Фейсбук! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124199)
 Любов и изневяра (30579)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3347)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19286)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Фейсбук!
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2989 пъти
Здравейте отново. И понеже сайта е "Сподели", аз ще "споделя" моето мнение за фейсбук.

Не знам откъде да започна, не знам. Реално там никой нищо не прави освен да качва снимките си и да се състезава за лайкове. Онзи ден една приятелка ми каза "Ааа, как може да имаш само 70 лайка, аз ако имам снимка под 100 направо я трия".
Има толкова- няма да кажа "грозни", но момичета, които не са особено симпатични, но имат по много лайкове на снимките си, защото просто познават цялото училище и всеки излиза с тях и ги харесва. Също така има много красиви момичета, които не познават много хора и съответно нямат много лайкове и за това и не познават толкова хора. Защото всички си мислят, че са задръстени, макар и красиви.

Знаете ли? До скоро писах тук разни истории, че вички възрастни ме мислят за много красива, а аз съм на 15 и не съм си имала гадже. Чувствах се много самотна и депресирана, че никой не ме харесва и накрая осъзнах, че проблемът не е в мен, а във ФЕЙСБУК. Понеже нямам над 100 лайка, следователно съм "от задръстените" и ако някой ме хареса за гадже ще му се подиграват, че съм задръстена и грозна.

Не знам дали осъзнавате, че този един прост сайт управлява живота ви. Той ви подтиква да излизате с определени хора и да вършите определени неща, но хора, това е само един сайт.
Качете снимките, на които са запечатани спомените ви, макар и да не сте излезнали като на модно списание. Та това са ВАШИТЕ спомени, защо ги криете, а не ги показвате? Хора, качете снимките с близките си. И какво от това, че те не са много хубави на снимката? Те не биха се срамували да качат снимка с вас.

Обърнете по- голямо внимание на личния си живот. Излизайте с хора, с които ви е забавно, а не които са само "известни".

Да предположим, че сте на моята възрст (15). Сега сте зависими от сайта, но ще порастнете и ще се наложи да разговаряте с колеги, познати... "феймъсите" от фейсбук няма и да се сещат за вас, а вие няма да може да говорите с никой реално, защото по времето на детството си не сте контактували реално с никой.

Спортувайте, разхождайте се. Тук някой пишат, че са с наднормено тегло. Ами като седите цял ден пред фейсбук и се тъпчете с нездравословна храна как ще отслабнете, бе милички?

Ще ви кажа едно нещо като обобщение- отговорът на всички ваши проблеми е "Фейсбук".

Дебел съм- ами ти седиш постоянно на компютъра
Нямам социален живот- ами как ще имаш, като твоят живот е пред екрана?
Приятелите ме отбягват- ами докато си седял в интернет, те са си развили техни си теми и ти нямаш нищо общо и допирно вече с тях.

Опитайте се когато имате проблем да се запитате "интернет" дали има дори и 1% вина за проблема ви. Някои проблеми нямат нищо общо с фейсбук, но съм сигурна, че всеки човек е поне малко зависим от интернет.

Аз предпочитам планината, разходките, спортуването и излизането с приятели, макар и те да са малко. Предпочитам да съм с близките си, отколкото с виртуалните си приятели. Замислете се вие къде се намирате. В реалният свят или някъде в интернет пространството :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8519ddcc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ами аз тук ще изкажа мнението си. И аз съм на 15 години плюс това съм инвалид никога не съм гледал лайковете ми. Използвам социалните мрежи като ютуб и фейсбук, за да кача творбите ми и понякой път да напиша с ирония някой статус свързан с цялата тази тъпа пумия и "мъдри мисли" за любовта и всякакви глупости обикалящи фейсбук. Даа и инвалидите ползват интернет, рядко излизам на вън та и за какво да гледам как някфи фитнес маниячете се набират на лостовете и ходят без тениски, за да свалят онези момичете "известните"(да не казвам друго). Или пък да гледам някви футболисти как играят футбол туко виж съм хванал някоя цицина. А и да малки деца с майките си да ме посочат и да ги питат защо съм в този стол... Да говоря за родителите, които не са запознали децата си с различните- това го обичам най-много.
Е вече имаш и гледната точка на един инвалид, който преди месеци мечтаеше за богатство и известност. Но преди дни разбра тази цялата безмислица и реши да не развива чужд живот, а своя и живее ден за ден.
Вече спря да ми пука много за вредните неща в храните и напитките и без това ще се мре. Даже и в момента мога да умра ако този грозен пулюлей падне върху главата ми или след няколко месеци някоя бомба от Русия или Сащ удари този моя грозен блок при който така и не дойде санирането. Живея за онези петима приятели, обичта към родителите и красотата и разбирането между хората(няма нищо по-приятно да говориш хубави приказки с един интилигентен човек). Колко книги прочетохте 2015? Мисля вече да привършвам, защото мисълта ми се лее като бистра вода(някоя я смятат и за мътна) и не мога да я спра. Остави след теб диря аз лично изразявам с рисунки това, което виждам през очите ми, чета и пиша поеми, за да израза мислите си към тъпите идеали на хората. Действай нямаш време отивай да ядеш стола ти те чака да седнеш на него и тежеста да му счупи крака, а вилицата направо умира от желание да влезне в гръкляна ти.

П. с Извинете ме за всички онези грешки, които със сигурност са в изобилие. Гледах да израза мисълта си по-бързо и сбито. Целувки на всички ви давам!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 069a0f0d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Наречете ме старомодна, но аз използвам фейсбук като един голям тефтер. В списъка на приятелите ми са наистина приятелите ми и колегите от бранша. Така им имам координатите винаги под ръка, ако се наложи да се свържа с някой. Там са ми и състудентите от чужбина, с които иначе бих загубила връзка. Снимки публикувам само, ако съм заснела нещо интересно и предполагам, че всичките ми приятели биха искали да го видят. Във фейсбук влизам само, когато търся някой конкретен човек, или когато имам личен празник и зная, че хората ще оставят поздравления на страницата ми, а е редно да отговоря с две думи. Случва се по няколко месеца не отварям профила си.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 588f580e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ахаха, аз този фейсбук го ползвам само за да гледам сеира на хората. А такива като тази твоя приятелка, са толкова зависими от фейсбук и от мнението на хората, че не излизат от там. И ако нямат лайкове на снимките, направо се депресират, нали? Хахаха!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c0bcd805ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Фейсбук е една от великите измами на столетието.
Ако се намери някой да го изгори тутакси милиони хора по света ще станат по-щастливи.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ed0895b764
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И все пак едва ли фейсбук е причината за това, което описваш. Има нещо друго, което кара хората да се пристрастяват към него! И става порочен кръг. Защото този който има нужда от нещо, което не получава в реалния свят, го получава / в повечето случаи / във фейсбук или по други начини... Едно момиче, както казваш, което не изпъква с някаква необичайна външност, намира "признание" във фейсбук. Това я спасява от много вътрешни терзания, разбери я. Или обича да изпъква, е какво от това пък? И това за " стоте лайка"... те не са ти нужни... ти ако си убедена че си хубава и го съзнаваш... какво от това че нямаш харесвания във фейсбук? Казваш, че цената ти пада? Абсурд! Може би в определени групи това /историята със снимките и др/ се смята за "престижно"...?? Всъщност със или без интернет... все едно. независимо от интернета / все пак зависи.. има хора, на които оказва влияние наистина/.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4018132bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Много си права. Аз също съм на 15. И аз като теб предпочитам да съм навън. Обичам и да чета книги, въпреки че напоследък нямам много време да чета. Заразлика от зависимите от фейсбук мъже, жени, момичета и момчета, аз си гледам да си поддържам успеха в училище на ниво. Не ме разбирайте погрешно и аз използвам фейсбук, но само и единствено да си пиша с приятели и съученици. Нямам нито една снимка във фейсбук, освен ако не броим профилната. Не поствам и не чета чуждите, копирани от Бог знае къде глупави статуси, не гледам снимките на другите камо ли да ги харесам. За какво да ги харесвам, като след време фейсбук няма да съществува. Нищо не е вечно. Рано или късно фейсбук ще бъде изтрит. И какво става с тия хресвания? С феймъсите? Фейсбук няма да ги направи всеизвестни звезди като тези на червения килим, няма да има даде диплома, няма да им намери работа, да им дава заплата, да им намери подслон или пък да им плаща водата, тока и т. н. Мама и тати няма да им осигуряват всичко до края на техния живот. Но това си е за тях. Само после да не съжаляват затова колко време за изгубили пред фейсбук!!

Възможно е да имам доста правописни, пунктуационни или граматически грешки. Няма да си правя труда да проверявам къде съм пропуснала точка, запетая, къде въпросителна или пък възклицателна. Не възнамерявам и да проверявам дали правилно съм написала някоя дума или пък да се отървавам от хилядите повторения, които съм съгурна, че имам. Щом се чете и разбира какво искам да кажа, значи всичко е наред. Е естествено ако това бе есе за училище, автобиография или някакъв документ, които ще се чете от важни хора. Не се обиждайте. Мисля, че разбирате какво искам да кажа. Та ако беше такъв случая щях да се постарая да няма такива грешки. Моля да ме простите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2303540ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В основното училище имаше едно момиче, една година по-малко от мен. (6-ти клас). Беше доста ниска (1. 50 най-много), не беше нещо особено и имаше приличен успех. Но на снимки събираше над 500 лайка. Ва профилните имаше 1000 и се чувстваше горда със себе си. Започна да гледа другите отвисоко и да се мисли за нещо повече от тях. А точно тези хора, на които тя им се присмиваше, лайкваха снимките и състоянията й с надеждата тя да ги забележи. Скара се с всичките си приятелки. Оплюваха я, говориха й зад гърба, другите й го казваха в лицето. Сега е седми клас и е сама. Всъщност, не сама. има поне 500 лайка. И много много фалшиви приятели. :(
Не смятам, че лайковете са нещо важно. Не показват дали е човек е красив, а дали има връзки.
Не обръщай внимание на твоята "приятелка".
Аз имам 200 приятели във Фейсбук. И всички хора познавам. Ако не си пиша с някой, го махам от приятели. Послушай ме – не се връзвай на такива комплесари, който гледам само харесванията. Те живеят в свой измислен свят, където са обичани, популярни и известни. Дано скоро да се събудят! ;)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d0469fd5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Фейсбука на боклука :)

(няма да споделя токсичното си мнение, понеже ще трябва да изпиша цял роман)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7bd8acdb2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   ФЕЙСБУК-КОЛЕКТИВНА САМОТА

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6bde8fa70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз нямам много харесвания по 30 и нещо на снимка най-много 40 .. но имам една фр от моя клас която събира по 300 лайка на снимка но има над 1000 приятели във фейсбук и постоянно се запознава и им пише ,,Може ли да ми харесаш снимката '' и така си събира харесванията с просене

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker