Как да събера пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да събера пари?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1994 пъти
Здравейте, момче на 14 години съм :) Доста запален геймър съм си и напоследък по-новите игри не ми тръгват на моят компютър от преди 3 години, и реших да си купувам игрална конзола която струва около 350 лева, но не знам как да събера тези пари :/ Родителите ми ми дават достатъчно пари, но не искам да харча парите които те изкарват с много труд за конзола, а спестявам от тях някой ден да ги харча за нещо по - смислено. Абе с Една дума искам сам да си изкарам парите... И не ми казвайте харчи ги за нещо по-смислено, например учене... винаги до сега съм бил отличник и ще продължавам да бъда :) Кажете някакви начини как мога да изкарам тези пари горе - долу за година? От малък град съм и не мога да раздавам флаери и такива неща :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5201b40dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети внимателно това и всичко ще ти стане ясно!
http://neverojatno.wordpress.com/2012/09/06/gospod/

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b7277f2ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Айде без излишни коментари , а ?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 65b3f79033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Предполагам ще си купиш ps3 или x360 и за какво? Излязоха преди вече повече от година осмото поколение конзоли. До 1-2 години макс, игрите за старите кашони, които са още от около 2005 игрите, които излизат ще ги броиш на пръсти. Също ще трябва да даваш по 100 лева за 1 игра, защото, ако си я купиш, нова не можеш да я хакнеш, просто защото няма и хак.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cd35e339be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стани блогър и прави рецензии за игрите които си играл - в сащ правят пари и по този начин.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 24b74c2ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   стипендия, спестяваш от закуски, по празниците каквото ти дадат, рожденни дни и така..

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0a6872fc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Залагай на мачове. Ако не спечелиш, то може пък да изгубиш и това, което имаш. :-))))
Абе пич, каква работа на 14? Хората в БГ масово квичат, че няма работа, та кой ще те вземе тебе със сериозната идея да ти плати. Изчакай 5-6 години, когато ще можеш да работиш нещо и си купи каквото искаш. Цял живот има да играеш игри. Сега си мислиш, че като възрастен ще си супер сериозен и няма да се занимаваш с такива работи, но като минат годините, ще видиш, че пак ще си същия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d2ef12dca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хубаво разсъждаваш и това, че обичаш да играеш игри няма нищо лошо.
Откажи се от някой други удобства и попитай родителите си дали може да си купиш конзола. Нищо, че са с техните пари.. те за това работят за да имаш всичко което те прави щастлив.
особено щом казваш, че си отличник - няма да получиш отказ :)
и те ще се радват ако те видят щастлив..
само гледай да не си развалиш успеха защото родителите ти ще съжаляват!
щом си от малък град, няма как да изкараш пари (то и в голям да си.. пак трудно)
може да искаш конзола за нова година с уговорката че ще намалиш други разходи и че няма да искаш нищо за следващия рожден ден и т. н,

успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5fecf27d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Копай биткойни. Между другото добре разсъждаваш и точно така като теб са се форирали някои от най-големите бизнесмени. Искали са да са независими от малки.

Чувал съм едно първолаче да си изкарва дребни пари от правене на гривни. Нанизвало си е маниста на конец и ги продавало на съучениците си по 50 ст.

Питали са го как се е сетило, а то отговорило, че питало майка си как да изкара някой лев. Тя му казала просто в продължение на няколко месеца каквото и да види да си задава въпроса "Как могат да се изкарат пари от това". И то каквото и да е видело, си задавало такива въпроси. В началото не се е сещало за нищо, но след няколко дни, когато това му е станало навик, започнало да се сеща за все повече и повече неща. Просто мозъкът така свиква да работи и да измисля решения за на пръв поглед трудни ситуации.

Тренирай го това, все ще измислиш нещо, но трябва и търпение. Но имай предвид, че това ще ти помогне адски много в живота като възрастен. Няма да работиш за жълти стотинки като вашите, а за теб ще работят хора.

Помисли за всичко - от какво имат нужда твоите приятели, какво биха купили от теб, на улицата като видиш нещо се замисли. Просто мисли! Наготово никой няма да ти даде решение, а и не е добре да свикваш някой да мисли вместо теб. Като пораснеш, сам ще се убедиш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6a23431e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Спестявай пари от закуски (взимай си храна от вкъщи).
Върши задължения срещу пари (аз разкарвах кучето на съседите :D)
Откажи се от някои екстри – кино, кафета...
Щом си отличник, пробвай се за стипендия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fbc5d7196d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мен на ден ми дават за закуска по 1- 1. 50- 2 лева, различно. Аз си правя сандвичи от вкъщи и си кътам паричките, които спестявам в една касичка, но гледам родителите ми да не разберат какво правя, поради причината, че майка ми веднага ще каже "О, ами ти щом от понеделник не си си купувала закуска си ти стоят парите, значи няма нужда тази седмица пак да ти давам". Е, аз съм момиче и си ги пестя за съвсем други неща, ето сега например ми е нужна нова преса за коса и възнамерявам със спестените пари да си купя. Гледам да не ходя много много по кафетата, намалих и киното, но какво толкова. Защо трябва да си харча парите навън, като в къщи си имам всичко необходимо и нашите са го купили. Опитай като мен, не е голяма мъка да се храниш с домашни сандвичи. Ако те е срам от съучениците си, си яж сандвича по пътя и докато стигнеш училище ще си го изял. Или ставай 15 минути по-рано и яж вкъщи. Опитай, не е трудно! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 73db3ef34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 10 - какво му е срамното в домашните сандвичи? Можеш дори да ги оправдаеш с диета, ако накараш майка ти да купува черен хляб някакъв.
Аз също така си събирах пари за всичко като ученичка, но не съм се крила - изкарваш си сандвича като бял човек в междучасието. Нима мазнотиите в училище са по-добри?
Инвестирай обаче в красива и шик кутия за сандвичи - дори другите ученици ще почнат като теб.
Аз съм майка на ученик в началния курс и не искам да яде боклуците в училище - затова има интересна кутия за сандвичи, в която му слагам всяка сутрин здравословен сандвич и отделно ябълка му слагам в чантата и минерална вода. Отделно той си има по 1, 50 лв. джобни дневно за свои си нужди и да се научи да борави с пари и ако иска може дори боклуците в училище да яде - не го следя, но поне има избор. Моят съпруг не е българин и на Запад всички деца си носят храна от вкъщи. Съвет-съвет - инвестирайте в хубава кутия за сандвичи, дори може сами да си направите от обикновенна кутия с някакви ваденки и рисунки нещо оригинално и ще видите, че и вашите съученици ще видят от вас и ще почнат да си взимат храна от вкъщи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker