма да приличаш на нищо и косата ще ти опада... грима ще те състари. Не била кифла... точно такава си, миличка, и ще продължаваш да си такава ако продължаваш да подражаваш на чалга "звездите". Жалкото е, че не само ти си така, ами 80% от момичетата в сегашното поколение. Е, не всички са толкова тежък случай де. Не че момчетата са много наред с тая трева, обезкосмяване на краката и тн., но това е друга тема... Не искам да те обиждам, но сме свободна държава и всеки има право на мнение, а моето е, че тая чалга ви съсипа :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 209bd9dc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си самокритична, просто си нещастна и неуверена в себе си. Спокойно, ти си си ти и без прическата и грима, бъди сигурна, че пак ще те харесват и уважават дори да отидеш с вързана коса и по тениска до магазина. Иначе е много добре, че се поддържаш и мислиш за тялото си, само недей да гладуваш.
Яките мацки са яки и без толкова тунинг, искам да ти кажа, че няма нищо по смешно от това да отидеш на планина примерно и там да видиш "готЕни и вървежни мацита" с 12 санта токчета, роклета от витрините на мола, 1 чанта с гримове и огледала, но не се сетили да си вземат минерална вода и сандвич...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0fe87a64bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Повярвай ми пробвай всеки ден или с по малко грим - или като мен аз само на даскало или на по специални случеи съм с грим и накипрена иначе си хода по джапанки да магазина и дори с пижамата изхвърлям боклука. Когато си сред нова компания бъди друга сложи очна линия спирала и сенки с неутрален цвят или по светъл опушен грим. Фон дьотена трябва да е твоя нюанс даже ако си със светла кожа сложи светъл фон дьотен стои превъзходно - за дрехи Никога ама абсолютно никога не съчетавай изрязан потник с изрязани къси панталони - сложи пола, но ако е къса сложи не изрязан потник или такъв с дълъг ръкав, изразания потник с деколте само ако си с дълъг панталон, ако добавиш и сако или коженото яке вече е за официалния повод дори среща с приятел- За останалото само наблюдавай реакциите и се кефи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e253f7cb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   и аз като номер 3 мисля, че си комплексирана и неуверена в себе си, а не самокритична. какво толкова ще стане, ако един ден отидеш до магазина с вързана коса? мислиш ли, че хората ще гледат само теб и ще си кажат: "аууу, каква смотла"? :-)) напротив, аз смятам, че когато една жена е небрежно елегантна във всекидневието, е много по-забележителна от гримираните, топирани, пресирани и какви ли още не мацки.
не ме разбирай погрешно, не казвам да отидеш в другата крайност и да ходиш измачкана и рошава. обаче можеш например да сменяш стиловете: ако веднъж си с шорти и тениска, хората ще обърнат повече внимание на роклята следващия път. или ако днес си с прическа, опитай другия път да си с вързана или вдигната с шнола коса.
по този начин хем ще увеличиш броя на дрехите си като увеличиш начините, по които изглеждаш, хем няма да се вманиачаваш като не излизаш, за не те видят с едни и същи дрехи. вярвай, това е прекалено и на приятеля ти няма да му хареса:-) мъжете харесват спонтанните и естествено изглеждащи жени, не е нужно всеки път да си с тежък грим и прическа.
освен това комбинирай дрехите по различни начини, използвай различни аксесоари и ще изгледжаш различно. като не се харесваш с клинове, не ги носи, просто е:-) но да си депресирана, защото нямаш много дрехи, показва определен проблем със самооценката и самочувствието.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5319d54200
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Аз съм на 15 години, момиче. До скоро също бях долу-горе като теб - грим ( никога не съм прекалявала, слагам си малко крем за лице, очна линия и спирала), но все пак където и да отивам искам да имам нещо на лицето си, това все още за съжаление не съм го променила де... но това за косата - имах същия проблем с тия преси и глупости.. всеки ден си изправях косата, за да е перфектно права ( а моята е естествено права и много дълга), всички ми казваха "Какъв е смисълът да я изправяш, като ти е толкова права? ", ама не- исках да е перфектна. НИКОГА не излизам с вързана коса, не знам защо, спортувам често - ходя на фитнес и на народни танци и само на фитнеса си връзвам косата, а на танците не, макар, че ми пречи. Също ходих само с пусната коса и пуснат бретон ( доста еднообразно), а сега вече не се изправям толкова често, къдря се с плитки, вдигам си бретона нагоре и изпробвам най-различни прости прически без преса и се чувствам по-добре. Относно фигурата ми - старая се да изглеждам добре, но никога не съм стояла вкъщи, заради дрехите - върви със самочувствие и да не ти пука - носи и клинове, сигурна съм, че ще ти стоят добре, аз изобщо не ги харесвам, макар да съм слаба, предпочитам дънки.
Та писланието ми към теб е да имаш повече самочувствие и да не ти пука от мнението на останалите. Не се стреми да си перфектна - перфектни няма. Аз се отказах от това да съм перфектна и запичнах да обичам себе си повече, малко по малко успявам, но в пубертета тези неволи са съвсем нормални, хормоните в нас бушуват и преминаваме през какви ли не етапи - една пъпка си е цяло бедствие например, хаха :д Горе главата и да не ти пука, Успех!
- Mariya 1948

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker