И защо да е късно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

И защо да е късно?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1736 пъти
Момиче, 12 години.
Гледам една история в раздел "Семейство", дали е късно на 45 години да имаш дете и то от страната на бащата.
Не е късно! Моите родители имат 16 години разлика, майка ми е на 40 (ще става на 41 ноември месец), а баща ми е на 57. Но знаете ли? Аз ги обичам с цялото си сърце и се радвам, че те са моите родители! Не съм напълно сигурна, дали ще го бъркат с дядо ми защото той е много младолик, прилича наистина на 45 и много мои познати, след като са отгатвали неговата възраст това е бил най-честия отговор. Никой никога не е надхвърлял 49 години. Може би ще ми е гадно, че той не е млад на възраст и като стана на 30 години, той може да е умрял от старост, да не дава Бог. Но аз се радвам, защото той е много по-умен и с много повече опит от бащите на моите връстници. Подкрепям факта, че има много млади бащи, които са с ум и опит, но аз казва какви са моите впечатления. Давайте да се убивам, защото не може да ме има. Единственото неприятно е, че вече сe държи като пенсионер. И не искам да обиждам пенсионерите, но имам впредвид че си личи вече. Поне вкъщи. Пък и той е твърдо за старата музика, която е класика но поне на мен не винаги ми харесва да я слушам по цял ден.. Както и да е. Просто тези коментари ме обидиха страшно много!!! И въпреки че може би ще ми е малко неприятно след 3 години, когато аз на 15, а той на 60, аз пак ще повторя - Обичам родителите си с цялото си сърце, независимо от това че всяко дете обича родителите си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 913d486a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не слушай лелките. Мъжът ми стана баща над 50 г. И проблеми нямаме, братовчед му е син на мъж, който го е създал на 73 г. и стана баща, на 65. Не си измислям при това!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e4cd2fde21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С мъжа ми се събрахме преди около 8 години, забременях почти веднага и той стана баща на 56 години. Дъщеря ни вече е на почти 7. Виждам как обича баща си въпреки побелелите коси и им се радвам и на двамата. То и моите вече сивеят... Ще се постараем да я научим, че възрастовата разлика едно че има малко значение, второ че всичко си опира до човека. Аз може да съм с 20 години по-млада от съпруга си, но слушаме почти една и съща музика, имаме близки вкусове и разбирания за живота, така че си паснахме въпреки всички прогнози за невъзможна връзка между козирог и близнаци :)
Трудно ни беше... Най-трудното за нас като че ли е физическата умора от годините-как да го обясниш на малкото дете, което късно си създал? ! Сега поколението е различно, технологии, нет... Ние с един тъч не можем да боравим, малката с един замах го е правила...
Така е авторке, обичай родителите си и се радвай на баща си и майка си. Не мисли, че еди-какво си ще стане след 3 години, или рано ще си отиде баща ти. За горе ред няма! Имам близка-бях горе-долу на твоите години, загина при жестока катастрофа само 30-годишна и бременна... много вода изтече, но аз никога не я забравих. Свекърва ми е жива и здрава, че и с ума си даже, и с властния си характер, ама вече никой не и се връзва на командването. Вече е на почти 90 г...
Авторке, годините не са от основно значение, но са фактор, с който си остава необходимо да се съобразяваме. Да, татко ти ще се държи като пенсионер, защото просто вече не е млад, за жалост. Моите покойни родители също бяха много по-възрастни и те разбирам отлично. Музиката ти е най-малкият проблем. Ще дойдат други, поради разликата в поколението, времената и манталитета.
Успех в живота, мила, и бъди щастлива със семейството си!
П. П. Сори, ако ми е разхвърляно писаното, но писах каквото и както ми дойде в главата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: faae16fb58
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А защо тогава си публикува мнението тук а не в Семейство?
Charming

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 134982e4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз не мога да ги разбера хората като почнат как на 40 вече ти било късно за деца, как като станат тия деца на 20 ти вече си щял да си грохнал пенсионер и подобни глупости! Когато едно дете е родено и се гледа с любов възрастта на родителите е най-малкия проблем. Или според вас е по-добре да родиш на 18 и да зарежеш детето да го гледа баба му и изведнъж като станеш на 30 да се сетиш, че имаш дете, с което обаче вече ще сте си като чужди, защото не си бил/а до него когато е трябвало. Така, че по-добре отговорен родител на 40 , отколкото безотговорен такъв на 20.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5e9573de8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Абе хора, това да не е математика. Това е живот, който не е точна наука. Аз примерно съм на 29(мъж) и някои викат, че съм престарял и не съм се оженил, други пък че ми е рано. На който както му се падне и какъв късмет има - това е. Всеки знае, че идеалната възраст да създадеш дете е около 30 годишен, но не всеки има тая възможност. Кой не се оженил и няма приятел/ка, кой се развежда, кой се окаже стерилен и т. н. За това когато и да имате дете все е добре, важното е то да е живо и здраво и да го обичате, на колко години сте не е толкова важно, на кой както му се падне. Е вече за случайте над 60г. и за мен е бизсмислено и безотговорно. Защо да създаваш дете, което не знаеш дали ще си жив да отгледаш. Малко е безотговорно към детето.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0adf93312b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е защото млади момичета на времето са се омъжили за стари ама богати чичовци. Чакат го да умре и му взимат всичко и се женят за друг, но млад.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5e9573de8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   №7, много са ти човече венецуелските и турските сериали. Поста ти е пълна глупост. И то ти го пише мъж, не жена.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 181e3d8bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами да 7цата е права. Женят се за мъж на 50, а те на по 25 заради един джип и силиконови гърди. Даже на скоро в "Преди Обед" даваха един на 55-57 с една моделка около 30 годишна. Не беше пръв хубавец, ама има много парички.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 181e3d8bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Едва ли на дете ще му е приято да идва баща му да го взема от училище и класната да вика - ето пра дядо ти идва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9b560aa3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер седем... прекаляваш със сапунките....
Както и да е.
Мила, няма нищо лошо в това, баща ти да слуша старата музика. Това си е класика и е нещо страхотно. Моя пък си е запален металист от както си го помня. И имам чувството, че на колкото и да стане, винаги ще си е същият рус лигьо, който обичам. На 40 години е, също е младолик и мога да кажа, че се гордея с него. Да, вече косата му не е толкова гъста, но за мен това няма значение. Той е моя баща, този, който ме въртеше като дете, този, който ме разсмива, с глупостите си, защото той се дърги като малко дете. С майка ми са щастливи. Възрастта няма значение. Ти обичаш баща си и това е важното. Няма значение и на колко години родителите ти са създали семейство. Моите са били млади. Майка ми на 20, а баща ми на 23, но щеше да е абсолютно същото, ако бяха на 40 и на 46 или на 20 и на 40. Любовта е любов, годините са само някакви числа..
Mona

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 17f8161616
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 7, не знам какво намекваш точно. Баща ми преди е имал пари, изработил ги е но ги е дал всичките за ремонт на апартамента. Та той си е бил просто... цимент. Нещо такова. Вече е по-възрастен и не може да намира работа. Той не работи конкретно да ходи всеки ден на едно място, да има работно време и т. н. Той е управител, търси строителни обекти, наема работници, ръкодови всичко. Имаше животоспасяваща операция преди години и там 4 години някъде не можеше да работи и все още не може да вдига тежко. Получава пенсия, но тя не е голяма. Това настрана. Исках само да кажа, че майка ми не е при баща ми за парите още повече след като тя през цялото детство ги е изкарвала и може да се каже, че вече напълно тя е мъжът в къщата :D Относно номер 10 - аз вече ходя сама на училище. Разбирам, че говориш принципно. Поне при мен всичко е наред - учителите много харесват баща ми заради характера, независимо дали са стари или млади. На всички други благодаря за подкрепата, защото понякога чувствам че не е правилно всички други родители да имат най-много 5 години разлика, а моите с 10 повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker