Вманиачавам се! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вманиачавам се!
преди: 14 години, 3 дни, прочетена 2800 пъти
Аз съм тийнейджърка.
Изведнъж в живота ми настана голямо еднообразие... Почти нямам мотиви да продължа напред, като изключим, че се интересувам от наука, литература, спортове.
Отдавна съм самотна и по отношение на връзките. Но това е друг въпрос.

Започнах да пощурявам и да се вкопчвам в някои по-"нестандартни", да ги наречем, идеи.
Например ,изведнъж почнах да почиствам стаята много по-често (и с препарати), не си пипам лицето, когато съм в автобус, мия си ръцете веднага като се прибера; хвърлям всички дрехи, с които съм стояла в рейсовете, в пералнята или на терасата. Направо се ужасявам при мисълта за микроби. Особено когато видя роми, бягам ей така, без причина, поне на 50 м от тях. Мия си ръцете през 2 секунди, когато вечерям, защото съм си пипнала джиесема или нещо такова.

Или пък друго... задълбочи ми се страхът от паранормалното, духовете, извънземните. Няколко поредни вечери стоях до 2 часа пред лаптопа, за да гледам филми, свързани с Космоса. После без причина стоях сгушена на стола, без да помръдна, защото се поизплаших. Около час се тутках, докато се изкъпя и си легна. Понякога ме е страх, понякога не.

Сама се улавям, че понякога мечтая, бленувам, сънувам с отворени очи как ако някой ден, живот и здраве, се установя сама в собствен апартамент, ще почиствам всичко (било то с пара или химикали), как ще се къпя, преди да вляза в спалнята, как ще държа книги, техника и други, събиращи бактерии неща в отделна стая и т.н. И знам, че това далеч няма да ми помогне да се изолирам от бактерии и патогени на 100000%, но пак... мечтая.
Не е правилно, но... така си изпълвам времето вече. :X Някакви идеи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 дни
hash: e2a044d071
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Идея: Да потърсиш помощ. Това са фобии. Отиди на психолог или нещо такова.

 
  ...
преди: 14 години, 3 дни
hash: a745d73c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така ... Първо забрави за бактериите и за паранормалните явления. Бактериите и вирусите са навсякъде около нас, но за това пък ние имаме имунна защита, която не им позволява да ни разболеят. Хубаво е, че си станала чиста и подредена, но не прекалявай с това. А относно пара нормалните явления, те са в нашия мозък. Това са съвсем естествени и елементарни неща, които ние не можем да си обясним и за това се страхуваме от тях.

Препоръчвам ти да забравиш за тези неща и да се радваш на живота. Излизай насам-натам с приятели, по кафета и т.н.. Такива хора като теб (и като мен :D) със странно и различно мислене, обикновено са добри в изкуствата. Например музика, рисуване, пеене, писане..., така че пробвай да се развиеш в някое такова. Убеден съм, че ще ти провърви. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 14 години, 3 дни
hash: bdeb717945
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тази фобия я има и МОНК :D

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: 117fabf02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм момиче на 24 и напоследък се държа по подобен начин. Започнах да подреждам вкъщи, когато нещо не си е на мястото изпитвам непреодолимо желание да го оправя. Постоянно си мисля, че ръцете ми са прекалено мръсни и ги мия или пък ако няма вода наоколо често използвам мокри кърпички. Не се страхувам от самите бактерии, а по-скоро се чувствам някак си странно ако не съм си измила ръцете. Относно паранормалните неща - и аз се страхувам от тях. Но при мен този страх е породен от четенето на такава литература и гледането на подобни филми. Ако това ще те успокои - не си сама :)

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: f078d2023d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това са натрапчиви идеи. Защо вместо да мислиш как ще правиш тези неща в новото си жилище, не помислиш, че няма да ги правиш?...Не е толкова страшно нещо, можеш да го контролираш и в крайна сметка, да излезеш от това състояние, но само ако го искаш. Можеш да контролираш мисловния процес...например като ти се яви желание да си измиеш ръцете, кажи си, че няма нужда. Като те пришпори отвътре да изчистиш стаята пак си кажи, че е чисто. Има някакъв натрупан негативизъм, който избива под такава форма.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 дни
hash: c96b23ced5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм горе-долу така.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: 9af514990e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   1 е прав, а другите да не говорят глупости! Развитието на такива фобии е предизвикано от силно психическо разстройство... не може просто "да излезе навън и да забрави"!
Преодоляването на такива състояние изисква много силна воля и външна помощ. 3 спомена МОНК, така е, и той ги имаше тези фобии, но той имаше гувернантка с него, нали?
Не знам какъв е случаят точно, не е ясно защо така се е променило момичето, но ако усеща че има нужда от помощ, има кой да се притече.

М.

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: f078d2023d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е, в какво се изразява помощта, 8? В хапчета ли?! Или в безсмислени разговори с психолози, които не се интересуват от тебе, дори и след като си плащаш...?
И не казвай на хората какво да говорят! Всеки има право на свое виждане и мнение.

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: 6dcc0dfc14
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хапчетата са (може би) 95% безмислени, за психолозите си прав/а, и те са един сорт...

Помощта се дава от близки и приятели или роднини. Те са хората, които са най близки и ще имат по-близък контакт с човека.

Да, всеки има право на мнение, но според мен, предишните няколко коментара са от тип "празни приказки". "Искам рокля –> ми мисли си за нещо друго" става. Но когато човек страда от психически болести, такова самовнушение не дава ефект... Ако ставаше толкова лесно, момичето нямаше изобщо да пише. И аз съм изпадал в хронични депресии и мании, и единствено волята на родителите ми, и само няколко познати, ми помогнаха да преодолея по-сериозни кризи...
Това е моето мнение...

М.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: f078d2023d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, 10. Хубаво е, че си получил помощ в трудна ситуация. И аз съм била в депресия и излязох от нея не толкова с помощта на близките...не, че не са искали да ми помогнат, но нали знаеш: помогни си сам, за да ти помогне и Господ.....излязох от депресията като взех съзнателно категорично решение, че ще се оправя.Та, моята мисъл беше, че като проявиш малко воля и желание да си решиш проблема, ще ти дойде и помощ.
Но ако само разчиташ на помощ от вън, ще го закъсаш много. Поздрави и се радвам, че си преодолял проблема.

 
  ...

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: a06508c953
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ви, хора!
В крайна сметка знам, че няма да я преодолея, но... нека си е част от мен пък. :D
От авторката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker