Раницата ми е 8 килограма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Раницата ми е 8 килограма
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2219 пъти
Здравейте както разбрахте от заглавието раницата ми е много тежка. Аз съм момиче-7 клас и просто не мога вече да я нося. гърбът и раменете ми ме болят всеки ден и стойката ми също е неправилна. Тежи толкова много заради всичките помагала които изискват да имаме. По математика са два дебели сборника по география имаме 3 тетрадки със задачи за домашно по бел сборника е само 1 но пак тежи много. Какво да правя? Как едно моиче-50 кила трябва да носи раница-8

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: b0ad847946
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Всички сме минали през това - задължитено трябва да се стремиш да ходиш изправена и винаги раницата да ти е на двете рамена. Иначе има раници с колелца...можеш да спестиш много тегло от тетрадки, ако имаш една тетрадка и после в папки всяка вечер да нареждаш по всеки предмет какво си писала. Може да се разберете и с човека по чин да носи всеки различни учебници и така да имате на чин един учебник.
И аз иначе преди мъкнах учебници, в гимназията разбрах, че изобщо не ми трябват...и дори в последните 2 г. почти никой не носеше учебник, а в университата имах всичко на компютъра и си носих само него, бяхме се организирали и имахме място, от което виртуално всеки можеше да си изтегли сканираните учебници :).

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f2bf182b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Много познато! Като дете имах рани на раменете от мъкнене на тежка раница! Отвратително! Така, че освен да ти съчувствам не знам какво да ти кажа. На Запад отдавна са намерили решение на проблема, ама не знам защо не го прилагат и тук. А именно всеки си има два комплекта учебници и шкафче. Единият комплект стои в училище, другият вкъщи, а ти си носиш само тетрадките. Другият вариант го открихме с моя приятелка в гимназията. Стояхме на един чин и се бяхме разбрали кои учебници ги носи тя и кои аз. И така имахме един учебник на чин и носехме доста по-малко неща. Защото то иначе не си е работа да го мъкнеш цялото това всеки ден. Само беше проблемно когато една от нас отсъстваше, че тогава другата се оказваше без половината учебници.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f77e3dced8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   повдигаш въпросът на майка си и баща си иначе ще ти остане изкривяване, и на учителите, ако не прояви разбиране на директора, който няма да те защити, разбира се. Най - добре е да се обадиш на репортер, на телевизия, иначе няма да те вземат сериозно. Мисли първо за здравето си, защото седми клас ще мине, а изкривяването остава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b0ad847946
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, не знам ти за коя държава говориш, но аз навремето работех като детегледачка в Германия и нямаха децата 2 комплекта учебници, а просто ги карахме и взимахме от училище и заради педофили и други проблеми. Чантите иначе там също са много тежки, а учебниците поне до 4 клас. съм видяла, че бяха много стари и разкъсани - безплатни бяха, но съм хващала букварче от 80-те години!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b2dee836a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това е ужас. Предполагам носиш и други неща в тази чанта, та е толкова тежка, други учебници и т. н. Няма ли как с човека, с който седиш да се разберете един ден той да носи определени учебници, ти пък други и да гледате от един? Ние така правим. Също и някои тетрадки - ако има предмети, по които не ви проверяват тетрадките, купи си е една с разделители, не толкова дебела и пиши по няколко предмета в нея. По принцип даскалите не дават това, ама защо да пишем по всичко в отделна тетрадка и само да ги мъкнем?? Ако си имате шкафче в стаята, което може да се заключва или е скришно, тоест да не може от другите класове някой да дойде и да ви ограби, например, и си в добри отношения с твоя клас, защо не си оставиш някой сборник, който ви е само за работа в клас във въпросното шкафче? Търси начини, по които да можеш да носиш възможно най-малко неща. Аз съм 11 клас, момиче, също около 50 кг. И аз, ако носех всичко щеше да ми тежи адски много, ама няма кой да се тормози :D.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3ee59cf0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   говори с вашите да си намалиш тетрадките. Аз към 8-9 клас почнах да ходя с 2 тетрадки - една за математика, физика, химия и другата за история, география, БЕЛ и тн.... Пък повечето от учителите преподаваха урока просто като го разказват все едно от учебника директно и ни диктуваха и пишехме всичко, което казват. Като го осъзнах това почнах да пиша много по-малко от това което ни карат просто защото същата информация я има в учебника после.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e117f265f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно поради тази причина, в Българските училища би трябвало да имате ученичешки чкавчета с катинар. В чужбина е така и вярвай ми много ме олеснява. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d57a6cceff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много отворени станахте, аз едно време си ходих на даскало и не се замислях въобще колко ми тежи раницата... мамини златни!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2054db3b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На твоите години и аз мъкнех, все ми взимаха учебниците съученици, че не носеха те, мъкнех всичко за тоя, дето духа. Сега съм на 28 години и имам неправилна стойка и болки в гърба, ежедневни! Пази си здравето, ако трябва и не носи всичко, един ден ще си благодарна на себе си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c4d445e292
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ха! Раницата ти била 8 кг. Ти момиче ли си или баба?

Ще ти дам един малък съвет, който сигурно няма да послушаш (или родителите ти няма да одобрят). Но все пак.

Защо носиш учебници изобщо? Задачите, които правите няма ли ги на дъската или не можеш ли да гледаш от учебника на някох съученик ако се налага? Само ви промиват мозъците с глупости, не ви дават да си поемете един дъх от учене на глупости, а образованието така или иначе не струва в тази държава. Ако имаш мозък в главата - това е страхотно. Повечето хора нямат.

- Моята идея е да си носиш само най-важните учебници, но в никакъв случай всички, които, предполагам, така и така не използвате в час.

- Направи си и една голяма тетрадка по "Всичкология", където да си записваш всичко и да си учиш от нея, вместо да се ровиш из милион други тетрадки.

- Може би и още една тетрадка по математика ще е добре, защото там се изписват бързо страниците.

Така де, аз спрях да нося раници още в осми клас. Преминах на торбички, където носех единствено тетрадки по всичкология и от време на време някой учебник и така до дванадесети клас. В началото това досаждаше на учителите, тъпите ми съученици и особено родителите ми, но постепенно свикнаха - а учебниците държах вкъщи, където им е мястото :)

(ти си момиче - можеш дори в чантата да си носиш нещата)

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 29feac7b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Говорете с учителите. Може да съберете пари и да купите шкафчета. Или с директора на училището, който иска да даде пари и да се направят определен брой шкафчета. След училище нали знаеш по какво имаш домашно и само него учебник и тетрадка ( по въпросния предмет ) взимаш. Другото го оставяш там и на другия ден мисля, че ще е по-лека раницата. :))

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 522c951314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кажи на майка си и баща си ако са разумни родители и мислят за твоето здраве ще говорят с учителите и ще направят нещо по въпроса.Дали ще те водят и взимат от училище,дали ще оставяш половината неща там те ще решат,но би трябвало да предприемат някакви мерки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f2bf182b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Казвате да не се глезела, ние как е едно време сме мъкнали и т. н. Е, да мъкнахме и за това сега половината от нас имаме проблеми с гръбнака, изкривяване и болка. Така, че авторке, не ги слушай, ами помисли как да си облекчиш положението, че да не те боли гърбът един ден. А иначе има няколко решения. Купуваш си втори комплект учебници и ги оставят в училище (в някои училища дори шкафчета има, но по незнайни причини не се ползват). За това обаче трябва да се разбереш с учителите защото някой трябва да ти даде ключ за въпросното шкафче. Ако това не става, се разбираш с човека по чин кой кои учебници ще носи и така мъкнеш само половината неща. И третият вариант, купуваш си малка пътна чанта с колелца. Всъщност вече продават и специални училищни чанти на колелца, но не знам защо са предназначени само за малки ученици и са все с разни картинки. Нищо против Барби, ама някак не върви гимназистка да ходи с розово куфарче с Барби на училище. За това потърси си просто по-малка пътна чанта и си я влачи точно както хората си влачат багажите по летищата. Единствения проблем е, че ще трябва да я мъкнеш нагоре надолу по училищните стълби, за това гледай самата чанта да не тежи много, най-добре е да е просто раница с колелца, така че при нужда да можеш да я слагаш и на гърба си, пък после по улиците да я влачиш, а не да я носиш на гръб. Май за тези три решения се сещам. Дано съм ти била полезна. И си пази здравето, че да знаеш колко е неприятно да те боли гърбът...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2d75698afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Или тренирай и зоби медикаменти за здрав гръб или ходи до училище с пазарска количка. =]

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1cdcbdd557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   E, аз съм късметлийка тази година. Имаме шкаф от учебници от миналите седмокласници и носим само тетрадки и учебни тетрадки, които са си малко и винаги раницата е лека. Иначе за да не ти тежи раницата толкова.. нз, с човека, който сядаш се редувайте кои да носи учебниците.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1cdcbdd557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   E, аз съм късметлийка тази година. Имаме шкаф от учебници от миналите седмокласници и носим само тетрадки и учебни тетрадки, които са си малко и винаги раницата е лека. Иначе за да не ти тежи раницата толкова.. нз, с човека, който сядаш се редувайте кои да носи учебниците.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d4623d284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   1. Със съученикът ти до теб се редувайте кой да носи учебниците.
2. Пиши на листи и после слагай нещата в папки.
3. Носи раницата и на двете рамена.
4. Можеш да вземеш раница на колелца.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5963f5ce44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   С момичето, с което седи ме заедно сме си направили график на учебниците и раницата не е толкова тежка. Направете си и вие

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker