Една любовна история. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Една любовна история.
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1652 пъти
Здравейте,
Аз съм едно обикновено 14-годишно момиче... или поне бях. Докато в живота ми един ден, преди известно време, не се появи едно момче. Той не е просто момче. Преобърна живота и мирогледа ми с карата надолу. Той е специален... Той е единствен... Той е моето спасение... Той е светлината в края на тунела... Мога да кажа още стотици, милиони, милиарди неща за него, но предполагам, че вече разбрахте... И сега по същество да ви въведа в историята ни. Както споменах, запознахме се преди известно време. Питате се как?

Във Фейсбук. Дори не сме се виждали на живо. Питате се защо? Ами защото той живее много далеч... дори не е в България... Да, както предположихте не е българин! Той е испанец, живеещ в Гърция. Не, аз не говоря нито испански, нито гръцки. На какъв език разговаряме? Английски. Обичам го повече от всичко. Той също. И сега не бързайте да казвате, че е педофил! Той е на 17! НЕ Е ПЕДОФИЛ!

Запознахме се по супер неочакван начин... Харесах негов коментар в социалната мрежа... и той ме добави. Как започнахме да си чатим? Ами в началото всичко тръгна от футбола. Да, той е футболист. Не бързайте със заключенията, че аз съм някаква златотърсачка, която е с него заради парите! За Бога, този човек ме обича повече от всичко! Готов е на всичко за мен! И сега дилемата, пред която съм изправена- и двамата искаме да сме заедно, но как? Той е готов да дойде и да ме отведе от България на момента... И двамата го искаме... Искаме общо бъдеще... НО КАК? Майка ми дори не знае... Просто не смея да ? кажа, защото е малко стряскащо- искам да прекарам остатъка от живота си с човек, който все още не съм виждала, а и съм на 14. Но разстоянието бавно ни убива. Във връзка сме от вече 4 месеца.

Няма да си кривя душата аз винаги забравям нашите годишнини(защото си имаме повече от 1), но той винаги ми прави някакви супер романтичните изненади.. Последната(на 28 декември) той ми каза "бебе, представи си сега, че сме някъде далеч от града. Някъде до някоя голяма река. Седим. Прегръщам те. Гледаме звездите. Погледни, бебе, погледни! Това е твоята звезда! " и аз така малко учудена питам "каква звезда? " и той: "Тази която ще ти подаря! Честита годишнина"... в този момент поглеждам часовника - 00:00... а аз бях забравила... Моля ви дайте ми съвети! Коментирайте! Не знам какво да правя! Обичам го до полуда! Не мога да живея без него... На нова година ми предложи да дойде да ме вземе. Аз му отказах с оправданието, че не искам да изоставя майка ми сама(в прочие, аз живея само с майка си. Баща ми я напусна). Не можах да му призная, че не съм казала все още на мама. Неговата майка наистина ме обича. Тя е прекрасен човек. Вече съм говорила няколко пъти с нея.

И забравих да спомена, че сме разговаряли относно физическите взаимоотношения и той ми каза, че няма да ме докосне, докато аз не го пожелая, докато аз не стана готова! Много го обичам. Наистина го обичам. Пробвах се да не си включвам телефона и компютъра... след 3 часа бях вече в ъгъла, плачейки, стенейки името му. Пишем и разговаряме 20 от 24 часа в денонощието. През другото време спим. Моля споделете мнението си!!! ОТЧАЯНА СЪМ!

Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1207ef1f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много неловка ситуация... според мен някак ще се оправите

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 55f6049693
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прескачах редове защото на втория абзац вече ми се искаше захапа нож, но основната идея схванах. Текстовете имат невероятното свойство да съставят пълен психологичен анализ на пишещия и ако имаш дарбата да го разчетеш дори без да си виждал човека ще ти стане пределно ясно какъв е той. Няма да навлизам в подробности, просто целта ми беше да ти обясня че съвета който ще дам по долу не е основан на думите които написа, а на начина по които ги написа, по точно - твоя характер и чувства. Далеч не съм от мисълта че те познавам перфектно, но до голяма степен си... кристално ясна.

Първо. Имаш дар слово. Макар и да беше болезнено да чета написаното заслужаваш да те похваля. Ти изразяваш чувствата и емоциите на 14 годишна фръцла с опита на дългогодишен писател. Текста се чете бързо и дава въможност читателя да вникне в това което чете, а не само да схване какво имаш предвид. Моя съвет е, да се занимаваш повече с писане и литература. С годините (надявам се) ще пораснеш и ще осъзнаеш глупавата част на този текст. И тъй като самото писане ти идва от вътре, с малко по зрели теми и представи за света ще станеш чудесен писател, дори и само като хоби. Запази този текст някъде, копирай го на един word файл и го прочети след 3 години.

Сега за твоята "любов". Девойче ти си на 14. Годините на "любовта" (обръщай внимание на кавичките), годините на - искам да съм голяма, искам да си имам мъж, искам сватба, обичам Justin Bieber, кефи ме Disney Channel... и други. Не мислиш ли че не си достатъчно зряла да взимаш такива решения. Да се замисляш за такова сериозно нещо. Не е като да си намериш гадже и да се разхождате в центъра, ако потръгне потръгне ако не ще скъсаме. Живеете в различни държави, говорите различни езици, всяко едно виждане ще изисква огромни усилия и средства и ако сте готови да ги дадете значи нещата са сериозни, а те не бива да са на тая възраст.
Още повече, той е на 17, не казвам че е педофил, не е нужно да е педофил, просто е по голям, и то във възраст в които тия 3 години са от голямо значение. Ако бяхте на 23 и 26 нямаше да има значение, но в тази възраст, след 3 години е все едно след 15. Ще мислиш напълно различно. По същия начин по който той мисли напълно различно от теб.

Моят съвет е: Забавлявайте се, говорете си, станете добри приятели и след години - се срещнете. Но НЕ като гаджета, НЕ като сродни души, НЕ като... каквато и да е версия на любовни другари в живота(това звучи малко странно дори и за мен). Млада си. В мозъка ти е коктейл от хормони. НЕ ВЗИМАЙ ПРИБЪРЗАНИ РЕШЕНИЯ. Говори с майка си. Обясни и всичко, тя ще ти даде съвет, послушай нея. Послушай по разумния.

По никакъв начин не искам да те обидя, всяко момиче минава през тоя етап както и всяко момче минава през подобен. Не целя да те изкарам глупава, просто неопитна във... живота. Никой не се ражда с опит, за това имаме родители които да ни пазят.

Също така по никакъв начин не искам да намекна че приятелят ти е опасен. Не изключвам възможността да е, но не е нужно да е за да не е подходящ за теб в момента.

Пожелавам ти много успехи и щастие, каквото и да решиш, каквото и да направиш. Надявам се след години да гледаш с усмивка на тая случка. Може пък да греша, но едва ли само аз ще съм на това мнение. Прочети и другите коментари. Успех!

~LK~

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bb9931587a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е добре как иска ти да ходиш там, а не той тук? И смяташ ли, че майка ти ще ти позволи да заминеш? Никой няма да те разбере, за съжаление. Единственото решение е да се виждате от време на време като той идва при вас и ти отиваш при него с майка ти. На гости. През лятната ваканция Например. Или някоя друга. Близко е Гърция. До тогава не скърби, а разкажи внимателно историята на майка си... после я помоли да го приемете у вас за малко и тя да го види и така ще е уверена, че той е нормално момче и няма да се притеснява. Усъвършенствай знанията си по английски, за да се разбирате перфектно. Докато станеш пълнолетна ще е така, а после може да заминеш да живееш с него. А може - живеете там, живеете тук. Тоест да разнообразявате. Имаш шанс.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a40c472374
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти кажа едно нещо. Хората са различни и нямай доверие на никого. Отначало нещата може да са супер, но после.... Затова моят съвет е първо да кажеш на майка си и да чуеш нейното мнение, второ да не бъдеш наивна, а да се позамислиш малко, дали го познаваш достатъчно добре за да му имаш толкова голямо доверие. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1207ef1f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Момиче, ти си още на 14! Каква любов, какви 5 лева?

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a8cfbf90a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Любов от разстояние и аз съм имала! Бях много влюбена. Разликата е, че той беше тук, в България, но пак си беше далечко. Нашите много го харесваха, пускаха ме да ходя при него да се виждаме, ходила съм в тях, но не съм спала там. Той не е идвал у дома, но е идвал в града, излизали сме.. и така. Малко по-голяма съм от теб и честно казано не знам как си ги представяш тези неща... на 14 години да напуснеш дома си, да отидеш при някой, който родителите ти не познават и то извън България.. не мога да си го представя. Но.. успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: feefb98a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момче на 16г. Моя приятелка ме запозна с нейна приятелка. Първо тя ми каза че, е на 15 и аз го възприех, но след време като започнахме да си пишем по често аз започнах да се влюбвам в нея, както и тя в мен. Но един ден ми каза че, е на 1314 и аз бях много.... Не знаех какво да правя няколко дена бях със смесени чувства, но започнах да не мисля за това. След време тя ми разби сърцето, но аз не спирах да я обичам. Успях да и променя гледната точка и сме гаджета от лятото. Може да сме в един град, но времето и обстоятелствата малко ни пречат да се виждаме. Въпреки че, нова година прекарахме заедно:-) :-)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1207ef1f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм авторката... малко съм изненадана, че няма хейт, с изключение на номер 5... искам да благодаря на номер 2 за милите думи и искам да кажа, че не съм се замисляла за писане... не вярвам това да е някакъв талант, просто зависи от учителя, а аз съм имала късмета да ми преподават отлични литератури и филолози. Видях на няколко места споменато за езика и искам да кажа, че аз говоря свободно на 6 езика и ако не се разберем на английски, все ще се разберем на немски или сръбски, така че "езикова граница " между нас не съществува. Много благодаря за съветите на всички ви! Но аз съм категорична, че ще продължа връзката си с този човек. Ще ми бъде приятно да чуя още мнения :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 491b70b348
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Оу, това ме връща 4 години назад. Тогава бях на 13 и съвсем случайно се запознах покрай интернет игра с едно момче, което беше с 9 години по-голямо. Започнахме да си пишем на всякакви теми, всичко беше страхотно... и ей така след няколко месеца писане се "влюбихме" един в друг и станахме "гаджета" без да сме се виждали на живо. :D Слагам ги в кавички, защото това погледнато реално не е нищо... някаква си чат любов, илюзии, нищо истинско. Понякога хората са различни в чата и действителността. Да, и ние си пишехме и говорехме 24/7, не е ставало въпрос за секс и не е бил педофил (надявам се), сваляше ми звезди и ми пращаше сърчица, рози и романтични картинки на двойки сред природата, а тогава и аз като теб си представях как се срещаме, как живеем заедно, как бих отишла да уча в София само и само, за да сме заедно и прочие... Сега като се сещам ми става смешно. Тази наша "любов" продължи 4-5 месеца, след което той просто изчезна. Спомням си, че на някакъв празник ми подари подарък по спиди и се чувствах много специална :D но след това просто спря да ми пише и толкова беше... Аз ако се сетя за него отговаряше с по 1-2 думи, така че и аз се отдръпнах. Просто нямаше смисъл, разстоянието беше голямо, разликата в годините също. При вас годините не са толкова фатални, но сега аз съм на 17 и моите връстници гледат да си хванат 16-17 годишни момичета, защото 8-9 клас им изглеждали смешни. Номер 1 правилно каза, че на тази възраст с всяка измината година променяме мисленето си и вижданията за нещата. Гледай си детството и ученето, за любов и сериозни отношения има време.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1207ef1f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Избягай! Отиди при него! Викаш футболистче, иинтересно... Тоя бая пари ще да изкарва. Ще си оредиш живота. Роди му там едно дете и си го вързала до гроб. Ако ще да те зарязва, издръжка ше ти плаща! А и ако е некой добър такъв, ако го пратят в чужбина и ти с него света ше обиколиш. Трансфери-мрансфери ще му се отживееш на живота.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1207ef1f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10, много повърхностно мислене

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker