Неразбрана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Неразбрана
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1578 пъти
От доста време се опитвам да помагам на хората, които пишат тук, а ето че сега и аз имам нужда от подкрепа... Или просто исках да споделя. Моля моята, , история " да се публикува защото наистина е важна... Поне за мен. Също така се извинявам за възможните правописни грешки, които сигурно ще допусна, но пиша от телефон.

Аз много обичам да чета. Харесва ми момента, в който отворя една книга и попадна в свят, много по - вълнуващ от моя. Харесва ми момента, в който се сближавам толкова много с героите, че те започват да стават нещо като мое семейство. Не съм любителка на ученето, въпреки че се справям добре, даже до пети клас отлично. Чета художествена литература. Всъщност всичко започна от миналата година. Тогава разбрах колко е хубаво да четеш, без да се превръщаш в, , смотан зубър " или нещо такова... Наскоро... Преди половин година, че и повече, започнах да чета една книга. Казва се, , Игрите на глада ". Сигурно някои от вас са я чели... Светът на Колинс веднага ме грабна. Книгата стана част от живота ми. В нея има много послания, тя наистина е много ценна книга... Там е работата, че някой беше глупав да направи филм по нея. Така де, ако някой просто гледа филма, няма как да разбере истински ценното в историята. Такъв беше случаят и със съучениците ми. Те започнаха умишлено да ми се подиграват и да ме обиждат, че чета тази поредица, по простата причина, че те само са гледали филма, в който се набляга само на кръвта и убийствата... Да не говорим, че не могат да я разберат... Не че се изкарвам за много мъдра, не съм, просто те не биха я разбрали. Както и другите книги, които чета. Но въпреки това никога не съм гледала към тях с пренебрежение, винаги съм ги уважавала. Разбира се, след всички обиди аз се разтройвам много, плача.. Не съм луда, просто тази поредица ми е като... Като най - святото нещо, което притежавам... Другите не разбират колко е ценно четенето за мен. Докато ме дразнеха приятелите ми бяха до мен, но... Чувствам се неразбрана.
Съжалявам, че ви изгубих времето, сигурно ви се вижда смешно. Ще остана анонимна, защото тук сигурно ще има много хора, които ще ме обиждат също. Коментари от типа да спра да се филмитам, че трябва да живея в реалността и че съм тъпа, глупава и т. н. са излишни. Наслушала съм се на много обиди. Исках просто да излея чувствата си. Моля отново историята да бъде одобрена. Лек ден на всички, късмет във всичко... И нека шансовете са винаги на ваша страна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: c30c46cfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Спокойно, и това ще отмине! Знам, че сигурно ти е неприятно, но се опитвай да поддържаш все пак някакъв контакт с хора от класа ти. Сигурна съм, че не всички те смятат за зубър и тъй натам глупави определения - просто някои са по-шумни, другите не им противоречат и ти изглежда така все едно всички са срещу теб. Опитай да намериш тези с по-мек характер, говори си с тях за неща различни от книгите (освен ако и те не проявят интерес). Сега си в такава среда, но като порастнеш ще можеш да си намериш хора със същите интереси и тогава ще видиш колко добре ще се чувстваш! Съветът ми към теб е за момента, когато си в клас да се съсредоточаваш върху реалния свят. А и още нещо - аз се радвам, че направиха филми по ИнГ, защото точно те ме накараха да прочета поредицата. Забелязах, че историята е интересна и има политически и социални нюанси, които няма как да се предадат във филма, и заради това ми станаха любопитни книгите. :Р

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f89f80ab83
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   твоите съученици просто искат да си останат прости и с никаква култура, не им обръщай внимание ;)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: bbe0f47515
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Всеки си има предпочитания, разбирания, неща и хора, които му са скъпи на сърцето и осмислят живота. Едно ще ти кажа: Никога, поради никакви причини не се отказвай от нещо, което обичаш. Дори да е с цената на обиди. Откажеш ли се, ще ти е тежко. Всичко добро!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: eeace28963
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да те обиждам, а направо не намирам думи с които да те похваля и поздравя за увлечението. Само хора които са чели даден роман и след това са гледали филм създаден по-него могат да разберат ОГРОМНАТА разлика. Ами помисли колко дълъг трябва да е филма за да може да пресъздаде дословно романа и затова се пише сценарий по книгата и се заснема, но това твоите малоумни съученици едва ли го знаят, а и няма как да го знаят защото не четат. Аз например ако съм чел книгата по която е заснет даден филм никога не го гледам защото се дразня от орязването ?, и се дразня. Затова те съветвам да не се отказваш от четенето, но разнообрази жанра, по този начин се обогатяваш интелектуално и при даден спор си много по-ерудиран, а не да си повтаряш едно-две изречения заучени от някой друг неграмотник и да се мислиш за много умен. ЧЕТЕНЕТО МУ Е МАЙКАТА.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1075b127a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Поздравления, че обичаш да четеш!
Аз съм момиче на 14 години и това ми е любимото занимание. Винаги открадвам малко време от ученето за някоя книга. И на мен трилогията "Игрите на глада" ми повлия, страхотна е. И трите книги ги изчетох на един дъх, но първата книга ми хареса най-много, третата беше най-пресилена и ожесточена. И аз съм на същото мнение за филма – добре, че го гледах след като бях прочела книгите.
Препоръчвам ти няколко заглавия: поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" на Рик Риърдън; "Дивергенти" на Вероника Рот (близка по сюжет с "Игрите на глада") и "Подземни хроники" на Сюзан Колинс (предшественик на "Игрите на глада").
Не обръщай внимание на нападките, явно си много чувствителна, щом приемаш всичко навътре. И аз съм така. Дори си измислих, че и нашият свят е разделен на окръзи и си създадох своя история.
Приятно четене и лек ден! :) :) ?

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b2b5d9cb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Продължавай да четеш !!! Такива като теб останаха малко .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3bfb2952a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами това, че четеш е много хубаво! Това си е вид хоби! И да се пристрастиш, не е проблем, защото е и полезно. Развиваш се интелектуално. И не е напразно губене на време, а напротив! Да четеш не означава да живееш извън реалността! Груба грешка е да се смята по този начин! И не бива да се притесняваш че четеш, а го показвай!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 53a2c01565
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката:
Благодаря на всички за коментарите! Наистина се надявам някой ден да намеря хора, които споделят интересите ми! До номер 5: Благодаря за предложенията за книги, вече съм прочела, , Дивергенти" и наистина е страхотна, а Подземните хроники съм си я купила, но още не съм я прочела, защото нямам много време...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker