Изповедта на едно пълно момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изповедта на едно пълно момиче
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2740 пъти
Здравейте! Момиче на 16 години съм. Висока съм 1, 62 и тежа 50 килограма. На практика може да ви звучи добре, но не е така. Истината е че съм дебела.
Всичко започна преди около година, когато тежах 42 килограма. Чувствах се идеално в кожата си и дори не можех да си се представя сега. Ядях каквото си поискам и за мое щастие - нищо не ми се лепеше. Постепенно започнах да раста на височина и от 1, 56 станах 1, 62, което се отрази пагубно на теглото ми. 50 килограма са нищо, ще кажете. Истината е, че за мен това е много. Повечето ми е лепнато на бедрата и дупето. Нямам корем, нито паласки. Проблема са бедрата ми. Онези бедра, за които всяко момиче си мечтаеше преди година. Все още имам луфт между краката си, но като че ли вече не ме радва и не се чувствам слаба.
Винаги съм харесвала слабата, почти болнава форма. Самата аз я притежавах. Но какво стана, още не мога да си обясня.
Преди около 2 месеца реших, че искам промяна. Намалих порциите и увеличих упражненията. Постепенно порциите започнаха да намаляват и накрая изчезна всичко. Жизнените ми сили намаляха и едва не влязох в болница.
Никой от моето семейство не забеляза, до момента, в който не се явих на лекар и не се разбра, че имам инфекция на червата и стомаха, язва и колит. Цялата коремна област ми беше подута и се чувствах като бременна. Споделих с майка си за хранителното ми разстройство, а нейните единствени думи бяха: "Хубаво, дебела си. Но не това е начина. "
Започнах да пия лекарства. Всякакви. Доставяше ми удоволствие да ги поглъщам. Преди имах този проблем. Бях пристрастена.
Пропуших.
Пропих.
Но така и не отслабнах. Е, може би 1-2 килограма ги няма, но аз разликата не я откривам.
Споделих с приятел моята история, а единствените му думи бяха "анорексичка". Скоро не сме се чували, а може и да не се чуем повече.
Наскоро имах момент, в който отново не се хранех, но бързо отмина, понеже състоянието ми се влоши.
И честно казано, дори и да си навлякох толкова проблеми аз отново бих гладувала, защото изпитвам удоволствие от това.
Не написах историята си тук за съжаление, обиди, съвети или каквото и да било. Написах я просто, защото знам, че тук мога да споделя нещо лично и да бъда изслушана. Защото тук, дори да ме съдите, то вие не ме познавате. Вие няма как да ме засегнете, вие не сте като близките ми. И така е най-добре.
Благодаря ви за отделеното време и за вниманието ви, което насочихте към моята история. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: dc23031f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не се притеснявай всичко е на психическа основа трябва да се харесваш такава каквато си не върви срещу природата с тези хапове и тем подобни глупости рискуваш да станеш по зле! спортуваи занимаваи се с нещо въобще някакво хоби не само да стоиш да се гледаш пред огледалото така изпадаш в по голяма депресия излез живота кипи отключи негативните емоции и ги изхвърли от себе си и ще забележиш промяната не след дълго!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5e7498a9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   50 килограма на 1, 62 см е нормално, не застрашавай здравето, а се храни здравословно. Всеки човек се променя физически през годините, например на 15 година може да си 1, 68 см и да тежиш 50 кг и да имаш перфектно тяло, в дадени години може да напълнееш, т. е. от стрес, бременност и т. н., след време да отслабнеш например на 29 години и да си отново 50 кг, но тялото изглежда съвсем в друга форма от това на 15 години. Така че, спортувай, храни се здравословно ( от време на време може да се отклоняваш), но не прави драстични диети или напълно да отказваш храната, защото след това последствията могат да бъдат необратими.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 03b5d9ff02
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Има и по-дебели! С 1 месец интензивна тренировка всичко ще е окей. Аз лично 9 месеца се отпускам и живея лежерен живот. Като напълнея, бягам 1 месец или правя нещо. Този път ме домързя и си съставих диета. Сутрин - 2-3 филии намазани с нещо. На обяд ядеш там каквото намериш, не в големи количества и без хляб. Вечер само 1 грейпфрут. След седмица вече бях доста по-слаб! А и се отразява добре. Пробвай!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aaed1d698e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история изглежда измислена, а пък и да не е, на кого изобщо му пука? Такива истории за анорексички в Сподели. нет - бол.
Вместо да седиш и да се самосъжаляваш докато пишеш "изповеди" вземи и си реши проблема, мисля че е повече от ясно как.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2252c971f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   звучиш ми като атеншън-хо:р
нищо ти няма

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1aee7f61f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей миличка! Зная, че не искаш съвети, мнения и коментари, но ще ти кажа, че реакцията на близките ти не е била много положителна. Аз съм доста по-възрастна от теб и с реално наднормено тегло, но имах период в младостта си, когато тежах 43кг при височина 1. 60. Нямах сили да ходя. Бях скелет и в тялото ми нямаше нищо женствено. Гледайки снимки от тогава никак не се гордея със себе си. Хубавото е, че го осъзнавах и се опитвах да кача тегло, но не ми се получаваше при натовареното ми ежедневие. Никога не съм гладувала умишлено и не съм съсипвала здравето си. Просто нямах време да се храня. Моля те, не гладувай! Пораженията, които си причинила на младия си организъм са големи. Тялото ти все още расте и се оформя. Момчетата не обичат скелетеси. Мисля, че в момента си перфектна. Просто трябва повече хора да ти го казват и да спреш да се самобичуваш. Радвай се на живота и на младостта си! Бъди щастлива!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f6c81c843b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво...!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a0ba5a7b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   В теглото ти няма нищо необичайно. Просто си поредната жертва на тенденциите. Фактът, че говориш за луфт, каквато и тъпа мода да е това, го потвърждава. Случило ти се е... ами порастване, нормално за всеки тийнейджър, какво друго може? ! Аз точно на 16 почнах да пълнея малко, преди винаги съм била много слаба. Така ставаш жена, да не искаш цял живот да си хърбел, който няма сили да се грижи за себе си и семейството си?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5362c3dade
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всички ти повтарят че нищо ти няма, но всъщност си болна и си за психолог, . Сори мацка, ама по-добре дебела, отколкото анорексичка

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cef8039264
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 6: Не смятам, че 43 кг. на 1.60 е грозно! Напротив, аз съм 44 кг на 1.65 и се чувствам страхотно! Не гладувам, храня се здравословно, спортувам и с удоволствие нося поли, клинове, тесни дънки.
До авторката: Недей! В никакъв случай! Първо, не си дебела!!! Избий си тази мисъл от главата и започни да гледаш на тялото си като на нещо красиво! Второ, не гладувай! Спортувай, храни се здравословно и си повтаряй: "Аз съм красива. Аз се чувствам добро в тялото си.". Защото всяко тяло е хубаво, ако имаш хубави мисли!
Ж 14

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: df6504512f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз не смятам че си дебела но искам да те попитам нещо. Имаш ли си гадже ако си имаш той харесва ли те каквато си?? Ако си нямаш момчетата намират ли те за привлекателна??

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1aee7f61f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   №12, изглежда, че си още дете. Една мисъл от зрял човек: Това как си мислиш, че изглеждаш, е често различно от това как изглеждаш в действителност.
Аз НЯМАХ СИЛИ ДА ХОДЯ в края на работния ден. Всяко тяло си има специфична костна и мускулна маса и едни и същи килограми при различни хора могат да изглеждат различно.
№6

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6a75ac799b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката: Много ви благодаря за мненията, критиките и съветите! :) Историята не е измислена.
Вече си имам приятел. За жалост все още още имам проблеми с храненето. :( Отново ви благодаря и се старая да ви послушам. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 48b832afcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Бодибилдинг. Изгради малко мускулна маса - така нито ще си дебела, нито кльощава - ще си здрава и енергична. Късмет от мен ;)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fededde674
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз преминах през такава фаза от живота си... Тежах 42 кг, а бях висока 168... Винаги когато се поглеждах в огледалото се виждах дебела(най-близките ми ме наричаха прасе, правеха грозни коментари), доставяше ми удоволствие да гладувам... Анорексията трябва да бъде лекувана на време, още като осъзнаеш, че имаш този проблем, защото ако допуснеш тя да промени начина ти на мислене може това да има непоправим край. Има и по-здравословни начини за отслабване, със спорт, отказване на сладкото и junk food-а, намаляване на мазните храни... От личен опит ти казвам-не това е начина! Не е красиво ребрата ти и гръбнака да се виждат(като не броим тъмните кръгове под очите, измореният вид на лицето, жълтите нокти и много сухата коса)!
Бъди силна!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker