Майка ми иска да ме води на психиатър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми иска да ме води на психиатър
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2742 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 13 години. Писах няколко пъти за този мой проблем и го озаглавявах с различни заглавия, но нито веднъж не публикуваха историята ми. Много ще съм благодарна, ако този път го направите, защото ме е срам (или по- скоро ме е страх)да споделя с роднините ми и тук понеже е анонимно ми е по- спокойно. И така.. октомври месец (2014-та година) се запознах с едно момче от моето училище. Познавах го много отдавна, защото е в един от съседните класове, а аз от 3 години все при тях стоя, защото моя клас са пълни идиоти.. :д Въпреки, че сме в съседни класове, той си нямаше на представа коя съм аз. Октомври месец той.. не си спомням точно какво, но беше направил нещо много смешно в училище и попитах една приятелка как му е фейсбука. Тя ми го даде и му разгледах профила и забелязах, че беше пуснал един статус за мнение и аз го харесах. Не очаквах да ми пише, защото изглеждаше надут, но ми писа. И така няколко пъти му харесвах статуси и той ми пишеше, но не смеех да му пиша и аз, просто му казвах по едно 'благодаря' и до там, но един ден се осмелих и завързахме разговор. Оказа се много мил. Започнах да го харесвам.. и като се вземе на предвид, че не съм имала гаджета и до сега не съм харесвала други, аз се привързах прекалено много към него.. Сега.. преди един- два месеца (февруари 2015-та година) той ми писа, скарахме се и аз се разплаках. Оттогава всяка вечер плача. Стана ми навик. Много пъти мама е забелязвала, че плача, но аз все се оправдавах, че са ми се насълзили очите от лаптопа. Три приятелки ми казаха че се режат. Аз исках да пробвам и ми хареса. И сега не мога да спра. Изпитвам желание да го правя.. Мама разбра и ме накара да и обещая, че ще спра, но днес отново се рязах, но този път и краката. Не знам защо го правя, просто толкова много го харесвам. Много се привързах към него, а той ме мрази... игнорира ме.. и ме мрази и това ме побърква. Мама разбра, че пак съм се рязала и ми каза че съм за психиатър и само ми вика и ме обижда от сорта на: тъпачка, идиотка, нещастница, тъпанарка и т. н. Аз не мога да издържам..

Искам да ви попитам:
Какво да кажа на момчето, за да му се извиня, защото с просто 'извинявай' не се получава.?
Как да накарам мама да спре да ме удря и обижда?
За психиатър ли съм?
Вие как бихте постъпили на мое място?

П. П. Много ще се радвам, ако този път публикувате историята ми..
Благодаря Ви.!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3f29c5e038
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче кaк ще се режеш зaрaди някaкъв си, който не зaслужaвa внимaнието ти. Рaзбирaм дa плaчеш, дa си тъжнa, но чaк дa се режеш и дa ти хaресвa. Не знaм мaйкa ти дaли е прaвa, че си зa психиaтър, но щом кaзвш, че не можеш дa спреш определено имaш нуждa дa споделиш с някой. И кaкви сa тези приятели, които ти кaзвaт дa се сaморaнявaш. Мaйкa ти не е прaвa зaтовa, че те обиждa, зaщото трябвa дa се подходи с рaзбирaне към проблемa ти. Можеш дa стигнеш до мaзохизъм с товa отношение към себе си. Aко нямaш хорa, нa който дa споделиш тревогите си може би нямa дa е лошо дa отидеш при специaлист. A колкото до въпросното момче, зaрaди което се сaмонaрaнявaш просто зa тaкивa не си струвa. Щом не те цени и звездите дa ну свaлиш пaк ще те игнорирa. Зaбрaви го и спри дa се режеш товa е единствения ми съвет!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0fb0d9adb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На к'ви наркотици си? !

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d0d17c9790
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да - за психиатър си. Не си първото момиче, което се влюбва, ниго последната така, че понижи си малко самочувствието...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f6148cf14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ами честно да ти кажа, ти наистина си психично болна. Имаш проблем и се нарича обсебване, скоро ще почнеш и по кофите да му гледаш боклука на това момче. Отивай наистина на психиатър.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 816e3100c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да, за психолог си, но не си за психиатър, защото не си луда. Много навътре взимаш нещата, хора със слаба психика прибягват до самонараняване.. Затова ти е нужен психолог, който да те изслуша и да ти олекне на душата. Майка ти те е обиждала, защото е била притеснена за теб. Не е мислела всичко това, но когато видиш детето ти да се реже в главата ти изникват страшни мисли.
Забрави за това момче, защо си проваляш живота заради един загубеняк? Той не мисли за тебе, а ти ще му правиш кефа и ще ревеш и ще се режеш заради него. Всеки случай и от пубертета, и от всичко може да се чувстваш толкова зле. Но на 13 не си мисли, че си изгубила истинската си любов, защото един чат не означава нищо. Забрави го и си продължавай по пътя, още малко ще вземеш да се самоубиеш за един боклук!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e248cea76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всеки е претърпял любовни разочарования.
Ти си по-крехка, чувствителна и ранима душа, затова приемаш нещата толкова навътре.
Първо, изясни се с момчето. Обясни му проблема. Бъди честна с него, извини му се. Дано са оправите!
Второ, поговори с майка си. Кажи й, че ти е нужна подкрепата й, че не ти е приятно да те обижда. Че знаеш, че грешиш, и се нуждаеш от нея да ти помогне. Тя ти е майка, надявам се да те разбере и да бъде до теб.
Трето, спри да се самонараняваш. Рязането не е решение! Само ще ти създаде още повече проблеми и ще те депресира.
Четвърто, отиди на психолог. Спокойно, има разлика между психолог и психиатър. Психологът не е за луди, а за хора с проблеми. В училище имате, ако искаш отиди и на частно. Той ще ти помогне!
Не си тъпа, нито нещастница. Просто си объркана. И влюбена. Тепърва ще се сблъскваш с любовни разочарования и перипетии на живота. Не трябва да приемаш всичко толкова навътре. А да гледаш с усмивка на живота. Търси радост и в малките неща.
Късмет. :) ^. ^
Момиче, на 14 години

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 93b1835d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, за психиатър си. Послушай майка ти, права е, че това е за психиатър. Нуждаеш се от помощ.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a6ca081af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Спри да се режеш. Спри да се извиняваш на момчето. Започни да говориш с майка си, че не желаеш да се обръща към теб с обидни думи, а искаш разбиране и прояви желание за диалог. Спри да мислиш за момчето. Започни да мислиш за бъдещето и, че тепърва ще общуваш с момчета, с които си заслужава да общуваш. На тази възраст е нормално всички момчета да се държат несериозно.

Използвай момента, за да изграждаш вътрешна сила, разбиране и спокойствие към такива ситуации. Никой не е казал, че животът ще е шампанско и рози. Всеки има трудни ситуации.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3010c18fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Извинявам се за острото си мнение предварително. Момиче бе, ти нормална ли си? Къде ти е изчезнал акъла? Как така ще се режеш, заради някво си момче? Моля те, стегни се и не вкарвай майка си в някъв ужас, щото жената със сигурност се е фрапирала като е научила. Разбирам какво ти е и т. н. но за нищо на света не трябва да стигаш до рязане, още по-малко заради някакво момче, което те игнорира. Съвземи се. Света не приключва с него. Та ти си едва на 13. Тепърва ти предстои още да се влюбваш, да се сблъскваш с жилото на любовта (тъпо звучи, нали? ама до известа степен е така) и т. н. Моля те, бъди поне малко разумна и не прави глупости. Просто продължи напред!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b2818fc84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До някъде си за психиатър. ;)
Та ти си на 13!!! Да, можеш да си имаш гадже. Не си толкова малка... но да се режеш.... помни, че живота е 1 и трябва да го иживееш добре!!!
Приятелките ти са пълно куку ;), че да се режат.. не бъди, като тях.. замисли се колко хубави моменти ти предстоят , че сега да се съсипваш.. спри се, покажи на майка си, че си се променила, а относно момчето.. намери начин да му покажеш че страдаш.
Успех! :*
/* kattie-music */

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 90566ad5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За рязането... минава искането след време. Казвам ти го от личен опит. Аз съм емо ( не знам дали знаеш какво означава, но не е важно) и съм на 14 г. Рязах се на твоята възраст просто много неща ми се струпаха и така, , разпусках, , но с времето го правех все по-често. Боляха ме ръцете и краката (там се рязах) и винаги ми беше студено - от загубата на кръв. В училище по физкултура ми се подиграваха, че съм нарязана и с времето престанах да го правя. Не се безпокой не си за психиатър. Над 70% от тийнейджърите се режат или са се рязали. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 409ca72b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чак за психиатър не си. Но няма да е зле да посетиш психолог. Има разлика от психолог и психиатър!!! Малка си още, не разбираш каква грешка правиш. На тази възраст и най-малкия проблем ти се струва като края на света, но не е. На твоята възраст и аз направих тази глупост с рязането заради момче и сега виждам каква глупачка съм била. В момента дори не искам да поглеждам момчета (на 16 съм, ако има значение). Колкото до майка ти... Нейния подход към теб е неправилен. Освен да говориш с нея като голямо момиче, друг вариант не виждам. А момчето... кажи му как се чувстваш и че съжаляваш, ако не помогне го оставяй, ще има и други момчета.
Успех! :-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a645e75992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За момчето - ако държи на теб ще ти прости, ако ли не - ти ще знаеш, че просто няма смисъл (защо са ти хора, които не държат на теб)
А за рязането - защо го правиш? ! Намери нова причина да бъдеш щастлива и забрави тази глупост! Майка ти би трябвало да те подкрепя, не да те обижда, така че не си слагай много навътре думите ?. Не знам за психиатър, но можеш да посетиш психолог и то по собствено желание - в това няма нищо лошо и не означава, че си луда. На мен лично ми се е налагало да ходаля и повярвай - хората помагат.
Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 57b29d3ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей :).. аз съм на 14 и бих искала да ти дам съвет. Значи преминала съм през абсолютно същия път. Даже току що един приятел ми каза, че все едно аз съм го писала това. Рязала съм се, плакала съм. Но това е временно. И аз ще те помоля да спреш да го правиш. Не си заслужава. В момента си мисля и се чудя защо съм се рязала за някакъв който преди време беше мой, а сега не. Ти самата ще разбереш, че това е грешка и ще видиш, че е тъпо да се режеш за глупости. А това за извинението ще те посъветвам да го оставиш. Ако има някъкви симпатии към теб, сам ще те потърси. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e1ddcbd11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Успокой се! Разбирам, че сега ти се струва като нещо много голямо, но след време няма да е така. Повечето тийнейджъри минават през такива периоди. Спри да се режеш и ще видиш, че ще стане по-добре. От само себе си. И ако можеш помогни и на твойте приятелки да спрат. Самонараняването не е решение. Опитай се да се сдобриш с това момче, като простичко му се извиниш. Не показвай много емоции, защото така може да го отблъснеш. А ако не приеме искеното извинение, значи не си струва усилията. Опитай да поговориш с майка си и да й споделиш през какво минаваш, за да те успокой. Успех! :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1f4991bda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен постъпката ти е доста глупава.. няма смисъл да се режеш и не мисля, че си за психиатър просто спри да го правиш, защото може да стане някоя беля:)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9dd16446c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ами май си те за психиатър, а за ДЕТСКИ психолог. Майка ти е мн проста щом те обижда, понеже си още малка, сгрешила си, трябва ада ти се скара, но не и да те обижда. и тя е са психолог, като те заведе, му кажи това което споделяш тук, няма нищо срамно, в другите държави даже си е мода да ходиш, така се разтоварваш, но не и психиатър, психиатъра лекува психично болните с лекарства, а ти няма такава диагноза.
И спри с това рязане, че си е донякъде извратено даже.
Ако момчето е разбрало за рязането, може би затова те отбягва, мен ме отвращава това.
Колко се е променил света през последните 15-20 години... ужас. На 13 още с кукли си играех, а за гаджета и барове не сме си и помисляли, че е възможно на нашата възраст да ни се случи... съжалявам младото поколение, че нямат детство!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bec788f1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Майка ти ще спре да се държи така, ако спреш да се режеш.
Ако продължаваш така, то определено си за психиатър!
Пробвай да рисуваш там където ще се режеш. Каквото ти дойде на ум. Пеперудки, цветенца или там каквото ти харесва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cd6dc256d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пак чета смешки. При психиатър ходели само лудите. Алкохолиците и наркоманите неса луди, но и те се лекуват при психиатри.
Щом инстинка ти за самосъхранение не работо, си за психиатър-лекар.
Не някой завършил психология в някой ВуЗза да работи, като психотерапевт.
Това вашето е от безделие, то поражда и пороците.
Горките Ви родители, какви деца им се падат от генетичната лотария!

М50

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9dd16446c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Абе номер 11 не си в час! 70 % ама друг път!!! Това, че ти приятелчетата ти сте го правели, не значи че всички са като вас!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f3faaa8fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Нормално е да ти е гадно все пак той е първата ти любов, но това не означава. че трябва да се режеш заради него. Щом сте се скарали поговори с него и се опитай да оправиш нещата. А майка ти не постъпва правилно като те обижда. Ще е по-добре, ако поговори с теб. Опитай се да поговориш с нея спокойно без да си крещите.
Ж 15г.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c1eeca907e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не си за психиатър но може да поговориш с психолог. Това с рязането не го правиш защото ти харесва а защото си мислиш че болката от раните ще е по голяма от душевната ти болка. Моя съвет е да спреш с рязането и да се стегнеш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ea4d827c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Психиатър - не, психолог - да! Това да се режеш е най - тъпото и безсмислено нещо на света! Силно се съмнявам, че стъклото, ножчето или с какво се "кълцаш" е дезинфекцирано по някакъв начин. Най - много да си докараш някоя болест от тези глупости. И съм сигурен в едно, когато момчето ти види тези белези по ръцете, краката сигурно ще се очарова страшно много :))). Все пак като се нарежеш дигаш няколко левела пред другите момичета с чиста, гладка и без белези кожа със сигурност!
GG

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker