Твърде навътре ли го приемам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Твърде навътре ли го приемам?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1554 пъти
Здравейте, пише ви 13г. момиче,

На последък, много съм съкрушена от буквално всичко... незнам как и защо но в един момент без да се усетя всичи ТОТАЛНО се промениха всички! Мама и тате например само ми се карат БУКВАЛНО за нищо както си седя и измислят косур да се заяждат с мене!! А ? приятеите ми драстично са се променили, незнам но мисля че аз изперквам вече!! Имам чувството че умирам.. умирам от съмота... казах на мама ме заведе на психолог че не се чувствам добре че съм затворена и подтисната от нещо... тя ми се тюфка и вика че нямало пари, а има всеки ден има за цигари... моля помогнете ми с всеки разговор имам чувството че се разпадам... незнам защо (не казвайте че се лигавя или панирам) ама един ден само за умиране си мислех... не ям.. не пия... не се чувствам комфортно... може би защото нямам приятел, но това е друга тема а и е малка вериятността, занам че сега ще кажете от сорта на :
, , - Малка глезла'', , , много преовеличаваш, как няма да знеш от какво ти е така гадно'' и от този сорт.
Знам че не сте психолози или психиатри.... но моля за съвет и мнение, опитвах с развлечение но не става :(... моля редактора час по-скороо да качи тази история че и аз незнам каво ще стане.. между чука и на ковалнята съм, едвам съм на себе си, на ръба съм да откача, едвам свързвам двата края.. незнам как да го нарека... благодаря ви предварително :) и се извинявам ако има правописни грешки :( :) лек/а ден/нощ Ви желая от сърце :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0dccec03ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Хм.. според мен преминаваш през труден период. Нормално е, когато влизаш в пубертета да се чувстваш объркана и самотна.
Щом мислиш, че имаш нужда да поговориш с психолог-обърни се към този в твоето училище! Гарантирам ти, че няма да те върне- ще те изслуша и ще ти даде съвет. Имат добри практики с деца под форма на игри, тестове и т. н.
Това, че майка ти пуши е лош пример, но извинявай... с кое право й държиш сметка на парите? !
Не мислиш ли, че си нямат достатъчно разходи родителите ти- сметки, храна, дрехи, твоята издръжка...
Може би самите те преминават през труден период от връзката си, но това не значи, че за това се заяждат с теб!

Само не разбрах какъв е проблемът, че си нямаш приятел? Какво разбираш под "приятел"? Гадже, любовник, приятел, който да те изслушва, с когото да си играеш?
Мило дете, стегни се и бъди силна! Стига с тези депресии! Обърни внимание на ученето, а когато нямаш за учене- спортувай, ходи на курсове, излизай и общувай с хората! Това ще ти помогне МНОГО занапред!

Успех и горе главата!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6a1cf6c4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Уважаема авторке,

Този коментар може да се получи малко дълъг, базирам написаното на личния си опит и искрено се надявам да откриеш в написаното нещо, което да ти помогне.

От написаното от теб съдя, че преминаваш през някакво депресивно състояние. Два пъти ми се е случвало да съм във видимо изразена депресия и поне в моя случай - родителското тяло никак не помогна освен с мрънкане "какво си се отпуснал, я се стегни", "какви са тия депресии от теб" и прочее безполезни (да не кажа откровено вредни) глупости.
Депресията не е признак на глезене или слабост, нито причина да се срамуваш. Към нея трябва да се подходи сериозно и да се окаже помощ - от психолог или психиатър според случая. Идеята, която е дал Номер 1 - да се обърнеш към училищния психолог е добра - направи го, може и да има с какво да ти помогне.

Провери и дали скоро не си взимала някое лекарство, което да е възможно да предизвика депресия - най-тежкото депресивно състояние, през което съм преминавал беше предизвикано именно от лекарство - иначе сравнително безвредно, много популярно (и продавано без рецепта) болкоуспокояващо, изписано ми от лекар заради следоперативни болки... Ако случаят е такъв може да се наложи да потърсиш и психиатър.

Иначе за разните възможни причини - според мен по-скоро си ги измисляш. Когато човек е в депресия на него просто му е гадно, често без да знае защо и умът започва да се чуди какво му се случва и да си намира разни обяснения и всевъзможни причини, от които да се чувства зле... в резултат на което започва да се чувства още по-зле. Истината е, че когато човек е в депресия просто му е кофти, дори и без конкретна причина. И отново казвам - в това човек да е депресиран няма нищо срамно или осъдително, нито е признак на лигавщина и слабост. Познавам не един и двама души с принципно желязна психика, които са се гърчили в прегръдките на депресията.

Иначе моята рецепта за справяне с по-леки депресивни състояния е следната:
-чай от жълт кантарион - 2 или 3 чаши дневно, жълтият кантарион се купува от билковата аптека и не е скъп
-физически упражнения - ако не тренираш нищо и не ти се тренира - прави си малко домашна гимнастика - поне на мен, физическото натоварване се превръща в удобен отдушник за натрупаните в душата напрежение, тревога и горест ако щеш... Не е нужно да е нещо кой знае какво, дори и съвсем лека гимнастика би свършила работа
-творчески занимания - когато ми е кофти пиша стихове или рисувам или... си разписвам разни шантави идеи. Във всички случаи - помага. Не е нужно да създаваш шедьоври. Просто самото удовлетворение от създаването на нещо помага.

Без значение дали ще приложиш нещо от по-горе или не, следи си състоянието - ако не усещаш подобрение или още по-зле - ако нещата тръгнат да се влошават - задължително намери начин да се консултираш със специалист. Човек и от желязо да е, понякога има нужда от помощ.

Желая ти успешно справяне с депресията и мислено те подкрепям!

Поздрави!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6c60bc55e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Оф номер едно се е изказал неподготвен. Миличка, имаш нужда от изслушване. Сподели с майка си, че не се чувстваш добре и имаш нужда от разговор. Сподели й всичко което те мъчи. Ако ти се кара се обърни към класната си. Може и с някоя доверена приятелка. Всичко е преодолимо. Ако искаш вземи си валидол или някое друго успокоително без рецепта. Нещо на билкова основа. Аз съм взимала като съм се притеснявала, не е нещо страшно, но помага.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 94091f1de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката:

Много Ви благодаря и междодругото номер 2 претърпях 2- операции почти една след друга, наистина 2-та имаше ужасни агонични (ако така мога да се изкажа) болки и ми даваха колкото се може по-често системи с успокоително и болко - облекчаващо, апък и може би защото си бях обърнала режима в обратна посока защото през деня спах а през деня бодувах :) много ви благодаря, записах се на спортове и танцувам пея, правя разни неща разходки с приятели и малко по - малко се оправям :) послушах вашите съвети и Ви благодаря искрено :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker