Здравослоно хранене в училище-възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121257)
 Любов и изневяра (29725)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Здравослоно хранене в училище-възможно ли е?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3236 пъти
Здравейте. Първо ще помоля да пуснете темата ми.
Като за начало ще каза, че тези няколко месеца почнах да се храня здравословно. Ок, но след няколко седмици училището почва и мисля, че няма да мога да се храня както си ям попринцип. Миналато година ядох само пици, кремвиршки, сладко и всякакви други гшлупости. Но тази година (ще бъда 6-ти клас) искам да ям по здравословно. Не ми се ядат банички и неща като посочените по нагоре.
Аз ям по 3 пъти на ден като закуската ми е към 9, обядът към 13:00 и вечерята ми в 19:00-19:30. Но часовете ни почват в 8:00 и най рано свършвам в 14:30. Голямото ни междучасия е в 10:35, но на близо има само пицарии и баничарници така, че не мога да ям здравословно. Знам, че мога да ям сандвичи, но мисля, че цяла година ще ми омръзнат. В училище има само сладки работи. Ще ви помоля. Да ми дадете някакви идеи за "нормално" :дд хранене в училище. Закуска и обяд. Моля без обиди. Ще се радвам да ми отговорите
М12

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0a94a9049a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздравления за това, че си поела отговорност за здравето си още в тази възраст. Никой няма да ти се подиграва, това даже е похвално, имайки предвид начина, по който се хранят днешните тийнейджъри. Пълнят лафките ни с всякакви такива неща, но ние не трябва да се отказваме от здравословните си навици.
Можеш да си носиш плодове, ядки /сурови/ или яйца в училище. Продават кутии, които са доста удобни за съхранение. Дори и да ти казват нещо, не им обръщай внимание. Не сме длъжни да ядем всичко, което идва от лъскава опаковка.
Момиче, 9-ти клас :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bd2279e2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   И аз нямам особен избор в училище, така че обикновено нищо не купувам, а нося от вкъщи. Първоначално си носех нарязани плодове, объркани с кисело мляко и овесени ядки, но явно кутиите не се затварят съвсем плътно и след като ми протече кисело мляко в чантата един-два пъти се отказах :D Друго, което си правех (с него вече съм нямала проблеми и тази година ще продължа) е салата. Слагам каквото имам под ръка - зелена салата, домати, краставици, царевица, маслини, късчета месо. Оцет и олио не смея да слагам да не се разтече, но и без това съм си свикнала без тях. Понякога си пасирам супа, за да стане по-гъста и да мога да си взема за училище. Носила съм си и "плънка за щрудел" ;д - нарязана наситно ябълка с орехи и канела. От време на време си нося ориз, ако е готвено вкъщи. Ако ми се дояде в някое от малките междучасия, ям ябълка - нося си по една-две в чантата. В по-редки случаи нося вместо ядълка банан или портокал примерно.
Много добре си решила да се храниш здравословно, продължавай в същия дух. При нас в училище (а и то вече навсякъде е така) продават какви ли не глупости и в началото ми беше много трудно да спра да ги ям, но с времето свикнах и се радвам, че съм направила тази крачка. Въведох основна промяна в начина си на хранене хякъде втория срок на миналата учебна година и си продължавам така. Даже за сегашната имам и други идеи - да си правя сок с блендер - или така нареченото smoothie. Даже съм си купила термо чаша :D А и ще ми заема по-малко място в чантата, защото тя е малка и като я напълня с разни кутии с храна после си избирам каква част от учебниците да нося този ден :D
Надявам се да съм помогнала и ти пожелавам успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 77a35cddd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей! Решението ти да се храниш здравословно е супер, поздравявам те! Наистина около всички училища има масово само заведения и разни лафки за бързо хранене, което кара децата да ядат именно такива боклуци. Спасението е да си носиш нещо от вкъщи всеки ден. За да не я караш само на сандвичи (по-добре е от кренвиршките и мазните баници, но не е супер полезно) можеш първо да хапваш вкъщи, преди да тръгнеш за училище. Така ще имаш една стабилна закуска, след което можеш да си носиш примерно плодове, които да ядеш през голямото междучасие. Също вариант е и някакво кисело мляко- Данон, Активиа или пък обикновено и разни такива, които не натоварват стомаха. Можеш да си взимаш разни сладки изделия като Corny, например, които са все пак една идея по-здравословни. Взимай си и ядки- фъстъци, лешници, бадеми, соя..всички те са полезни и засищат. За някаква по-стабилна храна се опасявам, че не мога да те посъветввм, едва ли можеш да си носиш готвено от вкъщи, така че това са единствените варианти, които ми идват на ум.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c7c15125f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто си носи нещо от вкъщи. Знам че ще кажеш че е леко срамно повечето това биха казали, но не говоря за закуска ами за една ябълка или банан. Също така ядки може да ядеш. Говоря за насипни а не за вакумираните пакети правени през 2012. Те са много богати на полезни мазнини и засищат (естествено не прекалявай с тях). В моето училище е някак готино да ядеш здравословно, не знам как точно се получи но обикновенно всички увикват тоя който си вземе някоя баничка или пица. Повечето ядем плодове и др неща.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 16934d1ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може да си носиш всякаква храна. Проблемите са два: студена храна през зимата и хорското мнение.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b5b0afc064
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   ТАРАТОР В ПЛАСТМАСОВА КУПИЧКА !!!
- Broken

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b5c86c6944
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сори дарлинг, ама се ориентирай само към чай, кафе и цигари понеже под `здравословно` искаш да отслабнеш, а ако ядеш само здравословно без диети - от герните само ще си запазиш килограмите същото важи и ако се запишеш на спорт, така че се откажи да бъдеш слаба - няма смисъл

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b1401f8c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Може от баничарниците да си взимаш айрян или кисело мляко. Прочети в нета - има специялни диети с кисело мляко. Друг компромисен вариянт е например да си купиш пакетче солети.. не е най-добрата опция, но пак е по- добре от баница. А най-добрия вариянт е от вкъщи да си сложиш в раницата плод и малко ядки. Например - 1 портокал или ябълка с малко бадеми.. хем ще си яла здравословно, хем от ядките ще си сита, докато се прибереш :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3a5dc37a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Отиваш в китайския магазин на ул пиротска, там има всякакви диетични храни - тофу, разни безвкусни бисквити, сладки картофи, соеви шишчета, супи с водорасли, оризови спагети.

Аз съм им голям фен, имат много по-лек вкус в сравнение с нашите тежки храни и сладкиши.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c504c6b93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Може да си носиш храна от къщи в кутия за храна(лънч бокс).Не знам дали има такава практика в БГ,но тук в Англия всеки си носи храна от вкъщи в пластмасова кутия.Съответно може да си носиш нещо здравословно-плодове,пресни зеленчуци,кис.млеко,черен хляб със семена и други подобни.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c417ffc685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Проблема на всеки, който гледа да не яде такива боклуци. Единственото решение за, което се сещам е да си носиш храна от вкъщи. Нашите не правят закуска, нито готвят обяд, а само вечеря. В хладилника рядко има нещо за ядене, така че когато съм гладен, винаги трябва да ходя да магазина и да си купувам пакетирани боклуци от, които след 2 часа пак си гладен. Освен филии с пастет/лютеница и тн. друго не знам.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 80e10909be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лънчбокс. Това е от онези пластмасови кутии за храна. Продават се в Джъмбо и големите супермаркети ката Карфур, Билла, Кауфланд, Пикадили, Метро и т.н. Можеш да си приготвяш сандвичи, плодови салати за закуска, ориз, картофи. Нещо което се яде сравнително бързо и можеш да хапнеш за 10-ина минути в междучасията.

Весела

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4f9e95f941
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не забравяй и междинните хапвания, те са МНОГО важни.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: faa9be1675
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Взимай си нещо от вас ;п

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 52b136fea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей авторке! Поздравявам те за това че искаш да се храниш здравословно, много малко хора на възраст между 13 и 17 години се решават на това. Аз съм на 15 и за съжаление още се боря с пристрастеността към вредните храни :Д. Номер 7 ме уби - ами тя може да не иска да отслабва, а просто да си води здравословен начин на живот, храната не е само за отслабване а и за подсилване на организма. А ти едва ли не я подтикваш към цигари и точно обратното на здравословно хранене.
Авторке, да не ти пука какво ще кажат другите и дали ще те гледат накриво ако ядеш здравословно. :) Те могат да ти завидят за това че искаш да се храниш здравословно. А по темата - взимай си плод от вкъщи ако наоколо няма от къде(ябълка, портокал, банан, праскова) или от някой магазин който е около училището можеш да си купиш кисело мляко или активия с плодове вътре. :)

malkatarozichka

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 224100dbc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря за коментарите на всички. Ще следвам съветите Ви. За кутията ще проверя в Джъмбо. :)))

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dd6b933628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравейте!
Трябват ми някакви предложения за закуска.. Понеже ходя на училище и винаги закусвам примерно 2 филии, защото иначе ми става лошо и ми прилушава.. През деня нищо не ям, ям чак към 2 часа и то салата, варен картоф, ориз нещо подобно и за вечерта може същото или плод.. Бих желала да ми дадете някоя друга "рецепта" за закуска, с която хем да се наяждам, хем да не е много калорична.. Благодаря :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker