Вечен тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вечен тормоз
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1695 пъти
Момиче на 16
Още от 1ви клас съм тормозена психически, а понякога и физически в училище. От 3 до 7 клас беше най-силната фаза, която остави трайна следа в живота ми. После уж намаля и отскоро пак започнаха да ме тормозят много. В класа ми са само кифли, а аз предпочитам да се обличам по-нормално или смъкнато. Момчетата ми се подиграват, а момичетата ми се смеят. Всеки ден ходя с нежелание на училище, плача всеки път като се прибера, гадно ми е, че съм мотивирана да уча, имам много добър успех, но те ме сриват. Сега е лято и си казах, че ще има спокойствие, но нещата продължават и в интернет. Когато кача някоя моя снимка в социалната мрежа и се почват обидни коментари и никой не ме защитава. Остават ми 2 години да завърша, но се чувстам зле при мисълта, че тормоза и обидите всекидневно ще се върне. Имам някакви уж приятели извън училище, но те не се застъпват, нито искат да идват да се разправят, просто излизаме заедно. Гадно ми е, защото има хора, които са от други училища и казват колко съм красива, а в училище всеки ме обижда, че съм грозна и отвратителна, защото не съм кифла. Постоянно съм сама и те ме целят. Мислела съм да избухна и да се сбия, но после ще викнат хора и ще ме пребият. Родителите ми казват да се оправят сама, нямам кой да викна да ме защити, искала съм помощ от психолог, но нашите не са съгласни. Не искам да се местя, защото успеха ми ще падне сто процента. Какво да правя? Учителите, родителите, всеки ми казва сама да се оправям. Как да ходя всеки ден на училище, как да не плача? Честно мисля вече да се самоубия, не издържам над 10 години вече го търпя. Знам, че ще кажете, че не е решение, но няма кой да плаче за мен, щом го казвам, значи познавам хората около мен и съм сигурна. Не мога да ги игнорирвам, защото няма как да стоят около мен и да ме обиждат и бутат и аз да не го чувам, пробвала съм със слушалки и ми ги дърпаха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: e2cd9c6ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Миличка изобщо да не ти пука вдигни си самочувствието... вътрешната красота е най-красива... не ги слушай тези както каза КИФЛИ...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7507ca11f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Според мен по - добре да се приместиш в друго училище. Успеха ти няма как да падне, трябва да продължаваш да си учиш. Все пак поне опитай в ново училище, може пък там да си по- добре.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9f8a305072
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Познато, познато. И аз години наред живях така. То косата ми палиха, то ми пребъркваха чантата... а вече за всички обиди, които съм чула по мой адрес няма и да коментирам. Така, че добре знам какво е. Наистина е гадно! Обаче в един момент ставаш някакво дебелокожо същество и просто спира да ти пука или поне външно не показваш, че те е грижа, защото колкото повече им реагираш, толкова повече ще те тормозят. Уф, не е лесно, сега не мисля, че ще ми издържат нервите, ама тогава наистина бях станала като статуя. Пълен игнор, все едно не съществуват! Това е решението, мила. Трудно е, ама все ще оцелееш още 2 години, а през свободното си време си намери хоби, с което да се разсейваш и да не мислиш за тях. А и не прекалявай с качването на разни неща във фейса, като знаеш, че ще те засипят с гадни коментари. Пък и защо да излагаш целия си живот на показ? Бъди малко по-загадъчна и интересна, а не като отворена книга, която всеки и... т може да прочете. Та стискам палци да избуташ още 2 години и като завършиш ще видиш, че нещата са различни. Аз поне веднага влязох в СУ и попаднах на много готини колеги и всичко се оправи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4a7a57c840
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто не им позволявай на тези кифли с кухите глави да те тъпчат трябва да си отстояваш интересите!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ab8c88c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прочети "Тaйнaтa". :) Aко не искaш дa ти коментирaт снимките, мaхни ги от приятели във фейсбук.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d6ea3edd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съветът ми може да ти се стори странен, но , понякога е най - доброто. Отвърни на удара с удар. Щом ти се подиграват, напсувай ги, удари ги, пребии ги, стовари ги на земята, унижи ги, отними им достойството им. Много хора ти кажат , че това не е начина и че съм брутален, но тя трябва да се защитава.
Ще тш дам един много ценен съвет. Даже два.
Първо не хорското мнение за теб. Да не ти пука какво мислят за теб.
Второ разглеждай морала като предрасъдък.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c6c1ac75c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това е човекът- в същността си боклук. Винаги ги е имало тия да знаеш и явно винаги ще ги има. Гледай сега седиш кротко и тихо, на обиди и закачки само лека усмивка, не обръщаш много внимание. Ако почнат да те бутат, удрят нещо, с всички сили биеш в лицето, хапеш, скубеш целта е да причиниш болка. После като викнат хора да те бият, пак биеш първа със злоба, гняв, дори да те набият повече няма да дойдат. Щото ако само им седиш кротко, те си викат е виж я тая нищо не ни прави, дай сега ще я тормозим. Ако се озъбиш, ако удариш, имат едно на ум, ще знаят, че може да им причиниш болко и дори ще почнат да си мерят приказките ще видиш.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c5b2e8e702
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да миличка. Няма страшно. Ти си най-красивата. Чудя се как всички приятели не се хвърлят да те защитават.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bdae377570
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Трябва да направиш нещо. Не може да стоиш просто така и да чакаш това да мине... Аз лично бих им се противопоставила, извикай някои приятели за помощ... изправи се срещу тях, иначе ще продължават да те мачкат .... исках да питам дали е възможно да ми дадеш един или два фейсбук-а на тези, които те тормозят? ...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 95f2722edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря на всички за коментарите, радвам се, че поне някой ме разбира, макар че все още не знам как да постъпя честно казано, хем е по-добре да не им обръщам внимание, защото така ще им писне, хем ми се иска да се развикам, макар че ще стане по-зле, може би е нужно да преценя на кого да се развикам и на кого не.
Номер 8-Кому е нужно този твой сърказъм? Не си ме виждал, за да го правиш.
Номер 9 -Мисля, че ясно обясних, че нямам приятели, имам хора с които излизаме, но стане ли напечено си хващат пътя, излизаме просто за да не сме вкъщи. Лесно мога за дам Фейсбук профили, но не и като коментар, трябва да дадеш данни да се свържа с теб и първо да видя дали мога да ти имам доверие, а и мисля че ако някой им пише, те ще се почувстват готино, че демек аз съм се оплакала и ще им е приятно, че явно тормоза действа.

от авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: addc5eb620
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж да се самоубиваш не е решение... Аз също съм на 16 преди няколко години също бях подложена на тормоз но от страна на двама мои съученици не мисля, че решението ми тогава ще ти помогне защото аз не издържах и просто ги набих и да момиче съм :Д просто трябва да бъдеш силна щом са на 16 и продължават да се подиграват на някои трябва да са доста задръстени честно мисля, че един 16 годишен човек е една идея по зрял. Ти не трябва да се предаваш колкото и клиширано да звучи животът не ни поставя изпитания които не можем да преминем именно представи си, че трябва да тестваш характера си не позволявай други хора да те нараняват. Хващам бас, че те са по комплексирани от теб след като се подиграват с някои това е жалко..

Приеми нещата така след 2 години ще завършиш и повече едва ли ще контактуваш с тях не позволявай да навлизаш в живота за напред с тази травма преодолей я мисли само за своето бъдеще и за себе си постарай се ти да реализираш въпреки всичко и всички..

Концентрирай се върху нещата които те радват и обичаш да правиш намери си приятели със сходни интереси до твоите и НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!!
-С-

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker