Как си учите уроците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как си учите уроците?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2309 пъти
Здравейте, много е спешно! Момиче на 15 години съм. Преди малко се скарах със майка ми. Прибрах се тъжна и ядосана от училище, защото никак не ми върви. Получих първата си двойка още сега, имам тройки, четворки и една петица. Наистина съм почнала адски зле, а съм във елитно училище и тук е малко по-трудно. Майка ми се засрами от мене и каза "Аз на родителска среща няма да ходя, да се излагам", наистина кажете ми вашите методи и начини на учене, просто имам всеки ден поне 5 предмета, по които се учат по 4-5 страници урок, а на някои повече и колкото и да чета и нищо не мога да запомня. Потърсих в интернет и сайтове и клипчета, но нищо не е за мен. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 83df250c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай със сайта Уча.се. Но вече се плаща. Е, не че е особено скъпо де, но може да ти помогне, знае ли човек. :)
Там уроците са представени чрез кратки видеа, информацията е предадена по интересен и забавен начин, и хем учиш, хем ти е приятно и го правиш с удоволствие. Не е като дървената теория в учебника. :D

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a1ee7b25da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прочети един път урока и си подчертай най-важното с молив. След това учи най-важното от урока. Аз така правих, когато бях ученик.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a7f54a9cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Хахаха, ами няма друг начин! Опитвал съм какви ли не методи и стигнах до простичкия извод, който ще ти споделя. За да си научиш качествено урока, правиш следното: изолираш се без дразнители, на тихо място и.....ЧЕТЕШ! ЧЕТЕШ! ЧЕТЕШ! Няма друга рецепта. Мога да ти кажа и някои дребни трикове, но надали ще ти помогнат. Например- опитвай се да намериш интересното във всеки урок- да речем, по история четеш за хан Крум. Казваш си, "Това е важно! Ако не го зная един ден, ще ме мислят за някаква бавноразвиваща се!" и т.н. Друг трик, който вече зависи от това, дали през свободното време мислиш за учение. Когато свършиш с ученето, минат примерно 2-3 часа без да си учила, започваш наум да си разказваш уроците. Така ще ти останат за по-дълго в главата. Но, както ти казах, основното е ЧЕТЕНЕ! Без четене ще си стоиш с двойките,

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9f8ec5eb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По разказвателните предмети, аз лично, ги уча като ги чета като приказка, т. е. чета ги и опитвам да открия интересното в самия урок. Когато ти е интересно дадено нещо, го запомняш и разбираш по лесно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 09e461833a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Успокой се! Първо прочети веднъж урока си, втория път почертай най-важното и се постарай да го запомниш, третия път прочети и след това затвори учебника, преразкажи си урока, след това отвори учебника и прочети за четвърти път, за да разбереш дали си преразказала важните неща, ако трябва прочети за пети път, ако трябва всичко това го прави точка по точка или страница по страница от урока. Има хора, които запомнят само от едно прочитане, а други от пет. Има хора, които си научават всички уроци за 1-2 часа, а други за 5-6 часа. Когато учиш бъди сама в стая, помоли никой да не влиза, ако трябва чети на глас, няма нищо срамно да четеш на глас, а не на ум, спри всичко, което те разсейва. Всеки човек е различен, така че сама трябва да разбереш как да учиш, за да запомняш. Успех и горе главата!

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На мен лично да си науча един урок идеално ми отнема поне два или три часа.. Но си казвам ''Струва си! ''.. Умея да се мотивирам сама.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз в стаята съм си направила плакати на който пише някакви правила и като цяло най-важните неща.. *по испански език*

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Четене.. Това е главното! Аз доста бавно уча уроците и повтарям по едно изречение по 30 пъти, но накрая се получава.. Отнема време, но си струва! Вземи си някакви помагала също така или се консултирай с някого. И запомни.. оценките далеч не са най-важното нещо!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всеки ученик има слаби оценки.. Когато аз не разбирам нещо отивам и искам помощ от баща ми без значение, че съм девети клас. Ако имаш към кого да се обърнеш направи го! Сайта Уча. се ми помага също доста!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз винаги започвам училище с доста слаби оценки, но завършвам с високи! Лично аз не съм спала понякога, за да си науча дадено нещо, но това не е много хубаво. Много по-добре е да си научиш и да се наспиш, за да си бодра на сутринта.. тогава ще запомниш повече! На мен ми помага когато пиша.. Пиша едно и също изречение по много пъти. Също така от скоро започнах да си разказвам даден урок и да се записвам на телефона и след това го пускам и се слушам и ми се набива в главата-ТОВА НА МЕН МНОГО МИ ПОМАГА!

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Доста натоварваща е програмата-няма спор. Ако имаш възможност отиди на уроци..

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2736f0b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен трябва да отделяш време повече на нещата, който са ти интересни на ТЕБ. Не казвам, че не трябва да учиш и по останалите предмети но някой неща, като цяло за нищо няма да ти потрябват..
Аз си учех уроците като песничка ;дд Или пробвай по метода на мисловните карти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7dca9eb5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Сядаш в стая с маса и стол (или както ти е удобно). Целта ти е абсолютна тишина. Четеш, , водиш си записки, изпитваш се сама.
Ако нямаш такава стая, в библиотеките има много място. а... И си спри телефона.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3770873204
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Подкрепям напълно номер 5 - това е и моят вид учене.
Но при съвременното образование където имаш по 6 -7 предмета за утре всеки с по 4 - 5 страници урок. Това което може да се направи е да слушаш внимателно в час и като се прибереш да прочетеш уроците още веднъж, най - много да подчертаеш важните неща, да се опитваш да ги запеметяваш време едва ли ще имаш.
Но на свързаните уроци трябва да отделяш специално внимание - такива са математика, езици.

Аз съм против нашата образователна система - обикновено ставаш в 7 в 8 си на училище и 7 - мият час кога свършва но обикновено към 15 часа вече си седнала да учиш - май че минаха 8 часа занимавайки се с училище, че това е една работна смяна.
Ако кажем че ти отнема 1 час на предмет - то събрахме 15 - 16 учене.
И какво само да учим и да спим - да това се иска от нас - Но за бога само това ли е живота - ами човек има и други потребности.

Но в защита на образованието може да се каже - за всеки предмет има отделна оценка. И ти си свободна да учиш по тези който ти допадат.

А пък майка ти да си успокой малко нервите - какво ти се кара? Толкова можеш, толкова правиш. Ти не я караш да работи по 16 часа днеска. Пък и живота си е твой - никой няма право да те съди как да го живееш. Ако толкова не може да го преживее, това че си донесла една двойка да вземе нещо хапче. Не ? се е ходило на родителска среща - че кой пък я кара, като не иска да не го прави - тя си решава.

Много хора си отдават живота да учат - да имат по - високо образование, но не успяват да се реализират.
Повечето знаещи не разбират, че не ти трябва да си много знаещ - а предвидлив - тоест важното е само да знаеш как да си осигуриш, това което ти трябва.
Работата е там, че образованието е само вариант да се реализираш в живота - нещо което можеш и да не използваш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bbbe480ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Големи ученолюбивци имало... Аз лично от 6 клас насам не съм седнала да уча сериозно урок, освен по история. Принципно уча пред компютъра - прочитам една точка от урока, разсейвам се с нещо друго, 3-4 мин. след това прочитам следващата точка. По история госпожата държи да знаем много, затова там си разказвам уроците на лист с мои думи, по разбираем за мен начин и така научавам и урока. По останалите предмети с 1 прочит на урока ако съм концентрирана го запомням, но да си призная ме мързи да уча... ;д Не си давам много зор, пък пак имам само 5-ци и 6-ци. В класа имаме и зубъри и хора, които учат стабилно, но имаме и такива, които не пипат учебник, пък и те завършват с 4-5. На контролни преписваме и си помагаме един на друг. Не виждам защо трябва да се затормозявам с нещо, което не ми е интересно само заради някаква си оценка, която така и така ще я изкарам и без много зор. :) Уча предметите, които са ми интересни и имам желание за познания върху тях, останалите - каквото дойде.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6a6ad40bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз отначало ги зубрех с часове и ги помнех до няколко дена, сега вече ми трябват само с 1-2 прочита, за да запомня урок до близо две седмици... Не очаквам да седнеш и да си назубриш уроците, но все пак така стана при мен.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ed50fbc5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ще ти предложа и моят трик. Когато имам много за учене, примерно по география, чета веднъж урока. След това втория път изваждам на един лист най- важните неща които трябва да запомня и чета всичко което съм написала още няколко пъти. После си го преразказвм устно и след това излизам някъде с приятели или нещо друго, за да може мозъкът ми да подреди всичко което съм прочела. Когато се прибера вкъщи си го разказвам два-три пъти. Така на следващия ден ще си готова. Аз така изкарах 6. Надявам се да съм помогнала.

M. R. 31

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6222d67840
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Въпреки, че съм най умният сред всички 5 ти класове и, че съм в елитно училище аз не полагам големи усилия. Много пъти са ме питали как го правя. Аз мисля, че просто приех училището и образованието на сериозно. Просто сядам без никаква помощ и почва за всеки час да си чета урокът( по литература не ). Ако ти е трудно да го запомниш слушай от време на време в самият час.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker