Предварителни изпити УНСС - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Предварителни изпити УНСС
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2626 пъти
Супер много се извинявам ако вече има такава тема! За пръв път публикувам в този сайт! 12 клас съм и възнамерявам да кандидатствам в УНСС. От много хора съм чувала, че там влиза всеки и излиза всеки, но когато погледнах примерните изпити за профил математика не ми се сториха до толкова лесни. Бих искала да чуя мнения на хора, които учат или вече са завършили този университет. Какви са вашите мнения и препоръки? Другият ми въпрос е как се фомира оценката за кандидатстване? Знам, че много мои връстници не знаят това и тази тема сигурно ще им бъде полезна! Та, как точно се формира бала с които се влиза там?
Последният ми въпрос е за направленията. Как се избира профила който искаш да учиш? До колкото знам след 2-та година се избира това, а преди това се учат някакви общи работи. Супер съм непросветена, моля помагайте! Ако може да ми отговавят сериозни хора, пишете изчерпателно, н ми е проблемно да чета обемни текстове. Сайта на УНСС за много хора е супер добре подреден и изчисен, не мога да разбера само аз ли не мога да намеря нищо в него. Всичко ми е адски объркано, дори не мога да видя какви специалности се учат в тоя уни и коя какво представлява?!
Всякакви други въпроси около този униерситет ме вълнуват също, за общежития и всякакви други неща. Който е учил или учи там просто да ми напише как протичат семестрите и живота в УНСС


...моля модераторите да пуснат темата, много е важна...
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: c005c980b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Аз уча в УНСС първа година, мога да ти кажа, че нивото е много вдигнато, не влиза всеки и не всеки си взима изпитите, поне икономистите ни гърчат доста. Не ги слушай хората дето казват, че УНСС е най-пропадналото, от 2-3 години нивото е по-добре и от Софийския

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 280686d76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не е толкова лесно, както си мислят всички. Трябва да учиш! Дали сам, или с частни уроци, зависи от теб. Балът се образува с успеха от средното ти образование и оценката, която си изкарал при кандидат-студентския изпит. По мое време балът се смета 4*(оценката от изпита, като се взима най-високата, ако си се явял и на предварителен изпит и на редовен изпит) средния успех от средното ти образование= бала за кандидатстване - максималния бал за специалностите без език и правото е 30, а за специалностите с език и право 36. Колкото по-висок бал имаш, толкова е по-висок шанса да влезеш в желаното от тебе направление, в което се намира желаната от тебе специалност. Направленията ги направиха от 2008 г., иначе дотогава се кандидатстваше напра. во по специалността. Например в направление "Финанси - счетоводство" влизат специалностите "Счетоводство", "Финанси", "Финансов контрол". През първите 2 години се участ общи предмети в даденото направление, след това в зависимост от успеха от първите 2 години на следването ти УНСС и реда на желанията по специалност те класират по реда на желанията ти, след това в зависимост от дадената специалност, в която си учиш по-специализиращи предмети.
Друго е, че трябва от дипломата ти за средно образование общи сбор от оценките по математика и български трябва да имаш 8, за да участваш в класирането, ако изкараш положителна оценка, доколкото чух, този сбор дори вече е 7 провери. Всичко е написано на сайта на УНСС. Трябва да търсиш например Прием на Бакалаври 2015/2016.
Доколкото знам, дори вече са направили почти всеки месец да имат предварителен изпит за прием, ако изкараш хубава оценка на изпита и си сигурен, че ще те приемат, не е необходимо да ходиш на редовния, просто подаваш документи за участие в класирането за прием на бакалаври.
УСПЕХ!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 62703247ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Аз съм завършил елитна софийска гимназия с профил математика и съм ходил на частни уроци цяла година 12клас. И вярваш ли ми изкарах повече на българския отколкото на математика. Изпитите не са еквивалетни прави си сметка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker