Алкохол - да пробвам или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Алкохол - да пробвам или не
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1355 пъти
На 18 съм. Баща ми е общо взето алкохолик. Повече от 90% от проблемите в семейството ми са причинени от неговото пиене. Това доста ме наплаши от малък и сега съм момче на 18 което буквално никога не е опитвало алкохол. Може би по два пъти съм лизвал бира, шампанско и вино (и под лизвал буквално имам предвид докосвал езика си за да усетя вкуса).

Доста съм различен от баща си, въпреки че винаги ме е било страх че точно в него ще се превърна. По събирания и купони аз никога не пия и обикновенно ме е срам и лъжа че съм пил. Майка ми винаги ми е казвала че е хубаво да пия по малко за да не се напивам лесно.
Живота ми е гаден, пълен с проблеми, както обикновенно е живота на всеки. Баща ми обикновенно за това се пропива и ме е страх че опитам ли алкохола ще започна да го използвам като решение на проблемите си както прави той. Предстои ми университет, искам да уча медицина. Със сигурност ще ми е много трудно, много гадно, на всичкото отгоре ще съм в нов град без особено пари. Проблемите ще са от всякъде.

Та общо взето въпроса ми е. Мислите ли че трябва да пия. Говоря за малки количества по купони, събирания и др колкото поне да се насладя за 2 часа от живота защото щастието обикновенно липсва в моя живот. Смятате ли, че ако започна да пия има вероятност да стана пияница (може да ви звучи смешно, но за мен е нещо като кошмар, нормално е с такова детство).
Ако кажете - да. Какъв алкохол да опитам първо. Какво е леко и няма да ме напие до припадък като за пръв път.

Надявам се на хубави и смислени отговоря. Моля не мразете. И не започвайте че имам глупави проблеми. Това не е от най големите ми, и определено имам по големи които също съм споделил в други теми. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 38b353a347
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Изобщо не е задължително да пиеш за да си прекарваш времето добре. Излизай с приятели, забавлявай се и не пий! Не казвам, че ако изпиеш една бира ще станеш пияница, разбира се, че не, но щом не ти идва от вътре да го правиш, недей! Не мисля, че някой ще ти се подиграва за това, че не пиеш. Напротив, изкарай си шофьорската книжка, ако още нямаш такава и да видиш как ще се превърнеш в любимецът на всички, който ще ги кара вечер след купона, защото ще е единственият трезвеник. Да не говорим, че аз като момиче се чувствам гадно ако на купон някой солидно почерпен тръгне да ми се лигави, но виж ако има някой сладур който не е пиян и с който можеш да си говориш, това е друго нещо. Така, че имаш още един плюс, че не пиеш. За това не се притеснявай изобщо, ами бъди такъв какъвто си. Който ти е приятел ще те харесва и без да близваш алкохол, а ако не си симпатичен на някого и цяла бутилка да изпиеш пак няма да си му симпатичен, най-много да те вземе на подбив. Предполагам доста пиянски снимки си виждал из фейса, та знаеш как хората си правят майтап с пиянските изцепки на този и на онзи. Струва ли си? После да те е срам да си покажеш лицето пред приятелите си защото те е срам какви си ги вършил предишната вечер. Така, че човек може да се забавлява и без капка алкохол и по-важното е, че на другия ден няма да се срамува.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2354f0e415
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Човешкото тяло няма нужда от алкохол (нито от каквито и да е упойващи вещества), за да бъде поддържано - особено здраво.
Всичко, което хората правят е заради желанието да извлекат някакво наслаждение. Но не винаги нещо, което се счита, че носи наслаждение, е полезно за тялото, ума, интелигентността и бъдещата съдба. Опитът показва, че страданията могат да станат още по-големи. Всъщност неприемането на каквито и да било упойващи вещества е спазване на основен духовен принцип, който цели извисяване на ума, респективно на съзнанието. Упойващите вещества влияят неблагоприятно, независимо от количествата. В този свят всичко е живо, включително и лошите енергии, които са личностни. Тази личностна природа може да се усети, кото се опитаме да и се противопоставим, първо в ума, а после с действия. В повечето случаи я усещаме като наше желание, но това не е така. И като се опитаме да се противопостави, можеме да усетим силата и.

Имам опита и с моя баща, който умря в страшни мъки от алкохол, но понеже винаги съм търсел истината за себе си и заради индивидуалността си, това не би ме спряло да пия. Както и правех, като считах, че мога да контролирам действията си. И приемах това за нормално, както повечето хора. Но когато постепенно взех да придобивам знание, рзбрах, че има по-висша позиция на действие и това е противопоставяне на неблагоприятните влияния. Всички мои познати знаят, че съм направил кръгом и в компания си пия фрешчета и нямям никакви проблеми със себе си

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ac732fbe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не е срамно да не пиеш има такива хора по света колкото и да не ти се вярв. Аз самия съм се напивал 3 пъти през живота си а по принцип не ми доставя удоволствие алкохола. 1 бира да изпиеш не е проблем може да я пиеш на бавни глътки цяла вечер(примерно си в дискотека и надигаш шишето един път на 15 мин). Иначе стига да си знаеш мярката не е проблем да пийнеш малко. При теб страха е че ще изгубиш контрол или ще се пристрастиш, силно ме съмнява това а и имаш добър пример пред себе си(баща ти). Според мен е хубаво да си създадеш мотив поради който да не прекаляваш с пиенето. Аз примерно не пия много защото самия алкохол 1 -во не ми харесва на вкус 2- ро обичам мисълта ми да не блуждае а да е бистра остра и чиста за да взимам правилните решдния до колкото е възможно и 3 -то за да създам добро впечатление у сериозните хора с които по -късно мога да имам бизнес отношения( говоря предимно за колегите от университета). И само да допълня ако не си инвалид, смъртоносно болен или психично болен живота не е гаден и би могъл да постигнеш много! Не мисли на проблемите като проблеми а като на препядствия които ще те калят и ще те направят по-силен.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1a777a6a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако не пиеш никога, цял живот ще се чудиш какво е това алкохол, какво си изпуснал, дали е щяло да ти хареса. Любопитството ти ще расте, ще започнеш да идеализираш алкохола. В един момент няма да издържиш и ще си кажеш, нека опитам. Тогава цялта жажда, която си я подтискал и таял, ще се отприщи и може и да не можеш да спреш. Може да не стане веднага, може и с години да стане, но очти сигурно концумацията ти ще се увеличава дългосрочно.

Затова няма да ти казвам да не пиеш. ЩОм искаш да опиташ, опитай, но се наблюдавай. Засичай се колко пиеш. Ако в началото си се напивал от 100 мл, а след време си започнал да се напиваш от 200 мл, значи си започнал да развиваш толеранс към алкохола. Тогава спри за известно време. Месец-два-три не пий изобщо. После пак си пий при повод по малко. Но смятай, че изпуснеш ли този момент с толеранса, после и съзнанието ти се променя и съвсем ще оттървеш коня у ряката и после става верижна реакция - омагьосан кръг, от който няма измъкване.

Още повече че ти си предразположен генетически, щом баща ти има проблем. Според световната здравна организация умерена консумация се води до 210 мл абс. алкохол на седмица за мъже и 140 за жени. Освен това трябва да имаш поне 3 дни в седмицата без капка алкохол. Това трябва да си го следиш, защото прекрачиш ли го, става опасно. Моят баща също е алкохолик и аз затова си пия, но умерено. Спазвам си това правило. На 2 пъти се е случвало да ми е проблем да се огранича в него и веднага ми светва лампата, че изпускам контрола. Тогава спирам с алкохола известно време (до месец-два-три според зависи) да се поизчистя и после пак не ми е проблем да се вместя в него.

Имай предвид, че никакъв алкохол е по-вреден от умерен, но стига да си знаеш мярката. Ако не можеш да я спазваш, най-добре изобщо не пий.

Така че пий, но умната, защото не е шега работа.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 412c8cd69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ?з също не пия. Ама изобщо. Просто алкохолът не ми харесва, не ми "дава" нищо. А никой в семейството ми не пие до степен алкохолизъм. Пийват си наш'те по чашка вино на вечеря и това е. Преживяла съм страшно много и повечето тежки събития в живота си и никога не съм потърсила алкохола като съюзник. На 38 съм, ако това е от значение и хич не ми дреме дали ме смятат за смотана, нито, пък, се срамувам за това, че не пия. Съветвам те да продължиш така. Ако решиш все пак да пробваш, прави го с мярка.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5a0b5b91b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е срамно да не пиеш, срамно е да пиеш.
Така че не се срамувай по купоните да казваш, че не пиеш. Не се чувствай по-долу от останалите, които пият - напротив.

Иначе, не почвай. Алкохола води до пристрастяване.
По-лесно е да не го почваш, отколкото после да спираш...нали си чувал, че бивш пияница няма...

А проблеми всеки има. Колкото и да звучи клиширано, алкохола не е решение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bdc46fb668
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аааа, не. Тука много бъркаш. Проблемите не се решават с алкохолно опиянение. Явно си предразположен към алкохолизъм заради баща ти. Ако пробваш, това ще ти е най-голямата грешка в живота. Алкохолът не разрешава проблеми. Само ги задълбочава. Няма избягал от реалността човек, пиейки и напивайки се. Ефектът е алкохолизъм, загуба на чувство за време, място, загуба на работа, постоянна депресия, разбито семейство, загуба на живот. Ако искаш да постигнеш гореизброените - давай смело. Пробвай. Алкохоликът не живее, за да пие, той пие, за да живее. Ще попаднеш в такъв кръговрат, от който няма измъкване. Цял живот. Добре правиш, че не пиеш по купони. Пиенето, наливането пред другите не те прави повече мъж от тях. Не залитай в тази посока, защото отърване няма. Същото е, както с наркотиците. Даже по-зле, защото алкохолът се продава легално и свободно. Не прави опити с живота си, защото веднъж се живее, а алкохолът те събаря дори и от най-високото стъпало. Имаш конкретен пример пред себе си. Виж го на какво дередже е и си направи сам сметката.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9b251130a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Aми aз си пия сокчетa/ фрешове основно и не ми липсвa aлкохол , зa дa си прекaрaм добре в компaния. По прaзници примерно чaшa вино или чaшa шaмпaнско и товa е , долу- горе 4-5 пъти в годинaтa.
Не виждaм причинa дa пиеш и ти. Пък и си предрaзположен все пaк , син нa aлкохолик си. Не знaчи , че трябвa цял живот дa се стрaхувaш кaк от чaшa вино или еднa бирa ще се пропиеш. Въпросa е дa не зaпочне дa ти се " отвaря глъткaтa " , aко почувствaш нещо тaковa , спирaй нa мигa.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3a39e525e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не е задължително да лъжеш, че си пил.Пак можеш да си изкараш супер. Пък и не е нужно да ставаш пияница като пиеш малко алкохол, когато си на купон примерно. Използвай го само за хубави поводи, но и имай мярка. От бирата нищо няма да ти стане тя е 6% алкохол, но с твърдия алкохол не прекалявай и всичко ще е наред.На всеки организъм се отразява различно..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 62473997fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм дъщеря на алкохолик и също много внимавам. Е, не е като при теб, но повече от чаша вино чат - пат при специален случай не си позволявала Пила съм имповече, разбира се, но забелязвам, че трудно спирам. Пия на нова година две чаши шампанско и това е, а се чуквам често с вода на наздравици или с кола. Свикват хората.
Като жена обаче повече внимавах да не взема мъж да пие - мъжът ми не близва алкохол, защото му е отвратителен вкуса. Като малък се бил заразил с Хепатит от миди и цялата компания не пили до навършване на 20 г., а после не им се пиело. Сега никой не пие от тях и дори на мен ми правят забележки с чашата вино цяла вечер плюнчене...
Затова съветът ми е не само да внимаваш с пиенето, но и с пеиятелими проятелки.
В София си намери работа и ще имаш и пари. Аз се самоиздържах редовна студентка в СУ на 100%
Много мои колеги мъже работеха охрана в дискотеки за добри пари

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker