Имам проблем с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам проблем с майка ми
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1359 пъти
Здравейте!
Обръщам се към вас с молбата да ми помогнете и дадете съвет, защото аз лично не мога да се справя с това сама.
Имам проблем с майка ми. По принцип с нея сме близки, наистина, мога да й кажа всичко. Тя на мен също ми казва много. Споделя ми проблемите си, разказва ми деня си, казва какви глупости прави тате, че нямат пари, споменава, че могат да ни вземат дома, защото имат много кредити благодарение на тате.. Докато ми говори това, аз започвам да се чувствам все по-виновна. Сякаш аз имам вина. Често се карат с тате. Мама е много импулсивна вика, крещи, има склонността да преувеличава когато е ядосана. Изкарва нещата по-лоши, отколкото са. Но някак това го знам само на теория, не го вярвам. Казвала ми е, че съм егоист, затова спрях да искам, вече почти нищо не искам да ми взимат. Не искам да си празнувам рожденния ден, защото това са допълнителни доходи. Другата причина е, че наистина не искам.
Веднъж се опитах да й обясня това, тя ми каза, че не съм виновна затова, че нямат пари, но мен не ме притеснява само това. Имам чувството, че е нещастна. А аз не искам да е. Плача нон-стоп защото имам чувството, че тя не е доволна от живота си. Правила съм й подаръчета и така нататък, те я радват, но да кажем за половин-един час. След това пак се натъжава и ядосва.
Не знам какво да направя.. аз съм просто дете. Имам си мои проблеми, защото сега ще бъда 8-ми клас и ще съм в ново училище. Наистина искам да им помогна, но няма как.
Тате е пълен безотговорник, но за какво съм виновна аз, че тя не е гледала като се е омъжвала!?
Някъде четох, че не е правилно да се казва на децата проблемите на родителите.. но мама не знае това. Смята, че трябва да си помагаме, споделяме, така е но след това тя се чувства малко по-добре, но аз се чувствам два пъти по-зле, заради техните проблеми!
Най-лошото е, че мама е от тези хора, които никога не искат помощ от никого, но след това казват ''Защо не ми помагате! '' Очаква сами да се сетим.. НО АЗ СЪЩО НЕ МОГА ДА МИСЛЯ ЗА ВСИЧКО. Разбирам, че е натоварена.. но и аз вече не издържам постоянно да плача за нея и да се чувствам виновна. Мисля си, че ако й го кажа (опитах се на няколко пъти, тя не разбира, почва да говори тя.. ) ще каже, че съм егоистична. Егоизъм ли е да кажа, че така съм наранена? Може и да не съм права и да мисля сама за себе си.. но моля ви, помогнтете ми! Помогнтете на едно момиче, което наистина обича майка си!
Искам да ви споделя за следната ситуация : връщаме се от село да кажем и тате мести куфарите, мама се заговаря със съседката ( почти единствената й близка приятелка ) и аз си влизам вътре, няма какво да им се мешам. Сядам на компьотъра и оттам нататък не знам какво се случва. След около 3 часа тя почва да вика : Защо никога не ми помагате.. аз ли трябва да върша всичко? .. Аз дори не знаех че оправя куфарите.. ако ме беше извикала веднага щях да дойда, но не разбирам защо просто не ме извика. Като я питам ''Имаш ли нужда от помощ'' тя казва ''Не'' и после пак същата история, че никога не съм й погамагал, нито някой, тя правела всичко... Е като не иска помощ, какво очаква!? Вярно, че не ми дава почти никаква домакинска работа, но защо после се оплаква от това, че нищо не върша?
Не знам проблемът в мен ли е, в нея ли или в двете.
И не знам какво да направя.
Моля, моля, моля ви помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a39bd6b85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз съм същата не приемам помощ, но после се ядосвам, че никой не ми е помогнал. Трябва да бъдеш по настоятелна, когато ти каже не не си тръгвал настоявай можеби така ще ти позволи

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2a53e08a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трудна ситуация аз също ще съм 8ми клас и имам много по - големи проблеми със своите родители, но ти наистина нищо не можеш да направиш освен да направиш това което ти каза номер 1 или просто го прави, сама се сещай, не оставяй всичко на майка сипроспо утиваш при нея вместо на компютъра и оправяш куфарите примерно, без да я питаш. При мен е нещо подобно,
но аз правя каквото е нужно без да ми казват.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b4fa2f3720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Миличка, не се измъчвай излишно,нито се обвинявай, наистина,не си ти виновна... просто ежедневието и безкрайните проблеми,безпаричието, всичко това се е натрупало наведнъж и е изнервило майка ти, за това и тя без да осъзнава, си го изкарва на теб, а съм сигурна,че последното,което би искала е това. Евалата, че си толкова разумно момиче и вместо както повечето да обвиняваш родителите си, се замисляш дали ти имаш вина,за да положението да е такова. Но не,нямаш! Ти си дете не трябва да се товариш толкова с проблемите на вашите. Относно до майка ти, защо не опитваш да говориш по-често с нея,излизайте навън,разхождайте се... направи и някакъв self-made подарък,може би,който да и загатва как се чувстваш и колко я обичаш! А ти не се затормозявай толкова,а мисли за новото училище- това си е голяма емоция, ще намериш много нови приятели и животът ти ще тръгне в съвсем друга насока,ще видиш! Бъди оптимист :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5c92dadc01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Браво на теб, че си толкова разумно и добро момиче. Майка ти може само да се радва, че имаш такова отношение и разбиране към нея. Не се товари и притеснявай, ти не си виновна за нищо, просто майка ти има особен характер, а от безпаричието и отношенията и с баща ти се изнервя допълнително. Дано и за в бъдеще останеш толкова разумна и разбрана :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 99f4ba5a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Aвторката : Благодаря ви за милите думи наистина ги оценявам. Предлагам за сега да не й казвам нищо, ще се опитам да й помагам повече, да настоявам най-вече и да се радвам на живота. Благодаря за помощта, предполагам, че това е просто период, през който трябва да преминем с нея. (:

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 99f4ba5a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бих ти предложила просто да й помагаш и да я изслушваш повече и да не обръщаш внимание на тези неща. Всичко ще е наред!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker