Пропилявам живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Пропилявам живота си
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2104 пъти
Поредната история, приличаща на всички други свързани с 12-13-14 годишни момичета като мен. Човек да се чуди как едно малко момиче, пред което е целият свят си пропилява живота. Ами ето така! Както съм сега, ще стана и на 30, и на 64 и най-накрая ще умра без нищо да съм направила. Уча и се трудя, но след като го направя, какво следва? Чела съм и други подобни истории, пък и сама си знам какво мога да правя след като цяло лято съм затворена сама вкъщи, но проблемът е следния - аз не мога да излизам навън, защото родителите ми не ми дават. Този вариант го изключваме. Да рисувам? - колкото и да се мъча, нито ми идва отвътре, нито някога успявам. Да се занимавам с чистене, готвене или нещо подобно - то апартамента си е чист, защото с майка ми чистим. На мен не ми дават да пипам печка като и без това не мога да готвя. Не ми дават да пипам печка, защото майка ми е имала инцидент и я е страх да не се случи и с мен. Имам желание да се науча да готвя, но след като майка ми го отменя за друг път и не мога сама да пипам печка - няма как да се науча. Това не е точно проблема. Но аз не разбирам за какво да живея. Чувствам се тъжна и отчаяна, нищо не правя. Седя на компютъра и си пиша с моите интернет приятелки с които скоро може би ще се видим, но дори и те стават от компютрите и ходят на море, басейн, планина или просто се разхождат във парка. Аз нямма тази възможност. Гледам съучениците си, до един са на басейните и моретата и за доказателство имат снимки във фейсбук. Не ме интересува всъщност къде ходят, но когато човек влезе да пише нещо на приятел тея кифльоци ти излизат на началната страница и толкова. Ваканцията мина почти, баща ми както винаги отлагаше за последния момент морето и басейна и накрая се оказа, че нямало възможност за такива. Даже не съм сигурна защо пиша в този сайт, намерих го случайно и след като прочетох няколко истории разбрах, че тук е мястото където си изливаш душата и другите го обсъждат. Да добавя още нещо - вкъщи не седя само на компютъра, но и тренирам като съм сама. Това става скучно по някое време де... Общата идея на моята изповед беше, че съм като Рапунцел но не с толкова дълга и руса коса, затворена в кула наречена блок пълен със мрънкащи баби... Оо и да, нямам зла мащеха и си имам компютър. Но всичко останало и чувството за самота и тъга са същите. Благодаря, че прочетохте историята ми! Приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: cec8707304
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В същото положение съм. Заради тъпотията и скуката, започнах да броя дните до училище, за да имам малко разнообразие поне там..... представи си до къде стигнах, че да се радвам заради идването на 15 септември.. ;;хх Но както и да е, темата не е за мен.. препоръчвам ти и на теб да се окуражиш, че наближава училището и ще разнообразиш ежедневието си с приятели. А и покрай ежедневните задачи като контролни, домашни работи, проекти, излизания с приятели и т.н. времето минава бързо. Потрай още мааалко :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 95889dec9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Запиши се на клуб бе жена - малеее че си проста, аз съм тъпа ама ти хептен чак е унизително...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 81c0527508
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   1.Извикай приятел у вас гледайте филми или играйте не се сърди човече :D.
2.Чети нещо.
3.Направи си spagetti(готино е и е вкусно).
4.Гледай WWE.
5.Продавай и купи неща от оlx.com.
6.Танцувай.
7.Носи слънчеви очила вкъщи и навън.
8.Измисли си песен.
9.Намери си гадже от нета.
10.Играй компютърни игри.
11.Прави упражнения за да си sexy.И качвай снимки в фачебоок.
Pizzaboy

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c6e6b7c342
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   След като споделяш историята си, защо не сподели каква е причината да не те пускат да излизаш? Цяло лято, вкъщи, сама, затворена? Много странно ми звучи някак, да е без причина.. съжалявам, че си в такова положение, но не бих могла да ти дам съвет, без да знам защо..

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f99b30ecda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Приятен ден и на теб, like-a-Рапунцел. :)

Май ти се е събрало прекалено...

Иначе мрънкащите баби пред блока са като приятелките ти във Фейсбук, същия клюкарник, само дето са 60 години отгоре, но идеята е същата. :D

Идват ми 3 неща, четейки разказа ти:
1. не се сравнявай с другите. Животът не е състезание, освен може би със самият себе си, т.е. недей да се отчайваш, че си отишла на море, пък гледаш другите във Фейсбук. Гледай себе си.
2. Най-важното нещо е не толкова целта, колкото пътят към нея.
3. задължително се научи да готвиш (по-добре под зоркото око на родител). Голяма работа е!! :))

Everhill.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 900d1dfd00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Що не ти дават да излизаш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 64146740b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спокойно, мила! Това положение няма да продължи вечно. Като станеш на 18 ще можеш да се изнесеш от вас и тогава сама ще решаваш дали да излизаш или да си стоиш у вас, и дали да ходиш на море или не (това последното за съжаление зависи и от финансите). Така, че определено няма да си пропилееш живота, заради това, че сега си зависима от вашите. Всички сме били така! И аз едно време се дразнех на нашите за същото, даже при мен беше по-зле, че живеех освен с нашите и с баба и дядо и баба ми не ми даваше да припаря до кухнята, да не говорим за готвене. Започнах да готвя едва на 20, чак като се изнесох от нас. И тогава трябваше тепърва да се уча как се пуска пералня и как се глади, пък накрая взех, че се научих, не е толкова трудно. За това не драматизирай, ами се съсредоточи върху настоящите си задължения, най-вече върху ученето, пък нощния живот, купоните, излизанията и домакинстването няма да ти избягат. Като станеш студентка или започнеш работа и станеш самостоятелна ще има да излизаш колкото си искаш и никой вече няма да ти държи сметка за нищо.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4901747947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Може би не мога изцяло да се впиша в твоята ситуация, но и аз като малък имах подобни проблеми. Това, което трябва да направиш е да докажеш, че си достатъчно голяма и способна да се грижиш сама за себе си. Момче съм и едва ли мога да ти дам точния съвет, затова просто ще ти кажа, че когато аз бях малък и нашите ми правиха подобни проблеми, аз просто спрях да ги слушам.
Когато бях навън с приятели и трябваше да се прибирам винаги закъснявах, с което си навличах караници и наказания. Но така родителите започват неусетно да ти се доверяват.
Можеш да потърсиш в интернет рецепти с продуктите, които имате вкъщи и много внимателно да я изпълниш. Хем за да се научиш и от друга страна за да не направиш белята, която е сторила майка ти навремето. С какъвто и уред да готвиш не напускаш кухнята и не го изпускаш от очи, за да можеш да реагираш ако се обърка нещо.
След като изпълниш рецептата внимателно и изключително стриктно, няма какво да объркаш, понеже просто следваш чужди стъпки. Така вашите постепенно ще разберат, че може би е време да ти се доверяват повече. Но имай едно на ум! Те искат само най-доброто за теб, тоест те пазят напълно умишлено! Ако смяташ, че съм ти помогнал с нещо и мога още да съм ти полезен, може да ми пишеш на имейл: purviemail@abv.bg :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ab75ce7859
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не ме пускат навън, защото родителите ми ги е страх да не ми се случи нещо. Номер три :

1. Не мога да си каня гости пък и няма къде.

2. Изчела съм всички книги по няколко пъти. Става скучно. Амии.. Аз чета на компютъра де..

И общо взето всичките идеи или не ми дават или съм ги правила по хиляди пъти. Не съм толкова глупава за колкото ме мислите. Както казах сама... Правила съм всичко за което човек може да се сети. И не това беше идеята на разказа ми - че ми е скучно. Но наистина се чувдтвам сякаш няма смисъл да живея. Седя и дори да правя нещо то след време омръзва, всичко се повтаря и цял живот седя затворена и раста без да правя нищо различно. И как по-точно стана, но се паднах с най-ужасния клас който можеше да е. В училище е същата работа... Откакто съм го почнала отивам - уча и се прибирам. Още в клас запаметявам уроците си и вкущи пиша само домашни... През останалото време е едно и също. Аз външен свят не съм виждала. Най-много да ме заведат до училище и обратно и то с автобус. Надявам се сега да го разберете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f80bc0931d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 4:
Ако наистина не те пускат да излизаш, за да не ти се случи нещо, проблемът явно е в родителите ти. Аз нямам предвид да ходиш по нощите някъде навън, а през деня да се виждаш с деца на твоята възраст, което е най-нормалното нещо. Трябва да направиш всичко възможно, за да те изслушат и поне да се опитат да те разберат. Кажи им, че се чувстваш самотна и затворена, че имаш отчаяна нужда да контактуваш с някого. Точно случаи като твоя са много опасни, защото родителите държат децата си едва ли не на каишка и им забраняват всичко, след което детето става на 18, изнася се от къщата и тогава.. дръж се- гледа да си навакса всичко изпуснато досега и се стига до големи глупости. Попитай ги: така ли искат да се случи и с теб? За да се развиваш нормално, ти трябва да имаш социални контакти. Не може цяло лято вкъщи, сама и изолирана, след това само до училище и обратно. Обясни им, че всички деца излизат и се виждат помежду си, а ти се чувстваш като отшелник. Вярно, че живеем в несигурна обстановка и има 100 неща, които могат да ти се случат, ама това важи за всички хора, не само за децата. И какво? До каква възраст ще те държат затворена? Или смятат да бъде цял живот. Обещай им, че ще се пазиш, ще бъдеш отговорна и внимателна, винаги ще си на оживени места и ще излизаш само по светло, нека да могат да ти звънят по всяко време и да знаят къде си и с кого си. Наистина ми адски непонятно подобно родителско отношение. Никой не може да те предпази завинаги, това все пак е животът. А тук говорим за едно просто излизане с приятели, нищо повече. Смятам, че ако започнеш да се виждаш с връстници и да прекарваш приятно времето си с тях, ще се почувстваш много по-добре.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e00407452d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Честно казано никога не съм изпадала в положение като твоето, може би защото съм израснала в малък град и след това се преместих ( 16г. съм), но фантазията ми ще си поиграе в този момент и ще ти дам няколко предложения.. знаеш ли, може пък някое да ти допадне :D направи си сайт, направи си блог, влог, нещо от сорта ще бъде интересно и може да се запознаеш с нови хора, възможни са нови приятелства.. карай го по- ведро няма винаги да е така, в училище се забавлявай повече доколкото може.. определено говори с родителите си, защото това да си на 12-13-14 ( не е уточнено) и вашите да не те пускат поне пред блока си излезеш цяло лято си е доста тежко, тренирай в къщи стани беаст хаха машинка.. но говори с родителите си, могат да ти се случат много по- лоши неща на път към дскл, отколкото 1 час пред блока, но все пак да не викаме дявола...
П. С. Сравнението ти с Рапунцел ми развесели вечерта, чувствай се отговорна за това хаха.. оо може да пишеш някакви историйки и да ги правиш на клипове, после да ги пускаш в нета.. по едно време аз правих, яко е ;д

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ffbdd692b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имаш свръх загрижени родители. Като ги няма и ти е супер скучно, просто остави бележка "Излизам до.. " и тръгвай. Детството ти ще мине затворена вкъщи. Кажи на родителите си, че ти трябват социални контакти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ab75ce7859
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря много за съветите ви.

Авторката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker