Престижна работа и висока заплата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Престижна работа и висока заплата
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2616 пъти
Здравейте! Момиче в 11 клас съм и смея уверено да кажа, че съм малко по интилигентна от връстниците ми. Уча в гимназия с профил история, но освен нея уча и други предмети, които се водят допълнителни ЗИПове- археология, етнография, право, история на културата. Въпроса ми е към може би по големите хора, които могат да ми дадат някаъв съвет. Искам да работя нещо което да ми носи добри приходи, не говоря, че искам някаква безбожно скъпа работа, но все пак не искам толкова да уча и накрая да взимам по 450лв.. Най- голямата ми мечта е да си имам свой апартамент, който да си обзаведа по мой си начин.. Целият проблем е, че не знам все още какво да уча.. За сега съм се спряла на предучилищна и начална педагогика и то по 2 основни причини: 1-во много обичам малки деца и като цяло самият факт, че ще ги обучавам, ще им поставям оценки, и 2-ро смятам че е по добре да взимам 500лв въртеейки се около деца, да работя от понеделник до петък от 8 до 3-4 следобед и да имам 3 месеца платен отпуск отколкото да работя за същите пари нощни смени в някакви фабрики, които дори по коледа и на нова година работят, нямат почивка в събота и дори в неделя и тн.. ( знам го доста добре защото родителите ми на такова място работят ) искам съвет коя професия би ми донесла може би нормалния начин на живот, от който повечето хора са лишени :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: c4c2b761f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Можеш да станеш дюнерджия. Взимат много добри пари - 1200 стартово в Аладин...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: efec6d1130
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторке, не се сърди, но който твърди, че е „по интелигентен“ знае поне, че при степенуване с „по-“ следва тиренце! Това се учи във втори клас.
Всички искаме огромни заплати, апартаменти и тем подобни, но това са екстри. Важно е човек да обича това, което работи или правиш компромис и избираш парите, но тогава защо се занимаваш с неща като История, Архиология или Педагогика?
Аз реших още на 14 г., че за мен парите са по-важни и наблегнах на математиката, което иначе не ми е изобщо талант, работих след това 2-3 г. къртовски труд, събрах пари и отидох да уча в чужбина специалност с много математика и днес действително изкарвам много пари, но ми е ясно, че не това е таланта ми и по-интересно би ми било да бъда учител като много поколения в семейството ми преди мен.
Всеки си прави изборите в живота, но твоите интереси просто не са съвместими с големите пари. Или се примиряваш с това и въпреки това си щастлива, или правиш обратен завой и почваш от утре да наблягаш на математика, точни науки, което пък не знам как ще стане в 11 клас. Същност ти решението вече си го взела и си работила поне от 7. клас нататък за това, как така се сети в 11 клас, че искаш големите пари с Архиология и История?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ac7f72c892
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   История, право, история на културата - това са все неща, които ще ти трябват за кандидатстване с право. Можеш да се насочиш към тази специалност, беден адвокат няма :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c4c2b761f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От два месеца работя като обща бичкия на строеж и взимам 3 бона на месец...
А ти учи психология... и си имай отпуска.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: efec6d1130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3 - нямало беден адвокат? Първо има много безработни, второ - много, които не могат да си намерят клиенти и живеят от служебните дела с доход от около 800-1000 лв. месечно и да не говорим, колко са на заплата някъде и то под 1000 лв.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d1b91901a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Искаш да вземаш повече от 450 лв и после казваш, че искаш да си начална учителка? До колкото знам началните учители вземат най-малко от учителите. Виж тази тема http://spodeli.net/9/story-73354.html Аз в днешно време не бих станал учител. Като знам какво е отношението на учениците и родителите към тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b6f4faddd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5 е прав, ножицата е голяма в този бранш, не бива да очакваш, че директно ще взимаш големи пари, може много дълго да работиш за до 1000 лв, но ако си потомствен с готови клиенти, можеш и да започнеш с много, въпрос на шанс и наследственост и на последно място - на акъл:)
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c36ee9d909
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добри пари можеш да взимаш навсякъде. И сервитьорка на точното място си докарва над 1000лв. месечно.

Удовлетворение от работата си обаче ще получиш само там, където те тегли сърцето ти. И повярвай ми тогава няма да мислиш толкова за това дали взимаш 600 или 2х600. Защото когато човек обича работата си, когато тя му е призвание и хоби, реално той няма нито един работен ден. Той получава дивиденти от онова, което би правил и без да получава заплата.

Съветът ми, колкото и идеалистичен да звучи, особено в днешното пазарно време е да се ориентираш към онази професия, която ти е на душата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 77fda7af4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   каквото и да учиш моме, всичко в живота е връзки и късмет, без тях си на минимална заплата ако въобще намериш работа. Познавам хора без основно образование, които с честен труд си изкарват по 200лв на ден в българия, познавам и безработни с три висши, дори познавам безработна лекарка в германия, така че късмет и връзки образованието е просто бонус към тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8a745550e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами браво, че учиш такива интересни неща, аз самата съм магистър по история, за това много ти се зарадвах, обаче доста неща за живота не са ти ясни. Първо сериозно ли вярваш, че учителите взимат много пари и с тях ще можеш да си купиш апартамент? ! Ако е така, просто май от четене на сериозни книги не ти е останало време да видиш реалността. Освен това, къде го измисли това с трите месеца отпуска и с работното време до 3. Да ти е хрумвало, че освен да преподават учителите вършат и административна работа? Освен това много често преподават сутрин на първа смята, а после на втора. Така, че хубаво е, че искаш да се занимаваш с деца, ама от това няма да забогатееш, от сега да си го знаеш. По-скоро ще си съсипеш нервите доста бързо, защото нямаш представа какви мъдрости измислят от МОН и ти като учител си длъжен да ги изпълняваш. Отделно, че и не всички деца са ангелчата, ама да кажем, че с това някак ще се справиш. Така, че като човек учил детска педагогика и успешно прехвърлил се в история след първи курс ти казвам, не си струва да си хабиш нервите. То не че като историк или археолог ще печелиш много повече, ама поне работата не е толкова стресираща, колкото е работата с деца. А заплатата е горе-долу сходна. И не се тревожи, че единствената ти опция е да работиш в някой завод. Ако завършиш висше образование имаш доста добър шанс да си намериш работа от 9 до 17 в някой офис и при това ще взимаш повече от 500 лева. Така, че поразгледай възможностите и чак тогава решавай. Още учиш, имаш време да се ориентираш, пък и да направиш грешка, не е фатално. Както вече казах и аз започнах да уча едно, пък в последствие завърших друго.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a1f9f31bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първо, ти самата си противоречиш. Хем искаш голяма заплата, хем ще бачкаш за 500 лв само заради лятната отпуска.

Второ, не е важно дали си интелигентна и образована, а да използваш максимално силните си страни. Лично познавам жена с 5 магистратури (не се шегувам), която да не ти казвам за какви пари преподава.

В същото време познавам хора с начално образование и не особено интелигентни, а не си знаят парите. Но те имат други пердимства и са съумели да ги използват. Интелект и акъл не е едно и също. Онзи няма обща култура, ама грам, обаче е много предприемчив и да не ти казвам как живее. Обзавел е не апартамент, а цял квартал. Дори и Игнат Канев е с основно образование, а е най-богатия българин. Живее в Канада и има улица в Торонто, кръстена на него. Няма да ти казвам как го уважават в Канада, защото дарява и адски много средства за болници, университети и т. н.

Така че помисли много добре какви са ти предимствата. Това не е толкова очевидно и точно за това повечето хора не са успели материално. При теб може да е интелект, може да е умение, за което не знаеш, може да е някакъв талант, който предстои да развиеш. Може нещо да ти се струва интересно и че го умееш, но в действителност изобщо да не е така и обратно. Така че пробвай всякакви неща, търси си хоби, мисли, пиши на един лист в какво си добра, но мисли хубаво и добавяй всеки ден по нещо. Може примерно да включваш неща то домакинството, услуги, които си правила, съвети, които си давала на близки, за нещо което ти го разбираш по-добре от тях и т. н.

А и не е задължително да работиш, може да измислиш някакъв бизнес модел, а там горната граница е небето. Може да изкарваш и колкото 1000 учителя - от теб зависи, по-точно от горния ти етаж.

Казваш, че си интелигентна, е, да, ама интелигентните не се примиряват с 500 лв заплата, а създават бизнеси за милиони. Познавам едно хлапе на 7, което само си изкарва джобните, като си изработва ръчно гердани и гривни и ги продава на съучениците си за по 50 ст. Това дете има потенциал, защото то МИСЛИ. Не действа в някакви рамки, натрапени му от родители, общество и т. н. Днес изкарва само по 50 ст на гривна, но той се учи да МИСЛИ и утре, когато е добър в МИСЛЕНЕТО, може да изкарва и милиони.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b61dca8ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нещо с комп. технологии, иначе в Б-ч и с висше рядко се взима хубава заплата...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8a54a8a667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "интилигентна" си определено, от километри си личи...
С тези ти приказки и разсъждения те съветвам да започнеш да отделяш повече време за външния си вид и да се озърташ за момчета със заможни родители. Така не само апартамент ами и къщи и вили ще имаш, а и може и целогодишно да си почиваш не само по 3 месеца в годината. Пък той младежа ако е плодовит ще ти направи цяла детска градина и тогава ще си сбъднеш всичките мечти.
Друг е въпроса, ако не искаш да си поредната кифла, съвета ми е учиш икономика, ама да учиш не вечерно време да се чудиш в кой бар да отидеш!
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 144b2268cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами, ако работиш като учител няма да взимаш толкова пари колкото искаш, камоли като начален! Да приятно е да работиш с деца, но все пак няма да взимаш мноого пари. А щом учиш история по-добре учи за адвокат, тогава ще взимаш доста пари!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c6c2965c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Твой избор е какво да учиш. Казват, че да си учител е призвание... и леля ми мислеше така, учи "предучилищна и начална педагогика" и сега се пита как е направила тази грешка. Много малко учители си харесват професията.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b854add4fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Пълно е с икономисти бе номер 13!!! Майката на мъжа ми е икономистка и квооо!??? - Работи като разнася каси с газирано в магазинче ;) Позаинтересовай се за броя на икономистите и по точно безработните такива и да те видим дали ще мислиш по същия начин!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 64ca6b9397
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Отиваш в чужбина, изкарваш и спестяваш пари, връщаш се тук, вземаш си апартамент и ставаш учителка

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7490939214
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравей, с тази педагогика добри пари няма да взимаш. Особена, както искаш собствен апартамент. Аз завърших висше образование, и сега работа за 390 лева (работата е по моята специалност). За да спечелиш добри пари и да не работиш за някой робовладелец, мисли за свой бизнес, колкото и да звучи изтъркано. И сега ако някой ти тръгне да ти казва, че се е правело с много пари, да знаеш това не е вярно. Казвам ти го от личен опит. Само трябва да имаш желание.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker