Баща ми е луд! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми е луд!
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 4587 пъти
Здравейте!
Пише момче на 17. Отчаян съм напоследък и затова търся съвет. Отчаян съм от баща ми, когото вече започвам да мразя. От както се помня винаги е бил един и същ - надут, високомерен, властен, самозабравен... Напоследък особено много си показва рогата и ужасно много ме дразни. Ето за какво става въпрос:

Живея в едно жалко и разпаднато семейство. Имам две сестри, с които много често се караме, майка ми и баща ми не се обичат и постоянно има скандали между тях, и на всичко отгоре постоянно съм скаран и с баща ми. Той е един тиранин, който постоянно злоупотребява с "властта" си! Понеже аз съм слаб и дребен за възрастта си все още ме заплашва с бой, а да не говорим, че при последната голяма разправия с майка ми я наби. Да, той е един смотаняк в истинския смисъл на думата! Цял живот унижава всички в това "семейство". Мисли се за цар, ние сме му като слуги. Понеже той носи парите в семейството (а ние сме малко бедни!) си въобразява, че има цялата власт на света. Кара ни всички да му слугуваме и ако някой му противоречи следва заплаха. И когато всички са послушни роби вкъщи, понеже е скучно без скандали, винаги ще намери да направи от мухата не един, а цели три слона! Дори той да е виновен за нещо, никога не го признава, дори истината да е очевидна. Дори да му изсипеш куп аргументи против него, той ще казва "Не!" докато не му писне и не почне да раздава шамари и да заплашва. Много добре знае, че той ни храни и живеем в неговата къща, т.е. зависими сме от него, и използва тези факти, за да ни подчини. За всякакви незначителни неща ме е наказвал без храна!!! Съвсем сериозно, не съм сънувал! И сега, въпреки, че съм на 17 той продължава да упражнява терора си без нищо да го смущава. Заплашвал ме е да ме изгони навън и ей такива щуротии, понеже съм в неговата собственост, трябвало да съм послушен... Ето на това се вика трагедия!!! Безсилен съм да направя каквото и да било. Това отношение е било цял живот към всички, не само към мен, толкова е заблуден и самозабравен, че ми иде да си хвана нещата и да се изнеса, само че няма къде да отида - той печели... А тук не се живее вече... Постоянно съм под психическо напрежение, не ми се дава свобода, нито спокойствие. Постоянно тоя ненормален човек ми набива комплекси като ми повтаря, че за нищо не ставам, че все някой си бил по-добър от мен в нещо, макар и да е очевАдно, че не е така... Твърде много се меси в личните ми работи и не мога да го търпя вече! Постоянно ме притиска психически и не ми дава избор, нарочно прави така, че да избера неговата доброволно. Кажете ми какво да правя, наистина съм в безизходица!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 11 месеца
hash: e201e3d9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина си в безизходица... Но все пак можеш да си намериш някаква работа и малко по малко да си събереш някаква сума, с която евентуално да започнеш "на чисто" в друг град, с нови хора и т.н. :) Дори да е нископлатена работата (понеже нямаш 18г.), това си е все някакво начало.
Другият вариант е да поговориш с майка си и сестрите си и всички заедно да се изнесете... Но това ми се вижда прекалено крайно, а и може да озлоби баща ти още повече, ако, не дай си Боже, разбере какво обмисляте.
Изборът е твой. Докато си бил малък, едва ли си имал право на такъв, но сега вече е друго. Трябва да поемеш живота си в твои ръце! Успех :)

P.S. Радвам се да видя, че има и грамотни тийнейджъри. Ти определено си такъв :))

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 9b32205f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не му обръщай внимание. Скоро завърсваш можеш да кандидатстваш в друг град и да станеш самостоятелен.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0bef752ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така ще е, докато си зависим материално и си на негова територия. И за майка ти важи това, както и за всички "майки", които поставят под такава зависимост себе си и децата си, и са склонни да търпят това! А майка ти какво мисли по въпроса... защо ли питам, явно се е примирила. Ами мисли за себе си, спасявай се.Стискай зъби още 1 година, после се запиши да учиш в университет, намери си работа и им тегли една и на майка ти, и на баща ти.
Аз съм също майка, имам дъщеря на твоята възраст, и ме е много яд на такива, като баща ти, и като майка ти. На тебе това ще ти кажа: остави ги. Техния живот си е техен, ако искат да си го съсипват тяхна си работа. А твоя живот си е твой, постави си цел и си я следвай.Ако искаш да си материално независим, трябва да си го поставиш за цел, и да работиш по това. Ще успееш, от все сърце ти го пожелавам. Това ти казвам от личен опит, и аз бях като тебе, и сега и аз, и дъщеря ми, сме си на своя територия, и сме материално независими. И ти ако искаш, ще го постигнеш. Вярвай в себе си, ТИ МОЖЕШ.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: cf35fb6029
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момче, аз имам син на твоите години. Искам да ти кажа, че обидите на бащати са неоснователни. Най-малкото, зещото наистина си написал всичко много грамотно и интелигентно. В трудно положение си - какво все пак мисли майка ти? Колкото и да е зависима материално от баща ти тя има всички права да се бори поне за минимално спокойствие на децата си - отгледала е три деца, занимава се с цялата домакинска ралбота и пр. Но това не зависи от теб. Единственото е да потърпиш до 18, когато официално ще можеш да работиш, а защо не и да се изнесеш и да живееш самостоятелно? За съжаление това в България се осъществява с цената на много усилия, но не е невъзможно. Пожелавам ти и да продължиш образованието си. Много младежи и учат и работят. Да промениш баща си - никакъв шанс. Може би да опиташ поне да поговориш с майка си и сестрите си /не разбрах те на колко са години/ и заедно да защитавате правото си на нормален и спакоен живот. Само не си създавай комплекси и не се подценявай! Вярвай, че всичко се преодолява, ако човек наистина го иска.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: edaea8a176
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Майка ти го е изпуснала отдавна. Гледай да се измъкнеш, а иначе наистина не му обръщай внимание Никой не си избира семейството. ВЪзможно е и малко да преувеличаваш де, поне аз бях така на твоята възраст. Може би просто имаш властен баща.

Другия вариант за добър живот е "да се сприятелиш" с него. Питай го за типично мъжки съвети. Пробвай да станеш "на тати момчето". Мисля че си заслужава да се опиташ.

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 45d456f59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   По грамотността ти личи, че си стойностен! Поговори с майка си да си потърси работа и евентуално да се изнесете (поне ти и тя).. Мисля, че друг изход просто няма! Чудя се, как до сега майка ти не е взела някакви мерки, не вярвам, че не е виждала за какво става въпрос! След като те е създал, баща ти е трябвало да предвиди, че ще те храни минимум 20 години и че минимум 20 години ще живееш в неговата къща! Ти не си му длъжен за това! Според мен той има психични отклонения! Покажете му какво е да ви няма 2 - 3 месеца и бързо ще му дойда ъкълът в главата!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 539c9468e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с мненията да навършиш 18 и тогава да се махнете . Доброто винаги побеждава , когато имаш вяра можеш всичко до постигнеш ! Личи си , че си умен !!! Успех !

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 5918085ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи и моя се държи по същия начин (по едно време си мислех че аз съм писъл статията ) прави от мухата-слон само че при тебе положението е по-сериозно... Аз съм скачал да се бия с него защото биеше майка ми и това най често се случваше по пълнолуние иначе през повечето време си е съвсем наред обаче понякога 1 на 3 месеца (примерно) нещо му прищраква и винаги ще си намери повод ако ли не то за разни отминали неща от преди години. Номера е да му се противопоставиш от начало по- малко, после повече и сега като че ли има някакъф страх от мене срам ли нз но като влезна на мястото на скандала сичко стихва... И от случката в която му скочих не е правил проблеми мина година и сичко е супер и си е нормално. Успех

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: c071d8fa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм на 14 и съм същия случай ужасно е ...
Постоянно ме тероризира за нещо дори всичко да съм направил перфектоно той пак намира за какво да ме изкара виновен ... Веднаж пробвах (по точно се направих че бягам) а той дори не забеляза че ме няма !!!
Всички от рода ми го (мразят) и всички ме подкрепят , всики се борим със него но без успех ... Имам чувството това не е моя баща - защото до преди да напавя 5 годинки той беше коренно различен...
Мислех си че сам единствен в такова положение но ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker