Не ми се живее повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми се живее повече
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1463 пъти
Здравейте. Момиче на 15 години. В училище не се справям както трябва. Главната ми цел беше да преуспея, да си намеря хубава работа и тем подобни. Родителите ми също мислят така. Но в последствие на времето усетих, че нещо не ми върви. Колкото и да се опитвам да уча от едното ухо влиза от другото излиза. Материялът ми е много труден. Получавам ниски оценки и това преди много ме мъчеше. Но сега сякаш всичко ми е безразлично. Татко вече иска да ме праща в друго училище. Виждам, че просто няма смисъл от това. Не ми се живее повече. Всичко се проваля с мен. Просто не искам такъв живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: dfd2a06219
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, оценките имат малко общо с това, какво ще стане от теб в живота. Един от най-заможните хора в града ми няма никакво образование, но е контактен, предприемчив и от нищо-нещо - от един камион е направил транспортна фирма, а като една зима градът ни остана неизчистен, защото фирмата се оказа мафиотска - той просто купи машини, изчисти града и от тогава той чисти не само нашия град.... по цял ден е на някъде, има деца и внуци, много пари, а същност няма почти никакво образование.
Баща ти също може би е прав да те премести - по-добре хвани да научиш някаква професия в професионална гимназия - професия, която те интересува, в която ще си добра, отколкото да си губиш времето с глупости. Ако всичко бяхме еднакви, щяхме да кукуаме всички висшисти, големите директори и да си умрем от глад, защото и нивите нямаше да има кой да засее.
По-добре приеми, че не си за висшО, а си постави свои цели в живота, огледай се - един ДОБЪР готвач печели много повече от всеки лош висшист.
Познавам и момче, което беше добро в училище, но семейството му са фризьори и си пое фризьорския салон, ходи на обучение при Капанов и при Вела го канеха хората, защото е много добър - чист доход има над 5000 лв., работи само 4 дни в седмицата и часове едвам се намират при него - взима три пъти повече от другите!
Лошо ли му е?
Той някога беше влюбен в сестра ми, но тя не го харесваше, защото бил „прост фризьор“ - сега тя е с „умен“ безработен висшист и го изхранва от 5 години, защото никоя работа не е за него, докато „простият“ фризьор си построи палат-къща и си уреди живота.
Жовотът не почва и не свършва с училище!!! Баща ти правилно се е насочил да те махка от това училище - само ще си загубиш времето без да усвоиш материала, но и без професия и напълно смачкана и без самочувствие.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fe63404fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да си отидеш от този свят не е проста работа.
Дори и това човек трябва да си го заработи/заслужи/.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4b2a176edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   здравей,
и като казваш "всичко" имаш предвид САМО едно - ученето :D
нямаш си на идея отстрани погледнато колкото е смешен твоя проблем.. не го приемай толкова на сериозно. колкото изкараш като оценки - толкова. Важното е да станеш добър човек, а не да си отличничка. Учи само това което ти е интересно, другото не го гледай толкова.
средното образование не е важно. Висшето е важно, затова не се притеснявай

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e7c81b7d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, то, ако не те премести в професионална гимназия, поне в такава, където е по-разпуснато, да не ви стягат толкова. Човек НЕ може да е добър по всичко. А и да се опитваш да си - това е сигурен път към провала. Просто по-добре отиди в училище, където по-лесно ще изкарваш оценките, пък се насочи към определено нещо, подготвяй се и сама, ходи и на уроци и това може да ти е висшето. Например аз съм в училище, което не е с професия, но съм се насочила към английски и си изкарвам оценките там, по български ей така ги изкарвам, без да уча също, по история също г/д съм направила нещо, по другите предмети съм пълна скръб, само 2 и 3.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7dbf3e67a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И това е повод, за да не искаш да живееш? Не го пиша с цел да те обиждам, но в живота ще се сблъскаш с още по-лоши неща и щом с това не можеш да се справиш, какво остава за по-сериозните проблеми. Това са едни оценки, за бога. Да, от една страна са важни, но не толкова, че да си съсипваш живота заради тях. Има време да ги поправиш. В днешно време те приемат навсякъде и с тройка, така че не се тревожи. По-добре да имаш нещо в главата си и да имаш четворка, отколкото да преписваш там, да не научиш нещо, пък да имаш шест. И за мен оценките бяха нещо важно, но вече не ме интересуват. Заради това направо луднах и реших да не си тровя нервите. И да се скъсвам да уча, на простаците ще пишат 6 примерно, а на мене по-малко. Изобщо не си заслужава за тези неща са правиш каквото и да било. Помни, че в живота има много по-лоши неща.
Ж17

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f3487a741c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Твоето ми прилича на депресия (минал съм по този път)
А и оценките не са определящи за успеха в живота това много дори и в университетите изкарват по-високи оценки от тези които учат само с преписване. Забавлявай се повече, не се притеснявай толкова, все пак си само на 15 живота е пред теб. За дипломна средна оценка поне когато аз кандидатствах след 12 ти клас(2010) се взимаха оценките от 9,10,11,12 клас така че имаш време да се стегнеш. Гледай да си по ангажирана за да не си мислиш за глупости и общувай и създавай контакти(това ще ти е мн полезно), добра идея е да спортуваш нещо. Относно ученето бих ти дал доста съвети но нз какъв точно е проблема, но основното е да си изградиш правионата мотивация да учиш за да не го правиш насила, важно нещо е и концентрацията. Ако не искаш да забравяш казаното по време на час си води някакви записки като един вид лекции, не изключвай и самоподготовката вкъщи и й обръщай внимание! Поинтересувай се от съучениците ти с добри оценки как се готвят по колко време отделят. Има ли желание има и начин.
Най-глупавото нещо на този свят е да се предадеш.
Може да ти звуча банален но силата е в теб! Успех!
М-23 хуан

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 85ba4ff254
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох, знам, че сега ти се струва, че това е най-сериозният проблем на света, но и както и другите преди мен са казали, един ден ще разбереш, че оценките в училище не са чак толкова важни, много по-важно е какви умения имаш и как използваш наученото. Може и да не ти се вярва, но един ден през смях ще разказваш за тези двойки и как вашите искали да те местят в друго училище. Така, че сега се успокой и прости приеми, че временно си изпаднала в дупка. На всеки може да се случи. Пък после, като се измъкнеш, се постарай да пооправиш оценките, колкото да не тревожиш вашите. И моля те, дори и не си помисляй за такива глупости, че не ти се живее. Помисли си за всички готини неща, които са пред теб и ако от това ще ти стане малко по-леко, да знаеш, че едни от най-богатите и успели хора са били лоши ученици. Бил Гейтс, например е напуснал университета без да завърши за да се занимава с компютри. Родителите му са били ужасени, че е останал без завършено образование, ама виж го къде е сега. Май завърши преди няколко години и даже се беше пошегувал, че го прави за родителите си. Така, че спокойно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker