Дрехи втора употреба-подиграват ми се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дрехи втора употреба-подиграват ми се
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3204 пъти
Здравейте, на 16 години съм. По принцип родителите ми не ме лишават от нищо, но напоследък нямаме много възможности и пазаруваме дрехи от втора употреба, които са удобни в край на сметка. Съучениците ми ме видяха, че влизам в този магазин и сега всички си шушукат как дрехите ми са стари и грозни, не мисля че е така, всъшност имам около 5/6 дрехи от там, повече оглеждам, но тези шушукания ме потъпкват, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: de69d8c756
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако им се връзваш, ще станеш тяхна жертва. Ако отричаш ставаш смешна. Просто си казваш, че харесваш определени марки, които у нас ги няма и харесваш креативни, различни дрехи, не само скучните от турския пазар или по мол-овите разпродажби.
Когато човек е слаб, той бива тъпкан. Имаш ли самочувствие, няма кой да те тъпка и може би хората с акъл ще се сетят, че си харчат парите на вятъра.
Аз самата пазарувам в магазини Втора употреба, ако имам време. За съжаление не ми остава време за това, но иначе ми е разтоварващо. Имаме доста пари и живеем в центъра в мног скъп апартамент, караме скъпи коли и разполагаме със средства. Просто в нашия квартал станаха модерни този вид магазини - има дори три-четири бутикуви със страшно скъпи дрехи от ИСТИНСКИТЕ марки, където дори втора ръка едно сако ти е 500 лв. Аз съм оставяла в такива магазини 300-500 лв. за едо-две неща. Има бални рокли например, които нови са 3000 евро и тем подобни. У нас дори в МОЛ-овете няма такива неща.
Едни от най-любимите дрехи са ми от Втората, включително палта и много секси рокли и блузки. Две мои приятелки дори сами имат магазини и печелят чудесни парички от това.
За парцали си харчи парите само бедният, които друго няма. Аз за съжаление не намирам време вече за такива магазини и изобщо за купуване на дрехи, но пък никога не бих се срамувала заради подобна глупост - напротив. С кеф си нося дрехите и винаги съм елегантна.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fcb6cb9d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не обръщай внимание. Няма нищо лошо в това да пазаруваш от магазини 2-ра употреба. Не се притеснявай и не си създавай комплекси заради някакви си хлапета дето парите им идват от мама и тате, а иначе като ги удари живота се чудят какво да правят.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0441b79dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Лошо е, че са те видели. Дрехите втора употреба след 1 изпиране са си почти първа употреба. Ама клюките няма как да изпереш. Не знам какво да ти кажа. Със сигурност не правиш нищо нередно и ако живеехме в по-добър свят, съучениците ти нямаше да ти се подиграват.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d3cdc12254
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз лично съм попадала на много хубави и запазени дрехи във вторите употреби. Въпроса е да се улучи правилното време. Иначе... не им обръщай внимание, скоро ще забравят за тях.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 904e995037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз съм носила дрехи втора употреба и бях горе-долу на твоята възраст. Така се случи, че покрай управлението на Жан Виденов нямахме възможност за нови дрехи. Е, да кофти беше, ама поне никой от съучениците ми не разбра, защото гледах да си купувам поне готини неща, втора употреба, но добре изглеждащи. Колкото до това, че са те видели да влизаш в такъв магазин, ама не можеш ли да ги излъжеш, че си влязла да питаш дали няма как да ти купят твоите дрехи, че има толкова неща, които не носиш. Кажи им, че просто си решила да направиш едно добро дело и да продадеш някои неща, от които вече нямаш нужда. А и най-добре изобщо не им обръщай внимание на глупостите, защото те само това чакат, да им реагираш за да продължат, а ако останеш спокойна, накрая ще им станеш безинтересна и ще те оставят на мира. Успех и горе главата! Това, че днес носиш втора употреба нищо не значи, един ден можеш да носиш и само маркови дрехи. От сърце ти го пожелавам!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a0371ef686
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Нося втора употреба дрехи. По-качествени са от тези на българския пазари на нормални цени. В Манията има и дрехи с етикети. Както се казва: Новата лада не е по-добра от стария Мерцедес!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c0daacc675
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кажи им че техните китайски нови дрехи не са по хубави.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d82914b7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   По-добре марково и носено за 2 лв, отколкото китайско и ново за 15лв.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a06cb54855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Понякога в магазините втора уподреба има доста хубави неща. Например веднъж влязох и видях едни много сладурски зелени къси панталонки и бяха още с етикет. Имам и две кожени якета, едното е чисто ново, а другото беше малко по- изтъркано, но биваше. Наистина ако се поровиш откриваш хубави неща. Не обръщай внимание на подигравките. И на тях им се е налагало да влизат в такъв магазин поне веднъж в живота си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 68614351bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма от какво да те е срам. Повечето ми познати имат заможни родители, но под заможни имам в предвид, че имат възможностите да си купят някоя нова дреха, но въпреки това си купуват и от магазин "Мания". Почти всички знаят, че носят дрехи втора употреба, но никой не им се подиграва, а напротив. Те имат вкус и така подбират и съчетават дрехите си, че все едно са облечени не за 20лв, а за 80лв.
Тези деца ти се подиграват, защото са те видели да влизаш в магазина, но те не знаят коя дреха точно си си купила, нали? Значи го правят нарочно. Искам да кажа, че например когато са видяли блузата ти и те са започнали да викат, че е стара и износена, ама може пък точно тази блуза да е чисто нова, а не от втората, те откъде знаят точно коя блуза си си купила от там?
Следователно го правят нарочно.
Пак ти казвам- доста от приятелите ми си пазаруват дрехи 2-ра ръка и са стилно облечени.
Дори много познати съм срещала по улицата с много готини дрехи и кто ги попитам откъде са си ги купили, те ми отговарят, че са от втората употреба за 4-5лв.
Номер 1 е права, носи си дрехите със стил. Не знам дали ще помогне, но аз имам рокли от 10лв. и рокли от 60лв. И да ти кажа като ги сравниш няма разлика.
Просто следващият път като те обидят, ти им кажи, че макар с по- евтини дрехи си по- стилна от тях и точка. Сигурна съм, че имаш хубв стил. Ако пък имаш по- скромен стил, втората ръка е чудесен начин за стилни и евтини неща. Кеф ти за загащена блуза, кеф ти за блуза с панделки на гърба. Хубавото е, че не са скъпи и може да си купиш повече дрехи и да ги съчетаваш както ти си знаеш.

Докажи им, че твоят стил е по- хубав!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b8bd015f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз и друг път съм си казвала мнението, че дрехи от наистина качествени естествени тъкани човек може да намери само в такива магазини. Имам доста дрехи от там - чист лен, истинска коприна, качествен памук, вълна, кашмир. В моловете качеството е ужасно, дори на големите марки, имам чувството, че за България изпращат колекции от най-ниския ценови сегмент, а тук търговците ги продават на космически цени. А пък в по-евтините магазини е още по-зле. Така че... Много често съм с обувки за 300 лева и сако за 3 лв., купено от Втора употреба.
На теб обаче проблемът ти, доколкото разбирам, е не в дрехите, а в отношението на съучениците. На тази възраст няма как да ги убедиш, че робуват на тъпи клишета, малки сте още. Това, което можеш да направиш, е да обясниш, че в тези магазини се продават не само дрехи, а и текстил за дома. Отбиваш се, за да търсиш интересни възглавнички или перденца, примерно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f1d0e97bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На идиоти внимание не се обръща

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a7ead0ecca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   благодаря ти много за съветите :)
от авторката

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f07175a308
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз мисля, че не трябва да се съобразяваш с тях. Щом сега нямате възможност нека да ти се подиграват. Никой не знае кой в какво положение е. Моля не им се връзвай :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5602e9df4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Какво ти пука, тези съученици явно са злобари! Моето семейство има достатъчно пари за дрехи и въпреки това много често си купуваме неща от втората употреба, защото намираме много по-красиви и интересни дрехи от конвейерните по моловете, които всеки носи. Да не говорим, че обикновено са и по-качествени. Аз съм забелязала, че много често точно хората, които не могат да си позволят нещо хубаво и са с по-ниска култура, са против неща втора употреба и се подиграват на тези, които пазаруват от там. Това не е случайно - такова отношение произтича от собствените им комплекси и незадоволеност. Моля те, не им се връзвай!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5e8933abb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм момиче, на 14 години. Почти всички дрехи са ми от магазини Втора употреба и не се срамувам. Най-добрите ми приятелки знаят, но и самите те пазаруват понякога от тях. Ако някой ме види, няма да познае, че дрехите са втора употреба – 1/3 от тях дори са купени с етикета на безценица. Няма скъсани, стари, опърпани, а само отбрани дрехи, повече от които маркови. А най-много се радвам на обувките си. Взех едни за 20 лв., страхотни са, много здрави, английски, в Метро струваха 200 лв. А аз ги взех почти като нови, 10 пъти по-евтино. А кожените палта, които са толкова евтини, а нови? ! Не всички дрехи в тези магазини са носени, но дори и да имаш по-одърпани (макар да си споменал, че отбираш) не виждам причина да се срамуваш! За една и съща дреха плащащ различни пари, просто едната твоите приятели я взимат от "елитния" Мол (където повече дрехи са скъпи боклуци). Защо се срамуваш? ! Носи си дрехите и да не ти пука за мнението на другите!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: dde8dd5a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не се чувствай все едно си извършила нещо нередно, все пак не си ги откраднала. Не обръщай внимание на озлобените тийнейджърки, които от злоба и от факта, че буквално няма какво да правят, обикалят като рикаещи лъвове и се чудят с кой да се захванат. Остави ги да си носят боклуците, които са правени по турските гаражи или почти същите парцали от братята ни със дръпнати очички и си живей живота. Нека си шушукат, в крайна сметка мозъчният процес е спрял там и не разбират КАЧЕСТВОТО на дрехите. Имам доста заможни приятели в България, които пазаруват от секънд хенд, заради определени МАРКИ, и аз лично съм си купувала разни неща от секънд хенд и съм много доволна.
Вдигни си главата, не се срамувай от факта, че си пазарувала РАЗУМНО и то качестена стока :) Какво като са секънд хенд и ВЕРОЯТНО са носени ( защото много дрехи са просто купени и оставени, но НЕ СА НОСЕНИ, те стоят като нови ), ами то и новите дрехи стоят по складовете със месеци и къде ли не... както и да е, не се комплексирай и не се затваряй в себе си, и недей да позволяваш да ти се нахвърлят и да те обиждат, те са просто паразити и утайки :)
Eunice

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e17f7110e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Колко красиво и хубаво ти го е написал Номер 1! Вслушай се в него и да не ти пука от разни жалки същества. Това не са хора, а същества.

А иначе е можело да кажеш, че просто си наминала да разгледаш за дрехи и това е. Но и да им кажеш, че носиш дрехи от там няма да ти пука!

Иначе, да, както казаха по-горе има оригинални неща, които са носени буквално по няколко пъти, след което разпродавани на безценица на магазините за Втора Употреба в България и са на много достъпни цени!

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 86cedc23a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Пълни простаци са тия твои съученици. Аз също си пазарувам дрехи втора употреба- разнообразие, ниска цена, качествени и маркови(че и дизайнерски) неща че тръпката и всичкото това ровене е невероятно.
При следващия път, който ти кажат нещо просто ги излъжи, че някоя твоя роднина работи там, например. Има много начини да се измъкнеш. Не че е срамно, но на нашата възраст повечето не разбират.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: be350b5c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Дрехите "Втора Употреба" са супер яките мога да ти кажа.... Бях в Германия миналото лято и там имаше такива как да кажа като пластмасови кутии, в които слагаш използваните ти дрехи, но хората после отделят тези, които са без никакви повреди. Често ходя в такова магазини, защото там има мн по-готини дрехи от тези, които са в Моловете или пазарите. Последния път си купих едни дънки на G-Star точно от такъв магазин за 15 лв. и като отидох на уч-ще и вс момичета питат каква марка са и аз им викам "G-Star" от Втората употреба. Останаха учудени и ме питаха за колко лв и аз им викам 15 и те просто седяха с отворена уста пред мен. питам ги какво има и те казват, че си всимат такива от интернет за 50-60 евро и още на сл ден ги видях в един магазин за Втора употреба да ровят в дънките...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 13958f3b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Хахах абе я не им обръщай внимание! Техните дрехи сигурно пък са на Гучи, Доле и Габана, Диор или Версаче... То поне разбирам наистина да са богаташчета някакви, ама не са, което е още по-смешно. 100% и те гледат да хващат някви намаления и да си купуват по евтини дрешки. Да не би турските боклуци да са по-хубави? Я ходи си пазараувай откъде искаш и не обръщай внимание на смешници. ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 569320aea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Пфф, глезени кифли раздумват. Ами почти всички дрехи от Н и М са китайски, за другите магазини да не говорим. Ами във втората има много хубави неща. Майка ми си купи маркови дънки на Армани с етикет още за 10 лева! И литъл биг има там. Съучениците ти може само да ти завиждат, че имаш дрехи, които почти никой няма, а те са с по последна мода китайски боклуци за по 1000 лева. А и за това че са те видели, да не ти пука!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 616a15be1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Абе я да не ти пука. Стой си на положението и какво от това. Няма смисъл да лъжеш и темп подобни, просто казваш, че не на всички им дават по 10 лв джобни и не всички разполагат с майка и баща, които ги бъкат с пари за разни простотии. Трябва да оцениш това, което имаш все пак. Отгоре на всичко има много хубави неща. Това че пише "2ра употреба" в повечето изобщо не е така. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 37a8751b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Освен вторa употребa, имa и сред тях достa съвсем нови, никогa употребени. Тук, където живея, примерно след големите нaмaления, кaто остaнaт по еднa- две бройки, ги събирaт и ги пускaт нa кило- буквaлно. Много хорa грaбят, без дa имaт въззможност дa видят дори кaкво точно, зaщото е истинскa биткa, a после рaзпродaвaт също нa кило с мaлкa нaдценкa. Aко ти кaжa, че имaм костюм, който струвa нов около 3000 евро, aз си го зaкупих зa 25 евро;-).
Имa стрaхотни " гъзaрийки " във вторaтa употребa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e2e7afd775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз дори открито си го признавам пред хората, че дадена дреха е от 2-ра употреба... като им покажеш че не ти пука гледай как ще спрат всички подигравки! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e51d814a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Едно ще ти кажа - изобщо да не ти пука. Факт е, че повечето хора се заглеждат по външния вид, от къде пазаруваш и т. н. обаче в крайна сметка това далеч не е най-важното нещо. Аз също влизам в магазините за втора употреба и това ни най-малко не ме смущава. Да ти кажа доста готини неща съм си купувал. В крайна сметка е важно да ти е удобно и дрехата да е качествена, а не да струва 200 лв и да се разпадне след първото пране. Цената няма нищо общо с качеството, нито това дрехата от къде е закупена.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 13abcb728c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Я да не ти пука какво значение има, че една дреха е втора ръка ако е хубава и запазена. И аз от време на време си взимам по нещо като ми хареса. Даже моя съученичка, чийто родители бяха малко по заможни също чат пат си взимаше по нещо оттам. Например роклята ми за изпращането си я взех от такъв магазин, ако имах възможност да ти я покажа изобщо няма да си помислиш, че е от такъв магазин и всеки ми я харесва.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker