Как да си събера пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да си събера пари
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2064 пъти
Много бих искала samsung galaxy trend 2 (харесала съм го не ми пишете за друг). Имайте предвит, че живея в блок, който няма кучета и мързеливи хора. Не искам да моля майка си или баща си да ми го купят искам да се справя сама. Благодаря ви предварително.
P. S На 14 съм и получавам по 10 лв на седмица, които ползвам само за транспорт

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4b7272fbe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   ами пробвай да събираш парите който ти дават за денят а и идват празници а по празниците дават пари..

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e98da135d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Взимаш една прахосмукачка и отиваш в гората! Те растат по дърветата, а сега като е есен масово падат по земята. За един ден ще събереш за 10-ина телефона, щом не си от блок с мързеливи хора, а това ще ти даде възможност да размислиш и върху марката/модела на телефона. Сигурни сме, че ще направиш правилния избор, щом като нямаш кучета да ти джафкат на главата!

Втори вариант: тичаш след транспорта и след около 100 седмици (~2 години) спестяваш за истински телефон.

Третият вариант с чалга-стайла и магистралата няма да ти го казвам, че ще ме изядат тука, макар че вече си на 14 и имаш законно право.

P.S. За какво ще използваш телефона - някакви важни делови разговори ли имаш или да си учиш нещо уроците с него?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: dde0d5a269
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ако заделяш от тези 10 лв. на седмица по 50 ст., което хич няма да ти се отрази на парите, ще си ги събереш. Точно за 7 години. Тъй, че давай. Заделяй си по 50 ст. на седмица и за 21-вия си РД ще си имаш нов телефон.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8d1c38bd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Идват празници, помоли вашите да ти дадат пари с които да купиш подаръци на близки и приятели. Е, ще купиш подаръци, обаче гледай да ти останат малко пари, които веднага си скрий някъде за да не се изкушиш да ги изхарчиш и всеки път като ти останат пари ги прибавяй към тези. Знам, много бавно се събират така, но преди известно време и аз събирах пари така за една скъпа вещ, която исках да имам. Днес ми останало левче, на другия ден два, после пак и така няколко месеца докато си събера парите. Вярно, аз съм много по-голяма от теб и можех да си купя въпросното нещо още денят в който взимам заплата, ама после половим месец щях да карам само на хляб и вода и за това реших, че е по-умно да събера парите постепенно, а не да си отворя огромна дупка с бюджета за месеца. Пък и така е много по-готино и после се радваш много повече на въпросното нещо, като си си мечтал за него толкова време и знаеш колко усилия ти е струвало да събереш парите. Докато ако го получиш на готово ще му се радваш и после ще ти омръзне. Пък и за мен това беше добър начин да си докажа, че когато имам цел мога да пестя, а не съм такава невероятна прахосница, каквато се опитва да ме изкара мъжа ми. За това умишлено не извадих на куп цялата сума, а положиш усилия да я събера. Учи те и на търпение и на спестовност, а и пак ти казвам накрая радостта е много по-голяма като събереш парите.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: df611b94bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Парите ги използваш само за транспорт... защо не си изкараш карта за автобус?

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1399dcdc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Скъпи върви в гората там има банки качиса и
ще си вземеш пари

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 01a8451eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами попринцип аз като ми трябват пари така правя - всичките ми джобни (5лв. на ден) си ги събирам, не си купувам нищо ( но аз живея в малък град и не ми т рябват пари и за транспорт). По празниците, всичко което ми дадат (а те горе-долу се събират по 150-200лв. ) - отива при парите, които събирам. И така за около 5 месеца (зависи колко струва телефона, но аз съм с iPhone 5s и ги събрах за горе-долу толкова време) и си събираш парите. Но в твоя случай, щом плащаш за транспорт, гледаш максимално да не го използваш или пък всичко което ти остане, дори и 2 лв. да са - да отиват при парите за телефона. Също можеш да кажеш на вашите да ти увеличат с 5лв. джобните на седмица (не знам какви са възможностите ви, но пък 5лв. няма да ги затрудньт) и хоп - още 20лв. на месец.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 01a8451eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами попринцип аз като ми трябват пари така правя - всичките ми джобни (5лв. на ден) си ги събирам, не си купувам нищо ( но аз живея в малък град и не ми т рябват пари и за транспорт). По празниците, всичко което ми дадат (а те горе-долу се събират по 150-200лв. ) - отива при парите, които събирам. И така за около 5 месеца (зависи колко струва телефона, но аз съм с iPhone 5s и ги събрах за горе-долу толкова време) и си събираш парите. Но в твоя случай, щом плащаш за транспорт, гледаш максимално да не го използваш или пък всичко което ти остане, дори и 2 лв. да са - да отиват при парите за телефона. Също можеш да кажеш на вашите да ти увеличат с 5лв. джобните на седмица (не знам какви са възможностите ви, но пък 5лв. няма да ги затрудньт) и хоп - още 20лв. на месец.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker