Дано успея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дано успея
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1214 пъти
Здравейте на всички. От години чета историите Ви и намирам утеха и упора в тях. Аз съм момиче на 18 години, живея в София, но съм от друг град. Тук сме под наем, баща ми е арматурист, което значи, че понякога има работа, а понякога не. Майка ми работа в хранителен магазин и заплатата и не надвишава 500лв. Имало е периоди, в които сме нямали пари за храна, а сме чакали с баща ми да се прибере майка ми, за да ни донесе нещо за ядене с парите, които е изпросила от колежки. Баща ми, когато има работа се захваща и всички изкарани пари ги дава на майка ми. Няма да си кривя душата, когато са имали пари никога не са ме лишавали от дрехи, обувки и т. н. Всичко, което са могли да ми го осигурят са ми го давали. Моят проблем, може би ще Ви се стори глупав, но съм бясна на родителите си, защото това бяха хубавите им качества. Баща ми, когато не работи играе една игра на компютъра ЦЯЛ ДЕН НЕ ИЗЛИЗА, НЕ СТАВА ОТ СТОЛА.. САМО СИ ПРАВИ КАФЕ И ОТНОВО СЯДА. Понякога се вбесявам адски много, защото си мисля, че не си търси достатъчно работа-да става сутрин обикаля обекти, връща се след един два часа и отново сяда на този компютър, не може ли да е като нормалните бащи, които гледат спортния канал или national geographic. дори, ако имаме гости той си играе или само ги поздравява. Майка ми е много лабилна жена не е издържлива психически винаги се оплаква от както се помня всяка нейна втора дума е НЯМАМЕ ПАРИ, никога не и стигат на тази жена преди баща ми работеше за 350лв на седмица на нея пак и бяха малко тя пак си знаеше, че няма. Аз и казвам, че искам да уча в колеж тя се смее и казва `Да бе да, ако изобщо те приемат, което силно ме съмнява, защото ти не учиш` Да, така е не наблягам на уроците, но съм сигурна, че ще вляза там където искам, защото българският ми е силен, а историята ще я напъна тази година. Искам един ден да имам собствено жилище с хубава работа. Имах нужда просто да споделя-това е. Ще се радвам, ако Вие ми разкажете вашите истории и споделите Вие как сте се издърпали от ужаса, как сте успели да подредите живота си и т. н. Благодаря Ви, че прочетохте и да, знам че имам много правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 298e193667
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще споделя моя опит. Първо наблегни на учебниците. Избери си специалност, която в момента се плаща добре - инжинерна специалност, икономическа, нещо което има реализация в повече професии. Задължително наблегни на езиците, поне два. Английския да е перфектен, втори да е добър (моя е немски).
Оглждай се за летни стажове. Аз започнах да раотя в трети курс за международна компания. Работата беще скучна и далече от образованието ми. Аз учих финанси, а почнах да раотя въвеждане на данни. Но ми разрешаваха да излизам за изпити, а като се доказах и спечелих доверие ми разрешаваха да ходя по-ксно на работа или да си търгвам по-рано, за да хващам по някоя лекция. Рзбира се, аз си отработвах часовете. Заплатата беше прилична, 800 лв. Изискванията - англйски добър, втори език, компютърна грамотност, финансово - счетоводно образование. След две години ме повишиха на 1200 лв. залата. Тогава се изнесох с колежка в старичък апартамент, двете спяхме в обща спалня, но си бях самостоятелна. Изкарах сертификат за международно счетоводство, сертификат за немския и магстртура в НБУ (лекциите са вечер и се съчетва с работа). За 3 години серификатите и дипломата за магистър бяха на лице. Е, вложих доста усилия, но си струваше. С квалификацията и опита си наерих работа в друга компания за 2000лв. След две години опит сега се преместих на по-хубава позиция за 2600лв. Така се получиха нещата, че се влюбих в колега. Сеа живеем двамата под наем, пътуваме, не се оплакваме. Записахме се за още един международен сертификат за мениджмънт. Събираме пари за сватба и жилище.
Бих те посъветвала да тръгнеш по пътя на образованието, да залягаш здраво, лесно няма, не е лесно след работа да тичаш на лекции и събота и неделя да пишеш курсови. Езиците трябва да се поддържат, аз от години гледам телеизия и чета на английски и немски по няколко пъти в седмицата.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9a850e2eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж при мен случая е същия,родителите ми се занимават точно с това което и твоите.Моя бъща също така играе по цял ден понякога,а майка ми също се оплаква ,че са й малко парите.Първото,което ще ти кажа е,че на хората никога парите няма да им стигат,питай един милионер и той ще ти каже,че все за нещо не му стигат,или за хотел или за яхта и пак е недоволен.Второ ,че ти си доста неблагодарно момиче ,искам да ти кажа,че работата с която се занимава баща ти е много тежка и той има нужда да поразпусне и негоия начин е играта,остави го да си почива,не е длъжен цял ден да обикаля обекти като луд,обикаляй ги ти като смяташ,че е лесно.Радвай се на това което имаш,има деца в дом,които се молят да има какво да облекат и да ядат,без значение марки,видове и цени.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 051f3ac005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма проблем да учиш :) ще започнеш работа и ще се издържаш...
може да бъдеш на общежитие и тогава разходите ти ще бъдат много малки - главно за храна
успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6b62b2e0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да се отчайваш. Животът е пред теб. В България настанаха тежки времена. Хората нямат какво да ядат. Радвам се, че от 2 години живея в Мозамбик. Тук поне бананите са безплатни.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d225bb35ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма да ти хареса това което ще напиша, но това е мое мнение. Пишеш, че си на 18 год. което значи, че можеш самата ти да почнеш да работиш лятото с цел да помогнеш поне на себе си. Друго нещо което не говори добре за теб е, че те мързи дори и да учиш(ако въобще ходиш и редовно на училище) и все отлагаш за утре, другия месец, а сега твърдиш, че тази година си щяла да научиш историята. Това ме навежда на мисълта, че ти само знаеш думата "искам" и по цял ден се чудиш къде да се запилееш. Парите не се събират от дърветата като плодове, а се полага труд за тях, ако някой те наеме. Когато започнеш да си осигуряваш сама прехраната тогава ще разбереш цената на парите и как се печелят......много по-лесно е да ги харчиш. Много твои набори работят на 4ч. работен ден и учат, а съм чел тук и за по-малки деца които се интересуват как да изкарат пари с труд за да помогнат на родителите си, но явно за теб труда е противопоказен, ти си на тема; – леж, яж и пръц накрая, да са живи моруците(родителите).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker