Да си взема ли кучето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да си взема ли кучето
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1546 пъти
Здравейте. Момиче на 17 съм и живея в 3-стаен апартамен с майка си. Имаме домашен любимец заек от 6 години, в началото бях ентосиезирана, но отдавна само мама си го гледа, не ми е интересен, защото не обича да го изкараме от клетката и просто не прави нищо. От доста време насам имам супер голямо желание да си взема мопс, защото като видя човек на учицата и започвам да треперя и изпитвам еуфория и тичам да го гушкам, само с тази порода това ми се случва. Няма такава друга обич. Обмислихме го с мама и намерихме супер добра оферта от един познат, дава куче мопс за 200 лева на една година научено на хигиенни навици, каза че нямало да ме буди рано, не ядяло обувки, но разнасяло дрехи. Много се зарадвах, защото исках точно да е по-голямо, евтино е за сметка на бебета дето са по 700 лева, а и аз съм прибрана и го измислихме аз да го разхождам вечер, а мама сутрин. Да, но идва голямото но. Чувала съм, че те хъркат, а аз не мога да спя ако не е пълна тишина, казвали са ми, че космите им са остри и се забиват в дрехите и по пода, а ние обичаме супер чистота. Майка ми каза, че е голяма отговорност, а аз съм най-безотговорният човек и искам да се науча и да се променя, защото ще ми е нещо като примерно, преди да имам дете и ще си създам навици да се грижа за някого, аз съм много самотна, нямам гадже, не излизам с приятели, майка ми я няма по цял ден и имам нужда да усещам радостта на някого като ме вижда, но не знам дали съм готова някой да наруши спокойствието ми, а нямам хора на които да мога да го подаря, ако не издържа. След месец ни се нагала да отидем в чужбина за 2 седмици и имаме позната, която ще го гледа, но ние пътуваме и лятото и ако тя тогава е заета, просто не виждам къде ще бъде, хотела за кучета е скъп, то ни връзва ръцете. Има и добри и лоши страни и много се колебая, страх ме е, че майка ми ще си даде парите и аз ще я разочаровам, а тя каза, че парите не са проблем, ако наистина го желая, но като бях 3 клас имахме куче лабрадор, което излязохме за 2 часа и като се върнахме всички учебници бяха на парчета, одеалата по земята, но то беше бебе, аз също бях малка и не знаех как да се грижа, а този мопс е голям вече и не мисля, че ще ги прави тези глупости. Разпитвам приятели дали да си взема кучето и всеки казва различно и съм се размислила тези дни и не знам как да постъпя, нашият познат каза, че други хора от град на другия край на страна ще идват другата седвица да го вземат, ако аз не го взема и като разбрах запонах да плача, защото отрких идеалното куче, което не е бебе и сега все едно ми го отнемат, а и собственикът не е щастлив, защото няма да може да го вижда, а ако е тук при мен ще си го вижда редовно, аз нямам против, тъкмо няма да съм сама, а ще имам нов приятел покрай кучето. Нека който има куче и по-специално мопс да ми каже каквото сметне, че трябва да знам. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: f1bedb9fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж,мила,не можеш да искаш животно,без да промениш навиците си,все пак ти знаеш-това не е играчка.Не се заяждам,обожавам кучета,на 30 г. съм и от 5 годишна досега не сме оставали без куче в къщи.Кучето става член на семейството,боледува,скубе се,не може да няма косми,разгонва се,иска грижи.Мопсчетата хъркат понякога,да.Не е нещо кой знае какво,но си хъркат.Аз имах и хъркащ пинчер.:) Колкото и да чистиш,все ще се намери по някой косъм,все ще се изпишка някой път на килима,ако пропуснете разходката.Но усещането да се гушка при теб,да ти се радва,когато се прибираш е прекрасно.Между другото,първите ми 2 кучета бяха породисти,сега гледам 2,които си взех от приюта и изобщо не съжалявам,големи са душици.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 838fb7c871
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Вземи си мопсчето което си си харесала при условие че можеш да се грижиш за него! Но ако кученцето ще остане като зайчето да ти стане безинтересно и майка ти да го гледа няма да се получи! Тези животинки се нуждаят от внимание! Аз имам коте и буквално го обожавам! НО мога да се грижа за него! За това да не ти хърка първо мопсовете не хъркат но ако твоето се окаже да хърка няма да спи при теб кво толкова! Моето коте не спи при мен и не хърка! Пожелавам и на теб и на малкото съкровище ако си го вземеш да сте много щастливи!!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c0ca4b953a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ти шегуваш ли се? Взела си си зайче, обаче шест месеца по-късно ти доскучава и вече искаш мопс... То поне да беше някакво хубаво куче, като например немска овчарка или хъски, дето ще ти пази къщата и всичко, пък то едно грозно куче... После като си вземеш мопс, ще искаш котка, после пък и котката ще ти омръзне и ще искам друго. Не се прави така, защото е много долно и жалко! Вземаш някакво животинче и после, след 5-6 месеца вече като не ти е интересно и го изхвърляш! Това е много долна постъпка. Не мисля, че заслужаваш да имаш какъвто и да било домашен любимец.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c246c49087
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам куче чау чау вече на 1год. и 4 м. Ако си самотна вземи си куче, но да знаеш че се искат грижи и след време ако то ти омръзне това ще е доста безотговорно за кучето, майка ти и стария му собственик. Взимайки такъв домашен любимес трябва да обмислите идеята оцъствайки какво става с кучето. Примерно аз гледам моето на терасата понеже имам и друг домашен любимец и когато оцъствам разчитам на майка ми да се трижи за него.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c246c49087
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3 по спокойно, много си остра това не е женствено . Къде е споменала че е изхвърлила животното както каза и хубаво куче било еди кво си и еди що си. Всеки си има вкус и си се объркала ако си мислиш че твоя е добър.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 57b091843d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 3 ти полудя ли? Момичето е казало, че има заек от 6 ГОДИНИ, а не от 6 месеца и затова иска куче вече. Не четете правилно и обвинявате хората, най-много мразя такива изроди като теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5da0136415
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам куче. Да, понякога прави бели, но е много рядко, защото е голямо, а и аз съм го дресирала. И аз бях безотговорна, но събрах сама пари и си взехме кучето преди 3 години. Тогава се научих на отговорност. Вече чистя апартамента, грижа се за кучето, подреждам и др. Но едно куче е голяма отговорност. Така, че ако искаш, ще трябва да се промениш и да се грижиш за него. Няма да е хубаво да го оставиш на друг.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c0ca4b953a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 6: аз съм както ти ме нарече, а пък ти си к*пеле.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker